Aktuellt

Nyheter, kunskap och information. Här hittar du ett axplock av vad som händer i vårt bolag och runt omkring oss. En blandning av sådant som vi tycker är viktigt och spännande. Men också djupdykningar och nörderi.
Letar du efter pressmeddelanden? Klicka här
Har du kollat in vårt Kunskapsrum? Klicka här

Visar 204 artiklar
Platinan, Lilla Bommen Göteborg
Stadsutveckling 2022-09-20
Framtidens arbetsplats, Hållbarhet, Etableringar, Göteborg

Prevas väljer Platinan och Lilla Bommen

I början av september flyttade Prevas Region West in i sina nya lokaler i Platinan. Hållbarhet, yteffektivitet och det centrala läget var de mest avgörande parametrarna för valet av nytt kontor. Vi har träffat regionchefen Ylva Amrén och stämt av hur det känns så här några v...

Läs mer
Bolaget 2022-09-20
Hållbarhet, Vårt ansvar

Håll Nollan – samarbete för en säker byggbransch!

Den 20 september krokar Vasakronan arm tillsammans med flera olika bygg- och anläggningsentreprenörer i Håll Nollans säkerhetspush – en manifestation med fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. Alla ska komma hem oskadda efter varje arbetsdag.

Läs mer
Stadsutveckling 2022-09-12
Stockholm

Open House Stockholm 2022

Den 30 september till 2 oktober är det äntligen dags för Open House! Kom in bakom stadens kulisser och följ med på gratis guidade visningar av Stockholms intressantaste platser och byggnader. För sjätte året i rad är Vasakronan med som en stolt samarbetspartner.

Läs mer
Bolaget 2022-07-08
Finans

Vd-ord delårsrapport jan-juni 2022

Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, ger sin syn på företagets och marknadens utveckling årets sex första månader och konstaterar att Vasakronan redovisar ett starkt resultat för halvåret med en hög nettouthyrning och ett driftöverskott som fortsätter öka.

Läs mer
Hållbarhet 2022-06-27
Konst, Hållbarhet, Återbruk

Det kan bli konst att renovera en skyskrapa

Fasaden på Hötorgshus 2 återvinns och blir till konst. Baby och Ciitybin flyttar in. 1 juli - 31 augusti ställer Johan Paalzow och Hanna Hansdotter ut prototyper och berättar om processen. Utställningen är på Sergelterrassen under Wallstreet Stockholm.

Läs mer
Handelsnytt 2022-06-27
Popup, Cityhandel, Etableringar

”Jag tror att framtiden är ljus”

Fem frågor till Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef på Vasakronan, om framtidens handel och varför det är viktigt för varumärken att synas i fysiska butiker och inte enbart digitalt.

Läs mer
Handelsnytt 2022-06-27
Popup, Cityhandel, Etableringar

Sneakerspassion ledde till Open Spot

Mitt i centrala Uppsala har företaget We got them fått möjlighet att träffa sina hängivna onlinekunder. Men de har också hittat helt nya målgrupper. För killarna bakom varumärket har Open Spot-butiken inneburit att de vågat växla upp.

Läs mer
Handelsnytt 2022-06-27
Popup, Cityhandel

Vad händer med den fysiska handeln?

Snabba leveranser från lokala butiker. Aktörer som låter upplevelsen vara i centrum och får försäljning på köpet. Det är två trender som Emma Hernell, vd på HUI, ser i framtidens detaljhandel.

Läs mer
2022-06-17
Stadsutveckling Popup, Etableringar, Göteborg

Nu är Playce på plats

Som en del i framtidsvisionen om det färgstarka Lilla Bommen har vi skapat en levande och dynamisk oas på innergården vid Läppstiftet i Göteborg. Platsen har fått namnet Playce och den 15 juni var det äntligen dags för invigning.

Läs mer
2022-06-14
Kontorsnytt Framtidens arbetsplats, Arbetsplatsstrategier, Ledarskap

Vad lockar folk till kontoret?

I takt med att yrkeslivet förändrats frågar sig många anställda varför de ska komma till kontoret när det går bra att jobba hemifrån. Så vad är det som lockar människor till en plats? Det har blivit den stora knäckfrågan för många företag och organisationer.

Läs mer
2022-06-13
Handelsnytt Cityhandel, Etableringar

Nyetableringar Handel 2022

Vilka aktörer och verksamheter som finns i våra gatuplan sätter stor prägel på upplevelsen av området. Därför jobbar vi utifrån väl genomtänka stråkstrategier när vi hyr ut lokaler, så att rätt aktör hamnar på rätt adress. Här nedan ser du de som har signerat hyresavtal med ...

Läs mer
2022-06-03
Stadsutveckling Konst

Vasakronans stipendium till Konstfackelev 2022

Vasakronans stipendium till studenter på Konstfack har delats ut varje år sedan 2005. I år går stipendiet till Klara Asklund för examensarbetet ”Osynligt sjuk”. Genom illustrationer och korta texter återger hon sina egna och andras upplevelser av reumatism och gestaltar vad ...

Läs mer
2022-05-30
Kontorsnytt Experthjälp, Framtidens arbetsplats, Arbetsplatsstrategier

Hybridmöten – tips och tricks för att lyckas

Det hybrida mötet har kommit för att stanna – så hur ska vi göra för att få dessa möten, där några personer sitter tillsammans i samma rum och andra är utspridda över världen, att fungera på bästa sätt? Kolla in vår film om fallgropar och framgångsfaktorer.

Läs mer
2022-04-27
Bolaget Finans

Vd-ord delårsrapport jan-mars 2022

Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, ger sin syn på såväl företagets som marknadens utveckling årets tre första månader och konstaterar att Vasakronan fått en bra start på året. Efterfrågan på kontor och lokaler av högsta kvalitet i de bästa lägena är fortsatt stor.

Läs mer
2022-04-04
Stadsutveckling Områden, Cityhandel, Etableringar, Göteborg

Klassiska Ahlströms konditori öppnar filial i Platinan

Historiskt konditori öppnar i framtidsområdet Lilla Bommen i Göteborg. Klassiska Ahlströms konditori slår upp portarna hösten 2022.

Läs mer
1 2 3 14