Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?

Vasakronan diskuterar tillsammans med en sakkunnig panel hur vi kommer att arbeta i framtiden. Webbinariet sändes den 20:e september.

I det nya arbetslivet arbetar fler och fler människor hemifrån. En del undrar varför de ska gå till kontoret och andra hur de ska göra för att få tillbaka sina anställda till arbetsplatsen. Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen och vad har samspelet mellan människan, platsen och tekniken för betydelse för framtidens arbetsliv?

Det är några av de frågor som vi ställt till Elena Malakhatka, forskare på Chalmers, Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia och Cecilia Westerholm Beer, vd för Grå Gåsen. Vi får också besök av Magnus Kuchler, Sverigechef och ordförande för EY Sweden och Åsa Dammert, CHRO för Aspia med erfarenheter från verkligheten.

I filmen diskuteras bland annat:

  • Hur samspelet mellan människan, platsen och tekniken bör gå till för att platser ska bli attraktiva.
  • Vad vi bör tänka på när vi utvecklar arbetsplatser.
  • Hur EY och Aspia tänkt för att skapa arbetsplatser som lockar nya och befintliga medarbetare.

För att se hela webbinariet (60 minuter), fyll i formuläret.

Få tillgång till webbinariet


Se fler filmer från webbinariet

Tekniktrender och mänskliga beteenden

Elena Malakhatka, PhD på KTH och gör nu sin PostDoc på Chalmers, arbetar för närvarande med Live-in-Lab som forskar kring Human Building Interactions. Hon resonerar kring hur arbetsplatsen kan utvecklas med hjälp av teknik. Se filmen här!

Vad gör vissa platser attraktiva medan andra dör?

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, har skrivit om digitalisering, stadsplanering och bostadspolitik. Vad gör platser attraktiva och vilka lärdomar kan vi ta från positiv platsutveckling i städer när vi skapar attraktiva arbetsplatser? Se filmen här!

Vad gör att vi trivs och blir mer kreativa?

Cecilia Westerholm Beer är vd för Grå Gåsen i Burgsvik AB som driver två hotell och en restaurang på södra Gotland. Hon resonerar kring hur vi kan få människor att bli kreativa och mer produktiva så snart de kliver in genom dörren. Se filmen här!

Nyfiken på vårt kunskapsrum?

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Sammantaget skapar det en ganska bra bild över hur framtidens arbetsliv kan se ut, men också bra tips och råd för alla som är intresserade av en bra arbetsmiljö. Allt detta har vi samlat i vårt Kunskapsrum, men det är bara början. Kunskapsrummet kommer vi hela tiden att fylla på med nytt intressant material.

Anmäl dig här och få ett meddelande när vi lägger ut nytt material i Kunskapsrummet. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort

Prenumerera på nyheter från vårt kunskapsrum.


Funderar ni på hur framtidens kontor ser ut för er?

Tveka inte att kontakta Britt om ni vill ha ett bollplank och ett intressant samtal.

Britt Lindqvist

Chef affärsutveckling