Upplevelser, gastronomi och shopping

Sergelgatan har ett av Stockholms mest centrala läge. Här har de senaste åren staden och fastighetsägarna satsat miljarder i utveckling. Nu växer nya Sergelgatan fram - en multikulturell arena med en dynamisk blandning av upplevelser, shopping och gastronomi.

Sergelgatan tog en powernap. Nu återfår Stockholms första gågata sin forna glans.

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymark i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Sergelgatan är i sin slutfas efter en period av ombyggnation, och nu flyttar de nya verksamheterna in och lägger starten på en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping.

Bockholmengruppen och Bastard Burgers storsatsar på Sergelgatan med fyra olika matkoncept. I femte Hötorgshuset öppnar Space, ett center för digital kultur med gaming, musik och content creation samt Avicii Experience under hösten 2021. Och fler öppningar är på gång. Nu fyller vi Sergelgatan med handplockade aktörer och skapar Stockholms intressantaste plats, med fokus på mat, möten och upplevelser.

2022
Är ombyggnationen klar och Sergelgatan är redo för återinvigning.
250 000
Människor passerade Sergelgatan varje vecka 2018. Fler kommer att stanna och vara där 2023!
3 000
Människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och längtar efter nya upplevelser i gatuplan.
9
Nya restauranger planeras, samt tre nya upplevelsekoncept och en hel del shopping.

Sergelgatan blir en ny destination. En plats för upplevelser.

12 miljoner människor passerar Sergelgatan varje år. En svindlande siffra. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans med gatans övriga aktörer och fastighetsägare, skapar vi en plats som människor inte bara passerar. Vi vill att de ska stanna till, bli överraskade och få nya perspektiv.

Redan nu märks det skillnad:

Jacob Felländer i unik utställning på Sergelgatan

2021-08-26: Sergelgatan är i omdaning och utvecklas för att bli en upplevelsescen med stort fokus på konst, kultur, mode och mat. Det är en del arbete kvar för att nå visionen, men under tiden bjuder vi på en rad olika händelser – som till exempel Jacob Felländers utställning ”The Great Escape” som visas i Sergelgatans konsthall på Sergelgatan 14. Utställningen är öppen 2-19 september, tisdag-lördag kl. 12.00-17.00.

Jacob är en av Sveriges mest omtalade samtida konstnärer, främst känd för sina multiexponeringar och sin banbrytande VR/AR-konst. Efter många år utomlands är han nu aktuell med ”The Great Escape”.

Läs mer om Jacob Felländer och hans tankar om utställningen här 

Välkommen till JOHANNA – en popupverkstad på Sergelgatan

2021-08-25: En tillfällig popup-verkstad öppnar på Sergelgatan mellan den 25 augusti och 25 oktober. I verkstaden kan man träffa konstnärerna Hanna Hansdotter och Johan Paalzow och följa hur deras konst växer fram.

Läs mer om popupverkstad Johanna och se öppettider här

Hötorgets kvarterskrog. Ett vardagsrum för alla i kvarteret.

2021-07-01: Bockholmengruppen har redan öppnat områdets första kvarterskrog på Sergelgatan 22. Ett vardagsrum för alla som bor eller jobbar i kvarteret, för den som släntrar in en enstaka gång eller för den som vill hänga där hela veckan. Öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar frukost, lunch och middag. Alla dagar i veckan.

Läs mer om Hötorgets kvarterskrog 

Italienska smaker, utomhusterrass och barhäng

2021-08-01:  Bockholmengruppen har öppnat sin andra satsning på Sergelgatan – restaurangkonceptet Italienskan med 80 sittplatser, utomhusterrass och skönt barhäng.  Att komma till Italienskan på Hötorget är som en kort resa till italienska storstan, fast i Sverige. På taket ligger Terrazza med 400 kvm takbar med utekök, mitt i Stockholm. Här, med utsikt över Hötorget och Sergelgatan smakar proseccon extra gott.

Läs mer om Italienskan och Terrazza

Bastard Burgers på plats med sin 50:e restaurang

Bastard Burgers öppnade sin 50:e restaurang den 11 juni i hörnet Hötorget/Sveavägen och fyller på områdets matupplevelser med prisbelönta burgare och New York-inspirerad street food.

Läs mer om Bastard Burgers

Bra startfält. Nu är det dags att lägga in en ännu högre växel.

För att leva upp till visionen om Sergelgatan som en av Stockholms mest intressanta platser, med en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping handplockar vi varumärken, företag, organisationer och upplevelsekoncept. Men, vi har inte koll på allt. Har du ett koncept som du tycker passar in på Sergelgatan?

Känner du dig hemma i uttrycket ”innovativ utmanare”? Hör av dig till oss så pratar vi gärna vidare. Tillsammans utmanar vi det förväntade och inspirerar med det oväntade.

 

Jag vill prata vidare om Sergelgatan

Nya kontor med karaktär. Första etappen är klar.

Nu pågår andra etappen med uppgradering av fasader, fler nya gatuplanslokaler och kontor. De tidigare butikslokalerna på våning 2 i ikoniska Hötorgshusen byggs om till kontorslokaler helt unika i sitt slag. På första parkett över Sergelgatan och med panoramafönster mot Hötorget. Även hela Hötorgshus 2 får nya fasader och helt nyrenoverade kontor. Inflyttningsklara 2022/2023.

En nyhet på Sergelgatan är vidare att vi renoverar Sergelterrassen. Alla hyresgäster i huset kommer ha tillgång till den nya gröna och urbana oasen. Botanisera bland visionsbilderna för Sergelgatan för att skapa dig en bild av vad som snart är nya Sergelgatan.

Hyr kontor med industrikänsla och panoramafönster på Sergelgatan 

Läs mer här om byggprojektet

Vill du veta mer om Sergelgatan?
Kontakta oss.

Gabriella Hammond
Affärsutvecklare handel Gabriella Hammond 070-968 18 42 · 08-566 205 72 gabriella.hammond@vasakronan.se