Möt våra medarbetare

Möt medarbetarna på Vasakronan

Vill du veta hur det är att jobba på Sveriges största fastighetsbolag?

Möt några av våra medarbetare som berättar om sina upplevelser av att arbeta på Vasakronan.

Nicole Hoang, projektchef, Vasakronan

Nicole Hoang,
Projektchef

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Jag arbetar som projektchef för större styrelsebeslutande projekt. Arbetsdagarna kan bestå av möten där vi jobbar med problemlösning samt får projekt att gå mot de uppsatta målen. Rollen handlar mycket om relationer, både inom projektgruppen men även externa såsom hyresgäster, myndigheter och grannar.
 • Vad tycker du är utmärkande för Vasakronan som företag?
  Goda värderingar och mångfald ur perspektivet att alla verkligen är unika och bidrar med olika saker. Jag tycker det visas genom utformningen av kontoret, det är aktivitetsbaserat men med baktanke att möta alla medarbetares behov. Det finns mörkare, ljusare, bullrigare och lugnare delar för att passa alla.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  För att det är work-life balance. Man får spännande och utmanande projekt samtidigt som man trivs på jobbet. Vasakronan förstår att man har ett privatliv utanför jobbet.

Pontus Hillin,
Kundservice

 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att det är så otroligt brett. Det är spännande att se hur ett så stort företag kan fungera så bra. Det är nästan 2,5 miljoner kvadrat som man ska ha någorlunda koll på så det händer alltid något och det tycker jag är väldigt roligt.
 • Vilken är din största utmaning i arbetet?
  Vi på kundservice behöver ha kunskap om enormt mycket då vi har ett så stort fastighetsbestånd. Det är även en utmaning att arbeta med så många olika människor. Mitt mål är alltid att avsluta samtalet med ett utropstecken, inte ett frågetecken och därför krävs det att alltid vara alert.
 • Vad anser du kännetecknar Vasakronan som företag?
  Hållbarhetsperspektivet som genomsyrar hela organisationen. Jag tycker även att Vasakronan lyckas vara ett familjärt företag trots att det är Sveriges största fastighetsbolag. Man är jordnära fast man är störst.
Pontus Hillin, medarbetare kundservice, Vasakronan
Sandra Jonsson, chef teknik och utveckling i Stockholm och Uppsala

Sandra Jonsson,
Chef teknik och utveckling i Stockholm och Uppsala

 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att vi har så många medarbetare med olika bakgrunder. Bland personalen finns det en stor vilja och engagemang. Det är också spännande att vi gör verklighet av de idéer som vi kommit på.
 • Berätta om något roligt projekt du deltagit i.
  Vi har otroligt många spännande projekt inom min avdelning. Vi ska exempelvis inom kort bygga en solcellspark bestående av 18 000 paneler på en total yta om cirka 30 000 kvadratmeter.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du förväntat dig när du började här?Innan jag började här hade jag bilden att det skulle vara grått, mossigt och lite halvstatligt. Den bilden förändrades ordentligt när jag upptäckte att det är ett framåtsträvande, öppet och engagerat företag.

Erik Ellenfors,
Biträdande fastighetschef

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Rollen som biträdande fastighetschef innebär mycket kontakt med våra hyresgäster i olika frågor som rör deras hyresavtal eller dagliga verksamhet, men även  att genomföra omförhandlingar och mer långsiktigt strategiskt planerande. Min tjänst är lite som en sambandscentral för förvaltningen i de fastigheter som jag arbetar med – det gäller att hålla koll på många saker på samma gång.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Det är att vara delaktig och förstå helheten i hur Vasakronan gör affärer. Ingen dag är den andra lik och min roll känns lite som en plantskola för en karriär i fastighetsbranschen.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  Jag tycker att man ska jobba på Vasakronan för att här ser man helheten. Vill man vara på ett företag som verkligen tar ett hållbarhetsansvar så är Vasakronan något för dig. Dessutom finns det många duktiga kollegor att lära sig av och bolla frågor med.
Erik Ellenfors, biträdande fastighetschef, Vasakronan
Tove  Sandström, fastighetsutvecklare teknik, Vasakronan

Tove  Sandström,
Fastighetsutvecklare teknik 

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  I min roll ansvarar jag för att våra fastigheter och de tekniska system som finns inom fastigheterna utvecklas och digitaliseras i takt med tiden. En del av mitt arbete handlar om att ta fram en teknisk målbild över fastigheten, som exempelvis belyser fastighetens prestanda, effekt-, och energimål.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Jobbet är innovativt och fullt av problemlösning. Hittar vi bra lösningar som bidrar till sänkta effekttoppar och minskat energibehov har vi möjlighet att skala upp dem över hela vårt bestånd och förhoppningsvis även dela kunskap med fastighetsbranschen som stort. Klimatkrisen är ett faktum så arbetet vi gör känns meningsfullt.
 • Vad tycker du är utmärkande för Vasakronan som företag?
  Nyfikenheten, att vi vågar testa nya saker. Samarbeten och öppenhet genomsyrar hela företaget, vi tror på att dela kunskap, det finns mycket vi kan lära av varandra.

Tomas Ferrer,
Fastighetsansvarig teknik

Hur hamnade du på Vasakronan?
Jag började på Vasakronan under mina studier och gjorde hela min praktik som drifttekniker här. Jag trivdes bra redan från början och alla var så hjälpsamma. När studierna vara klara blev jag kvar och fortsatte på ett sommarjobb och sen var inte steget långt till att börja jobba på Vasakronan.

Vad gör du om dagarna?
Jag sköter underhållet i huset så att alla installationer fungerar. Mitt jobb innebär mycket kontakt med kunder för att försöka lösa deras problem, vilket är väldigt roligt. Ofta kan vi lösa problemet själva annars kontaktar vi någon av våra leverantörer om det behövs någon form av expertis.

Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du förväntat dig när du började här?
Jag trodde att det skulle vara stelt och fyrkantigt men det är väldigt nytänkande och innovativt här. Folk är dessutom väldigt trevliga och hjälpsamma. Man har lyckats med att anställa rätt personer och går mycket på personlighet utöver kompetens. Det finns en stor blandning av arbetssätt och kompetenser vilket är väldigt berikande.

Tomas Ferrer, fastighetsansvarig teknik, Vasakronan

Nyfiken på var du passar in?
Ring Cecilia så berättar hon mer.