Open Spot - en popup fast mycket bättre

Dyk upp. Nå ut. Skapa kontakt. Open Spot är ett popup-koncept som erbjuder svårslagna butikslägen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. På bara en dag kan du öppna upp din värld och nå en ny stor publik.

Är det dags att bli fysisk? Vi har den perfekta platsen.

Tänk på Open Spot som er fysiska mediakanal, den perfekta platsen för lansering av nya produkter, öka försäljningen under högsäsong, möta en ny kundgrupp eller helt enkelt bara hänga med era kunder på riktigt.

Open Spot är konceptuellt inredda popup-lokaler i handplockade lägen. Alla med sin unika målgrupp. Hyr alla på en gång eller välj din särskilda spot. För en fast kostnad får ni en riktigt flexibel, snygg och modernt inredd lokal med bästa läge, digitala skärmar, display med mera.

Jag är intresserad! Kontakta mig

Jag vill gå direkt till lokalerna

Allt passar Open Spot

Våra Open Spot-butiker passar såväl den etablerade aktören som marknadens nykomling. För dig med välkända varumärken som vill lansera en ny kollektion eller helt okända varumärken som vill testa marknaden eller dyka upp i en ny stad.

Allt är inkluderat

Det ska vara enkelt. I hyran ingår allting som finns i lokalen, inga dolda eller tillkommande kostnader.
Hyran är ett fast belopp som betalas i förskott. Hyrestiden är från två veckor upp till tre månader.

Smidiga avtalsvillkor

Att förhandla ett hyreskontrakt kan vara en djungel, framför allt om man bara ska finnas på plats några veckor.  Därför har vi en smidig process, med ett enkelt avtal där allt ingår, samt digital signering.

Open Spot-lokaler mitt i city i Sveriges största städer

Nordstan, Göteborg
63 kvm

Pris 15 000 kr/vecka
Passerande 45 000/vecka

Nordstan är en av Sveriges mest välbesökta gallerior med över 35 miljoner besökare per år. Open Spot i Nordstan ligger på Köpmansgatan 11 och har närmare 10 meter glasfasad inne i köpcentrumet. I Nordstan blir du en del av ett löpande flöde av människor och ett brett utbud av butiker, restauranger och upplevelser.

Läs mer

Södertull, Malmö
90 kvm

Pris 15 000 kr/vecka
Passerande 25 000/vecka

Södertull är platsen där det händer i Malmö. Här rör sig dryga 40 000 människor varje vecka. Platsen lockar med en spännande mix där Polestar, Beyound Us The Urban Market och Disgusting Food Museum ligger sida vid sida. Open Spot Södertull erbjuder en ordentlig glasfasad ut mot Södra Förstadsgatan och kanalen.

Läs mer

Gågatan, Uppsala
57 kvm

Pris 10 000 kr/vecka
Passerande 15 000/vecka

På Kungsängsgatan 5 finns du mitt på Uppsalas främsta shoppingstråk. Här finns ett 70-tal butiker och du blir granne med varuhus, gallerior, restauranger och kaféer. Uppsala är en livlig studentstad med flöden av unga, medvetna och urbana människor. Digitala displayer i lokalen gör det enkelt att kommunicera ditt varumärke till Uppsalamarknaden även när ni inte har öppet.

Läs mer

Stureplan, Stockholm
55 kvm

Pris 20 000 kr/vecka
Passerande 50 000/vecka

Stureplan har ett av Sveriges största flöden av shoppare, restaurangbesökare och ”city-människor”. I kvarteret som tillhör Biblioteksstan finns flera exklusiva butiker. Det centrala läget gör att platsen ständigt trafikeras av turister, kontorsanställda och helgshoppare. Finns du här, finns du på kartan!

Läs mer

Skrapan, Stockholm
20 kvm

Pris 7 500 kr/vecka
Passerande 10 000/vecka

Gallerian och mötesplatsen Skrapan ligger på Götgatan 78, mitt på trendkänsliga och medvetna Södermalm, i närheten av SOFO och Medborgarplatsen. Open Spot ligger nära entrén till pulserande Götgatan. I Skrapan finns ca 500 studentlägenheter och det arbetar ca 900 personer i direkt anslutning till Skrapan.

Läs mer

Sergels torg, Stockholm
117 kvm

Pris 15 000 kr/vecka
Passerande 35 000/vecka

Open Spot på Sveavägen 8A har en imponerande shopfront mot Sveavägen, med synlighet från alla delar av Sergels torg. Det är ett helt unikt läge i ett område som växer fram i Stockholm City. Här blir du granne med en event- och konferensarena som Stureplansgruppen driver. Närmaste grannar är även Unisport flagshipstore och eventcentret Space.

Läs mer

Sergelgatan, Stockholm
70 kvm

Pris 25 000 kr/vecka
Passerande 22 000/vecka

Open Spot på Sergelgatan 14 har ett eftertraktat läge mitt på Stockholms äldsta gågata – ett stråk som de senaste åren genomgått en stor förvandling. Här blir du granne med bl.a. Arkivet, Lindex, Designtorget och ett stort utbud av kultur och restauranger.

Läs mer

Så här funkar Open Spot

Open Spot är ett koncept som erbjuder designade och inredda popup-lokaler i absolut bästa läge i Malmö, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Det är nästa generations popup-lokaler med högsta kvalitet i funktioner och upplevelse. Med Open Spot finns möjligheten för dig och din verksamhet att nå ut till många. På ert sätt.

Open Spot är lägena som boostar både kvarteret, besökaren och kunden med energi. Här föds en stjärna, här lanseras en produkt, här möts människor och här skapas upplevelser. Det som händer i en Open Spot sprider sig vidare och påverkar gatan, stråket och området där Open Spot finns.

  • Lansera nya produkter
  • Testa ny marknad
  • Driva försäljning
  • Få mer marknadsföring och synlighet

Open Spot ger de bästa förutsättningarna, flödet, läget, stämningen, det levande kvarter och dialogen. Här skapas kontakter och möten med en ny publik.

Skalbart koncept i varje Open Spot

Ytor och material

Open Spot har en mjuk och inkluderande palett av material. De skapar tillsammans en helhet och lämnar stor plats till kommande varumärken att stå i centrum. Känslan är modern, premium och urban.

Inredning lokalerna

I alla lokaler finns ett flexibelt väggsystem med ett grid som kan anpassas efter olika behov. Det finns också mobila korkkuber som kan användas som podier, sittgrupp eller disk. Som tillägg till grid finns speglar, hyllplan i två olika storlekar, häst och två olika stänger tillgängligt.

Digitalt paket

Kommunikation och marknadsföring via digitala skärmar är en bärande del av konceptet Open Spot. Open Spot är visuellt, rörligt och inbjudande. När du hyr en Open Spot har du tillgång till:

  • Stor skärm i butiken
    Skapar en känsla av aktivitet i lokalen. Använd för att visa ett inspirerande innehåll som höjer stämningen i hela butiken.
  • Informerande skärm
    Yta för branding och kommunikation som placerats i skyltfönstret. Använd för att visa att ni just nu är på plats i Open Spot.

Vi får ständigt frågor om möjligheterna att hyra tillfälliga ytor. Alla våra Open Spots vänder sig till en målgrupp som kräver ständig förändring. Tillfälliga butiker kompletterar den fasta butiksmixen på ett bra sätt.

Jesper Örtengren, affärsutvecklare Vasakronan

En ny mediekanal med fysisk närvaro

Vi ger de bästa förutsättningarna, flödet, läget, stämningen, det levande kvarter och dialogen. Ditt varumärke, företag, innovation fyller det med innehållet, gränslöst och sömlös över kanaler, fysiskt som digitalt. Här skapas kontakter och möten med en ny publik.

Svedbergs sätter färg på Open Spot på Sveavägen

Glöm det vita, avskalade badrummet. Tänk dig istället en inspirerande oas av färg, form, kreativitet och spirande växtlighet. Så är känslan att kliva in i Svedbergs showroom i popup-konceptet Open Spot. Här får den passionerade badrumspionjären möjlighet att bjuda in kunderna till deras värld.

Läs artikeln

Hållbar smyckeskedja hittar guldläge vid Stureplan

Med återvunnet guld och labbodlade diamanter har Akind blivit en hållbar uppstickare i smyckesbranschen. Nu provar e-handlaren fysisk etablering i Vasakronas Open Spot, en pop up-butik vid Stureplan. Allt för att öka sin synlighet och stärka sitt varumärke.

Läs mer

Frågor och svar

På plats i våra Open Spots finns wifi för både dig som hyresgäst och dina kunder, elabonnemang, entréskyltning, lås- & larmsystem, högtalarsystem samt belysningslösning. Det finns även digitala skärmar uppskatta för kommunikation i lokalen. Det ingår också fast inredning med ett gridsystem på vägg där till exempel hyllplan, speglar, häst och andra upphängningsanordningar enkelt kan monteras och flyttas. Det finns även kuber som kan användas för att bygga upp bord och visningsytor i butik eller i skyltfönstren.

Besöksräknare mäter hur många som passerar utanför butiken och hur många besökare som kommer in i lokalen. Vid behov finns möjlighet att få hjälp med att hyra in butikspersonal och boka eventuellt specialanpassad inredning. Hör av dig med dina önskemål så hittar vi gemensamt en lösning.

Hyrestiden kan variera, men generellt så är två veckor den kortaste perioden och tre månader den längsta.

Mer information om respektive Open spot finns på varje lokals objektsida. Se länkar nedan. Har du övergripande frågor kring Open spot-konceptet eller vill boka flera av våra Open spots – hör av dig till Jesper Örtengren. Är du intresserad av att hyra en specifik Open spot vid en viss tidpunkt – kontakta den person som står angiven på objektsidan.

Lediga lokaler Göteborg

Lediga lokaler Malmö

Lediga lokaler Stockholm

Lediga lokaler Uppsala

Show up. Reach out. Make contact. Open Spot offers locations that lift the neighbourhood, visitor and customer through an injection of energy. Places where a star is born, a product is launched, where people meet and experiences are shared.

Vasakronan proudly presents Open Spot

Skicka intresseanmälan


Kontaktperson för frågor