Möt våra medarbetare

Möt medarbetarna på Vasakronan

Vill du veta hur det är att jobba på Sveriges största fastighetsbolag?

Möt några av våra medarbetare som berättar om sina upplevelser av att arbeta på Vasakronan.

Jesper Stråhle, fastighetsansvarig teknik, Vasakronan

Jesper Stråhle
Fastighetsansvarig teknik

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Min roll är Fastighetsansvarig teknik. Tidigare jobbade jag som VVS-konsult i teknikbranschen men kände att jag ville jobba mer övergripande med fastigheter. Mina arbetsdagar är varierade. Jag håller bland annat koll på driftdata, planerar underhåll- och renoveringsprojekt, budgeterar och kommunicerar med hyresgäster.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att jag får vara med under hela processen. Om jag hittar åtgärder som jag vill testa att implementera och kan presentera ett bra förslag så får jag förverkliga det. Jag får visualisera och vara med under hela utförandet vilket är väldigt roligt.
 • Vad tycker du är det bästa med Vasakronan?
  När jag började här så visste jag att Vasakronan var innovativa och jobbade mycket med utveckling. Det visade sig dock att de gör det på en mycket högre nivå än vad jag kunnat föreställa mig. På jobbet får man testa mycket nytt och man tillåts vara kreativ.

 

 

Anna-Maria Kääriä,
Chef projektuthyrning

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar med paketering av Vasakronans olika produkter och projekt i tidiga skeden för att göra dem snygga och attraktiva för marknaden. Jag hjälper också till att målgruppsdefiniera kunder för att för att se vilka som passar ihop med olika projekt. Man kan säga att jag är lite av en matchmaker.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  En positiv sak som förvånade mig var att det administrativa och beslutsvägarna var betydligt smidigare och snabbare än jag hade förväntat mig av ett så pass stort fastighetsbolag. Medarbetarna anpassar sig snabbt till marknaden!
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Vi som jobbar här får stort ansvar och ges själva möjligheten att klura ut vilka uppgifter som kommer skapa värde för företaget. Det finns ingen som kommer ge dig en färdig manual. Om man är en person som trivs med ett sådant upplägg tror jag att man kommer ha riktigt kul på Vasakronan.
Anna-Maria Kääriä, Chef projektuthyrning, Vasakronan
Ayub Aden, summer intern Vasakronan

Ayub Aden,
Summer intern

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag hörde om Vasakronan första gången under studietiden på KTH. Deras innovativa fokus rimmar väl med hur jag själv vill jobba och därför kändes Vasakronan som ett intressant företag när det var dags att skaffa praktisk erfarenhet och söka sommarjobb.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att tillsammans med våra hyresgäster hitta lösningar på deras önskemål och behov. Det är också spännande att jobba med våra fastigheter här på Vasakronan. I och med att vi har ett brett utbud lär man sig mycket om många typer av fastigheter.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Jag blev positivt överaskad över hur det var att arbeta i en så platt organisationsstruktur. Det aktivitetsbaserade upplägget, utan fasta platser, gör att man träffar folk från olika avdelningar varje dag. Det leder till att stämningen på jobbet är väldigt trevlig och öppen.

Natalie Vikberg,
Projektledare kommunikation

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag läste strategisk kommunikation i Lund och den fjärde terminen gavs vi möjlighet att göra praktik. Jag sökte mig till Vasakronan eftersom jag jobbat lite smått inom fastighetsbranschen tidigare. Praktiken ledde vidare till ett sommarjobb och när jag ett år senare tog min examen kändes det roligt att komma tillbaka som projektledare här på kommunikationsavdelningen.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att det är så varierande. Jag gör sällan samma sak två gånger vilket är enormt utvecklande. Jag är dessutom intresserad av stadsutveckling och därför känns det kul att kunna kombinera kommunikationsdelen med det.
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Du borde verkligen söka dig till Vasakronan om du vill arbeta i en innovativ miljö där du ges mycket frihet och ansvar. Detta gör också att det finns stora förutsättningar för att utvecklas.
Natalie Vikberg, projektledare Kommunikation, Vasakronan
Sofia Larsson, inköpare, Vasakronan

Sofia Larsson,
Inköpare/administratör

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar på inköpsavdelningen där vi tecknar avtal så fastigheterna rullar. Bland annat entreprenöravtal, serviceavtal och konsultavtal. Vi ser till att medarbetarna använder sig av de leverantörer som vi tecknat avtal med för att säkerställa att alla vi arbetar med är schysta och följer vår filosofi och våra värderingar.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Jag kommer från en säljbakgrund i en bransch med kortsiktiga mål. När man jobbar med fastigheter och dessutom har fokus på hållbarhet och socialt ansvar, är perspektiven betydligt längre vilket innebär ett helt annat arbetssätt. Det var lite oväntat och en omställning när jag började här.
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Jag kan verkligen rekommendera den här branschen. Den är väldigt rolig och du har chansen att påverka stadsbildningen i de städer vi verkar. Vasakronan jobbar dessutom mycket med hållbarhet och har fokus på miljö, så är du intresserad av det så tror jag att det här kan vara rätt ställe!

Amanda Svedung,
Biträdande fastighetschef

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag har alltid haft ett stort intresse för fastigheter så efter examen började jag arbeta på ett litet bolag inom fastighetsbranschen. Efter ett tag kände jag att jag ville söka mig vidare till något större, och eftersom Vasakronan är störst var det ett självklart val för mig! Jag såg till att hålla utkik efter lediga tjänster på hemsidan och när annonsen för min nuvarande tjänst dök upp så sökte jag direkt.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Jag visste redan innan att bolaget låg i framkant på många plan. Man kan tänka sig att fastighetsbranschen är lite mossig men det känns väldigt modernt på Vasakronan. Det är ett bolag som tar stort ansvar för staden i helhet och jag upplever att det finns en bra köns- och åldersfördelning bland oss anställda. Sen är ju det stora hållbarhetstänket ett plus såklart!
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Jag rekommenderar alla att söka. Man får snabbt möjligheten att ta egna beslut och du kommer verkligen växa som person. Det arbete man utför gör skillnad och utvecklingen går framåt hela tiden. Det tycker jag är väldigt roligt!
Amanda Svedung, biträdande fastighetschef, Vasakronan

Nyfiken på var du passar in?
Ring Cecilia så berättar hon mer.

Cecilia Söderström
Chef HR Cecilia Söderström 070-968 15 31 · 08-566 205 31 cecilia.soderstrom@vasakronan.se