Open Spot

Open Spot – som en popup fast mycket bättre

Dyk upp. Nå ut. Skapa kontakt. Open Spot är ett nytt popup-koncept som erbjuder mötesplatser i absolut bästa läge. Bara att öppna upp och bjuda in till din värld.

openspot

Är det dags att bli fysisk? Vi har den perfekta platsen.

Tänk på Open Spot som er fysiska mediakanal, den perfekta platsen för lansering av nya produkter, öka försäljningen under högsäsong, möta en ny kundgrupp eller helt enkelt bara hänga med era kunder på riktigt.

Open Spot är konceptuellt inredda popup-lokaler i handplockade lägen. Alla med sin unika målgrupp. Hyr alla på en gång eller välj din särskilda spot. För en fast kostnad får ni en riktigt flexibel, snygg och modernt inredd lokal med bästa läge, digitala skärmar, display med mera.

Jag är intresserad! Kontakta mig

Jag vill gå direkt till lokalerna

Så här funkar Open Spot

Open Spot är ett koncept som erbjuder designade och inredda popup-lokaler i absolut bästa läge i Malmö, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Det är nästa generations popup-lokaler med högsta kvalitet i funktioner och upplevelse. Med Open Spot finns möjligheten för dig och din verksamhet att nå ut till många. På ert sätt.

Open Spot är lägena som boostar både kvarteret, besökaren och kunden med energi. Här föds en stjärna, här lanseras en produkt, här möts människor och här skapas upplevelser. Det som händer i en Open Spot sprider sig vidare och påverkar gatan, stråket och området där Open Spot finns.

  • Lansera nya produkter
  • Testa ny marknad
  • Driva försäljning
  • Få mer marknadsföring och synlighet

Open Spot ger de bästa förutsättningarna, flödet, läget, stämningen, det levande kvarter och dialogen. Här skapas kontakter och möten med en ny publik.

Skalbart koncept i varje Open Spot

Ytor och material

Open Spot har en mjuk och inkluderande palett av material. De skapar tillsammans en helhet och lämnar stor plats till kommande varumärken att stå i centrum. Känslan är modern, premium och urban.

Inredning lokalerna

I alla lokaler finns ett flexibelt väggsystem med ett grid som kan anpassas efter olika behov. Det finns också mobila korkkuber som kan användas som podier, sittgrupp eller disk. Som tillägg till grid finns speglar, hyllplan i två olika storlekar, häst och två olika stänger tillgängligt.

Digitalt paket

Kommunikation och marknadsföring via digitala skärmar är en bärande del av konceptet Open Spot. Open Spot är visuellt, rörligt och inbjudande. När du hyr en Open Spot har du tillgång till:

  • Stor skärm i butiken
    Skapar en känsla av aktivitet i lokalen. Använd för att visa ett inspirerande innehåll som höjer stämningen i hela butiken.
  • Informerande skärm
    Yta för branding och kommunikation som placerats i skyltfönstret. Använd för att visa att ni just nu är på plats i Open Spot.

Ladda ner vår presentation av Open Spot

Allt passar i en Open Spot

Våra Open Spot-butiker passar såväl den etablerade aktören som marknadens nykomling. För dig med välkända varumärken som vill lansera en ny kollektion eller helt okända varumärken som vill testa marknaden eller dyka upp i en ny stad.

Allt är inkluderat

Det ska vara enkelt. I hyran ingår allting som finns i lokalen, inga dolda eller tillkommande kostnader.
Hyran är ett fast belopp som betalas i förskott. Hyrestiden är från en vecka upp till tre månader.

Smidiga avtalsvillkor

Att förhandla ett hyreskontrakt kan vara en djungel, framför allt om man bara ska finnas på plats några veckor. Det kan också kännas övermäktigt att krångla med kassaapparater och betallösningar. Därför har vi en enkel process med digital signering. Och betallösning ingår alltid. Om du inte redan har en själv förstås.

Open Spot-lokaler mitt i city i Sveriges största städer

Östermalm, Stureplan 19, Stockholm

55 kvm, flöde 20 000/dag

Stureplan har ett av Sveriges största flöden av shoppare, restaurangbesökare och ”city-människor”. I kvarteret som tillhör Biblioteksstan finns flera exklusiva butiker. Det centrala läget gör att platsen ständigt trafikeras av turister, kontorsanställda och helgshoppare. Finns du här, finns du på kartan!

Läs mer

Skrapan, Götgatan 78, Stockholm

20 kvm, flöde 26 000/dag

Gallerian och mötesplatsen Skrapan ligger mitt på trendkänsliga och medvetna Södermalm, i närheten av SOFO och Medborgarplatsen. Open Spot ligger nära entrén till pulserande Götgatan. I Skrapan finns ca 500 studentlägenheter och det arbetar ca 900 personer i direkt anslutning till Skrapan.

Läs mer

Sergels torg, Sveavägen 4, Stockholm

117 kvm, flöde 28 000/dag

Open Spot Sveavägen har en imponerande shopfront mot Sveavägen, med synlighet från alla delar av Sergels torg. Det är ett helt unikt läge i ett område som växer fram i Stockholm City. Här blir du granne med en event- och konferensarena som Stureplansgruppen driver. Tillgänglig från hösten 2021.

Nordstan, Köpmansgatan 11, Göteborg

63 kvm, flöde 12 000/dag

Nordstan är en av Sveriges mest välbesökta gallerior med över 5 miljoner besökare per år. Open Spot i Nordstan ligger på Köpmansgatan som leder ut till Brunnsparken och Stora Hamnkanalen. I Nordstan blir du en del av ett löpande flöde av människor och ett brett utbud av butiker, restauranger och upplevelser.

Läs mer

Beyond Us, Södertull, Malmö

Från 10 kvm, flöde 15 000/dag

Beyond Us är Sveriges mest spännande handelsplats, och en del av Vasakronans erbjudande av flexibla, moderna och urbana handels- och mötesplatser. Beyond Us välkomnar nya och etablerade varumärken att visa upp sig och möta sin marknad. Visa en komplett kollektion, er vision, ert varumärke – ni styr själva över utbudet.

Go beyond!

Gågatan, Kungsängsgatan 5, Uppsala

72 kvm, flöde 18 000/dag

Open Spot Uppsala ligger mitt på Gågatan i centrala Uppsala. Längs gatan finns ett 70-tal butiker och du blir tillfällig granne med varuhus, gallerior, restauranger och kaféer. Uppsala är en livlig studentstad med flöden av unga, medvetna och urbana människor och shoppare. Till Open Spot-lokalen hör ett förråd om 17 kvm.

Läs mer

Vi får ständigt frågor om möjligheterna att hyra tillfälliga ytor. Alla våra Open Spots vänder sig till en målgrupp som kräver ständig förändring. Tillfälliga butiker kompletterar den fasta butiksmixen på ett bra sätt.

Jesper Örtengren, affärsutvecklare Vasakronan

En ny mediekanal med fysisk närvaro

Vi ger de bästa förutsättningarna, flödet, läget, stämningen, det levande kvarter och dialogen. Ditt varumärke, företag, innovation fyller det med innehållet, gränslöst och sömlös över kanaler, fysiskt som digitalt. Här skapas kontakter och möten med en ny publik.

Trendiga e-butiker till cityhandeln

Hypestein och CDLP är två modeföretag som ser fördelar med att inte enbart sälja på nätet. Den personliga kontakten med kunderna är en viktig del i bygget av varumärket. Läs hur Hypestein och CDLP ökar omsättning online genom fysisk närvaro.

Läs mer

Flexibelt retailläge på Stureplan lockar

När Rebecca Stella Dions öppnade upp en fysisk mötes- och visningsplats mitt på Stureplan blev det succé. Mötet med kunderna och en stor spridning på sociala medier gjorde att försäljningen on-line sköt i höjden.

Läs mer

Stureplans nya gymlounge

Här träffar gymgrossisten Eleiko sina trogna kunder, men även nyfikna människor som inte har en aning om deras produkter. En enkel och tillfällig popup i Vasakronans OpenSpot-lösning har gett mersmak.

Läs mer

Från totalt digitalt fokus till att också sälja i fysisk butik

Modeföretaget NA-KD skruvade om sin strategi och är mer framgångsrika än någonsin. Nu slår de upp dörrarna till en pop up-butik i Fredstan i hemmastaden Göteborg.

Läs mer

Frågor och svar

På plats i våra Open Spots finns bredband, elabonnemang, entréskyltning, lås- & larmsystem, kassasystem, högtalarsystem samt belysningslösning. Det finns även digitala skärmar uppskatta för kommunikation i lokalen. Det ingår också fast inredning med ett gridsystem på vägg där till exempel hyllplan, speglar, häst och andra upphängningsanordningar kan monteras. Det ingår också kuber som kan användas för att bygga upp bord och visningsytor i butik eller i skyltfönstren. Vid behov finns möjlighet att få hjälp med att hyra in butikspersonal och boka eventuellt specialanpassad inredning. Hör av dig med dina önskemål så hittar vi gemensamt en lösning.

Hyrestiden kan variera, men generellt så är två veckor den kortaste perioden och tre månader den längsta.

Mer information om respektive Open Spots finns på varje lokals objektsida. Se länkar nedan. Har du övergripande frågor kring Open Spot-konceptet eller vill boka flera av våra Open Spots – hör av dig till Jesper Örtengren. Är du intresserad av att hyra en specifik Open Spot vid en viss tidpunkt – kontakta den person som står angiven på objektsidan. Våra affärsutvecklare handel vet allt om lokalen och kan svara på dina frågor om just den Open Spot som du vill veta mer om och boka.

Lediga lokaler Göteborg

Lediga lokaler Malmö

Lediga lokaler Stockholm

Lediga lokaler Uppsala

Show up. Reach out. Make contact. Open Spot offers locations that lift the neighbourhood, visitor and customer through an injection of energy. Places where a star is born, a product is launched, where people meet and experiences are shared.

Vasakronan proudly presents Open Spot

Skicka intresseanmälan


Kontaktperson för frågor