Shopping & handel

På Vasakronan utforskar och utvecklar vi löpande nya lokallösningar anpassade för olika typer av upplevelsekoncept, gaming, inspirationsbutiker, click & collect och showrooms. Tillsammans med våra kunder möjliggör vi attraktiva upplevelser i våra citykärnor.

För er som vill vara del av ett attraktivt city

Digitalisering och förändrade beteenden ställer nya krav, men öppnar även upp för nya spännande möjligheter. Kombinationen av digital och fysisk handel är ofta ett bra recept och visar att lönsamma butiker i rätt lägen driver varumärkets totala omsättning.

Olika varumärken har olika behov. Därför kan ni välja mellan flera olika lösningar hos oss. Allt från klassiskt skräddarsydda butiker till färdigbyggda, inflyttningsklara butiker. Många efterfrågar kombilösningar: en restaurang som också kan vara en köksbutik eller ett gym som också kan vara en sportbutik.  Kanske är behovet mer direkt, här och nu – då kan ni hyra popup-lokal i citylägen. Perfekt för er som vill nå fram till er målgrupp på riktigt under en kortare tid.

Handel, restauranger, kultur och upplevelser spelar stor roll för att skapa attraktiva stadskärnor. Vi tror på en blandning där nytt ligger sida vid sida med det välkända. Där stora såväl som små aktörer får rätt förutsättningar att möta sina kunder.

Driver ni e-handelsbutik och vill träffa kunderna på riktigt? Har ni en intressant och stark affärsidé som ni vill visa världen? Är ni på väg att ta in ett nytt koncept till Skandinavien och etablera er på flera orter samtidigt, eller finns ni redan redan på marknaden och planerar en expansion? Vill ni lansera en ny produkt och söker showrooms i attraktiva citylägen bara för en kort stund? Då har ni kommit till rätt ställe.

Handel i snabba siffror

Vårt arbete med handel och gatuliv kan inte beskrivas med enbart siffror, men lite fakta kan ändå ge en orientering av vad vi kan erbjuda i gatuplan. Tillsammans med våra kunder och andra samarbetspartners utvecklar vi platser, lägen och stråk med människan i centrum. Vårt mål är att erbjuda en attraktiv stad i ögonhöjd.

290 000
kvm handelsyta erbjuder vi i landets största städer
> 730
aktörer inom butik, restaurang och service utvecklas i våra lägen
10
miljarder kronor är omsättningen i våra gatuplanslägen

Hitta er perfekta spot!

Vi har lokaler i attraktiva stråk, gallerior och köpcentrum i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala och erbjuder olika typer av butikslösningar. Vet ni redan vad ni behöver? Här får ni en snabb överblick av olika typer butikslokaler och lägen som vi erbjuder.

2

Inflyttningsklart – en rivstart mot framtiden

Våra inflyttningsklara gatuplanslokaler är redo för en snabb och smidig inflyttning. Personalutrymmen, lagerutrymmen, golv, sprinkler, innertak, ventilation är redan på plats. Ni tar med egen inredning. Inflyttningsklara butiker ger större flexibilitet och gör det snabbt att etablera en ny enhet.

3

Skräddarsytt – fritt från kompromisser

I en skräddarsydd butikslokal bestämmer ni det mesta själva: layout, installationer, sprinkler, innertak, golv, väggar med mera. Det kräver en högre andel investerad tid och kapital och ett längre hyresåtagande. Å andra sidan får er lokal exakt det uttryck som ni vill ha.

Några av våra mest populära handelslägen

Nya Sergelgatan/Stockholm

Nu växer nya Sergelgatan fram – en multikulturell arena med en dynamisk blandning av upplevelser, shopping och gastronomi.

Premiärsmyg på Sergelgatan

Södertull/Malmö

Södertull, en plats där vi utvecklar och upplever, en plats där vad som helst är möjligt i vår egensinniga, nytänkande och hårt arbetande stad.

Kika in på Södertull

Fredstan/Göteborg

I Fredstan slåss 250 butiker, restauranger och hotell om utrymmet. Här hittar du garanterat vad du söker och lite till.

Shoppa i Fredstan

Dragarbrunnsgatan/Uppsala

Dragarbrunnsgatan ligger precis där den ska. Bred och lång. Fylld med uteserveringar och biopalats varvat med service och shopping.

Upptäck Dragarbrunn

Södra Förstadsgatan/Malmö

Gatans smala karaktär och dess centrala läge gör den till en gata att strosa runt på och låta sig inspireras av.

Flanera i Malmö

Stureplan/Stockholm

Stureplan, en av de mest kända platserna i Stockholm. Här finns den ikoniska symbolen Svampen, en historisk plats där människor alltid har mötts.

Känn in Stureplan

Vad är det som händer inom handel?

Inspiration

Hur ser morgondagens shopping ut? Var kommer vi handla, samlas och uppleva i framtiden? Hur utvecklar vi våra städer till attraktiva platser för alla?

På den här sidan varvar vi tankar om svåra och spännande frågor med konkreta tips för er som är på väg att etablerar er och självklart för er som redan har hittat er plats.

Ta mig till inspirationssidan

Nyheter & aktuellt

Här hittar du nyheter och aktuella artiklar som rör handel, men också spännande läsning om exempelvis stadsutveckling, kontor och hållbarhet.

Visste du att Vasakronan har återbrukat ett helt hus, var först i världen med gröna obligationer eller att vi hyr ut butikslokaler till anrika Tiffany’s?

Här finns mycket mer att upptäcka

Exempel på verksamheter som valt att etablera sig hos oss

Poppels – 700 kvm citybryggeri!

– Vi gillar att köra på i klassisk Pippi Långstrump-style – det har vi aldrig provat förut, så det klara vi säkert. Vi stökar runt, testar och kastar upp saker i luften. Det är det som gör det så himla kul och spännande. För etableringen i Platinan har vi såklart massa planer och idéer, men vi vill hålla det hemligt ett tag till. Annars förstör vi ju liksom överraskningsmomentet. Men en sak vet vi – det kommer att bli annorlunda, gott och trevligt, säger Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels.

Läs mer om Poppels

Cervera vintage en hållbar succé

Sedan ett år tillbaka köper Cervera in och säljer vidare vintageobjekt via sin webshop. Satsningen går i linje med Cerveras idé att erbjuda tidlösa produkter och är en del i deras hållbarhetsarbete.

– Vi vill vi nå den moderna kunden som är medveten om vad slit och släng innebär och som har respekt för återbruk. Men också hylla det gedigna hantverket hos äldre föremål, säger Emma Ohlson, verksamhetschef på Cervera Vintage.

Läs mer om Cervera vintage

Eleiko poppar upp mitt på Stureplan

Granne med det kända landmärket svampen träffar gymgrossisten Eleiko sina trogna kunder, men även nyfikna människor som inte har en aning om deras produkter. En enkel och tillfällig popup i Vasakronans OpenSpot-lösning har gett mersmak.

– Vi har inte gjort något liknande tidigare, men bestämde oss snabbt för att hoppa på tåget. Vi tänkte att nu ska vi komma till kunderna istället för tvärt om, säger Joakim Nettelbladt, ansvarig för Eleikos försäljning i Stockholm och Norra Sverige.

Läs mer om Eleiko på Stureplan

Har du frågor och funderingar som rör handel, stråk och gatuplan?

Hör av dig till Jesper.

Jesper Örtengren

Affärsutvecklare handel 070-871 13 66 · 031-743 42 13