Upplevelser, gastronomi och shopping

Sergelgatan har ett av Stockholms mest centrala läge. Här har de senaste åren staden och fastighetsägarna satsat miljarder i utveckling. Nu växer nya Sergelgatan fram - en multikulturell arena med en dynamisk blandning av upplevelser, shopping och gastronomi.

Sergelgatan tog en powernap. Nu återfår Stockholms första gågata sin forna glans.

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymark i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Sergelgatan är i sin slutfas efter en period av ombyggnation, och nu flyttar de nya verksamheterna in och lägger starten på en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping.

Bockholmengruppen och Bastard Burgers storsatsar på Sergelgatan med fyra olika matkoncept. I femte Hötorgshuset öppnar Space, ett center för digital kultur med gaming, musik och content creation samt Avicii Experience under hösten 2021. Och fler öppningar är på gång. Nu fyller vi Sergelgatan med handplockade aktörer och skapar Stockholms intressantaste plats, med fokus på mat, möten och upplevelser.

2022
Är ombyggnationen klar och Sergelgatan är redo för återinvigning.
250 000
Människor passerade Sergelgatan varje vecka 2018. Fler kommer att stanna och vara där 2023!
3 000
Människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och längtar efter nya upplevelser i gatuplan.
9
Nya restauranger planeras, samt tre nya upplevelsekoncept och en hel del shopping.

Sergelgatan blir en ny destination. En plats för upplevelser.

12 miljoner människor passerar Sergelgatan varje år. En svindlande siffra. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans med gatans övriga aktörer och fastighetsägare, skapar vi en plats som människor inte bara passerar. Vi vill att de ska stanna till, bli överraskade och få nya perspektiv.

Redan nu märks det skillnad:

Hötorgets kvarterskrog har öppnat

Bockholmengruppen har redan öppnat områdets första kvarterskrog på Sergelgatan 22. Ett vardagsrum för alla som bor eller jobbar i kvarteret, för den som släntrar in en enstaka gång eller för den som vill hänga där hela veckan. Öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar frukost, lunch och middag. Alla dagar i veckan.

Läs mer om Hötorgets kvarterskrog 

Italienskan smygöppnar i juli

I augusti öppnar Bockholmengruppen sin andra satsning på Sergelgatan. Då är det dags för restaurangkonceptet Italienskan att slå upp dörrarna. 80 sittplatser samt 400 kvadratmeter terrass, skönt barhäng och ett utekök. Medan lokalerna görs helt klara blir det smygpremiär under juli. Onsdag till söndag bjuds på Italien Boogie Nights, både inne och ute på terrassen. Lyssna på schysst musik, ta ett glas italiensk bubbel och få något att tugga på. En pop-up i egen regi.

Läs mer om Italienskan

Takbaren med ljud av prosecco

Terrazza är 400 kvm takbar med utekök och kompis med restaurang Italienskan. Mitt i Stockholm med utsikt över Hötorget och Sergelgatan smakar proseccon extra gott. Öppnar upp under hösten 2021.

Läs mer om Terrazza 

Bastard Burgers på plats med sin 50:e restaurang

Bastard Burgers öppnade sin 50:e restaurang den 11 juni i hörnet Hötorget/Sveavägen och fyller på områdets matupplevelser med prisbelönta burgare och New York-inspirerad street food.

Läs mer om Bastard Burgers

Bra startfält. Nu är det dags att lägga in en ännu högre växel.

För att leva upp till visionen om Sergelgatan som en av Stockholms mest intressanta platser, med en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping handplockar vi varumärken, företag, organisationer och upplevelsekoncept. Men, vi har inte koll på allt. Har du ett koncept som du tycker passar in på Sergelgatan?

Känner du dig hemma i uttrycket ”innovativ utmanare”? Hör av dig till oss så pratar vi gärna vidare. Tillsammans utmanar vi det förväntade och inspirerar med det oväntade.

 

Jag vill prata vidare om Sergelgatan

Första etappen av Sergelgatan är klar. Nu pågår andra etappen.

Nu pågår andra etappen med uppgradering av fasader, fler nya gatuplanslokaler och kontor. De tidigare butikslokalerna på våning 2 i ikoniska Hötorgshusen byggs om till kontorslokaler helt unika i sitt slag. På första parkett över Sergelgatan och med panoramafönster mot Hötorget. Även hela Hötorgshus 2 får nya fasader och helt nyrenoverade kontor. Inflyttningsklara 2022/2023.

En nyhet på Sergelgatan är vidare att vi renoverar Sergelterrassen. Alla hyresgäster i huset kommer ha tillgång till den nya gröna och urbana oasen. Botanisera bland visionsbilderna för Sergelgatan för att skapa dig en bild av vad som snart är nya Sergelgatan.

Hyr kontor med industrikänsla och panoramafönster på Sergelgatan 

Läs mer här om byggprojektet

Vill du veta mer om Sergelgatan?
Kontakta oss.

Gabriella Hammond
Affärsutvecklare handel Gabriella Hammond 070-968 18 42 · 08-566 205 72 gabriella.hammond@vasakronan.se