Aktuellt

Nyheter, kunskap och information. Här hittar du ett axplock av vad som händer i vårt bolag och runt omkring oss. En blandning av sådant som vi tycker är viktigt och spännande. Men också djupdykningar och nörderi.

Här hittar du pressmeddelanden Här hittar du vårt Kunskapsrum

Visar 215 artiklar
Bolaget 2022-12-01
Digitalisering, affärsutveckling

REDI.city för en digitaliserad framtid

Idag lanserar vi, tillsammans med Epicenter och ett antal branschkollegor, det nya nätverket REDI.city – Real Estate Digitalisation Initiative.

Läs mer
Kaféet på AB Småland
Handelsnytt 2022-12-01
Popup, Cityhandel, Beyond Us

Den fysiska handelns nya möjligheter

Det sägs att en trivsam stad bygger på en bra blandning av attraktiva kontor, butiker, restauranger och mötesplatser. På Vasakronan jobbar vi aktivt med att ta fram förslag och idéer på hur den fysiska butiken kan utvecklas och vara lönsam.

Läs mer
Bolaget 2022-11-30
Digitalisering, Projektutveckling

Projekt Grev Tureplan är en vinnare

Vasakronans projekt vid Stureplan i centrala Stockholm tilldelas kvalitetsutmärkelsen ”PQi-Utmärkt Projektkvalitet”. Syftet är att sätta fokus på kvalitetsfrågan i projektet, där allt från planering, ledarskap och arbetsmiljö till tidplan och budget mäts.

Läs mer
Handelsnytt 2022-11-17
Cityhandel, Etableringar

Nyetableringar Handel 2022

Vilka aktörer och verksamheter som finns i våra gatuplan sätter stor prägel på upplevelsen av området. Därför jobbar vi utifrån väl genomtänka stråkstrategier när vi hyr ut lokaler, så att rätt aktör hamnar på rätt adress. Här nedan ser du de som har signerat hyresavtal med ...

Läs mer
Handelsnytt 2022-11-16
Restaurang, Hållbarhet, Vårt ansvar

White Guides hållbarhetspris 100 % Cirkulärt

För sjunde året är det dags att kora vinnaren av White Guides hållbarhetspris 100 % Cirkulärt. Det går till det förslag som bäst visar hur restaurangbranschen kan jobba mer hållbart och cirkulärt.

Läs mer
Handelsnytt 2022-11-16
Cityhandel, Etableringar, Stockholm

Klättra på väggarna i Skrapan – Moumo har öppnat!

Nu tar upplevelserna allt större plats i citykärnorna. Ett exempel är Moumo på Södermalm i Stockholm. Med klättring och yoga i fokus bidrar de till att Skrapan blir ännu mer levande.

Läs mer
Bolaget 2022-10-28
Finans

Vd-ord delårsrapport jan-september 2022

Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, ger sin syn på företagets och marknadens utveckling under årets nio första månader och konstaterar att Vasakronan redovisar ett starkt resultat med ett ökat driftöverskott och högt tempo i nyuthyrningen.

Läs mer
Kontorsnytt 2022-10-18
Podd, Framtidens arbetsplats, Arbetsplatsstrategier

Poddsamtal om framtidens arbetsliv

Henrik Eriksson, Vasakronans arbetsplatsstrateg, gästar Killander & Björks podd för att utforska morgondagens arbete, liv och arbetslivsupplevelser. Det blir ett vindlande samtal som pendlar mellan kvadratmetrar och kulturförändringar.

Läs mer
2022-10-17
Handelsnytt Stadsutveckling, Områden, Restaurang, Etableringar, Göteborg

Smakrika tillskott i Läppstiftet

Ikonen Läppstiftet utvecklas och nu fyller vi på med nytt innehåll i gatuplan. Carotte och Hasselssons matlucka har slagit upp portarna nu i höst. Två moderna och välrenommerade matkoncept som vi är glada att välkomna till göteborgarnas nav i Lilla Bommen.

Läs mer
2022-10-13
Hållbarhet LEED, Förnybar energi, Vårt ansvar

LEED Platina till Nya Kronan

Nya Kronan gör därmed Sergelhusen, Styrpinnen 15 och Celsius sällskap i att uppnå betyget Platina utifrån LEED v4 BD+C (Building Design and Construction), vilket är den senaste och mest utmanande versionen av LEED.

Läs mer
2022-10-10
Hållbarhet Inomhusklimat, Experthjälp

Hur kan vi bli mer el-effektiva?

Peter Lindström är energistrateg på Vasakronan. Intresset kring hans roll och de frågor han jobbar med har ökat rejält den senaste tiden och hans kompetens är hett eftertraktad i tider då alla vill spara el. Vi har bett Peter reda ut lite frågor kring elpriser, elanvändning ...

Läs mer
2022-09-26
Hållbarhet Inomhusklimat, Experthjälp, Vårt ansvar

Höstens fem viktigaste frågor om energi och el

Att minska energianvändningen i fastigheter och lokaler är något som engagerat oss på Vasakronan länge. Nu när frågan är på allas agenda passade vi på att ställa några frågor till Sandra Jonsson, chef för Teknik och fastighet på Vasakronan. Hon och hennes team har arbetat lä...

Läs mer
2022-09-20
Stadsutveckling Framtidens arbetsplats, Hållbarhet, Etableringar, Göteborg

Prevas väljer Platinan och Lilla Bommen

I början av september flyttade Prevas Region West in i sina nya lokaler i Platinan. Hållbarhet, yteffektivitet och det centrala läget var de mest avgörande parametrarna för valet av nytt kontor. Vi har träffat regionchefen Ylva Amrén och stämt av hur det känns så här några v...

Läs mer
2022-09-20
Bolaget Hållbarhet, Vårt ansvar

Håll Nollan – samarbete för en säker byggbransch!

Den 20 september krokar Vasakronan arm tillsammans med flera olika bygg- och anläggningsentreprenörer i Håll Nollans säkerhetspush – en manifestation med fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. Alla ska komma hem oskadda efter varje arbetsdag.

Läs mer
2022-09-12
Stadsutveckling Stockholm

Open House Stockholm 2022

Den 30 september till 2 oktober är det äntligen dags för Open House! Kom in bakom stadens kulisser och följ med på gratis guidade visningar av Stockholms intressantaste platser och byggnader. För sjätte året i rad är Vasakronan med som en stolt samarbetspartner.

Läs mer
1 2 3 15