Stureplans nya gymlounge

Här träffar gymgrossisten Eleiko sina trogna kunder, men även nyfikna människor som inte har en aning om deras produkter. En enkel och tillfällig popup i Vasakronans OpenSpot-lösning har gett mersmak.

Perfekt placering

Efter ett möte med Vasakronan under våren bestämmer Eleiko sig snabbt. Klart att de ska ta tillvara på möjligheten att öppna ett tillfälligt showroom på Stureplan i Stockholm. Planeringen sätter igång och i augusti öppnar Eleiko upp sin egen gymlounge på Stureplan.

– Vi har inte gjort något liknande tidigare, men bestämde oss snabbt för att hoppa på tåget. Vi tänkte att nu ska vi komma till kunderna istället för tvärt om, säger Joakim Nettelbladt, ansvarig för Eleikos försäljning i Stockholm och Norra Sverige.

Joakim är en av dem som har tagit emot kunder i showroomet. Mycket har varit bokade visningar med kunder som fått komma och klämma och känna Eleikos på utrustning. Tack vare placeringen på Stureplan har många andra också hittat in – både företrädare för företag och hotell, och nyfikna konsumenter som vill veta mer om gym hemma.

– Responsen från kunderna har varit fantastisk. Det har känts som att vi har kommit närmare kunderna. Och det har gett oss många nya insikter. Vi har kunnat visa vår närvaro på ett helt annat sätt, säger Joakim.

Kanske kontor och showroom i ett?

Etableringen har gett mersmak. Ännu är inte planerna framåt satta, men insikterna och responsen från kunderna, gör att Eleiko tittar på att kanske etablera något liknande permanent.

– Kanske att vi skulle vilja ha en kombination av kontor och showroom. Där vi kan sitta och jobba samtidigt som vi finns tillgängliga för kunder som vill komma och kolla på produkterna. Då skulle vi kunna stärka vår närvaro på flera sätt, säger Joakim.

Efter ett år med pandemi är efterfrågan från kunderna – både från gymmen men framför allt från privatkunderna – större än någonsin. I alla länder samtidigt.

– Vi hade i plan förra året att öppna vår e-handel senare under året. När corona blev verklighet la vi allt annat åt sidan och prioriterade all vår tid på att få igång e-handeln. Alla fick hjälpa till och prioritera orders från privatpersoner i länder med total lock down som nu ville gymma hemma, berättar Joakim.

Att det fungerade så bra tror Joakim beror på att Eleiko är ett företag som alltid sätter människan i centrum. Både kunderna och medarbetarna. Eleikos ambition är att bidra till att bygga starka personer – både privat och i den professionella rollen.

Fakta Eleiko – från våffeljärn till världsmästerskap

Det började med ett våffeljärn, som tillverkades av Elektriska El och Installationer Kommanditbolaget i Halmstad, förkortat Eleiko. På Eleiko arbetade 1957 en engagerad tyngdlyftare. Han var frustrerad över att stängerna så ofta böjdes eller knäcktes. Kunde inte Eleiko tillverka en mer hållbar stång, utifrån det stål som användes i tillverkningen av brödrostar och våffeljärn? Jo, det kunde man. Och på den vägen är det.

Sedan 1957 har Eleiko tillverkat stänger, bänkar, ställningar, hantlar och fria vikter. För professionella atleter och tyngdlyftare. Och för gym, hemmagym, hotell och kontor. Sedan 1963, då Eleikos stänger gjorde succé på tyngdlyftningsscenen, har man levererat utrustning till 45 av 60 mästerskap. Idag erbjuder man också olika lösningar för gym hemma, på kontor, på hotell och för olika typer av gym- och träningsanläggningar.

Läs mera om Eleiko