Se hela filmen från webbinariet

Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?

Missade du vårt webbinarium eller vill du kanske titta igen? Här kan du ta del av hela webbinariet som sändes live den 20 september. Dessutom har vi lagt till ett spännande eftersnack där panelen reflekterar över diskussionerna, dra slutsatser och svarar på frågor.

I det nya arbetslivet arbetar fler och fler människor hemifrån. En del undrar varför de ska gå till kontoret och andra hur de ska göra för att få tillbaka sina anställda till arbetsplatsen. Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen och vad har samspelet mellan människan, platsen och tekniken för betydelse för framtidens arbetsliv?

Det är några av de frågor som vi ställt till Elena Malakhatka, forskare på Chalmers, Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia och Cecilia Westerholm Beer, vd på Grå Gåsen. Dessa samtal blir till tre filmer som kommer att visas på webbinariet.

På webbinariet, som sändes live den 20 september, samlades en panel bestående av Magnus Kuchler, Sverigechef för EY, Åsa Dammert, CHRO på Aspia, Anna Nordin, chef för region Stockholm, och Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, för att diskutera och konkretisera intervjuerna med Elena, Jan och Cecilia.

Webbinariet modererades av Sanna Balsvik.

Här kan du ta del av de förinspelade intervjuerna med våra experter

Webbinariet tar bland annat upp:

  • Hur samspelet mellan människan, platsen och tekniken bör gå till för platser ska bli attraktiva.
  • Vad vi bör tänka på när vi utvecklar arbetsplatser.
  • Hur EY och Aspia tänkt för att skapa arbetsplatser som lockar nya och befintliga medarbetare.

Webbinariet sändes den 20 september 2022.

Fick du inte svar på din fråga?

Ni var många som ställde smarta och intressanta frågor till panelen under webbinariet, men tiden var knapp och många frågor lämnades obesvarade.

I den här filmen kan du se på eftersnacket där panelen tar sig an några fler frågor och samtalar om vad som kom fram under webbinariet.

Har du ändå inte fått svar på din fråga eller kanske kommit på en i efterhand? Mejla din fråga till någon i panelen så svarar de så fort de har möjlighet:

magnus.kuchler@se.ey.com

asa.dammert@aspia.se

anna.nordin@vasakronan.se

henrik.eriksson@vasakronan.se

Nyfiken på vårt kunskapsrum?

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Sammantaget skapar det en ganska bra bild över hur framtidens arbetsliv kan se ut, men också bra tips och råd för alla som är intresserade av en bra arbetsmiljö. Allt detta har vi samlat i vårt Kunskapsrum, men det är bara början. Kunskapsrummet kommer vi hela tiden att fylla på med nytt intressant material.

Anmäl dig här och få ett meddelande när vi lägger ut nytt material i Kunskapsrummet. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort.

Funderar ni på hur framtidens kontor ser ut för er?
Tveka inte att kontakta Henrik om ni vill ha ett bollplank och ett intressant samtal.

Arbetsplatsstrategi och hyresgästrådgivning Henrik Eriksson 070-968 17 90 · 08-566 207 90 henrik.eriksson@vasakronan.se