Aktuellt

Nyheter, kunskap och information, här samlar vi allt intressant som händer i vårt bolag och runt omkring oss. Det blir en salig blandning av allt. Allt från viktigt till oviktigt, spännande till nörderi och uppseendeväckande till alldagligt.
Letar du efter pressmeddelanden? Klicka här

Visar 175 artiklar
Restaurang Valentinas i Läppstiftet i Lilla Bommen Göteborg
Stadsutveckling 2021-10-16
Stadsutveckling, Områden, Restaurang, Göteborg

Valentinas – En rebell som sätter Lilla Bommen på kartan

Kärleken till maten och smakerna, en ambition om att skapa ett riktigt skönt ställe plus en stor nypa driv var det som fick Niclas och Johan Isaksson att öppna restaurangen och vinbaren Valentinas i Lilla Bommen i centrala Göteborg.

Läs mer
Stadsutveckling 2021-09-28
Konst

Elisabeth Ohlson visar nytt på Sergelgatan

Sergelgatan är under utveckling för att bli en upplevelsescen med fokus på konst, kultur, mode och mat. Just nu bjuder vi på en rad olika händelser – som till exempel en ny utställning med Elisabeth Ohlson (fd.Wallin). DEMONtör - med rätt att raljera. Besök utställningen på ...

Läs mer
Stadsutveckling 2021-09-23
Kista 5.0

Framtiden ser ljus ut i Kista

Nu växlas arbetet upp med att utveckla Kista till en levande blandstad och destination. Tillsammans med Stockholm stad, Region Stockholm, KTH och Stockholms universitet har ett antal företag med stark närvaro i Kista tagit fram en gemensam handlingsplan. Ambitionen är att sk...

Läs mer
Kontorsnytt 2021-09-23
Områden, Kista 5.0

Tredje gången gillt i Kista Science Tower

Ett litet gäng utvecklade ett nischat säljstödsystem. 20 år senare har Genero Solutions kunder i 14 länder. Tre gånger har företaget vuxit ur sina lokaler, men har ändå kunnat sitta kvar i samma hus, Kista Science Tower.

Läs mer
Bolaget 2021-09-21
Hållbarhet, Vårt ansvar

Tillsammans för tryggare byggen!

Den 21 september krokar Vasakronan arm tillsammans med flera olika bygg- och anläggningsentreprenörer i Håll Nollans säkerhetspush – en manifestation med fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. Alla ska komma hem oskadda efter varje arbetsdag.

Läs mer
Stadsutveckling 2021-09-17
Stockholm

Open House Stockholm 1–3 oktober

Kom in bakom kulisserna och lär känna staden. Första helgen i oktober är det dags för Open House Stockholm 2021. För femte året är Vasakronan med som partner till festivalen som öppnar upp staden och väcker allmänhetens nyfikenhet på samhällsbyggande och arkitektur.

Läs mer
Handelsnytt 2021-09-08
Popup, Cityhandel, Etableringar, Stockholm

Open Spot bli gymlounge

Här träffar gymgrossisten Eleiko sina trogna kunder, men även nyfikna människor som inte har en aning om deras produkter. En enkel och tillfällig popup i Vasakronans OpenSpot-lösning har gett mersmak.

Läs mer
Stadsutveckling 2021-09-06
Konst, Stockholm

Träffa konstnärerna bakom JOHANNA

Bin som flyttat till stan och en skulptur som bär namnet Baby. Med återvunnet material från fasaderna på Hötorgshusen skapas spännande konst. Vi har pratat med konstnärerna Hanna Hansdotter och Johan Paalzow om deras popupverkstad JOHANNA.

Läs mer
2021-09-05
Stadsutveckling Göteborg

H.M Konungen förklarade Hisingsbron invigd

Söndagens finalinvigning av göteborgarnas nya bro gick av stapeln i strålande septemberväder. Bron som öppnade för trafik den 9 maj invigdes nu officiellt av Kung Carl XVI Gustaf som i sitt tal gratulerade till ett landmärke som för göteborgarna närmare varandra.

Läs mer
2021-09-01
Hållbarhet Vårt ansvar

Tillsammans minska miljöpåverkan

"Världen kan inte vänta. Efter sommaren 2021 har klimatförändringarna blivit skrämmande aktuella. Vi måste göra ännu mer för att minska vår klimatpåverkan och i snabbare takt." Så säger Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell. Läs hela intervjun här.

Läs mer
2021-09-01
Hållbarhet Vårt ansvar

Försäkringskassan har koll på sitt avfall

Bättre koll på avfallet med hjälp av statistik och en trygghet i att allt i slutänden hamnar på rätt ställe. Det sporrar Försäkringskassan på Telefonplan att bli ännu bättre på att sortera. Läs mer om deras resa från pilot till permanent avfallslösning.

Läs mer
2021-08-31
Stadsutveckling Konst

Felländer på Sergelgatan

Den världskände konstnären Jacob Felländer ställer ut på Sergelgatan i Stockholm. Ett projekt som inkluderar fotografi, målning, textil, skulptur, hologram, musik och utbildning, allt via en AR-app. Utställningen pågår 2-19 september i Sergelgatans konsthall på Sergelgatan 14.

Läs mer
2021-08-30
Hållbarhet Vårt ansvar

Sortera och minimera avfall

Att minimera avfall är ett smart sätt att värna miljön. Hemma och på arbetsplatsen. Och lika viktigt är det att sortera sådant som ändå blir kvar. Då kan vårt skräp omvandlas till nya produkter och energi. Vi har pratat med Åsa Stenmarck, materialflödesexpert på Naturvårdsve...

Läs mer
2021-08-30
Hållbarhet Vårt ansvar, Malmö

Smarta transporter hjälper Scandic

Scandic Triangeln i Malmö är en av Vasakronans hyresgäster som använder smarta transporter för att hantera sitt avfall. Med hjälp av initiativet Älskade stad har deras avfallshantering nu noll koldioxidutsläpp.

Läs mer
2021-08-27
Hållbarhet Förnybar energi, Vårt ansvar, Malmö

Fastigheten Priorn prisas av Malmö stad

Priorn har tilldelats priset "Gröna Lansen - för ett miljömässigt hållbart byggande" av Malmö stad. Det juryn särskilt lyfter fram i sin motivering är den klimatsmarta energilösningen i fastigheten, en lösning som inte bara försörjer Priorn utan även grannfastigheten.

Läs mer
1 2 3 12