En helt ny spelplan för handelsaktörerna i city

Affärsutvecklingschef handel Jesper Örtengren 070-871 13 66 · 031-743 42 13
Tjänst

En levande cityhandel

Förutsättningarna för svenska städer och stadskärnor har förändrats. Det som alltid har varit städernas nav – handeln – är satt under kraftig press. Digitaliseringen och konsumenternas ökade intresse för tjänstekonsumtion medför en ny spelplan, som staden och alla dess aktörer måste förhålla sig till. På denna sida har vi samlat ett axplock av vår kunskap och inspiration i området. Kontakta Jesper här till vänster så berättar han mer och hjälper dig att hitta ditt nästa toppläge i city!

Människor besöker staden för att ta del av utbudet av restauranger, kaféer och kultur. De vill också shoppa. För att möta den ökande konkurrensen måste staden bli ännu bättre på handel, annars är risken att den tappar i attraktionskraft.

Ur Vasakronans rapport "Den goda staden - om idéer, visioner och kraft att förändra", 2015

I den här rapporten har vi frågat 2000 medborgare vad de tycker om sin stadskärna, vi har samtalat med en rad experter och forskare om deras syn på staden och även gjort ett antal nedstamp internationellt för att titta på lyckade stadsutvecklingsprojekt. Mycket handlar om kvällsekonomi, trygga miljöer men också kreativ användning av stadens ytor.

Det mesta kan sammanfattas i ett enda ord: handlingskraft! På Vasakronan vill vi fortsätta att förändra genom egna initiativ men också genom att uppmuntra andra. Vi behöver ta ett grepp om våra städer för att inte tappa i attraktionskraft.

Ladda ned rapporten här.

Prenumerera på Cityhandelsnytt

Med 314 000 kvadratmeter handelsyta och 775 butiker finns det förstås mycket att berätta om. Det gör vi bland annat fyra gånger per år i nyhetsbrevet Cityhandelsnytt från Vasakronan.

Vill du ha Cityhandelsnytt i din mejlbrevlåda? Skicka ett mejl till anna.ovesdotter@vasakronan.se


Klicka på bilden för att läsa det senaste numret.

Vasakronan City Retail

Titta på en kortfilm om våra cityhandelslägen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Är du hyresgäst och har frågor om din fastighet?
Här hittar du den mest efterfrågade informationen och även dina personliga kontaktpersoner.

Hyresgästinfo finns även som app för både iPhone och Android. Med den har du all fastighetsinformation i fickan och kan få hjälp, felanmäla eller kontakta rätt person direkt.
Jesper Örtengren
Affärsutvecklingschef handel Jesper Örtengren 070-871 13 66 · 031-743 42 13 jesper.ortengren@vasakronan.se