Sergelstan – Stockholms nya city

Nu fylls Sergelstan med liv och vi ser fram emot att möta turister, studenter, shoppare – och dig. Välkommen till Sergelstan.

Sergelstan formas här och nu – av oss, dig och alla andra

Under ett par år har vi utvecklat Sergelstan. Vi har byggt om och byggt nytt. Återbrukat, återvunnit, återfunnit och återställt. Byggt kontor, takterrasser, bostäder, en soltrappa, butiker och restauranger. Nu fylls Sergelstan med liv och vi ser fram emot att höra ljudet av snabba steg från businesstäta gator, känna gemenskapen från after works uppe på takterrasserna, möta turister, studenter, shoppare – och dig. Välkommen till Sergelstan.

En historisk förändring av stadsbilden

2014 startade omvandlingen av det vi idag kallar Sergelstan. I kvarteren kring Sergels torg, runt Brunkebergstorg, vid Hötorget, Sergelgatan och längs Hamngatan har hus från 50- och 60-talet renoverats och byggts om och bjuder nu på attraktiva stråk med butiker, restauranger, caféer, service och upplevelser. Det är den mest omfattande stadsutvecklingen sedan 50 år och en historisk förändring av stadsbilden där fastighetsägare och Stockholm stad tillsammans investerat drygt 15 miljarder.

Shopping, mat, möten och takbarer

När Sergelstan är helt färdig blir den ett nav i Stockholms innerstad med ett rikt och myllrande folkliv. I Sergelstan har varje gatustråk sin egen unika karaktär med en mix av butiker, restauranger, takbarer, kultur och andra upplevelser. En attraktiv destination för alla som jobbar i City, stockholmare och för besökare från Sverige och hela världen.

Skräddarsytt, inflyttningsklart och coworking

Sergelstan är den självklara platsen att vara på, därför har vi själva valt att flytta in. Sedan november 2020 ligger Vasakronans huvudkontor och vårt nya coworking-koncept Arena på Malmskillnadsgatan 36. Det speglar också möjligheterna i Sergelstan. Här kan vi erbjuda allt från färdigmöblerade kontor till skräddarsydda kontor såväl som coworkingkonceptet Arena. Andra som har valt Sergelstan är King, DLA Piper, EY och Amazon.

Läs mer om coworkingkoncetet Arena här

Lediga kontor i Sergelstan 

Hållbar stadsutveckling

Sergelstan är utvecklad med stort fokus på social och miljömässig hållbarhet. Utvecklingen är på många sätt banbrytande och bidrog bland annat till  att Sergelhusen nu är certifierade enligt Leed Platina med en poängplacering i världstoppen. Det finns bara två andra fastigheter i världen som nått högre poäng.

Läs mer om utvecklingsprojektet här

Det här är Sergelstan

Sergelstan består av gator och kvarter i anslutning till Sergels torg. Var plats med sin unika karaktär. Här får du en snabb överblick av de gator och kvarter som ägs och utvecklas av Vasakronan.

Malmskillnadsgatan – matgatan för allas smaker

Street food med en twist. Eller ett chambre separée en trappa ner. Din nya kvartersbistro, take away-lunch eller frukostfavorit. Ett glas cava på takterrassen. Malmskillnadsgatan utvecklas till en matgata i allas smaker. Här står både kockar och matgäster i rampljuset där öppna kök med synliga råvaror och inspirerande miljöer blir en del av den välsmakande upplevelsen. Vassa Eggen har öppnat restaurangen Jacquelines och takbaren Spesso erbjuder Stockholms coolaste utsikt. Fler matkoncept öppnar under 2021.

Sveavägen och Sergelpaviljongen – hela Sveriges skyltfönster

Sveavägen har öppnat upp sina gatuplan och erbjuder fantastiska lokaler för ett nytt utbud. Här får designklassiker plats att möta innovation, tradition och inspiration. Den röda Sergelpaviljongen färdigställs för att erbjuda upplevelser i ett helt nytt format med en mix av matkoncept och ständig variation av händelser. Soltrappan, ett nytt inslag i Stockholms stadsbild, blir allas vår nya mötesplats. Nu putsas på det sista innan lokalerna fylls med liv.

Hamngatan – scenes from your new favourite store

Du kan resa över hela världen i jakt på de senaste internationella trenderna, de populäraste modeskaparna och den mest glamourösa shoppingen. eller så kan du komma till Hamngatan och upptäcka världens möjligheter. Från guld till street. Från elegant till extravagant. Hello Hamngatan! Vackraste huset på gatan är klätt i gröna keramikplattor och har fantastiska flagshipbutiker i gatuplan.

Sergelgatan – Stockholms nya lifestylescen

Sveriges första gågata. Nu byggs den om och får en ny kostym. Fasader och butiksentréer görs om och bjuder in till attraktiv shopping, kultur, mat, dryck, dans. När som helst på dygnet.  En större restaurang tar plats vid Konserthuset och ramar in Hötorget tillsammans med Haymarket, Hötorgshallen och bion. På Hötorgsterrassen skapas plats för servering, träning och kultur. En ny kontorslobby byggs och kontor renoveras. Redan nu kan ditt företag ta plats på Stockholms nya lifestylescen. Läs mer om projektet här. 

Sergelstan fylls med liv här och nu

Vi har löpande dialoger med aktörer som vi tror passar i Sergelstan. Har du ett spännande mat- eller upplevelsekoncept, dela med dig av det till oss. Kanske hittar vi en perfekt matchning. Är du på jakt efter ett nytt kontor och tycker att Sergelstan passar perfekt? Vi tipsar dig om vad som finns ledigt just nu lite längre ner på sidan.

Ta kontakt med oss om du har ett koncept för restaurang, upplevelse eller butik som du tror passar i Sergelstan.

Ta kontakt med oss!

Tips för er som söker kontor i Sergelstan

I Sergelstan kan vi möta alla slags kontorsbehov. Söker du ett representativt kontor med snabb inflyttning och flexibelt avtal? Då är kanske ett Smart & klart-kontor lösningen för dig. Det är färdigmöblerade kontor med kontorsservicen inkluderad i hyran. Eller passar  Arena, vår nya coworkinglösning bättre? Genom ett medlemskap får du tillgång till en fantastisk arena med flexarbetsplatser och service på topp så centralt du kan komma i Stockholm. Vi har också helt vanliga kontor, där du tar med dig dina egna möbler och ordnar med alla detaljer så som du helst vill ha dem. Här kan du se lediga kontor i Sergelstan just nu.

Läget? Mycket bra.

Oavsett om ni väljer att etablera er på Malmskillnadsgatan, Hamngatan, Mäster Samuelsgatan, Sveavägen eller Sergelgatan skulle vi säga att läget är mycket bra.

Händer i Sergelstan

Vietnamesiska smaker till Malmskillnadsgatan

2021-08-11: Vietnamesiska restaurangen CHiÔi – eller ”hey sister” som det betyder på vietnamesiska – har öppnat upp i hörnet Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan. Ett besök på CHiÔi bjuder på en resa genom Vietnam, från risfälten i norr till hamnarna i söder. Med CHiÔi på plats blir Malmskillnadsgatan en än mer relevant matgata.

Ta mig till Vietnam via Chiôi

Paradox etablerar sin första skandinaviska upplevelse på Sergelgatan

2021-07-02: Paradox bjuder på 1 000 kvadratmeter optiska illusioner, interaktiva och oväntade upplevelser. Det är en plats där alla – från yngst till äldst – får lära mer om hur hjärnan, människans visuella förmåga och uppfattning funderar. Allt på ett underhållande sätt. Bakom Paradox står grundarna av det välkända Museum of Illusions.

Läs pressmeddelandet om Paradox etablering här

Tetto – Stockholms nyaste takbar öppnar den 26 maj i Sergelstan

2021-05-26: Den 26 maj öppnar Tetto, Stockholms nyaste takbar, tolv våningar upp från entrén vid Malmskillnadsgatan 32B. Baren utlovar lekfulla cocktails serverade i en lummig miljö där Capri möter New York och är ett systerkoncept till den närliggande restaurangen Spesso på samma höjd.

Boka din plats på Tetto här

Malmskillnadsgatan blir sommargata

2021-05-23: Sittplatser, grönska och uteserveringar. Och ett helt nytt tak som skapar magi på gatan. Malmskillnadsgatan har helt bytt skepnad och är nu den första sommargatan i Stockholms city. Under maj har gatan kommit på plats och erbjuder en ny värld mellan fasaderna. Njut av sommargatan på Jacqueline’s uteservering, Spessos nya takbar, ta en drink på 12:e våningen på Tetto eller ät Food Truck-lunch i någon av sommarloungerna.

Läs mer om Malmskillnadsgatan i sommarkostym här

Sergelhuset vinner Årets Leed-byggnad/projekt

2020-11-11: Sergelhuset är ett enastående exempel på ett harmoniskt och integrerat tillvägagångssätt för social och miljömässig hållbarhet med en suverän gestaltning mitt i centrala Stockholm. Projektet är banbrytande inom ett antal hållbarhetsinitiativ, från omfattande bevarande av betongstommen till regnvattenbesparing och innovativa energilösningar.

Klicka här för att se filmen om Sergelhuset

Vasakronan öppnar coworking i Sergelstan

2020-11-10: Arena, Vasakronans coworkingkoncept, öppnar på Malmskillnadsgatan 36. Tre våningsplan med representativa loungemiljöer, funktionella flexarbetsplatser. Teckna ett medlemskap och få tillgång till kontor on-demand.

Läs mer om Arenakonceptet och Arena Sergel här 

Vassa Eggens nya diner har öppnat i Sergelstan

2020- 11-30: En modern restaurang med internationell prägel som är öppen från morgon till kväll utan att tumma på upplevelsen eller hantverket. Spana in meny och boka bord här: www.jacquelines.se

Läs mer om vad Nöjesguiden skriver om Jacquelines här

Stureplansgruppen satsar i Sergelstan

2020-10-10: Restaurang med takterrass på våning 16 och ett konferens- och eventcenter på entréplan. Stureplansgruppen etablerar sig i Sergelhuset. Vice vd Per Gunne ser fram emot satsningen.

Läs mer om Stureplansgruppens satsning här

King väljer Sergelhuset för sitt nya huvudkontor.

King väljer Sergelstan för sitt nya huvudkontor

2019-08-19: Mobilspelsföretaget King grundades i Stockholm 2003 och har idag cirka 2 000 anställda på 11 kontor och spelstudios. King har utvecklat succéspel såsom Candy Crush och deras spel har 258 miljoner användare per månad världen över. Nu etablerar King sitt huvudkontor i Sergelstan.

Läs pressmeddelandet om Kings etablering i Sergelstan här

Musik, gaming och content creation i Sergelstan

2019-08-15: Fler investerar i Sergelstan och det händer spännande saker hos våra grannar. AMF Fastigheter storsatsar i 5:e Hötorgshuset vid Sergels torg. De utvecklar Space. en hubb för musik, gaming och content creation. 

Läs mer om satsningen på Space här 

Ny takrestaurang öppnar i Sergelstan

2020-11-20: Fantastiska Spesso öppnar på 16:e våningen på Malmskillnadsgatan. Spesso betyder ofta på italienska. Ambitionen är att skapa en plats som man vill återkomma till. När man återvänder blir varje besök ändå en ny upplevelse beroende på skiftningar av årstider, tid på dygnet och vilka råvaror som är i säsong. Här äter du med 360-graders panoramavy över Stockholm city. Mer storstad än så här blir det inte.

Spana in Spesso här

Geoenergilösningar till Hötorgshusen

Geoenergi till Hötorgsskraporna

2020-08-20: I Sergelstan är hållbarhet en självklarhet. Såväl i Hötorgsskraporna som i Sergelhusen satsar vi på geoenergi och har hål 400 meter ner i marken. Det gör det möjligt  att med smart teknik bli helt självförsörjande med både värme och kyla.

Läs mer om geoenergilösningen här

En lättläst guide om första delen av resan mot Sergelstan

En lättläst guide om första delen i Vasakronans stadsutvecklingsprojekt kring Sergels torg: Sergelhusen. Här får du en snabb introduktion om byggprojektet, proptech-tänket, kontorssatsningarna och smarta energilösningar.

Ladda ner guiden här!

Tycker du att Sergelstan verkar intressant? Vi visar dig gärna. Hör av dig till någon av oss så tar vi det därifrån.

Charlotta de Jong
Affärsutvecklare handel Charlotta de Jong 070-968 15 19 · 08-566 205 19 charlotta.dejong@vasakronan.se
Jan Sterne
Fastighetschef Jan Sterne 070-622 20 67 · 08-782 04 75 jan.sterne@vasakronan.se