Vill du veta hur det är att jobba på Sveriges största fastighetsbolag?

Möt några av våra medarbetare som berättar om sina upplevelser av att arbeta på Vasakronan.

Youssef Mehnaoui,
affärsansvarig

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Som affärsansvarig har man ett direkt kundansvar. Arbetsuppgifterna kan exempelvis gälla omförhandlingar av hyresavtal, men också frågor från våra hyresgäster om deras lokaler eller fastigheten i stort. Det är en väldigt bred roll och jag ställs ofta inför intressanta frågeställningar rörande hyresgästernas verksamheter som jag måste hitta lösningar på.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Variationen och bredden. Det händer mycket hela tiden samtidigt som jag är med i olika samarbeten och projekt. Ingen dag är den andra lik och jag får hela tiden vara delaktig i att hitta nya lösningar för hyresgästerna och se hur de tar form.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  Det som gör att jag trivs extra bra är möjligheten att få arbeta i ett företag som är ledande i branschen, driver utveckling och alltid har ett hållbarhetsperspektiv i fokus. Vasakronan är en sjyst arbetsgivare med många härliga kollegor vilket gör det kul att komma till jobbet.
Youssef Mehnaoui, affärsansvarig, Vasakronan
Malin Bergman, teknikansvarig, Vasakronan

Malin Bergman,
teknikansvarig

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Jag arbetar som teknikansvarig. Det innebär att jag har driftansvaret och det tekniska kundansvaret för ett antal fastigheter, både operativt och ekonomiskt. Ingen dag ser ut som den andra. Rollen är bred och arbetsuppgifterna har stor variation. Det kan vara allt från att beställa jobb från entreprenörer, kolla styrsystem, träffa hyresgäster till att följa upp samarbetspartners.
 • Vilken är din största utmaning i arbetet?
  En utmaning är oplanerade situationer som kräver snabba åtgärder. Det kräver att jag kan prioritera och planera om samtidigt som jag tycker det är roligt att hitta på bra lösningar som gör våra kunder nöjda.
 • Vad tycker du är det bästa med Vasakronan?
  Först och främst så är det stämningen, det känns aldrig trist här. Jag tycker även att det är kul att det är en långsiktig fastighetsägare som verkligen värnar om fastigheterna. Alla på Vasakronan jobbar för hållbarhet i allt vi gör, med målet att vara klimatneutrala 2030. Oavsett var du jobbar i Vasakronan så är vi fortfarande ett team, vilket gör att det känns väldigt familjärt.

Nicole Hoang,
projektchef

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Jag arbetar som projektchef för större styrelsebeslutande projekt. Arbetsdagarna kan bestå av möten där vi jobbar med problemlösning samt får projekt att gå mot de uppsatta målen. Rollen handlar mycket om relationer, både inom projektgruppen men även externa såsom hyresgäster, myndigheter och grannar.
 • Vad tycker du är utmärkande för Vasakronan som företag?
  Goda värderingar och mångfald ur perspektivet att alla verkligen är unika och bidrar med olika saker. Jag tycker det visas genom utformningen av kontoret, det är aktivitetsbaserat men med baktanke att möta alla medarbetares behov. Det finns mörkare, ljusare, bullrigare och lugnare delar för att passa alla.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  För att det är work-life balance. Man får spännande och utmanande projekt samtidigt som man trivs på jobbet. Vasakronan förstår att man har ett privatliv utanför jobbet.
Nicole Hoang, projektchef, Vasakronan
Pontus Hillin, medarbetare kundservice, Vasakronan

Pontus Hillin,
medarbetare kundservice

 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att det är så otroligt brett. Det är spännande att se hur ett så stort företag kan fungera så bra. Det är nästan 2,5 miljoner kvadrat som man ska ha någorlunda koll på så det händer alltid något och det tycker jag är väldigt roligt.
 • Vilken är din största utmaning i arbetet?
  Vi på kundservice behöver ha kunskap om enormt mycket då vi har ett så stort fastighetsbestånd. Det är även en utmaning att arbeta med så många olika människor. Mitt mål är alltid att avsluta samtalet med ett utropstecken, inte ett frågetecken och därför krävs det att alltid vara alert.
 • Vad anser du kännetecknar Vasakronan som företag?
  Hållbarhetsperspektivet som genomsyrar hela organisationen. Jag tycker även att Vasakronan lyckas vara ett familjärt företag trots att det är Sveriges största fastighetsbolag. Man är jordnära fast man är störst.

Sandra Jonsson,
chef teknik och fastighet

 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att vi har så många medarbetare med olika bakgrunder. Bland personalen finns det en stor vilja och engagemang. Det är också spännande att vi gör verklighet av de idéer som vi kommit på.
 • Berätta om något roligt projekt du deltagit i.
  Vi har otroligt många spännande projekt inom min avdelning. Vi ska exempelvis inom kort bygga en solcellspark bestående av 18 000 paneler på en total yta om cirka 30 000 kvadratmeter.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du förväntat dig när du började här?
  Innan jag började här hade jag bilden att det skulle vara grått, mossigt och lite halvstatligt. Den bilden förändrades ordentligt när jag upptäckte att det är ett framåtsträvande, öppet och engagerat företag.
Sandra Jonsson, chef teknik och fastighet

Nyfiken på var du passar in?

Hör av dig till Linda så berättar hon mer.

Eller har du redan bestämt dig?
Här hittar du jobb eller anmäler intresse:

Gå till jobbportalen
Hitta lediga jobb