Jan Jörnmark – Expert ekonomisk historia

Varför blir vissa platser attraktiva medan andra dör?

Jan Jörnmark är docent i ekonomisk historia och har skrivit om digitalisering, stadsplanering och bostadspolitik. I denna film samtalar han med Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, om vad som gör platser attraktiva och vilka lärdomar vi kan ta från positiv platsutveckling i städer när vi skapar attraktiva arbetsplatser.

Här får du en liten teaser från samtalet. I filmen diskuteras bland annat:

  • Vilka underströmmar som leder till att vissa platser får nytt liv medan andra dör ut.
  • Förtätning av stadskärnor – positiva och negativa konsekvenser.
  • Hur kan ny teknik hjälpa oss i skapandet av attraktiva platser?

Jan deltog som en av experterna i vårt webbinarium om hur vi skapar dragningskraft till arbetsplatsen den 20 september 2022.

Vill du se hela filmen med Jan? Fyll i formuläret nedan.
Vill du se hela webbinariet? Klicka här!

Sugen på mer läsning om arbetsplatsstrategi?

Vad är en arbetsplatsstrategi?

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Se fler filmer med intressanta frågor från webbinariet

Tekniktrender och mänskliga beteenden

Elena Malakhatka, PhD på KTH och gör nu sin PostDoc på Chalmers, arbetar för närvarande med Live-in-Lab som forskar kring Human Building Interactions. Hon resonerar kring hur arbetsplatsen kan utvecklas med hjälp av teknik. Se filmen här!

Vad gör att vi trivs och blir mer kreativa?

Cecilia Westerholm Beer är vd för Grå Gåsen i Burgsvik AB som driver två hotell och en restaurang på södra Gotland. Hon resonerar kring hur vi kan få människor att bli kreativa och mer produktiva så snart de kliver in genom dörren. Se filmen här!

Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?

Se hela webbinariet där vi diskuterar tillsammans med en sakkunnig panel hur vi kommer att arbeta i framtiden och hur samspelet mellan människan, platsen och tekniken bör gå till för platser ska bli attraktiva. Se hela webbinariet!

Nyfiken på vårt kunskapsrum?

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Sammantaget skapar det en ganska bra bild över hur framtidens arbetsliv kan se ut, men också bra tips och råd för alla som är intresserade av en bra arbetsmiljö. Allt detta har vi samlat i vårt Kunskapsrum, men det är bara början. Kunskapsrummet kommer vi hela tiden att fylla på med nytt intressant material.

Anmäl dig här och få ett meddelande när vi lägger ut nytt material i Kunskapsrummet. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort.

Funderar ni på hur framtidens kontor ser ut för er?
Tveka inte att kontakta Henrik om ni vill ha ett bollplank och ett intressant samtal.

Arbetsplatsstrategi och hyresgästrådgivning Henrik Eriksson 070-968 17 90 · 08-566 207 90 henrik.eriksson@vasakronan.se