Kista – där världen möts och framtiden skapas

Ett Kista i förändring

Kista genomgår just nu en stor förvandling där företags- och bostadsområdena knyts ihop. Målet är att skapa en stadslik miljö som lever under dygnets alla timmar. Tusentals nya bostäder och nya kontorshus ska byggas. Grönområden, aktivitetsytor, kollektivtrafik och serviceutbudet utökas. Kista är  ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt och här skapas en attraktiv och nytänkande plats där människor jobbar, lever, umgås och bor.

Har du sett det nya Kista?

Kanske var det länge sedan du var i Kista eller så har du aldrig satt din fot här. Oavsett vad så längtar vi efter att få visa dig vårt nya Kista. Både vad som redan hänt, men också visionen för framtidens Kista.

Och varifrån syns Kista bäst? Ifrån 21 våningen på Kista Science Tower tror vi. Boka ett möte med någon av våra uthyrare och kom och se det med egna ögon.

Använd vårt formulär så kontaktar vi dig för en tidsbokning. Om du hellre vill höra av dig direkt till vår uthyrare så går det lika bra.

 

Kontakta en uthyrare direkt

Boka möte med oss i Kista

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

35 000
arbetsplatser
1 300
företag
2
universitet
50 000
personer rör sig i området varje dag

Hitta din plats i Kista

I våra fastigheter erbjuder vi en rad tjänster och service såsom reception, kemtvätt, däckbyte, cykelrum, omklädningsrum, konferensrum och restauranger. Välj den fastighet som passar er bäst och se våra lediga lokaler nedan.

Kista Science Tower

I entrén på Färögatan 33 märks den internationella atmosfären. Här hälsar receptionen alla välkomna. På samma våning finns restauranger, caféer och konferenscenter. Den gemensamma takterrassen ligger på våning 32.

Byggnadens triangulära arkitektur skapar ljusa lokaler med spännande vinklar. Hyr inflyttningsklara kontor från 65 till 750 kvm, möblerade kontor med servicepaket eller en plats på kontorshotellet. I garaget och på markparkeringen finns gott om laddplatser och bildelningstjänsten Volvo On Demand. Kista Science Tower är miljöcertifierat LEED guld.

Hitta ditt nya kontor i Kista Science Tower

Kista Entré

Precis vid entrén till Kista från E18 hälsar Kista Entré välkommen till området. Huset erbjuder åtta våningsplan ljusa, effektiva kontor med huvudentré från Knarrarnäsgatan 7. Det är även här den gemensamma receptionen och konferensen ligger. Lunch och kaffe njuts med fördel i den imponerande ljusgården och dagens träning fixar du på Entré Gym i samma hus.

Hyr inflyttningsklara kontor från 40 till 3500 kvm och dela hiss med bland andra Ericsson, Nokia, Lenovo, Danske Bank, Transportstyrelsen och Coor. Garage med laddplatser och bildelningstjänsten Volvo On Demand finns i huset. Kista Entré är miljöcertifierat LEED guld.

Hitta ditt nya kontor i Kista Entré

Ericsson i Kista

I några av våra fastigheter mitt i Kista bedriver Ericsson en stor del av sin verksamhet, bland annat inom forskning och utveckling. Närmare bestämt på 85 000 kvm kontorsytor fördelade på sju hus med olika adresser. Det mest iögonfallande är kanske det på bilden till vänster, ritad av Wingårdhs Arkitekter. Huset blev utsett till Årets Stockholmsbyggnad 2010. Passa på att gå förbi om du är i Kista. Adressen är Isafjordsgatan 10.

Runt hörnet finns även Kista Innovation Park där du kan utforska Ericssons senaste teknik och innovationsprojekt och strax intill en stor blå testmatta med texten ”Imagine Possible”. Hela 1 250 kvadratmeter öppen för alla. Kicka fotboll, sätt några baskebollar, kör några moves eller spana in när Ericsson demonstrerar några av sina innovationsprojekt.

5 anledningar till varför ni ska välja Kista

1

Kista - ett innovativt kluster

Kista har en unik koncentration av företag och utbildning inom Tech & Telco. Ingen annanstans i Sverige är innovationstakten så hög som i Kista. Och den sker på alla nivåer och i nära samarbeten mellan teori och praktik. Inte minst tack vare Stockholms universitets och Kungliga tekniska högskolans filialer i Kista.

2

Spännande grannar

I Kista jobbar, studerar och bor människor från världens alla hörn. I området finns inte mindre än 1 300 företag. Allt från stora multinationella bolag till mindre aktörer och startups. Det största bolaget är Ericsson med drygt 10 000 anställda från omkring 100 länder. Här sker en ständig utveckling och innovation.

3

Flexibla kontorslösningar

Kista Science Tower och Kista Entré har det bästa läget i Kista. Båda fastigheterna är fullservicehus med stor flexibilitet för att passa olika typer av verksamheter. I våra fastigheter erbjuder vi en rad tjänster och service såsom reception, kemtvätt, däckbyte, cykelrum, omklädningsrum, konferensrum och restauranger.

4

Bra kommunikationer

Kista har ett perfekt läge mellan city och de norra delarna av Stockholm och hit finns både bra och smidiga kommunikationer. Till Kista tar du dig enkelt med T-bana, pendeltåg, cykel, buss eller bil. Både E18 och E4 passerar Kista och det är nära till både Arlanda och Bromma flygplats. Inom kort kan du även ta tvärbanan till Kista.

5

Gröna ytor & shopping

Både i, och runt, Kista finns härliga platser för en lunchpaus, ett joggingpass eller walk and talk. Här samlar du energi, motionera eller bara sitter stilla en stund. Och behöver du göra några ärenden så har Kista Galleria allt för en smidig vardag. Eller vad sägs om 180 butiker och restauranger, biograf, vårdcentral, tandläkare, gym och mycket mer.

Kista – Här finns allt för en perfekt arbetsdag

Kanske väljer företag Kista för det kreativa klustret av innovativa verksamheter. Eller för de utmärkta kommunikationerna. Eller för att all service man behöver finns nära. Eller för de gröna ytorna som gjorda för en paus eller för motion. Häng med på en rundtur och skaffa dig en egen åsikt.

Läser du hellre?
Ladda ner vår presentation över Kista

Träffa några av våra hyresgäster i Kista

Med nos för affärer

Kista Science Tower, plan 21

Ett litet gäng utvecklade ett nischat säljstödsystem. 20 år senare har Genero Solutions kunder i 14 länder. Tre gånger har företaget vuxit ur sina lokaler, men har ändå kunnat sitta kvar i samma hus, Kista Science Tower.

Läs om Genero Solutions resa i Kista Science Tower

Hemma hos Coor

Kista Entré, plan 5

Redan 2013 skapade Coor sitt aktivitetsbaserade kontor i Kista Entré. Att vara pionjärer är en del av Coors DNA. Att testa själva för att sedan kunna ge bästa service till sina kunder. Men vad tycker de idag om Kista och sitt flexibla kontor?

Träffa Jenny Gustafsson, gruppchef på Coor

Nu skapar vi en trygg och stadslik miljö som ska leva dygnet runt. Ett Kista för de som lever, studerar och jobbar här.

Karl Lindgren, områdeschef, Vasakronan om visionen för Kista

We change the future of Kista

I Kista pågår ett stort stadsutvecklingsarbete där tiotusentals nya bostäder, nya arbetsplatser, utökad service och kreativa mötesplatser planeras. Satsningen kräver starka samarbeten och Vasakronan har tillsammans med övriga fastighetsägare bildat “The Kloud” för att driva utvecklingen framåt.

Redan idag aktiveras Kista med event, konst och kultur. Hittills har The Kloud anordnat en gatukonsttävling, tagit fram en digital 3D-modell av framtidens Kista, anordnat Kistaloppet och skapat en helt ny mat- och mötesplats. Kista är i ständig förändring och rörelse. Som ett moln. Framtidens Kista har redan startat. Utvecklingen pågår för fullt.

Join the movement!

Creative change!

Kreativ förändring är en viktig del i en attraktiv stadsmiljö. Det ger liv, själ och bidrar till en trevligare plats att vara på. The Kloud arrangerade Kistas första konsttävling och responsen blev enorm. Kista Open Art resulterade i över 100 kreativa bidrag på temat Creative change.

Två vinnare, vars konstverk kommer att berika Kista, utsågs av juryn. Magid Abdul-Karem som bor och arbetar i Kista ger uttryck för Kistas förändring genom verket ”Steget vidare”, som visar Kistas tusen år gamla runsten i händerna på en astronaut. Konstnären Blobb.tv bidrar med ett konstverk baserat på AR (Augmented Reality) som anknyter till Kistas techprofil. Konstverken uppförs och invigs under 2023. Det här är bara början. Fler konsttävlingar och konstverk i stadsmiljön väntar. Snart kommer Kista att ha sin egen konstvandring.

Läs mer om kreativitet och konst i Kista.

Ett urval av våra lediga lokaler i Kista

-> Ta mig direkt till alla Lediga lokaler i Kista

Är du nyfiken på att veta mer om Kista?

Kontakta Jonas så hjälper han dig.

Jonas Weimer

Uthyrare 073-697 22 78