Hyresgästinformation

Välkommen till Sergelhusen

Sveavägen 2-10 / Hamngatan 24-32 / Malmskillnadsgatan 9-17, 34-40 / Sergelgången, Hästskon 12 / Mäster Samuelsgatan 37-41 / Sergelhusen

Om fastigheten

I utvecklingen av Sergelhusen har Stockholms kanske allra bästa läge tagits tillvara för att skapa ett aktivt och levande city. Det är en historisk förändring av stadens mest centrala plats, där kvarteren runt Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan har fått ny funktionalitet, nytt utseende och nytt innehåll.  

Fastigheten består av tre huskroppar som vetter mot fyra olika gator – Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan. Här erbjuds idag sammanlagt cirka 57 000 kvadratmeter moderna kontor, butikslokaler, bostäder, eventytor och mötesplatser.

Fastighetens historia

Norrmalm har länge varit en plats där människor har bott och verkat. Redan 1289 grundades Sankta Klara Kloster på den plats där Klara Kyrka idag står. Under seklerna har Norrmalm genomgått mängder av förändringar och den kanske största förändringen i modern tid kom Norrmalmsregleringen att stå för.

Omdaningen av Klarakvarteren
1945 fattades beslut om en ny stadsplan för Klarakvarteren, en genomgripande sanering av stadens mest centrala delar, som tyvärr låtits förfalla under många år. Kvarteret Hästskon omfattades i allra högsta grad av planerna. Samtliga byggnader förutom Hamngatan 22 revs och på fastigheten Hästskon 12 uppfördes under 1963–66 det välkända bankhuset efter ritningar av Kjell Ödeen. 

Drive in-bank och full kommers
Under den första halvan av 70-talet fanns Sveriges första och enda ”drive in”-bank i husets garage. Denna blev dock inte så använd som man hade hoppats och fick läggas ner runt 1975. I husets källare fanns även Stockholms största pannrum där man i fyra oljeeldade pannor kunde elda 25 ton om dygnet. Som tur är värms huset idag upp på ett betydligt miljövänligare sätt. 

Uppe på Sveavägen rådde det tidigt full kommers. Där resebyråer och inredningsbutiker ligger idag fanns färghandlare, klädaffärer och matserveringar. Bland annat låg restaurangen Ringbaren, senare Lilla Falstaff, i fastighetens bottenplan. 

Sterilt, slutet och ogästvänligt
Men det stora bankhuset upplevdes tyvärr anonymt och tråkigt av många. Det var ett slutet kvarter, som också skapade en barriär mellan olika delar av city. Dagtid uppfattades området som sterilt och innehållslöst, och kvällstid beskrevs platsen som otrygg. Mätningar visade att många undvek att röra sig här nattetid. Malmskillnadsgatan uppfattades som en mörk och otrygg bakgata som var ogästvänlig, monoton och osäker. 

Nya Sergelhusen öppnar upp och vitaliserar city
Det här ville vi på Vasakronan ändra på. Så snart den dåvarande bankhyresgästen SEB hade lämnat sina lokaler satte vi igång att planera för den omdaning som vi insåg behövdes – både för att skapa attraktiva och moderna lokaler, och för att öppna upp och ge liv åt den här väldigt centrala delen av Stockholm.  

Vi ville vitalisera stadsrummet genom att blanda olika verksamheter och göra plats för attraktiva och aktiva gatuplan. Framför allt ville vi skapa lockande miljöer där människor vill vara, och därigenom en plats som lever under dygnets alla timmar.  

Tre huskroppar och många av nya hyresgäster
Fastigheten Hästskon 12 består av tre huskroppar som vetter mot fyra olika gator – Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan. Här erbjuds cirka 57 000 kvadratmeter fördelade på kontor, butiker, företagsbostäder, eventytor och mötesplatser.  

Några av de hyresgäster som har flyttat in, eller är på väg att göra det, är King, Amazon, EY, DLA Piper, Stureplansgruppen, restaurang Jacquline’s och vi själva på Vasakronan. Helt olika företag från helt olika branscher, så nog kommer det bli liv och dynamik i Sergelhusen!  

Mycket jobb – och fokus på hållbarhet
När någon ber oss att kort sammanfatta projektet i siffror blir det faktiskt ganska imponerande. Eller vad sägs om nedanstående projektfakta? 

  • 57 000 kvadratmeter, fördelade på bland annat cirka 37 000 kvm kontor, 12 000 kvm handel och upplevelser samt 34 företagslägenheter.
  • 7 000 skickliga byggare och hantverkare har jobbat i projektet sen starten i juli 2017.
  • 257 000 kilo material, bland annat fasadsten och invändigt byggmaterial har återanvänts i Sergelhusen eller i andra byggprojekt.
  • 5 608 keramikplattor i 220 olika storlekar består den gröna nya fasaden ut mot Hamngatan av.
  • 33 400 trälappar har spikats fast, en och en, på fasaden som vetter mot Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan
  • 60 000 timmar har flaggvakter jobbat. De har sett till att transporter tagits emot på ett säkert sätt under hela dygnet.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi lite extra stolta över att Sweden Green Building Council har utsett Sergelhusen till Årets LEED-byggnad/projekt 2020 med motiveringen:

”Sergelhuset är ett enastående exempel på ett harmoniskt och integrerat tillvägagångssätt för social och miljömässig hållbarhet med en suverän gestaltning mitt i centrala Stockholm. Projektet är banbrytande inom ett antal hållbarhetsinitiativ, från omfattande bevarande av betongstommen till regnvattenbesparing och innovativa energilösningar.”

Vill du veta mer om projektet och omdaningen av Sergelhusen och hela Sergelstan hittar du ytterligare spännande läsning på Vasakronans webbplats.

Byggt/ombyggt:

1963/2021

Miljöcertifiering:

LEED Platina (2021)

Kontor:

37 788 m2

Butik:

11 102 m2

Bostäder:

1 675 m2

Övrigt:

6 633 m2

Arkitekt:

Kjell Ödeen

Nyheter

2025-04-24

Klädinsamling Myrorna v.18-20

Snart kommer Myrornas insamlingsbox tillbaka till Sergelhusen! Ta chansen att rensa hemma och lämna in saker du inte längre använder. Genom att delta i denna insamling bidrar du både till en bättre miljö och till att hjälpa människor i utsatthet.

  • Plats:Lobbyn till Arenan, ingången Malmskillnadsgatan 36

  • Datum:28 april till 16 maj

Din lokal

Fastighetsnät & fiber

Den här fastigheten har ett fibernät som ägs av Vasakronan. Det kan användas av dig som hyresgäst för att ansluta din lokal till internet, oavsett vilken internetleverantör du har. Telia och Advania är exempel på två leverantörer som har förberett anslutningar till fastigheten för snabb access.

Läs mer om erbjudanden från Advania och Telia eller om du vill ansluta en annan leverantör Klicka här för mer information

Planerar ni en egen fiberinstallation måste det genomföras i samråd Vasakronans nätadministratör.
Information om fiberdragning Klicka här för mer information

Inomhusklimat

Fastighetens ventilation justeras automatiskt och drivs av en geoanläggning. Det är en energieffektiv uppvärmning och kylning med hjälp av grundvattnet i en så kallad akvifer. 

Vart tredje år genomförs en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Boverket. 

Inomhustemperatur, solskydd och fönsterputsning
Du som hyresgäst kan i de flesta lokaler själv justera temperaturen efter önskemål. Solskydd/markiser finns på vissa delar av fastigheten och fönsterputsning genomförs normalt två gånger per år.  

Vid frågor eller synpunkter kontaktas Vasakronans kundservice.

Rökning
Rökning är inte tillåten inne i fastigheten samt allmänna utrymmen, som entréer, terrasser, hissar och trappor. Tänk också på att inte stå för nära entréer eller friskluftsintag, så att rök kommer in i fastigheten.
Enligt lag (2018:2088) är det förbjudet att röka vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. Förbudet omfattar all rökning, även-cigaretter och wapes. Beslutet har fattats av Riksdagen som även lägger ansvaret för att rökförbudet efterlevs vid gemensamma entréer på oss som fastighetsägare.
Om entrén till lokalen ligger i direkt anslutning till gata när det den som har verksamhet i lokalen som ansvarar för rökförbudet. Det innebär exempelvis att affärsinnehavare med egen entré är ansvarig för att informera om att rökförbudet gäller.

Ett bra inomhusklimat
Vi föds med en inre termostat som är förinställd och gör att vi kan uppleva värme och kyla helt annorlunda än kollegorna. Att skapa ett inomhusklimat där alla trivs blir ibland därför en stor utmaning. Självklart ska temperatur och ventilation vara rätt inställda, men för att lyckas fullt utmed ett bra inomhusklimat behövs även din och er hjälp.
Du som hyresgäst kan i de flesta lokaler själv justera temperaturen efter önskemål. Är du osäker på hur kontakta teknikansvarig som gärna visar hur du går till väga.

I den här artikeln från Vasakronan kan du läsa mer om inomhusklimat, kroppstemperatur, kall- och varmblodiga människotyper m.m. för att kunna skapa ett skönt klimat. 

Så gör vi i fastigheten

Avfall & källsortering

Källsortering – en viktig del av vårt gemensamma miljöarbete
På Vasakronan strävar vi efter att utveckla miljöarbetet tillsammans med våra hyresgäster, så att fastigheten får en god miljöstatus och vi reducerar vår gemensamma miljöpåverkan. 

Om du vill veta mer om hur ni som hyresgäst kan minska er miljö- och klimatpåverkan via er avfallshantering är du välkommen att kontakta någon av Vasakronans fastighetsansvariga teknik i Sergelhusen (för kontor respektive butik/restaurang). 

Ragn-Sells sköter Sergelhusens praktiska avfallshantering
Praktiska vardagsfrågor om Sergelhusens avfallshantering besvaras bäst av avfallsoperatören Ragn-Sells.  

Ragn-Sells lokala kontaktpersoner i Sergelhusen: 
Mikael Hallman: 070-927 49 99 eller  mikael.hallman@ragnsells.com
Avfallstelefonen: 070-927 21 32
Miljöstationen är bemannad på vardagar mellan 07:00 – 16:00 
Ragn-Sells centrala kundtjänst: 0771-88 88 88 

För butikshyresgäster 
Butikshyresgäster slänger sitt avfall i anvisat miljörum i anslutning till lastfaret på garageplan. Vid miljörummet identifierar sig hyresgästen med sin passerbricka/tagg/kort, varpå avfallet vägs och registreras för att sedan sorteras i rätt fraktion.  

För restauranghyresgäster
Det finns två miljörum för restauranger i fastigheten. Kontakta Ragn-Sells (se kontaktuppgifter ovan) för mer information om vilket miljörum ni ska använda, hur ni hittar dit, kommer in samt sorterar ert restaurangavfall.  

För kontorshyresgäster
I Sergelhusen har Vasakronan tillsammans med Svensk Avfallsrådgivning och Ragn-Sells utvecklat ett koncept som kallas våningsplanshämtning. Det innebär att Ragn-Sells, för att skapa en effektiv och obruten kedja, hämtar avfallet hos er som hyresgäst och tar det till husets miljörum och sedan vidare i avfallets kretslopp.

Sorteringen börjar på varje kontor
Källsorteringen påbörjas inne på kontoret, där pentryinredningen är utrustad med sorteringsmöjlighet i flera fraktioner. För tömning av avfallet kommer en miljövärd från Ragn-Sells till era lokaler, med en frekvens som bestäms i samråd med er.  

Alla lokaler är utrustade med pentryinredning för sortering av avfall i de fraktioner som i huvudsak uppkommer på kontor. Extra avfallsmöblering kan utredas och köpas in med hjälp av Svensk Avfallsrådgivning. För konsultation och inköp av extra möblering kontaktar du enklast vasakronan@svenskavfallsrådgivning.se.  

De fraktioner som hämtas hos respektive kontorshyresgäst är: 

  • Matavfall (komposterbart köks- och hushållsavfall)
  • Pappersförpackningar
  • Färgade glasförpackningar
  • Ofärgade glasförpackningar
  • Plastförpackningar (både hård och mjuk plast)
  • Metallförpackningar
  • Wellpapp
  • Osorterat rest-/hushållsavfall (t.ex. kladdiga förpackningar, tobak, disktrasor, ätpinnar och annat ej återvinningsbart material)
  • Brännbart avfall (ej återvinningsbart material som plastat papper, klisterlappar m.m.) 
  • Kontorspapper (separat avtal tecknas med Ragn-Sells)
  • Sekretesspapper (separat avtal tecknas med Ragn-Sells)
  • Tidningar
  • Plastfolie LDP-plast, ofärgad (plastfilm runt pallar, tidningar, bubbelplast m.m.)
  • Elektronik
  • Batterier
  • Ljuskällor (glödlampor, halogenlampor m.m.)
  • Lysrör (raka lysrör)

Matavfallet ska slängas i särskilda papperspåsar. Dessa tillhandahålls av Ragn-Sells, som vid hämtning av avfallet även tillser att det finns påsar kvar i era kontorslokaler. Ni kan även beställa extra påsar direkt av Ragn-Sells.

Större mängder eller ovanligt avfall
Merparten av det avfall som uppstår på arbetsplatsen består av de fraktioner som listats ovan, men ibland kan det finnas andra typer av avfall eller avfall som inte får plats i avsedda behållare. Det kan exempelvis handla om:

  • Större mängder avfall i samband med till exempel flyttning eller utbyte av möbler. 
  • Farligt avfall, till exempel färgburkar, oljor, lösningsmedel och större elektronikprodukter.
  • Blandat avfall, till exempel inredning, gips, isolering och icke brännbart från en ombyggnad eller lokalanpassning. 

För sådant avfall ska en specialbeställning göras hos Ragn-Sells kundtjänst på telefon 0771-88 88 88. Kostnader för hämtning och omhändertagande av avfallet betalas av hyresgästen. Det är alltid möjligt att kontakta Ragn-Sells kundtjänst eller Sergelhusens lokala kontakt hos Ragn-Sells om det uppstår frågor kring hur avfallet ska sorteras eller förvaras. Det är också möjligt att beställa extrahämtningar av avfall.

Snöröjning & istappstelefon

Snöröjning och halkbekämpning av gatorna kring fastigheten ansvarar Stockholms stad för.
 
Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, ring till Vasakronans kundservice på 08-566 20 600.
Det går även bra att kontakta Istappstelefonen som är en tjänst dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar, snö/is på tak och mark.
Ring då 020-47 82 77 eller anmäl via hemsidan Istappstelefon.

Utrymning & brandskydd

Fastighetens gemensamma brandlarm
I Sergelhusen finns ett heltäckande brandlarm, som är kopplat till Vasakronans så kallade larmbord. Fastighetens larmknappar är kopplade till SOS Alarm. Lokalerna i fastigheten har också sprinkler. Vid arbeten i hyresgästers lokaler, som kräver att brandlarm och sprinkler tillfälligt stängs av, måste Vasakronans kundservice kontaktas med god framförhållning.  

Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete hanteras av alla verksamheter. Det är hyresgästens ansvar: 

  • att utrymningsplan finns på väl synliga platser i lokalen.
  • att släckutrustning finns till hands.
  • att utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar.
  • att utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på sitt företag.

Vem ansvarar för vad? Läs om vad som är hyresgästens respektive Vasakronans ansvar

Du hittar mer info om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet och kan få hjälp att komma igång med ert brandskyddsarbete hos Stockholms brandförsvar.

Vasakronans tjänstepartner Coor Service Management erbjuder rådgivning för SBA. Även Securitas erbjuder rådgivning för SBA

Utrymning 
Hyresgästerna bestämmer själva plats för återsamling efter utrymning. Vill du veta mer om arbetsgivarens ansvar gällande utrymning, hittar du mer information hos Arbetsmiljöverket
För att underlätta utrymning och minska brandrisken ska samtliga fastighetsgemensamma utrymmen alltid hållas fria från varuleveranser, skräp och annat som kan vara i vägen. 

Utrustning
Vasakronans hyresgäster har rabatt på brandskyddsutrustning hos flera leverantörer. Kontakta Vasakronans kundservice för mer information. 

Brandtillsyn
Brandtillsyn ska ske enligt ”Lag om skydd mot olyckor”. Mer information hittar du hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.  

Övrigt
Kom ihåg att rökdetektorer kan utlösas av damm från sågning eller borrning – meddela därför alltid Vasakronans kundservice i förväg innan sådana arbeten.
Rökmaskiner på ett event kan ge en trevlig atmosfär – men de kan också innebära en onödig kostnad om rökdetektorerna utlöses och brandkåren rycker ut. Rådgör med Vasakronan i god tid före eventet. 

Miljöcertifiering

Miljöcertifierad fastighet
Sergelhusen är certifierade på den högsta nivån Platinum enligt LEED, ett internationellt och etablerat miljöcertifieringssystem för byggnader. LEED bedömer flera olika miljöaspekter för fastigheter och lokaler, till exempel energianvändning, klimatpåverkan, avfallshantering och påverkan från transporter. 

Att vara hyresgäst i en LEED-certifierad fastighet innebär ett ansvar i brukandet av lokalen och byggnaden för att skapa minsta möjliga miljöbelastning. För att fastigheten ska kunna behålla sin certifiering är det viktigt att du som hyresgäst känner till vilka ramar och riktlinjer som gäller. Läs mer om LEED-certifiering hos Sweden Green Building Council eller kontakta din affärsansvarige på Vasakronan för mer information 

Sweden Green Building Council har utsett Sergelhusen till Årets LEED-byggnad/projekt 2020 med motiveringen:

”Sergelhuset är ett enastående exempel på ett harmoniskt och integrerat tillvägagångssätt för social och miljömässig hållbarhet med en suverän gestaltning mitt i centrala Stockholm. Projektet är banbrytande inom ett antal hållbarhetsinitiativ, från omfattande bevarande av betongstommen till regnvattenbesparing och innovativa energilösningar.”

Innovativa lösningar i Sergelhusen
Fastigheten ligger i framkant med flera innovativa och hållbara lösningar. Delar av Sergelhusen värms upp och kyls ner med energi från en så kallad akvifer (ett grundvattenlager i Brunkebergsåsen under fastigheten), vilket minskar energianvändningen. När akviferen inte räcker till kopplas geoanläggningen in som komplement.  

Ungefär hälften av fastighetens toaletter spolas med uppsamlat regnvatten, så kallat dagvatten, vilket minskar användningen av friskvatten. Dagvatten används också till bevattning av växterna på byggnadernas takterrasser, som både ser trevliga ut, bidrar till isolering mot kyla och värme samt binder koldioxid via sin fotosyntes. 

I fastigheten finns en toppmodern hubb för smarta transporter och minskat avfall. 

Istället för att varje kontorshyresgäst ska sköta sin avfallshantering själv, så hämtar Ragn-Sells avfallet i hyresgästens lokal, sorterar och transporterar iväg det. Smart, effektivt och hållbart.

Lokalen står för en stor del av er verksamhets miljöpåverkan
Genom att göra aktiva val kan ni som hyresgäst göra stor skillnad, både när det gäller er egen energianvändning och vår gemensamma miljöbelastning. Grön el och grönt hyresavtal är två effektiva sätt att göra er egen verksamhet mer hållbar.  

När ni hyr lokal av Vasakronan är koldioxidutsläppen från er lokal noll
Många av våra hyresgäster redovisar sin klimatpåverkan i sin års- eller hållbarhetsredovisning och gör då en klimatberäkning. En vanligt förekommande post i beräkningen är energianvändningen i lokalen. När ni hyr lokal hos Vasakronan kan ni ange noll när ni beräknar denna post eftersom vi förser samtliga våra byggnader med klimatneutral energi.  

Läs gärna mer om Vasakronans miljö- och klimatarbete.

Säkerhet & inpassering

Fastighetens kontorsentréer, hissar, terrasser och miljörum är låsta och kräver passerbricka/tagg/kort för inpassering (hyresgäster i Smart & klart och Arena samt Vasakronans medarbetare använder istället mobilappen Accessy, se nedan).

För besökare till fastigheten finns porttelefoner med stöd för videosamtal i entréerna. Receptionen på Malmskillnadsgatan 36 har öppet helgfria vardagar 8–17.

De större hyresgästernas eget skalskydd och inpassering
Generellt gäller att hyresgäster själva svarar för skalskyddet (lås, larm, läsare, galler m.m.) i den egna lokalen. Kontakta ert försäkringsbolag för mer information om vilka villkor som gäller för er försäkring. Har du frågor kring er säkerhet och inpassering, eller om du har tappat och/eller behöver en ny passerbricka/tagg/kort, kontaktar du den lokal- eller säkerhetsansvariga i er organisation.   

Med Accessy har du nyckeln i mobilen
Kontorskoncepten Smart & klart och Arena samt Vasakronans egna medarbetare kommer att använda mobilappen Accessy för inpassering. Tekniken använder mobilen som läsare och i appen finns din säkra identitet, ungefär som ett BankID. Mobilen blir din digitala nyckel som öppnar dörren om du har rätt behörighet. Du hittar Accessy-appen där appar finns för Android och iOS. Kontakta det lokala serviceteamet på Malmskillnadsgatan 36 om du har frågor eller behöver hjälp med Accessy. 

Rondering
Securitas utför rondering i fastigheten. 

Hjärtstartare
Har ni en hjärtstartare på kontoret? Glöm då inte att registrera den på Hjärtstartarkartan, så att den finns sökbar i nödsituationer. 

Hur förhåller sig inpasseringssystemet i fastigheten till GDPR?
Dataskyddsförordningen (GDPR) är det relativt nya regelverket för behandling av personuppgifter. Anonymisering och gallring av fastighetens passageloggar sker efter 14 dagar och Vasakronan följer Fastighetsägarnas rekommendationer. Läs mer i denna generella sammanfattning av hur Vasakronan jobbar med GDPR.

Lastkaj & leveranser

Ragn-Sells sköter Sergelhusens centrala godsmottagning i garageplanet.
Godsmottagningen är öppen vardagar 7.00 – 16.00 och nås enklast på 070-927 48 31.
Godshantering sker via garaget med infart från Regeringsgatan 55 eller Sveavägen 10C. Maxhöjd för infart är 3,10 meter.

Infarten från Regeringsgatan 55 är öppen helgfria vardagar 6.00-19.00 samt lördagar 6.00 – 18.00.
Från Sveavägen 10C är det öppet helgfria vardagar 6.30-18.30 och övriga dagar och tider kommer ni in genom att använda er passerbricka.

Som hyresgäst i fastigheten väljer ni själva vilken servicenivå och vilka tjänster ni vill köpa av Ragn-Sells. Ring 070-927 49 87 eller mejla till joakim.henningsson@ragnsells.com för att få mer information. Du kan också läsa mer i informationsbladet nedan. 

Allmänna uteplatser & terrasser

Den stora takterrassen på byggnaden längs Malmskillnadsgatan (M-huset) är uppdelad i två delar. Den ena hyrs av Stureplansgruppens restaurang Spesso, med entré från Malmskillnadsgatan 38. Den andra delen är öppen för alla hyresgäster i Sergelhusen och nås med passerbricka/tagg/kort från trapphuset på Malmskillnadsgatan 36 och 13.

Några av fastighetens takterrasser och uteplatser ingår i angränsande hyresgästers förhyrda yta och nås endast från deras lokaler.

Hyresgäster i Sergelhusen kan boka M-husets takterrass på Vasakronan Sergelhusen (bokamera.se). Bitr. Affärsansvarig bjuder in er till att skapa ett gemensamt konto för era bokningar. På bokamera finner man ordningsregler för M-husets takterrass. 

Ordningsregler för S-husets takterrass samt möblering av terrass M och terrass S finner ni bifogat på denna sida.  

Övrig service

Det finns ett brett utbud av service och tjänster i Sergelhusen, se kortfattade beskrivningar och länkar nedan eller kontakta Vasakronan för mer information.

Arena – mer än coworking
Vasakronans coworking-koncept Arena passar lika bra för egenföretagare som för hyresgäster som vill hyra en egen lokal, men ändå dra nytta av delade faciliteter och tjänster. Arena är en attraktiv lösning även för större hyresgäster som, permanent eller tillfälligt, vill kunna erbjuda sina medarbetare välutrustade kontorsarbetsplatser mitt i city. 

Smart & klart
Det populära kontorskonceptet där hyresgästen hyr en egen komplett lokal med allt på plats från början – från möbler och trådlöst nätverk till bestick och kökshanddukar. Dessutom med betydligt kortare bindningstid och större flexibilitet att växa och krympa än i ett vanligt kontorshyresavtal. Det är i princip bara att flytta in och sätta igång att jobba! Läs mer om Smart & klart.

Cykelservice
Ta hand om dig själv och din cykel! I Sergelhusen erbjuds Vasakronans omfattande koncept Cykelservice, med entré från Sveavägen 10C. Läs mer under rubriken Cykelparkering eller på Cykelservice i Sergelhusen. 

Godshantering
Ragn-Sells sköter Sergelhusens centrala godsmottagning på garageplanet. Den är öppen vardagar 7–16 och har infart från Regeringsgatan 55 samt Sveavägen 10C. Maxhöjden för infart är 3,10 meter. Godsmottagningen nås enklast på 070-927 48 31. 

Som hyresgäst väljer ni själva vilken servicenivå och vilka tjänster ni vill köpa av Ragn-Sells. Ring 070-927 21 90 eller mejla till joakim.henningsson@ragnsells.com för att få mer info. Du kan också läsa mer under rubriken Lastkaj & leveranser samt i informationsbladet nedan. 

Sergel Hub
På Sveavägen 10 ligger entrén till Sergel Hubs spännande lokaler. Här erbjuds Sveriges kanske mest moderna mötesplats för event, möten, fester, utställningar och storslagna galabanketter – allt i regi av den välkända Stureplansgruppen. Läs mer om Sergel Hub 

Restauranger och butiker
På Malmskillnadsgatan 40 hittar du restaurangen Jacqueline’s som erbjuder både frukost, lunch och middag. På Malmskillnadsgatan 38 ligger också Spesso som drivs i Stureplansgruppens regi, med egen takterrass utsikt över hela Stockholm. Fler restauranger och butiker kommer att öppna successivt i fastigheten.  

Företagsbostäder
Sergelhusen är en fastighet utöver det vanliga. Förutom en mångfald av kontorskoncept, butiker, restauranger och annan service, erbjuds också möjlighet för Vasakronans hyresgäster att hyra högklassiga företagsbostäder till sina medarbetare eller konsulter. De välutrustade lägenheterna ligger i den spännande hörnbyggnaden med träfasad och entré på Mäster Samuelsgatan 37. Kontakta Vasakronan för mer information. 

Hyra förråd 
Förråd i olika storlekar finns att hyra i fastigheten. Kontakta Affärsansvarig eller Biträdande Affärsansvarig om ni behöver hyra förrådsyta. 

Övrig service
Servicen i fastigheten kommer att utvecklas successivt, men redan idag kan du ta del av ett brett serviceerbjudande från Vasakronans olika tjänstepartners. Tillsammans erbjuder de i stort sett allt som kan behövas på ett kontor. Eller vad sägs om städning, flytthjälp, kaffe, växtskötsel, hjärtstartare och mycket mer? Läs mer om Vasakronans tjänster via partners 

I närområdet

Service i närområdet

Sergelhusens svårslagna läge mitt i Stockholms city erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer, service m.m.

Här finns restauranger för både snabbluncher och representationsmiddagar. Du behöver inte ens lämna fastigheten för att kunna äta frukost, lunch eller middag på mysiga Jacqueline’s. I huset finns också den härliga takrestaurangen Spesso, som har entré från Malmskillnadsgatan 38. På angränsande Hamngatan och i Gallerian finns också ett stort urval av restauranger. 

I området finns gott om konferens- och eventmöjligheter. På plats i Sergelhusen hittar du det spännande event- och möteskonceptet Sergel Hub. I närområdet ligger också bland annat Hamburger Börs, Operakällaren, Bank Hotel och Berns Hotel. 

När det gäller shopping finns förstås det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. Ett stenkast bort ligger exempelvis NK, Gallerian, Åhléns och MOOD.

Att ta sig till och från fastigheten

Kommunikationer

Sergelhusen ligger mitt i city, med bara några minuters promenad till Stockholms Centralstation, som erbjuder tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, flygbussar, Arlanda Express m.m. Flera SL-busslinjer har också hållplatser i nära anslutning till kvarteret.

Några användbara länkar:
Lokal kollektivtrafik (SL)
Fjärr- och regionaltåg (SJ) 
Arlanda Express
Flygbussarna 

Parkering & laddplatser

Parkeringsmöjligheter finns i något av de närliggande garagen, till exempel P-hus KlaraZenit, Hötorgsgaraget, Parkaden, Konserthuset och P-hus Gallerian.

Cykelparkering

Gratis cykelrum
Det finns flera gemensamma cykelrum, där alla hyresgäster kostnadsfritt kan förvara sin cykel under arbetsdagen. Passerbricka/tagg/kort krävs för tillgång till cykelrummen.  

Cykelservice – ta hand om dig själv och din cykel
I Sergelhusen erbjuds Vasakronans koncept Cykelservice – fullmatat med tjänster som gör din cykling eller löprunda enkel och säker. Trygg och kameraövervakad cykelförvaring, omklädningsrum, duschar, förvaringsskåp, torkrum med eget skåp, servicestation, spolplatta, proffsservice m.m. Du hittar konceptet i garageplanet, med entré från Sveavägen 10C. BikePath är Vasakronans operatör av Cykelservice, och erbjuder följande tjänster: 

Cykelförvaring
Du får tillgång till säker och lättillgänglig cykelförvaring i ett bemannat och kameraövervakat cykelrum i garageplan. Rummet är utrustat med olika varianter av cykelställ, med stöd för framgaffeln och möjlighet till fastlåsning i cykelns ram. Här finns även eluttag för laddning av elcyklar, fast installerade verktyg och luftpumpar för egenservice samt spolplatta för rengöring. 

Omklädning/dusch/torkrum under arbetsdagen
Du får tillgång till omklädningsrum och duschar samt ett låsbart skåp med kodlås, som du kan använda under arbetsdagen. Här finns även strykbräda och strykjärn. Vid behov finns även låsbara gallerskåp (ta med eget hänglås) i ett torkrum där du kan förvara dina fuktiga kläder och handdukar. Skåpen töms varje vardagskväll klockan 19, för att så många som möjligt ska kunna använda dem. 

Eget förvaringsskåp
Du hyr eget skåp i omklädningsrummet för kläder, skor och annan personlig utrustning. Skåpet har kodlås och du hyr det så länge du vill, vilket innebär att du inte behöver tömma det varje dag. I omklädningsrummet finns även strykjärn och strykbräda. 

BikePath butik
BikePath har en servicebutik på Mäster Samuelsgatan 58. I butiken kan BikePaths personal utföra alla typer av reparationer och service av din cykel. Där blir det även försäljning av cyklar, reservdelar, olika typer av utrustning m.m.  

Abonnemang och priser
Du skapar ditt eget personliga abonnemang och väljer de tjänster som passar dig. För mer information och priser, se länk och kontaktuppgifter nedan. 

Kontaktuppgifter och mer info
Telefon: 073-503 75 62 (BikePath)
E-post: info@bikepath.se   
Sergelhusens Cykelservice  

Kontakt & Felanmälan

Dina kontaktpersoner

Moa Rehnberg

Affärsansvarig kontor 076-115 44 95 · 08-566 205 35

Nira Mandolin

Praktikant 076-127 09 25

Johan Ferm

Teknikansvarig