Möt våra medarbetare

Möt medarbetarna på Vasakronan

Vill du veta hur det är att jobba på Sveriges största fastighetsbolag?

Möt några av våra medarbetare som berättar om sina upplevelser av att arbeta på Vasakronan.

Laleh Poornasr, Biträdande fastighetschef Vasakronan

Laleh Poornasr,
Biträdande fastighetschef

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Det var lite av en slump faktiskt. Jag var i slutskedet av min utbildning och kollade runt bland lediga tjänster inom mitt fält för att se hur arbetsmarknaden såg ut. Då såg jag en annons från Vasakronan och sökte. Det gick bra – jag fick jobbet och började samtidigt som jag skrev mitt examensarbete.
 • Vad gör du om dagarna?
  Vi på förvaltning tillhandahåller våra hyresgäster hållbara lokaler och ser till att de trivs. Jag har daglig kontakt med våra hyresgäster, leverantörer och entreprenörer och har även ansvar för våra fastigheters ekonomi.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Något som jag såg som väldigt positivt var Vasakronans värderingar. De bygger på en fin människosyn och det finns en stor tillit till medarbetarnas förmågor samtidigt som deras välmående alltid tas hänsyn till. Fastän vi är Sveriges största fastighetsbolag känns stämningen familjär och välkomnande!

Tomas Ferrer,
Fastighetsansvarig teknik

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag sköter driften i huset och tar hand om små underhållsprojekt. Mitt jobb innebär mycket kontakt med kunder för att försöka lösa deras problem.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att företaget hela tiden utvecklas. Det skedde nyligen en omorganisation vilket ledde till att min jobbroll förändrades drastiskt. Omställningen var en väldigt rolig utmaning och har gjort att mitt jobb känns spännande och intressant.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du förväntat dig när du började här?
  Jag trodde att det skulle vara stelt och fyrkantigt men Vasakronan känns nytänkande och innovativt. Folk är dessutom väldigt trevliga och hjälpsamma. Man har lyckats anställa rätt personer då man förutom kompetens har gått mycket på personlighet.

 

 

Tomas Ferrer, fastighetsansvarig teknik, Vasakronan
Ayub Aden, summer intern Vasakronan

Ayub Aden,
Summer intern

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag hörde om Vasakronan första gången under studietiden på KTH. Deras innovativa fokus rimmar väl med hur jag själv vill jobba och därför kändes Vasakronan som ett intressant företag när det var dags att skaffa praktisk erfarenhet och söka sommarjobb.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att tillsammans med våra hyresgäster hitta lösningar på deras önskemål och behov. Det är också spännande att jobba med våra fastigheter här på Vasakronan. I och med att vi har ett brett utbud lär man sig mycket om många typer av fastigheter.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Jag blev positivt överaskad över hur det var att arbeta i en så platt organisationsstruktur. Det aktivitetsbaserade upplägget, utan fasta platser, gör att man träffar folk från olika avdelningar varje dag. Det leder till att stämningen på jobbet är väldigt trevlig och öppen.

Natalie Vikberg,
Projektledare kommunikation

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag läste strategisk kommunikation i Lund och den fjärde terminen gavs vi möjlighet att göra praktik. Jag sökte mig till Vasakronan eftersom jag jobbat lite smått inom fastighetsbranschen tidigare. Praktiken ledde vidare till ett sommarjobb och när jag ett år senare tog min examen kändes det roligt att komma tillbaka som projektledare här på kommunikationsavdelningen.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att det är så varierande. Jag gör sällan samma sak två gånger vilket är enormt utvecklande. Jag är dessutom intresserad av stadsutveckling och därför känns det kul att kunna kombinera kommunikationsdelen med det.
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Du borde verkligen söka dig till Vasakronan om du vill arbeta i en innovativ miljö där du ges mycket frihet och ansvar. Detta gör också att det finns stora förutsättningar för att utvecklas.
Natalie Vikberg, projektledare Kommunikation, Vasakronan
Anna-Maria Kääriä, Chef projektuthyrning, Vasakronan

Anna-Maria Kääriä,
Chef projektuthyrning

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar med paketering av Vasakronans olika produkter och projekt i tidiga skeden för att göra dem snygga och attraktiva för marknaden. Jag hjälper också till att målgruppsdefiniera kunder för att för att se vilka som passar ihop med olika projekt. Man kan säga att jag är lite av en matchmaker.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  En positiv sak som förvånade mig var att det administrativa och beslutsvägarna var betydligt smidigare och snabbare än jag hade förväntat mig av ett så pass stort fastighetsbolag. Medarbetarna anpassar sig snabbt till marknaden!
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Vi som jobbar här får stort ansvar och ges själva möjligheten att klura ut vilka uppgifter som kommer skapa värde för företaget. Det finns ingen som kommer ge dig en färdig manual. Om man är en person som trivs med ett sådant upplägg tror jag att man kommer ha riktigt kul på Vasakronan.

Sofia Larsson,
Inköpare/administratör

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar på inköpsavdelningen där vi tecknar avtal så fastigheterna rullar. Bland annat entreprenöravtal, serviceavtal och konsultavtal. Vi ser till att medarbetarna använder sig av de leverantörer som vi tecknat avtal med för att säkerställa att alla vi arbetar med är schysta och följer vår filosofi och våra värderingar.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Jag kommer från en säljbakgrund i en bransch med kortsiktiga mål. När man jobbar med fastigheter och dessutom har fokus på hållbarhet och socialt ansvar, är perspektiven betydligt längre vilket innebär ett helt annat arbetssätt. Det var lite oväntat och en omställning när jag började här.
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Jag kan verkligen rekommendera den här branschen. Den är väldigt rolig och du har chansen att påverka stadsbildningen i de städer vi verkar. Vasakronan jobbar dessutom mycket med hållbarhet och har fokus på miljö, så är du intresserad av det så tror jag att det här kan vara rätt ställe!
Sofia Larsson, inköpare, Vasakronan

Nyfiken på var du passar in?
Ring Cecilia så berättar hon mer.

Cecilia Söderström
Chef HR Cecilia Söderström 070-968 15 31 · 08-566 205 31 cecilia.soderstrom@vasakronan.se