Nyhamnen – snart flyter Malmö centrum!

Det kanske låter radikalt, men nu har startskottet gått för en historisk utveckling av Nyhamnen när Malmö centrum växer ut över vattnet.

Nyhamnen – för dig som vill stå i centrum

Visionen för Nyhamnen är storslagen. Inte bara tar vi tillvara på hamnens gamla historia utan låter staden växa ut långt ut till havs. Genom att fylla ut den inre delen av Nyhamnsbassängen, skapa nya kanaler och bygga två helt nya öar växer en unik ny stadsmiljö fram med fokus på hållbarhet för människa och miljö.

Bli först ut i Nyhamnen

Det gamla hamnområdet var en gång platsen där människor flödade in och ut ur staden, nu vill vi återigen skapa en plats för liv, rörelse och kreativa möten. En plats som länkar samman havet med Malmös innerstad. En plats för dig som vill stå i centrum. För i och med utvecklingen av Nyhamnen flyttas Malmös mittpunkt och våra fastigheter i området, Sirius och Bylgia, får ett ännu mer centralt cityläge.

Inom de kommande åren ska Nyhamnen omvandlas till en hållbar stadsdel med en blandning av bostäder och verksamheter, handel och service. När hela området på en yta om totalt 93 hektar är bebyggt och klart år 2050 räknar man med att här ska finnas 7 000 – 9 000 nya bostäder och 12 000 – 16 000 nya arbetsplatser.

Men redan idag erbjuder Nyhamnen ett fantastiskt kontorsläge med närheten till vatten och city. Här finns allt du behöver för en kreativ arbetsdag – bra lunchrestauranger, närservice och oändliga alternativ till träning i utemiljöer.

Se våra lediga lokaler här

Boka möte med oss i Nyhamnen

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

I Vasakronans fastigheter i Nyhamnen finns:

1 000
arbetsplatser
16 000
kvm kontor
55 000
personer rör sig dagligen i området
3
minuters promenad till Malmö C

Ett Malmö i förändring

Nyhamnen ska genomgå en stor förvandling från gammalt industri- och hamnområde till Malmös nya framsida. Målet är att skapa en stadslik miljö som lever under dygnets alla timmar. Här byggs framtidens bostäder, arbetsplatser med fokus på inkluderande, offentliga miljöer med blå och gröna värden. Tillgängliga kajer, stråk och mötesplatser skapar utrymme för alla.

Visionsbild Nyhamnen, Malmö stad
Visionsbild Nyhamnen, Malmö stad (Mandaworks)

Var med och skapa Malmös nya centrum

Nyhamnen blir Malmös nya centrala stadsdel på över 93 hektar när den står färdigutvecklad år 2050. Området kommer erbjuda upp till 9 000 nya bostäder och 16 000 arbetsplatser. Malmö stad har högt ställda klimat- och hållbarhetsmål, och det utlovas en nära, tät, grön och funktionsblandad stadsdel.
– Vasakronan är en av många aktörer och fastighetsägare som är centrala i utvecklingen av den nya stadsdelen Nyhamnen. Här ser vi fram emot att låta kontrasterna få ta plats, både i arkitekturen och i den mångfald som redan idag speglas i området. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av en hållbar stadsutveckling på riktigt, säger Mattias Svensson, affärsområdeschef Kontor i Malmö, Vasakronan.

Läs mer om Malmös hetaste stadsdel

4 anledningar till varför ni ska välja Nyhamnen

1

Läget – Malmös nya mittpunkt

Här blir du först ut i Malmös hetaste läge, både kommunikations- som händelsemässigt. Våra fastigheter finns redan på plats och du behöver inte invänta långa byggprojekt.

2

Strålande kommunikationer

Med ett par hundra meter till Malmö Central har du världen runt hörnet. Alternativen är oändliga med tåg, bussar, cykelvägar, närhet till Kastrup. Och lånecyklar i huset, bara en sån sak!

3

Flexibla kontorslösningar

Vi har kontorslösningar för alla behov. Välj på allt från helt skräddarsytt till en Smart & klart-lokal som är redo för inflytt redan idag. Här är det bekymmersfritt att arbeta.

4

Första parkett på kajkanten...

... och ett stenkast till gröna ytor för paus eller puls. Boka in ditt nästa möte som ett gå-möte eller ta en löprunda på lunchen längs något av våra flaggade vattenstråk.

Vasakronan är en av många aktörer och fastighetsägare som är centrala i utvecklingen av den nya stadsdelen Nyhamnen. Här ser vi fram emot att låta kontrasterna få ta plats, både i arkitekturen och i den mångfald som redan idag speglas i området. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av en hållbar stadsutveckling på riktigt.

Mattias Svensson, affärsområdeschef Kontor i Malmö, Vasakronan.

Träffa några av våra hyresgäster som redan finns på plats i Nyhamnen

Varför Nyhamnen?

Sirius, plan 4

”Läget, läget, läget. Här hamnar vi bäst kommunikationsmässigt plus att det kommer att satsas stort på stadsutveckling de kommande tio åren. Därför känns Nyhamnen helt rätt för oss.”

Anders Österlund, affärsutvecklare, St1 Biogas

Läs fem snabba frågor till St1

Fördelar med Nyhamnen

Bylgia, Smart & klart-kontor

”Valet på Nyhamnen var en mix av olika faktorer, men kortfattat kan man säga att här får vi lite av mycket! Det är ett riktigt bra läge kommunikativt och det finns andra intressanta företag för oss i direkt omgivning.”

Jon Persson, country manager solparker, OX2

Läs fem snabba frågor till OX2

Framtidens arbetsplats

I Malmös nya mittpunkt har vi kontorslösningar för alla behov. Med goda kommunikationsalternativ, variationsrikt serviceutbud i området och ett havsnära läge har ni allt som behövs för en fulländad arbetsdag. Välj den fastighet som passar er smak, se våra lediga lokaler nedan.

Bylgia – granne med havet

Bylgia betyder faktiskt just bölja och det är närheten till havet som troligen har gett byggnaden dess namn. Här har du nära till både centralstationen och centrum och promenadavstånd till flera goda lunchrestauranger.

Se lediga lokaler
Mer om fastigheten

Sirius – kontor som passar alla

Här finns det en härlig ljusgård för pauser och möten och ett stort serviceutbud. Alla kontorsytor kan enkelt anpassas till er verksamhet, i Sirius får ni chansen att vara med och ta fram er planlösning för att skapa ert drömkontor.

Se lediga lokaler
Mer om fastigheten

Läget och kommunikationer

  • Cirka 3 minuters promenad till Malmö C
  • Cirka 10 minuters promenad till city
  • Parkering finns i fastigheterna samt knappt 3 minuter promenad till publika parkeringshus Aimo Park
  • Ett par minuter till vattenstråk för lunchjogg/promenad.

Jag pratar gärna om Nyhamnen.
Har du några frågor? Kontakta mig!

Anneli Dahl

Uthyrningschef 070-961 84 02 · 040-691 71 58