Aktuellt

Nyheter, kunskap och information, här samlar vi allt intressant som händer i vårt bolag och runt omkring oss. Det blir en salig blandning av allt. Allt från viktigt till oviktigt, spännande till nörderi och uppseendeväckande till alldagligt.
Letar du efter pressmeddelanden? Klicka här

Visar 157 artiklar
Bolaget 2021-07-09
Finans

Vd-ord delårsrapport jan – juni 2021

Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, ger sin syn på såväl företagets som marknadens utveckling årets tre första månader och kan konstatera att Vasakronan står fortsatt starkt.

Läs mer
Stadsutveckling 2021-07-07
Hållbarhet, Göteborg

Unga sommarjobbare bidrar till utvecklingen i Lilla Bommen

Under några veckor i sommar har tio skolungdomar från Biskopsgården i Göteborg fått i uppdrag att bygga så kallade Parklets till Lilla Bommen.

Läs mer
Handelsnytt 2021-07-01
Etableringar, Malmö

Disgusting Food Museum till Södertull

Nu flyttar ännu en nytänkande pionjär in i Södertull när Disgusting Food Museum slår upp dörrarna den 1 juli. Museet som rankas högre än någon annan sevärdhet i Malmö, enligt Tripadvisor, har äntligen hittat hem.

Läs mer
Bike Fixx versktad
Handelsnytt 2021-06-27
Stadsutveckling, Etableringar, Göteborg

Bike Fixx öppnar i Platinan i Göteborg

Vad sägs om att få cykeln fixad av ett riktigt proffs medan du arbetar? Mobil cykelservice, skräddarsydda företagslösningar, tillbehör eller köpa en sprillans ny cykel går såklart också bra när det personliga cykelserviceföretaget Bike Fixx flyttat in i Platinan.

Läs mer
Handelsnytt 2021-06-14
Etableringar, Stockholm

Hungrig på Hötorget?

Kvarterskrog, italienskt, barhäng på takterrassen och street food. Nu blir det full fart på restauranglivet på Sergelgatan, mitt i Stockholms city. Här finns något för alla när Bockholmengruppen och Bastards Burgers storsatsar.

Läs mer
Stadsutveckling 2021-06-04
Konst

Vasakronans stipendium till Konstfackelev 2021

Vasakronans stipendium till studenter på Konstfack går i år till Madeleine Hertz, en begåvad konstnär som i sitt examensarbete har undersökt och gestaltat hur stadsmiljöer påverkar vårt tänkande samt hur det står i relation till vår förmåga att utvecklas och samarbeta.

Läs mer
Handelsnytt 2021-05-31
Cityhandel, Malmö, Beyond Us

Beyond Us växer på Södertull

En mötesplats där kreatörer, koncept och varumärken är på tillfälligt besök. Beyond Us har snabbt blivit en favorit på Södertull i Malmö och nu satsar man på en stor uteservering för att ännu tydligare aktivera konceptet ända ut på gatan.

Läs mer
Handelsnytt 2021-05-31
Popup, Cityhandel, Uppsala

Will & The Elephant öppnar i Uppsala

Sugen på glass i sommar? Passa på att besöka Will & The Elephants popup-butik på nyrenoverade Kungsängsgatan i Uppsala. Att vara på tillfälligt besök i en popup-lokal är perfekt för en varsamhet som har sin högsäsong under vår och sommar.

Läs mer
2021-05-27
Stadsutveckling Stockholm

Sommar på Sergels torg

Hänga, sola, uppleva, njuta och titta. Det är dags för en ny sommar på Sveriges mest kända torg – Sergels torg. I år erbjuds popup-park, konst, utställningar, musik och ljudvandringar. Och under hela sommaren kommer det att hända nya saker och torget kommer få nytt utseende ...

Läs mer
2021-05-25
Handelsnytt Stadsutveckling, Cityhandel, Stockholm

Malmskillnadsgatan blir sommargata

Sittplatser, grönska och uteserveringar. Och ett helt nytt tak som skapar magi på gatan. Malmskillnadsgatan har helt bytt skepnad och är nu den första sommargatan i Stockholms city. Under maj har gatan kommit på plats och erbjuder en ny värld mellan fasaderna.

Läs mer
2021-05-21
Kontorsnytt Framtidens arbetsplats

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Hur vi ska jobba post corona är en het fråga. Det vi vet är att kontoren förändras och att människor både vill träffas och jobba på distans. Ett av svaren är kanske hybridkontor. Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, hjälper företag att hitta rätt.

Läs mer
2021-05-17
Hållbarhet LEED

LEED Platina till Sergelhusen

Nyss blev Sergelhusens LEED-certifiering klar med högsta betyg Platina, och med en poängplacering i världsklass. Det finns bara två andra fastigheter i världen som nått högre poäng enligt LEED v4/v4.1 BDC (Building Design and Construction) vilket är den senaste och mest omfa...

Läs mer
2021-05-15
Kontorsnytt Etableringar

Svenskt Näringsliv och IFS väljer Platinan och Lilla Bommen

Vasakronan hyr ut ytterligare 3 500 kvm kontorsyta i Platinan i Göteborg. Svenskt Näringsliv och IFS väljer 2 460 respektive 1 040 kvm. Det betyder att Platinan nått en uthyrningsgrad på 84 procent. I huset erbjuds även 2500 kvadratmeter Arena, Vasakronans eget coworking-erb...

Läs mer
2021-04-30
Stadsutveckling Konst

Astrid Sylwan målar på Garnisonen

Konst har alltid varit en stor del av Garnisonens unika uttryck. Nu för vi ytterligare ett modernt konstverk till listan, men bara temporärt. Det är konstnären Astrid Sylwan som kommer att måla direkt på glas på Oxenstiernsgatan mellan den 4–7 maj. Missa inte det.

Läs mer
2021-04-29
Hållbarhet Återbruk

Att återvinna och återbruka ett helt hus. Är det verkligen möjligt?

Att återvinna och återbruka ett helt hus. Är det verkligen möjligt? Det är åtminstone målet när fastigheten Kromet i Göteborg nu demonteras.

Läs mer
1 2 3 11