Möt våra medarbetare

Möt medarbetarna på Vasakronan

Vill du veta hur det är att jobba på Sveriges största fastighetsbolag?

Möt några av våra medarbetare som berättar om sina upplevelser av att arbeta på Vasakronan.

Jesper Stråhle, fastighetsansvarig teknik, Vasakronan

Jesper Stråhle
Fastighetsansvarig teknik

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Min roll är Fastighetsansvarig teknik. Tidigare jobbade jag som VVS-konsult i teknikbranschen men kände att jag ville jobba mer övergripande med fastigheter. Mina arbetsdagar är varierade. Jag håller bland annat koll på driftdata, planerar underhåll- och renoveringsprojekt, budgeterar och kommunicerar med hyresgäster.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att jag får vara med under hela processen. Om jag hittar åtgärder som jag vill testa att implementera och kan presentera ett bra förslag så får jag förverkliga det. Jag får visualisera och vara med under hela utförandet vilket är väldigt roligt.
 • Vad tycker du är det bästa med Vasakronan?
  När jag började här så visste jag att Vasakronan var innovativa och jobbade mycket med utveckling. Det visade sig dock att de gör det på en mycket högre nivå än vad jag kunnat föreställa mig. På jobbet får man testa mycket nytt och man tillåts vara kreativ.

 

 

Nicole Hoang,
Projektchef

 • Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
  Jag arbetar som projektchef för större styrelsebeslutande projekt. Arbetsdagarna kan bestå av möten där vi jobbar med problemlösning samt får projekt att gå mot de uppsatta målen. Rollen handlar mycket om relationer, både inom projektgruppen men även externa såsom hyresgäster, myndigheter och grannar.
 • Vad tycker du är utmärkande för Vasakronan som företag?
  Goda värderingar och mångfald ur perspektivet att alla verkligen är unika och bidrar med olika saker. Jag tycker det visas genom utformningen av kontoret, det är aktivitetsbaserat men med baktanke att möta alla medarbetares behov. Det finns mörkare, ljusare, bullrigare och lugnare delar för att passa alla.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  För att det är work-life balance. Man får spännande och utmanande projekt samtidigt som man trivs på jobbet. Vasakronan förstår att man har ett privatliv utanför jobbet.
Nicole Hoang, Projektchef, Vasakronan
Claudia Lundemo, summer intern Vasakronan

Claudia Lundemo,
Summer intern

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar som junior projektledare på marknadsavdelningen för andra sommaren i rad. I min roll får jag prova på allt möjligt. Jag jobbar exempelvis en del med webben, nyhetsbrev, skriver texter och hjälper till att koordinera olika kommunikationsaktiviteter.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Att jag ges möjligheten att själv styra vad jag vill jobba med. När jag började hade jag ingen färdig arbetsbeskrivning utan fick involvera mig i det jag kände att jag ville lära mig mer om. Det har gjort att jag kunnat testa jobba med många olika saker.
 • Berätta om något roligt projekt du deltagit i
  Förra sommaren följde jag med Vasakronan till Almedalen. Jag hjälpte till med att koordinera Vasakronans medverkan i olika aktiviteter under veckan både innan och väl på plats, vilket var väldigt roligt.

Andreas Bergensund,
Fastighetsutvecklare teknik

 • Vad gör du om dagarna?
  Jobbet som fastighetsutvecklare teknik innebär främst att framtidssäkra och energioptimera våra fastigheter. En typisk dag analyserar jag energidata eller ser till att våra solceller fungerar och undersöker hur vi kan förbättra dessa. Mycket av jobbet går ut på att sänka effekterna och hjälpa våra hyresgäster.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du förväntat dig när du började här?
  Jag trodde inte att jag skulle få möjligheten att klättra i ett företag på så kort tid som jag gjort. Jag har under min tid här på Vasakronan haft tre roller. Jag började som biträdande tekniks förvaltare, därefter biträdande fastighetsutvecklare och nu är jag fastighetsutvecklare.
 • Varför tycker du att man ska arbeta på Vasakronan?
  Du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och du kommer snabbt känna dig som en i gänget. Har man en idé får man oftast prova den, och vi jobbar mycket med olika pilotprojekt. Man lär sig även från det som går mindre bra.
Andreas Bergensund, fastighetsutveckling teknik, Vasakronan
Sofia Larsson, inköpare, Vasakronan

Sofia Larsson,
Inköpare/administratör

 • Vad gör du om dagarna?
  Jag jobbar på inköpsavdelningen där vi tecknar avtal så fastigheterna rullar. Bland annat entreprenöravtal, serviceavtal och konsultavtal. Vi ser till att medarbetarna använder sig av de leverantörer som vi tecknat avtal med för att säkerställa att alla vi arbetar med är schysta och följer vår filosofi och våra värderingar.
 • Var det något på Vasakronan som inte riktigt var som du väntat dig när du började här?
  Jag kommer från en säljbakgrund i en bransch med kortsiktiga mål. När man jobbar med fastigheter och dessutom har fokus på hållbarhet och socialt ansvar, är perspektiven betydligt längre vilket innebär ett helt annat arbetssätt. Det var lite oväntat och en omställning när jag började här.
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Jag kan verkligen rekommendera den här branschen. Den är väldigt rolig och du har chansen att påverka stadsbildningen i de städer vi verkar. Vasakronan jobbar dessutom mycket med hållbarhet och har fokus på miljö, så är du intresserad av det så tror jag att det här kan vara rätt ställe!

Amanda Svedung,
Biträdande fastighetschef

 • Hur hamnade du på Vasakronan?
  Jag har alltid haft ett stort intresse för fastigheter så efter examen började jag arbeta på ett litet bolag inom fastighetsbranschen. Efter ett tag kände jag att jag ville söka mig vidare till något större, och eftersom Vasakronan är störst var det ett självklart val för mig! Jag såg till att hålla utkik efter lediga tjänster på hemsidan och när annonsen för min nuvarande tjänst dök upp så sökte jag direkt.
 • Vad är det mest spännande med ditt jobb?
  Jag visste redan innan att bolaget låg i framkant på många plan. Man kan tänka sig att fastighetsbranschen är lite mossig men det känns väldigt modernt på Vasakronan. Det är ett bolag som tar stort ansvar för staden i helhet och jag upplever att det finns en bra köns- och åldersfördelning bland oss anställda. Sen är ju det stora hållbarhetstänket ett plus såklart!
 • Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Vasakronan?
  Jag rekommenderar alla att söka. Man får snabbt möjligheten att ta egna beslut och du kommer verkligen växa som person. Det arbete man utför gör skillnad och utvecklingen går framåt hela tiden. Det tycker jag är väldigt roligt!
Amanda Svedung, biträdande fastighetschef, Vasakronan

Nyfiken på var du passar in?
Ring Cecilia så berättar hon mer.

Cecilia Söderström