Cykelservice Sergelhusen

Ta hand om dig själv och din cykel!

Vi vill att det ska vara enkelt att ta cykeln till jobbet. Läs mer om hur du kan maxa cykelkänslan med hjälp av Vasakronans servicelösningar längre ner på sidan.

Kameraövervakat cykelrum med med spolplatta, mekstation.

Oavsett om du bara rullar sakta genom stan, pendlar från förorten eller försöker sätta personbästa varje morgon så kan vi alla vara överens om att den där cykelkänslan är en riktigt härlig känsla. Vasakronans cykelrum och servicestationer förlänger den härliga cykelkänslan och gör det enkelt för dig som vill cykla.

I Sergelhusen finns vad som behövs för att ta hand om både dig själv och din cykel och få en smidig cykelvardag. Anpassa upplägget efter dina behov. Kanske är du en snabbcyklare som vill duscha direkt när du kommer fram, eller tar du det lugnt och bara vill parkera innan du börjar din arbetsdag?  I Sergelhusen erbjuder vi olika kombinationslösningar. Välj vad som passar dig bäst.

0 kr/mån

När du rullar sakta genom stan och vill parkera din cykel tryggt och säkert innan du börjar din arbetsdag. Då är Cykelrum Bas lösningen för dig. Kostnadsfri cykelparkering i låst rum för anställda på företag som hyr av Vasakronan. Infart via Sveavägen 10. Ta kontakt med kontorsansvarige på ditt företag för att få tillgång till cykelrummet. 

Cykelrum med cykelställ och cykel.Kostnadsfritt cykelrum för Vasakronans hyresgäster.

Bild: Cykelrum Bas, Sveavägen 10

65 kr/mån*

Värnar du extra om din cykel och tycker att den behöver både extra kärlek och omhändertagande. Även när du är på jobbet? Då är Cykelrum Plus att rekommendera. Infart från Sveavägen 10. *) Priset är ink. moms och gäller för dig som har Vasakronan som hyresvärd. Bindningstid 1 månad. Ordinarie pris är 125 kr/mån. Då får du tillgång till kamerövervakad cykelparkering i låst rum, spolplatta, laddstation, mekstation med verktyg och cykelpump. 

Kameraövervakat cykelrum med med spolplatta, mekstation.

Bild: Cykelrum Plus, Sveavägen 10

125 kr/mån*

Visst finns det tillfällen när det är tufft – när motvinden är hård eller regnet piskar dig i ansiktet, men då får du i alla fall hålla med om att cykelkänslan är riktigt härlig efteråt. När man tar en varm dusch och kan byta om i lugn och ro, för att sedan komma pigg och fräsch till jobbet. *) Priset är ink. moms och gäller för dig som har Vasakronan som hyresvärd. Bindningstid 1 månad. Ordinarie pris är 250 kr/mån. Då får du tillgång till fina omklädningsrum, nybyggda duschrum, torkrum samt eget låsbart skåp. 

Omklädningsrum med låsbara skåp i anslutning till dusch

Bild: Nybyggda omklädningsrum på Sveavägen 10

Ingår i abonnemanget för omklädningsrum eller om du köper dagspass

Den där dagen då det regnar och du kommer fram blöt från topp till tå. Känslan att hänga in blöta cykelkläder i garderoben på jobbet, för att inte tala om när det är dags att cykla hem i blöta cykelskor.  Det behöver inte vara så. Vi har jättebra torkrum som ser till att du kan cykla hem torrskodd när det är dags. Som privatperson kan du teckna ett månadsabonnemang för omklädningsrum. Då ingår torkrumsmöjligheterna.

Bild: Nybyggda torkrum på Sveavägen 10

50 kr/dag*

Cyklar du inte så ofta, men känner helt plötsligt en dag att ”idag är en cykeldag”. Då kan det vara skönt att veta att det går att köpa ett dagspass för 50 kr. *) Priset är ink. moms och gäller för dig som har Vasakronan som hyresvärd. Det ger dig tillgång till dusch och omklädningsrum, låst kameraövervakat cykelrum, torkrum, eget låsbart skåp. 

 

I anslutning till våra cykelservicelösningar på Sveavägen 10 finns Cykloteket Service Store Sergel. Här tecknar du enkelt de olika serviceabonnemangen (Cykelrum Plus, Omklädningsrum, Dagspass) direkt i butiken och kan köpa till extra service från en professionell cykelaktör. Se öppettider här. 

Cykloteket Cykel & service Klara Zenit

Teckna abonnemang och köp dagspass

Vasakronan samarbetar med Cykloteket för hanteringen av cykelservicelösningar i Sergelhusen. Under perioden 2020.12.08-2021.03.31 kan du teckna dig på valfria abonnemanstjänster samt köpa dagspass för Sergelhusens cykelservice  genom att besöka Cykloteket Servicestore på Mäster Samuelsgatan 58. Öppet vardagar 07.30-17.00, lunchstängt 10.30-11.30. Kolla in deras hemsida för avvikande öppettider. Ange att du har Vasakronan som hyresvärd samt att du vill nyttja cykelservicelösningarna på Sveavägen 10. 

Vasakronan erbjuder sedan 2017 en motsvarande lösning även på Mäster Samuelsgatan 58 om du hellre vill ha det som din cykelbas. Du tecknar abonnemang för cykelservicetjänsterna på Mäster Samuelsgatan 58 i Cyklotekets Servicestore. Glöm inte att ange att du jobbar på ett företag som har Vasakronan som hyresvärd för att få rätt pris. 

Här får du svar på fler vanliga frågor

FAQ

Var ligger Sergelhusens cykelrum? 

Båda cykelrummen och omklädningsrummen nås via garageinfarten på Sveavägen 10. Håll utkik efter Cykelservice-skylten på din högra sida strax efter att du kommit in genom porten. Du kommer in i cykelrummen med hjälp av Accessy-appen i din telefon eller med en låsbricka. 

Hur kan jag teckna abonnemang?

Redan nu kan du teckna abonnemang genom att besöka Cykloteket Servicestore på Mäster Samuelsgatan 58. Ange att du är hyresgäst hos Vasakronan för att få rätt priser. Den 1 april 2021 öppnar Cykloteket Servicestore en butik på Sveavägen 10, i direkt anslutning till nerfarten till cykelrummen. Då kommer du att kunna teckna abonnemang där. För öppettider se Cyklotekets hemsida

Kan man teckna abonnemang om man inte jobbar i Sergelhusen?

Ja. Alla som vill cykla till jobbet är välkomna att teckna abonnemang för Vasakronans cykelservicelösningar. Jobbar du på ett företag som hyr av Vasakronan får du extra förmånliga villkor.

Hur ser Cykelrum Plus ut? 

Bilderna ovan visar Cykelrum Plus. Det är ett kameraövervakat cykelrum med spolplatta, laddplatser, kraftiga cykelställ i direkt anslutning till omklädningsrummen. 

Jag vill bara ha tillgång till den kostnadsfria cykelparkeringen. Hur gör jag då? 

Den är endast tillgänglig för dig som jobbar på ett företag som hyr av Vasakronan. Tala med den som är lokal/kontorsansvarig på ditt företag så kan hen hjälpa dig med information om hur du ska gå tillväga för att ladda ner Accessy-appen till din telefon eller hur du kan få tag på en låsbricka och få access till det kostnadsfria cykelrummet. 

Har abonnemanget någon bindningstid?

Nej, abonnemanget löper tills vidare med en månads uppsägningstid räknat från den sista dagen i den månad uppsägning sker.

Kan jag teckna abonnemang för omklädningsrummet utan att ha Cykelrum Plus?

Ja, de olika abonnemangen är helt fristående varandra. 

 

Veta mer om cykellösningarna i Sergelhusen?
Hör av dig till oss!

Erik Ellenfors
Fastighetschef Erik Ellenfors 073-591 23 84 · 08-566 206 34 erik.ellenfors@vasakronan.se
Jan Sterne
Fastighetschef Jan Sterne 070-622 20 67 · 08-782 04 75 jan.sterne@vasakronan.se