Lilla Bommen – stora världen

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och kanske för att få en liten bit av världen. Nu vänder vi staden mot vattnet och låter Lilla Bommen återigen bli en färgstark stadsdel med internationella intryck och självförtroende. Det mest lokala vi har ska helt enkelt bli vårt mest centrala.  Vårt mest göteborgska och vår historia bli vår framtid. Välkommen till Lilla Bommen.

Nu bygger vi vidare på platsens utåtriktade historia med plats för människor, nya byggnader, kontor, handel, service, kultur och platser att mötas, arbeta, leva och uppleva. Här knyts staden ihop över älven och närmare vattnet kan du inte komma. Endast några hundra meter bort ligger Västlänkens uppgång, Centralstationen, Nils Ericsonterminalen liksom direkt påfart till E45. Det är inte för inte som vi säger Lilla Bommen – Stora världen.

Vattennära

Lilla Bommen är en av få platser i Göteborg där den urbana staden når ända fram till älvens kant. Den ständiga pulsen på kajkanten sträcker sig ut i vattnet och kompletteras med tillfälliga evenemang och erbjudanden. Det unika brorummet för samman kajen med stadens vardagliga rytm, avslappnade gröna parker som skapar platser för samvaro, rekreation och lek.

Dynamiskt

Området kommer att bli ett spännande möte mellan det lekfulla och det välordnade. Stadsdelen lockar en variation av verksamheter och bostäder, med rätt förutsättningar för hållbara och jämställda livsstilar. Här finns plats för olika individers initiativ och kreativitet mellan människor. Här blandas det internationella med det lokala, det lilla med det stora.

Öppet

Lilla Bommen är fyllt av liv dygnets alla vakna timmar och erbjuder hela stadens upplevelser och aktiviteter. Trygga och smarta stråk gör mötesplatser tillgängliga och blir tillsammans med kollektivtrafikens knutpunkter stadens viktigaste pulsåder -en förutsättning för hållbara resmönster och en hållbar stad.

Tjuvkika på vår vision för Lilla Bommen

Vi ser en enorm potential för Lilla Bommen-området. Med sitt läge mitt i city men ändå precis vid vattnet öppnar det upp för ett fantastiskt folkliv. En oas för alla göteborgare och våra gäster. Vi är glada att kunna bidra till att ny historia skrivs vid Lilla Bommen.

Våra projekt i Lilla Bommen

Vid Hisingsbrons fäste bygger vi Platinan – en plats för annorlunda möten där vi förenar kontor, coworking, handel, service, restauranger och hotell på 60 000 kvm. Ett snäpp närmare vattnet, precis på kajkanten planerar vi för Kaj 16 – en ikonisk träbyggnad med bostäder, kontor, upplevelser. Visionen är ett kreativ hjärta med dörrarna öppna att fyllas med dina och andras drömmar.  Läs mer nedan:

Är du nyfiken på vad som händer vid Lilla Bommen?
Hör av dig till Mikaela eller Daniel.

Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Projektuthyrare Mikaela Åkerlund 073-983 10 29 · 031-7434253 mikaela.akerlund@vasakronan.se