Kontor att trivas i

På Vasakronan utforskar och utvecklar vi löpande nya lokallösningar. Daglig kontakt med tusentals kunder och många års erfarenhet av kontorsutveckling gör att vi har en unik kunskap om hur man skapar attraktiva kontor.

Vad ska vi med kontoret till?

I mer än 30 år har vi på Vasakronan samlat på oss stor kunskap om arbetsplatsens roll och framtidens arbetsliv. Kontor är mer än bara kvadratmeter. De är platsen för det sociala och det professionella. En arena för kunskapsutbyte och ständig utveckling. En fysisk plattform där er verksamhet kan utvecklas långsiktig och hållbart.

Flexibilitet är ett nyckelord när det gäller kontorslösningar. Därför erbjuder vi flera olika lokallösningar och avtalsformer. Välj den ena eller den andra, eller som många företag och organisationer – en kombination av flera.

Varje dag hittar ett par företag en ny kontors- eller butikslösning någonstans i våra fastigheter. För de flesta av dessa företag är det en ovanlig händelse, för oss är det vår vardag. Ställ tusen frågor, landa i ett svar – vi hjälper dig!

  • Arbetsplatsen som ett verktyg att leda och förändra
  • Hur skapar man en hybrid arbetsplatsstrategi?
  • Teknologin som driver arbetsplatsen framåt.

Vasakronan i siffror

Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dessutom ägs vi av första, andra, tredje och fjärde AP-fonden vilket betyder att vår avkastning går tillbaka till alla pensionärer. Vi tar ansvar för de människor som påverkas av vår verksamhet och vi skapar värde med fokus på hållbarhet och stadsutveckling. Läs mer om Vasakronan

180'
människor rör sig i våra kontor varje dag och ett antal miljoner i våra 800 butikslokaler
2,4
miljoner kvadratmeter är vår totalyta
166
fastigheter finns i Vasakronans bestånd
93%
av vårt fastighetsbestånd är LEED-certifierat (och vi siktar givetvis på 100).
2030
ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan

Det finns fler än ett sätt att ha kontor

Kontor är mer än bara kvadratmeter. Det är platsen för det sociala och det professionella. En arena för kunskapsutbyte och ständig utveckling. En fysisk plattform där verksamheter kan utvecklas långsiktig och hållbart. Vi har lärt oss att flexibilitet är ett nyckelord när det gäller kontorslösningar. Därför erbjuder vi flera olika lokallösningar och avtalsformer. Välj den ena eller den andra, eller som många företag och organisationer – en kombination av flera.

På väg mot nytt kontor – vilken lösning passar er?

Hur kan arbetsplatsen stödja ett alltmer digitaliserat och mobilt arbetsliv? Öka både nytänkande och effektivitet? Stärka en hållbar företagskultur och stötta ledarskapet? Förmedla bilden av en attraktiv arbetsgivare? Bidra till arbetsglädje? Kort sagt, hur kan arbetsplatsen vara ett verktyg för framgång?

Framtidens kontor har alltid varit ett samtalsämne. Nu är hybridkontoret på allas läppar. För tio år sedan talade vi om det aktivitetsbaserade kontoret. Däremellan har coworkingkontoret etablerat sig. Rätt arbetsplatsstrategi gör det möjligt att driva förändring, nå nya mål och skapa nya beteenden i organisationer. Hur ska ni tänka? Vad är rätt lösning? Våra experter hjälper er.

Länk till experthjälp

Hjälp! Vi behöver kontorsservice

Ingen fara. Med knappt 170 fastigheter och miljontals hyresgäster har vi snappat upp det mesta som behövs för en stressfri kontorsvardag. Dessutom har vi i de flesta fall lyckats samla allt på ett enda ställe.

Det betyder att ni kan beställa allt från vaktmästeritjänster och lokalvård till fruktkorgar och kemtvätt via vår samarbetspartner. Allt för att det dagliga arbetet ska fungera så enkelt som möjligt.

Hitta och beställ tjänster

Var finns Vasakronans fastigheter? I attraktiva citylägen.

Vi tror på mixen av kontor, upplevelse och bostäder för att skapa attraktiva platser där människor trivs och vill vara. Här nedan ser du några av våra lägen.

Se alla våra lägen

Sergelstan/Stockholm

Just nu utvecklar vi Sergelstan. Vi bygger om och bygger nytt. Återbrukar, återvinner och återskapar ett city med folkliv i fokus.

Upptäck Sergelstan

Nyhamnen/Malmö

Visionen för Nyhamnen är storslagen. Inte bara tar vi tillvara på hamnens gamla historia utan låter staden växa ut långt ut till havs.

Se vad som händer i Nyhamnen

Lilla Bommen/Göteborg

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och få en liten bit av världen. Nu vänder vi åter staden mot vattnet.

Ta en tur till Lilla Bommen

Kista/Stockholm

I Kista jobbar, studerar och bor människor från världens alla hörn. I området finns inte mindre än 1 300 företag. Allt från stora multinationella bolag till mindre aktörer och startups.

Upplev Kista

Östermalm/Stockholm

Innanför tullarna, i stadens gröna hörn, på Östermalm har vi kontorslösningar för alla behov. Vi vet det mesta om läget och varför det är en sån perfekt plats för att ha ett kontor.

Jag vill till Östermalm!

Uppsala Science Park/Uppsala

Uppsala Science Park – här samverkar näringsliv, offentlig verksamhet och akademi för att skapa framgångsrika innovationer.

Bli kreativ i Uppsala

Nytt och annat bra att veta

Kunskapsrummet

Hur ser morgondagens kontor ut? Var kommer vi jobba, samlas och utvecklas i framtiden? Och är framtiden redan här?

I Kunskapsrummet varvar vi tankar om svåra och spännande frågor med konkreta tips & trix och saker som är bra att veta på ett kontor.

Ta mig till kunskapsrummet

Nyheter & aktuellt

Här hittar du nyheter och aktuella artiklar som rör kontor, men också spännande läsning om exempelvis stadsutveckling, handel och hållbarhet.

Visste du att Vasakronan har återbrukat ett helt hus, var först i världen med gröna obligationer eller att vi hyr ut butikslokaler till anrika Tiffany’s?

Här finns mycket mer att upptäcka

Ett urval av våra lediga lokaler

eller gå direkt till alla lediga lokaler

Kontakta Britt om du vill prata rådgivning. Hör av dig till Anneli om du söker en lokal.

Britt Lindqvist

Chef affärsutveckling

Anneli Dahl

Uthyrningschef 070-961 84 02 · 040-691 71 58