Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?

Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?

Anna Nordin, chef för region Stockholm, och Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg, på Vasakronan, diskuterar tillsammans med en sakkunnig panel hur vi kommer att arbeta i framtiden. Webbinariet sändes den 20 september.

Tack till alla er som tog del av vårt webbinarium ”Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen?”

Ni som var anmälda kommer att få en länk så att ni kan titta igen i lugn och ro. Dessutom finns en extrafilm som gjordes direkt efter webbinariet där panelen svarar på flera frågor och reflekterar över samtalet.

Ni som inte hade anmält er och missade webbinariet kommer att få en ny chans. Fyll bara i formuläret här bredvid så får ni tillgång till filmerna.

Om webbinariet

I det nya arbetslivet arbetar fler och fler människor hemifrån. En del undrar varför de ska gå till kontoret och andra hur de ska göra för att få tillbaka sina anställda till arbetsplatsen. Hur skapar vi dragningskraft till arbetsplatsen och vad har samspelet mellan människan, platsen och tekniken för betydelse för framtidens arbetsliv?

Det är några av de frågor som vi ställt till Elena Malakhatka, forskare på Chalmers, Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia och Cecilia Westerholm Beer, vd för Grå Gåsen. Dessa samtal blir till tre filmer som kommer att visas på webbinariet.

På webbinariet den 20 september, kommer en sakkunnig panel bestående av Magnus Kuchler, Sverigechef för EY, Åsa Dammert, CHRO på Aspia, Anna Nordin, affärsområdeschef och Henrik Eriksson, arbetsplatsstrateg på Vasakronan, att diskutera och konkretisera intervjuerna med Elena, Jan och Cecilia. Webbinariet modereras av Sanna Balsvik.

Välkommen att lyssna in till detta intressanta samtal kring framtidens arbetsliv. Du får också möjlighet att ställa frågor till våra experter i panelen.

Förinspelade experter

Elena Malakhatka

Elena är PhD på KTH och gör nu sin PostDoc på Chalmers och arbetar för närvarande med Live-in-Lab som forskar kring Human Building Interactions. Elena pratar om de viktigaste tekniktrenderna och hur arbetsplatsen kan utvecklas med hjälp av teknik.

Jan Jörnmark

Jan är docent i ekonomisk historia och har skrivit om digitalisering, stadsplanering och bostadspolitik. Jan pratar om vad som gör platser attraktiva och vilka lärdomar vi kan ta från positiv platsutveckling i städer när vi skapar attraktiva arbetsplatser.

Cecilia Westerholm Beer

Cecilia är vd på Grå Gåsen i Burgsvik AB som driver två hotell och en restaurang på södra Gotland. Cecilia pratar om hur vi kan få människor att bli kreativa och mer produktiva så snart de kliver in genom dörren.

Panelen

Sanna Balsvik, Moderator

Sanna har arbetat som chef och ledare vid Sveriges Television och har erfarenhet av försäljning, marknadsföring och kommunikation. Hon är vår moderator som kommer att leda diskussionerna och se till att vi får en trevlig och intressant morgon tillsammans.

Magnus Kuchler, EY

Magnus är Sverigechef och ordförande för EY Sweden. Vid sidan av detta är han sedan 25 år managementkonsult specialiserad på arbetsplatser, outsourcing, strategi och verksamhetsutveckling.

Åsa Dammert, Aspia

Åsa arbetar idag som CHRO för Aspia AB. Hon har tidigare arbetat som HR-direktör på Scandic Hotels, Santander Consumer Bank och Connecta Group. I dessa bolag har hon ansvarat för strategiskt och operativt HR-arbete och arbetsplatsutveckling. Hon har även lång erfarenhet som revisor och managementkonsult.

Henrik Eriksson, Vasakronan

Henrik har guidat hundratals företag på vägen mot framtidens kontor. Som arbetsplatsstrateg på Vasakronan håller han koll på de senaste trenderna internationellt, men också här hemma via workshops och rundabordssamtal med ledningsgrupper från olika företag och verksamheter.

Anna Nordin, Vasakronan

Anna är chef för region Stockholm på Vasakronan. Hon har många års erfarenhet från fastighetsbranschen, tidigare som konsult till större hyresgäster. I de båda rollerna har hon bistått många företag med arbetsplatsstrategier och att utveckla kontoren till trivsamma och kreativa platser.