Kista

Kista – där världen möts och framtiden skapas

I Kista finns dina nya bästa vänner

I Kista jobbar, studerar och bor människor från världens alla hörn. I området finns inte mindre än 1 300 företag. Allt från stora multinationella bolag till mindre aktörer och startups. Det största bolaget är Ericsson med drygt 10 000 anställda från omkring 100 länder. Här sker en ständig utveckling och innovation. Det är här framtiden skapas.

Sedan 1980-talet har Kista varit centrum för ICT, Information and Communication Technology – eller Tech & Telco som används vanligare idag. Ingen annanstans i Sverige är innovationstakten så hög som i Kista. Och den sker på alla nivåer och i nära samarbeten mellan teori och praktik. Inte minst tack vare Stockholms universitets och Kungliga tekniska högskolans filialer i Kista.  

Ladda ner presentationen för Kista (pdf)

Kista har ett perfekt läge mellan city och de norra delarna av Stockholm och hit finns både bra och smidiga kommunikationer. Till Kista tar du dig enkelt med T-bana, pendeltåg, cykel, buss eller bil. Både E18 och E4 passerar Kista och det är nära till både Arlanda och Bromma flygplats. Inom kort kan du även ta tvärbanan till Kista.

I våra fastigheter erbjuder vi en rad tjänster och service såsom reception, kemtvätt, däckbyte, cykelrum, omklädningsrum, konferensrum och restauranger. Utanför dörren finns flera gröna oaser och naturområden. I Kista Galleria finns allt för en smidig vardag. Eller vad sägs om 180 butiker och restauranger, biograf, vårdcentral, tandläkare, gym och mycket mer.

35 000
arbetsplatser
1 300
företag
2
universitet
50 000
personer rör sig i området varje dag

Ett Kista i förändring

Kista genomgår just nu en stor förvandling där företags- och bostadsområdena knyts ihop. Målet är att skapa en stadslik miljö som lever under dygnets alla timmar. Tusentals nya bostäder ska byggas och serviceutbudet utökas. Det kommer att göra Kista till en attraktiv plats där människor jobbar, lever, umgås och bor.

Miljardinvesteringar till Kista

Tillsammans med Stockholm stad, Region Stockholm, KTH och Stockholms universitet har ett antal företag med stark närvaro i Kista tagit fram en gemensam handlingsplan. Ambitionen är att skapa förutsättningar för 8 000 nya arbetstillfällen och 8 000 nya boende.
– Vasakronan är en av de aktörer som sedan lång tid tillbaka har bidragit till utvecklingen av Kista. Vi är stolta över det Kista som finns idag och med det här samarbetet skapar vi ännu bättre möjligheter att bygga vidare. Ett större utbud av bostäder, skolor och grönområden ger en större mångfald och kommer att komplettera alla de styrkor som stadsdelen redan har, säger Karl Lindgren, chef områdesutveckling Kista, Vasakronan.

Läs mer om en ljus framtid i Kista

The Kloud – Kistas gemensamma röst

För att samordna kommunikationen kring de gemensamma satsningarna har Kista Limitless gett Kista en egen röst – The Kloud. Bakom den står fastighetsägarna Vasakronan, Corem, Kungsleden (Cestellum), Atrium Ljungberg och Revelop. The Kloud kommer att göra sin röst hörd i bland annat Facebook, Instagram, LinkedIn och på den egna hemvisten thekloud.se

Den 29 november lanserades den gemensamma handlingsplanen. I ett panelsamtal kring satsningen medverkade Stockholms finansborgarråd samt representanter från fastighetsägarna, Ericsson, KTH och Kista Science City. Panelsamtalet är sammanfattat av The Kloud.

Ladda ner en summering av panelsamtalet här (pdf)

Har du sett det nya Kista?

Kanske var det länge sedan du var i Kista eller så har du aldrig satt din fot här. Oavsett vad så längtar vi efter att få visa dig vårt nya Kista. Både vad som redan hänt, men också visionen för hur framtidens Kista ska se ut.

Och varifrån syns Kista bäst? Ifrån 21 våningen på Kista Science Tower tror vi. Boka ett möte med någon av våra uthyrare och kom och se det med egna ögon.

Använd vårt formulär så kontaktar vi dig för en tidsbokning. Om du hellre vill höra av dig direkt till vår uthyrare så går det lika bra.

Kontakta en uthyrare direkt

Boka möte med oss i Kista

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

Kista – Här finns allt för en perfekt arbetsdag

Kanske väljer företag Kista för det kreativa klustret av innovativa verksamheter. Eller för de utmärkta kommunikationerna. Eller för att all service man behöver finns nära. Eller för de gröna ytorna som gjorda för en paus eller för motion. Häng med på en rundtur och skaffa dig en egen åsikt.

5 anledningar till varför ni ska välja Kista

1

Kista - ett innovativt kluster

Ingen annanstans i Sverige, eller Norden, finns samma koncentration av företag och utbildning inom Tech & Telco som i Kista. Här skapas framtiden – varje dag.

2

Spännande grannar

Några av världens största teknikbolagen och mängder av startups inom teknik har kontor i Kista. Drygt 1 300 bolag med medarbetare från hela världen. Här finns gott om nya influenser.

3

Flexibla kontorslösningar

Kista Science Tower och Kista Entré har det bästa läget i Kista. Båda fastigheterna är fullservicehus med stor flexibilitet för att passa olika typer av verksamheter. Här är det bekymmersfritt att arbeta.

4

Bra kommunikationer & service

Det är få ställen som kan stoltsera med allt från tunnelbana, pendeltåg, bussar, cykelvägar, närhet till två flygplatser och en välbesökt shoppinggalleria. Här finns allt för en smidig dag.

5

Gröna ytor för paus & puls

Både i, och runt, Kista finns härliga platser för en lunchpaus, ett joggingpass eller walk and talk. Har kan du samla energi, motionera eller bara sitta stilla en stund.

Nu skapar vi en trygg och stadslik miljö som ska leva dygnet runt. Ett Kista för de som lever, studerar och jobbar här.

Karl Lindgren, områdeschef, Vasakronan om visionen för Kista

Träffa några av våra hyresgäster i Kista

Med nos för affärer

Kista Science Tower, plan 21

Ett litet gäng utvecklade ett nischat säljstödsystem. 20 år senare har Genero Solutions kunder i 14 länder. Tre gånger har företaget vuxit ur sina lokaler, men har ändå kunnat sitta kvar i samma hus, Kista Science Tower.

Läs om Genero Solutions resa i Kista Science Tower

Hemma hos Coor

Kista Entré, plan 5

Redan 2013 skapade Coor sitt aktivitetsbaserade kontor i Kista Entré. Att vara lite av pionjärer är en del av Coors DNA. Att testa själva för att sedan kunna ge bästa service till sina kunder. Men vad tycker de idag om Kista och sitt flexibla kontor?

Träffa Jenny Gustafsson, gruppchef på Coor

Ett urval av våra lediga lokaler i Kista

-> Ta mig direkt till alla Lediga lokaler i Kista

Vi vet det mesta om Kista.
Har du några frågor? Kontakta oss!

Uthyrare Anders Holmgren 076-118 89 65 anders.holmgren@vasakronan.se
Affärsansvarig kontor Synnöve Mirano 070-764 02 15 · 08-782 03 76 synnove.mirano@vasakronan.se