Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Hur vi ska jobba i framtiden är en het fråga. Det vi vet är att kontoren förändras och att människor både vill träffas och jobba på distans. Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, träffar många företag och ledningsgrupper. Vilka frågor ligger på bordet nu och vilken strategi ska man välja?

Nio av tio vill se sina medarbetare på plats

Henrik Eriksson har guidat hundratals företag på vägen mot framtidens kontor. Han bjuder med jämna mellanrum in till rundabordssamtal med representanter från olika ledningsgrupper.

– Det jag ser nu är att den absoluta majoriteten, kanske nio av tio ledare, vill ha tillbaka sina medarbetare på plats. De tror på kollektiv intelligens och mänsklig dynamik. Den största kreativiteten föds inte på Teams, säger han och tillägger: vid ett rundabordssamtal sa en vd till mig: Om du tar två fotbollslag, det ena träffas aldrig och de andra alltid. Vilka tror du vinner? 

Att arbetslivet förändras är knappast något nytt. I början av 2000-talet övergavs de egna rummen till förmån för öppna kontorslandskap. På så sätt skulle samarbete mellan kollegor bli bättre. Kring 2010 föddes det aktivitetsbaserade kontoret, utan fasta skrivbord och med flexibla ytor och zoner. De senaste åren har coworking poppat upp som en ny möjlighet.

–  Vad som är framtidens kontor, det har vi pratat om de senaste 20 åren. Och det kommer vi att fortsätta med. Är det något som är konstant, så är det att allting hela tiden förändras, säger Henrik Eriksson.

Viljan att komma in till kontoret avgör

Under pandemin har vi vant oss vid och sett att det fungerar rätt bra att jobba på distans. Många ser fördelar i att arbetet faktiskt kan göras mer effektivt och att livspusslet blir lättare att få ihop.

– Det finns helt klart en utmaning i detta. Ska företag locka de vassaste talangerna går det inte tvinga folk in till kontoret. De måste vilja. Och för att lyckas med det behöver företagen jobba både med kulturen och ledarskapet.

Han menar att det som nu är lite av ett buzzord, hybridkontor, inte heller är särskilt nytt. Det vill säga att kombinera arbete på distans med ett kontor som främst blir en plats för samarbete och möten.

– Den utvecklingen såg vi långt före corona. Nu har den accelererat. Men vilken kontorslösningen man än väljer finns det alltid tre delar som måste samspela: plats, teknik och människa.

Så, vilken arbetsplatsstrategi ska man välja?

Svaret på den frågan ser olika ut för olika företag och verksamhet, menar Henrik och fortsätter:

– Många fokuserar snabbt på lösningen. Ska vi öka eller minska yta, ska vi satsa på fler rum eller bara mötesplatser? Ska vi jobba mest hemma eller på kontoret? Det viktigaste är att hitta samspelet mellan platsen, människan och tekniken så att medarbetarna får förutsättningar att må bra, känna engagemang och bidra med sin kompetens på bästa sätt.

– Det kan bara göras på ett enda sätt. Det gäller att ställa sig rätt frågor och hitta fram till svaren genom en utforskande process. Helt enkelt se över sin arbetsplatsstrategi så att de val man sedan väljer att göra, görs av en anledning, avslutar Henrik.

Tyckte du artikeln var bra?

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Sammantaget skapar det en ganska bra bild över hur framtidens arbetsliv kan se ut, men också bra tips och råd för alla som är intresserade av en bra arbetsmiljö. Allt detta har vi samlat i vårt Kunskapsrum, men det är bara början. Kunskapsrummet kommer vi hela tiden att fylla på med nytt intressant material.

Anmäl dig här och få ett meddelande när vi lägger ut nytt material i Kunskapsrummet. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort.