Sergelstan – Stockholms nya city

Nu fylls Sergelstan med liv och vi ser fram emot att möta turister, studenter, shoppare – och dig. Välkommen till Sergelstan.

Folk. Liv. All. Tid.

Sergelstan med sitt rika och myllrande folkliv är det nya navet i Stockholms innerstad. Här har varje gata sin egen unika karaktär med en mix av butiker, restauranger, takbarer, kultur och andra upplevelser. En attraktiv destination för alla som jobbar i city, stockholmare och för besökare från hela världen.

Sergelstan – en historisk förändring av city

2014 startade omvandlingen av Sergelstan. Kvarteren kring Sergels torg renoverades och byggdes om för att passa dagens höga krav på en attraktiv stadsmiljö. Resultatet blev en omfattande områdesutveckling med stort fokus på social och miljömässig hållbarhet. Idag myllrar kvarteren av liv och rörelse med människor på väg att mötas, jobba eller uppleva.

I Sergelstan kan vi erbjuda hela vår kontorspalett – från skräddarsytt till färdigmöblerade kontor och coworking. Här kan du skapa en självklar och attraktiv plats för dina medarbetare, och när jobbet är klart för dagen är det lätt hänt att bli kvar. På en afterwork, ett gympass – eller för att fixa några ärenden innan det är dags att åka hem.

Se våra lediga lokaler här 

Boka möte – Sergelstan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

Sergelstan i siffror

Sergelstan är stort och låter sig inte sammanfattas så lätt i några få siffror. Men de här tycker vi ändå ger en viss känsla för området:

> 200
företag har valt att etablera kontor här
>15
restauranger och barer i området
5
gym inom en radie på 500 meter
5
konferens- och mötesanläggningar i området
3 000
kvadratmeter coworkingspace på Arena Sergel

4 goda skäl att välja Sergelstan

1

En orkester av verksamheter

Här hittar du allt du behöver. Klädbutiker, apotek, restauranger, kontor, gym, blombutiker, parker och kultur. Utbudet och variationen är stor, och gör området attraktivt för alla. Det är inte bara i det ikoniskt blå Konserthuset ljuv musik komponeras. Hela Sergelstan skapar symfonier.

2

Full flexibilitet

I Sergelstan finns alla kontorslösningar. Allt från skräddarsydda till färdigmöblerade kontor, och coworking! Eller varför inte testa en kombination av flera? Ett traditionellt kontor med möjlighet att nyttja coworking när ni behöver? Allt inom gångavstånd.

3

Nära till resten av världen

Bara några hundra meter bort finns Centralstationen där du tar tåget, bussen, pendeln, tunnelbanan åt det håll som känns spännande för dagen. Åt andra hållet hittar du Strömkajen och Nybrokajen – med båtar ut i Stockholms skärgård. Det är enkelt att ta sig ut, och precis lika enkelt att ta sig in igen.

4

Från morgon till kväll

Här äter du frukost. Långsamt med en tidning framför dig, eller snabbt med en kollega innan ni energiskt hoppar in i dagens första möte. Här äter du lunch med kollegor och vänner. Här tar du en AW och firar helgen, ett lyckat dagsverke eller kanske en ny bekantskap? Från tidig morgon till sen kväll är Sergelstan öppet för dig.

”Sergelstan är den självklara platsen att vara på, därför har vi själva valt att flytta hit. Sedan november 2020 ligger Vasakronans huvudkontor och vårt coworking-koncept Arena på Malmskillnadsgatan 36.”

Anna Nordin, Chef Stockholm, Vasakronan

Stråken i Sergelstan

Sergelstan består av flera kvarter och byggnader – alla med sina fördelar. Läs mer om områdets huvudstråk och var vi erbjuder kontorslokaler här.

1

Malmskillnadsgatan - mat och möten

Street food med en twist, ett glas cava på takterrassen, din nya kvartersbistro, take-away lunch eller frukostfavorit. Malmskillnadsgatan är en matgata i allas smaker där både kockar och matgäster får stå i rampljuset. På Malmskillnadsgatan ligger även Vasakronans coworkingkoncept Arena med 1500 kvm coworking och mötesrum.

2

Sveavägen och Sergelpaviljongen

1500 kvm designglädje bjuds hos Svenssons i Lammhult och vägg i vägg ligger Unisports flaggskepssbutik med allt för fotbollsentusiasten. Här finns också handplockat mode, pop-up butiken Open Spot och Sergel Hub med 2500 kvm konferens. Den röda Sergelpaviljongen erbjuder mat, signaturdrinkar och utsikt över Sergels torg.

3

Hamngatan - scenes from your new favourite store

Du kan resa över hela världen i jakt på de senaste internationella trenderna, de populäraste modeskaparna och den mest glamourösa shoppingen. eller så kan du komma till Hamngatan och upptäcka världens möjligheter. Här finns också kanske Hamngatans snyggaste hus med en fasad i grön keramik och flera färdigmöblerade kontor. Hello Hamngatan!

4

Sergelgatan och Hötorgshusen

Stockholms nya upplevelsescen med attraktiv shopping, krogar och kultur. Konserthuset, Hötorgshallen, Filmstaden Sergel., Paradox Museum, handplockad second hand och modebutiker är bara några exempel på vad du hittar här. Ikoniska Hötorgshusen erbjuder nyrenoverade kontor på första parkett och Sergelkonferensen, en helt ny konferens i toppklass.

"Sergelhusen har flera innovativa hållbarhetslösningar som bland annat en återanvänd fasadgranit och betongstomme, en akvifär för energiåtervinning och regnvattenåtervinning"

Anna Nordin, Chef Stockholm, Vasakronan

Tips för er som söker kontor i Sergelstan

I Sergelstan kan vi möta alla slags kontorsbehov. Söker du ett representativt kontor med snabb inflyttning och flexibelt avtal? Då är kanske ett Smart & klart-kontor lösningen för dig. Det är färdigmöblerade kontor med kontorsservicen inkluderad i hyran. Eller passar  Arena, vår nya coworkinglösning bättre? Genom ett medlemskap får du tillgång till en fantastisk arena med flexarbetsplatser och service på topp så centralt du kan komma i Stockholm. Vi har också helt vanliga kontor, där du tar med dig dina egna möbler och ordnar med alla detaljer så som du helst vill ha dem. Här kan du se lediga kontor i Sergelstan just nu.

Läget? Mycket bra.

Oavsett om ni väljer att etablera er på Malmskillnadsgatan, Hamngatan, Mäster Samuelsgatan, Sveavägen eller Sergelgatan skulle vi säga att läget är mycket bra.

Tycker du att Sergelstan verkar intressant? Vi visar dig gärna. Hör av dig till någon av oss så tar vi det därifrån.

Youssef Mehnaoui

Affärsansvarig kontor 073-397 85 79 · 08-782 03 79