Därför valde vi Nyhamnen

Visionen för Nyhamnen är storslagen. Inte bara tar man tillvara på hamnens gamla historia utan låter staden växa ut långt ut till havs. Genom att fylla ut den inre delen av Nyhamnsbassängen, skapa nya kanaler och bygga två helt nya öar växer en unik ny stadsmiljö fram med fokus på hållbarhet för människa och miljö. Men redan nu finns möjlighet att få plats på första parkett. I våra två fastigheter Sirius och Bylgia har vi redan färdiga, etablerade kontor med fantastiskt läge. Vi har pratat lite med våra hyresgäster för att se om de delar vår entusiasm.

Fem frågor till Anders Österlund, affärsutvecklare, St1 Biogas

Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

Som för alla andra verksamheter har digitaliseringen de senaste åren skyndats på. Den största förändringen har varit behovet av digitala möten, och nu när många är tillbaka på kontoren igen, alla former av hybridmöten. Vi sitter i öppna landskap med möjligheten att stänga in sig i mötesrum för mindre möten. Vi vill att man fortfarande ska kunna jobba på distans vissa dagar i veckan, så av den anledningen har vi valt att offra ett lite större konferensrum, till förmån för att ha fler mindre mötesrum.

Varför valde ni Sirius och Nyhamnen?

Det som lockade var att sitta bredvid Eons nya huvudkontor, som nu är mitt över gatan. Vi har gjort mycket research om Nyhamnen, och det känns verkligen som att det är här det händer. Kommunikationerna är otroligt bra. De flesta tar sig till kontoret med tåg eller buss, vilket här innebär fantastiska förbindelser med Malmö C bara ett stenkast bort. Och många tar cykeln till kontoret, inklusive mig själv.

För oss var ett av de främsta skälen till varför vi valde Nyhamnen – läget, läget, läget. Här hamnar vi bäst kommunikationsmässigt plus att här kommer det att satsas stort på stadsutveckling de kommande tio åren. Därför känns Nyhamnen helt rätt för oss.

Anders Österlund, affärsutvecklare, St1 Biogas

Hur många arbetar på ert kontor i Sirius och hur länge har ni suttit där?

Vi är relativt nyinflyttade i Sirius och har varit på plats sedan den 7 februari. Vi är ett 30-tal medarbetare i våra lokaler som är cirka 500 kvm. Här sitter alla administratörer, säljare och de som ansvarar för våra biogasanläggningar. Eftersom vi har medarbetare som ofta är ute i fält så har vi behov av omklädningsrum, och de har även tillgång till bruksbilar så garageplatser är viktigt. Vi har i dessa lokaler möjlighet att växa lite till, och under våren kommer vi att utöka med bland annat fyra nya säljare.

Vilka fördelar upplever ni när ni lärt känna området?

Lunchutbudet är riktigt bra redan nu, och här kommer det ju hända mycket bara under det kommande året. På sikt kommer trafiken att minska när de öppnar upp gatorna, och allt ska ju så småningom bli park och grönområden vilket känns väldigt härligt. Sirius utmärker sig dessutom genom att vara det huset i Nyhamnen som kommer vara minst omringat av byggprojekt de kommande åren.

Har ni några drömgrannar?

Vi ser fram emot att fler flyttar in så det blir lite mer liv och rörelse i huset. I närområdet hade det varit trevligt med fler lunchalternativ, även om det är bra nivå redan idag. Men vi vet att eftersom Eon kommer på plats, kommer det finnas restaurang och gym – det ser vi fram emot. Sedan kommer ju Malmö stad att satsa på en Street food park precis utanför dörren, som är framflyttad till hösten. Det är ju också något som tillför väldigt mycket för oss givetvis, så den hoppas vi på.

 

Fakta St1 Biogas

St1 Biogas producerar och levererar biogas och startade sin resa med klimatsmarta energilösningar för drygt 20 år sedan. Idag är de en av de största nordiska leverantörerna av CO2-medveten energi med sina biogasanläggningar för både busstrafik och personbilar. Vi träffar Anders Österlund som är affärsutvecklare på St1 Biogas.

Fem frågor till Jon Persson, country manager solparker, OX2

Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

Vårt största önskemål när det kommer till lokaler har varit enkelheten och snabbheten – att bara kunna flytta in. Vi har ingen kontorsansvarig för att sköta en uppmöblering och satsning på IT-infrastruktur så att allt fungerar automatiskt från dag ett var en hygienfaktor för oss. Därför landade vårt val på en Smart & klart-lokal rätt naturligt för oss.

Varför valde ni Bylgia och Nyhamnen?

Valet på Nyhamnen var en mix av olika faktorer, men kortfattat kan man säga att här får vi lite av mycket! Det är ett riktigt bra läge kommunikativt och det finns andra intressanta företag för oss i direkt omgivning. Det är ett trevligt läge om man vill ut och äta lunch. Det är också smidigt och enkelt att ta en joggingtur eller lunchpromenad. Och väldigt nära till city.

Hur många arbetar på ert kontor i Bylgia och hur länge har ni suttit där?

Vi flyttade in i Bylgia vid årsskiftet och är i dagsläget nio anställda på plats i Malmö. Då vi etablerades i Malmö förra året var vi en anställd, så vi växer stadigt. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm där majoriteten av de svenska medarbetarna sitter.

Jon Persson, country manager, OX2

Vilka fördelar upplever ni när ni lärt känna området?

Största plus är läget – vi sitter högst upp i Bylgia med fantastisk utsikt. Det är ett väldigt mysigt kontor, stilrent möblerat, men ändå hemtrevligt.

Här hamnar man väldigt nära mycket, allt beroende på vad du vill göra och vilka möten du har under dagen. Det är bra puls i det här området, och det passar oss bra.

Vilket är ditt bästa Nyhamnen-tips?

En av alla bra saker med Nyhamnen, är restaurangtillskottet Saltimporten. Riktigt bra mat, och så blir det en trevlig lunchpromenad dit vid vattnet. I övrigt så handlar det om att man har nära vattenstråk, oavsett om det är en promenad eller om du har ett lunchmöte, så får du en kreativ paus i din arbetsdag.

Fakta OX2

OX2 är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer vind- och solkraftsparker. Bolaget grundades 2004 och är sedan 2021 börsnoterat på Nasdaq. OX2 har totalt ca 300 medarbetare fördelat på nio länder med Sverige som den största marknaden. Vi träffar Jon Persson som är country manager Sverige som flyttade in i en av Bylgias Smart & klart-lokaler vid årsskiftet.