• Kundcase

”Alla vet var Läppstiftet ligger.”

Frida Åsebrant, auktoriserad redovisningskonsult och vice kontorschef på Göteborgs revision.

Redovisnings- och revisionsbyrån Göteborgs revision är på stark framväxt och har sedan starten 2018 vuxit från en till 25 medarbetare. Vi träffade Frida Åsebrant, auktoriserad redovisningskonsult och vice kontorschef, som berättade mer om verksamheten och vad flytten till Lilla Bommen inneburit för deras företag. 

1. Berätta om er verksamhet – vilka är ni och vad gör ni?

Göteborgs revision är en kombinerad redovisnings- och revisionsbyrå med 25 anställda med mål att fortsätta växa med ett 10-tal medarbetare. Bolaget grundades 2018 och det som startades som en renodlad revisionsbyrå har idag utvecklats till en kombinerad byrå med tjänster inom såväl redovisning och beskattning som revision och övriga rådgivningstjänster inom ekonomiområdet.

Det som utmärker oss från våra konkurrenter är att vi har valt att behålla både redovisnings- och revisionstjänster under samma tak, i stället för att dela upp dem som många större aktörer gjort. Vi tänker tvärtom – kunden gillar helheten och vill ha en och samma partner som kan erbjuda helhetslösningar och en nära kundrelation. Medarbetarna får också ett ökat kunskapsutbyte när det är två professioner som arbetar tätt tillsammans, möjligheten finns då för medarbetarna att fånga upp en diskussion mellan andra kollegor som ligger lite utanför den egna kunskapsbanken. Vi vill leverera högkvalitativa tjänster med en mer familjär och personlig känsla och känner att vi funnit rätt recept för det.

2. Vad har flytten till Lilla Bommen betytt för er?

Efter flytten till Läppstiftet har vi märkt en positiv effekt på sammanhållningen, och även på vår förmåga att attrahera nya medarbetare. Det här är ju en ikonisk byggnad i Göteborg, sitter man i Läppstiftet behöver man inte säga så mycket mer, alla vet var det ligger.

Det är ett jätteattraktivt läge både för våra kunder och förmågan att attrahera nya medarbetare. Kommunikationerna med närheten till Centralstation, i kombination med det vattennära läget med hamninloppet och att det händer så mycket här, var väl det som lockade oss mest. Här fortsätter man att utveckla och vi vill vara där det händer, här finns ett näringsliv som blommar. Och vi sitter på plan 17 så vi har ju en väldigt maffig utsikt över Göteborg.

3. Vilken betydelse har kontoret för er?

Kontoret är jätteviktigt för oss! Både för teamets sammanhållning och arbetsmiljön. Vi ser på vår arbetsplats både som ett starkt strategiskt värde, men också socialt – det är inte endast en plats för arbete. Kontoret är platsen där vi kan hjälpas åt, lära av varandra och skratta tillsammans.

Vi har en kultur där vi främjar att arbeta tillsammans på plats, och vi ser att medarbetarna trivs med det. Flexibilitet finns, men vårt kontor är en central del av hur vi arbetar och interagerar. Vi vill att kontoret ska vara en trivsam och inspirerande miljö där alla kan känna sig motiverade att komma in och arbeta tillsammans. Det skapar en stark lagkänsla och gör oss mer effektiva.

4. Hur ser framtiden ut för Göteborgs revision?

Vi ser fram emot att växa ytterligare och planerar att bli upp till 35 personer de kommande åren. Vi satsar på att fortsatt vara en attraktiv arbetsplats och att stärka våra kundrelationer genom att hålla kvar vår helhetssyn på redovisning och revision.

5. Vilka är dina smultronställen i Lilla Bommen?

Det finns rätt många smultronställen för oss alla här faktiskt! På fredagar försöker vi alltid äta gemensam lunch hela gänget. Många väljer att äta på Pagoden – de har god och bra mat. Och på fredagar skulle jag också vilja lyfta den fräscha buffen på Monopolet. Det finns jättemycket möjligheter här. Vi hamnar ofta uppe på takbaren på Scandic också för en spontan-aw, den är superhärlig och ger oss inspiration dagligen då vi har utsikt rakt över till den.

Sen skulle jag också vilja lyfta alla aktiviteter som sker i Läppstiftet som mingel, adventsfika och olika wellness-initiativ. Och husets barception är verkligen ett fint inslag i den gemensamma entrén.