Kunskapsrummet

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Allt detta har vi samlat här, men det är bara början. Välkommen att ta del av kunskap!

Bli först med att få reda på när vi lägger upp nytt material i KunskapsrummetFyll i din mejl här

Visar 26 artiklar
Framtidens arbetsplats 2022-10-18
Arbetsplatsstrategi, Experthjälp, Podd

Podd och samtal om framtiden

Henrik Eriksson har träffat poddarna Killander & Björk för att utforska morgondagens arbete, liv och arbetslivsupplevelser. Det blir ett vindlande samtal som pendlar mellan kvadratmetrar och kulturförändringar.

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-09-21
Film, Webbinarie, Hybrida arbetssätt

Webbinarium – Skapa dragningskraft

Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen och vad har samspelet mellan människan, platsen och tekniken för betydelse för framtidens arbetsliv? Det var frågor som diskuterades på vårt webbinarium som sändes den 20:e september. Se webbinariet i efterhand + extraklipp och...

Läs mer
Kundcase 2022-11-22
Lära av andra, Aktivitetsbaserat

HiQ – teknikhjältarna som stormtrivs i Triangeln

Det var inte enbart det supercentrala läget som lockade it-bolaget HiQ att flytta till triangeln. Det var även lokalen i sig som man kunde flytta in i utan särskilt mycket anpassningar. "Det är en väldigt fin lokal som känns personlig och unik, vi passade in direkt."

Läs mer
En bättre arbetsmiljö 2022-11-01
Experthjälp, Webbinarie, El

Webbinarium – Den komplexa elmarknaden och elpriset

Peter Lindström, energistrateg, och Sandra Jonsson, chef Teknik och fastighet, på Vasakronan, delar med sig av sin kunskap om den komplexa elmarknaden. Hur fungerar elhandeln, hur kommer elpriset att utvecklas, hur påverkar det oss som företag och hur kan vi dra ner på elanv...

Läs mer
Kundcase 2022-10-31
Film, Hybrida arbetssätt, Coworking

Kundcase Flowpass

Tillväxtbolaget Flowpass, som själva utvecklar en tjänst för att enkelt tillhandahålla coworking-platser, testade olika arbetsplatser i början av sin resa. De var ute efter ett modernt kontor med premiumkänsla som erbjöd alla de fördelar som coworking innebär. Vasakronans co...

Läs mer
Kundcase 2022-10-10
Arbetsplatsstrategi, Artikel

Tredje gången gillt i Kista Science Tower

Ett litet gäng utvecklade ett nischat säljstödsystem. 20 år senare har Genero Solutions kunder i 14 länder. Tre gånger har företaget vuxit ur sina lokaler, men har ändå kunnat sitta kvar i samma hus, Kista Science Tower.

Läs mer
En bättre arbetsmiljö 2022-10-07
Experthjälp, Artikel, El

Hur kan vi bli mer el-effektiva?

Peter Lindström är energistrateg på Vasakronan och hans kompetens är hett eftertraktad i tider då alla vill spara el. Vi har bett Peter reda ut lite frågor kring elpriser, elanvändning och ge tips på hur vi alla kan bli mer el-effektiva.

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-09-15
Hybrida arbetssätt, Film, Webbinarie

Tekniktrender och mänskliga beteenden

Elena Malakhatka, PostDoc på Chalmers, forskar kring Human Building Interactions. Hör hennes tankar kring hur cyberfysiska system hänger samman och påverkar vår vardag. Och ta del av de viktigaste tekniktrenderna och hur arbetsplatser kan utvecklas med hjälp av teknik.

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-09-14
Film, Webbinarie, Hybrida arbetssätt

Vad får människor att trivas och bli kreativa?

Cecilia Westerholm Beer, vd för Grå Gåsen, driver hotell och restaurang på Gotland. Lyssna till hennes tips för att få människor att trivas och bli mer produktiva så snart de kliver in genom dörren – även på kontoret.

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-09-13
Film, Webbinarie, Hybrida arbetssätt

Varför blir vissa platser attraktiva medan andra dör?

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, samtalar om vad som gör platser attraktiva och vilka lärdomar vi kan ta från positiv platsutveckling i städer när vi skapar attraktiva arbetsplatser.

Läs mer
Vägen till ny lokal 2022-06-30
Arbetsplatsstrategi, Experthjälp, Artikel

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Hur vi ska jobba i framtiden är en het fråga. Det vi vet är att kontoren förändras och att människor både vill träffas och jobba på distans. Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, träffar många företag och ledningsgrupper. Vilka frågor ligger på bordet nu och vil...

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-06-30
Film, Hybrida arbetssätt

Beslutsfattare om framtidens kontor

Funderar ni, liksom många andra företag, på hur ni ska arbeta framöver? Hur arbete på distans kan kombineras med arbete på kontoret? Vi träffade åtta beslutsfattare från åtta olika branscher för ett samtal om framtidens kontor och arbetsplatsens betydelse och roll som ledars...

Läs mer
Framtidens arbetsplats 2022-06-27
Film, Hybrida arbetssätt

Så lyckas ni med lärandet i er organisation

Lars Häggström, Senior adviser IMD Business School, är rådgivare till många stora bolag. I detta samtal med Henrik Eriksson, Vasakronans arbetsplatsstrateg, berättar han vad han tror behövs för att skapa en lärande och modern organisation.

Läs mer
Inomhusklimat
En bättre arbetsmiljö 2022-06-16
Artikel, Inomhusklimat, Kontorskunskap

Vad är lagom varmt för dig?

Hur varmt ska det vara på kontoret? Den gängse uppfattningen är att de flesta på ett kontor är nöjda om det är 22 grader på vintern och 24 grader på sommaren. Men det gäller bara om alla har samma slags klädsel och samma aktivitetsnivå. Och hur ofta händer det?

Läs mer
1 2