Klassisk paradgata med plats för allt

Hamngatan är hem för internationella flaggskeppsbutiker som svenska H&M och japanska Uniqlo. Ett stråk med boulevardkänsla där både lyx och avslappnat folkliv ryms. Med sin speciella mix lockar Hamngatan cirka 50 000 besökare varje dag.

Hamngatan

Shopping och folkliv i hjärtat av Stockholm

Atmosfären på Hamngatan har alltid präglats av NK:s exklusiva utbud, men här finns också den mer folkliga Gallerian. Flödet av människor är intensivt. Både på Hamngatan, kring Kungsträdgården, Norrmalms torg, Berzelii park och Nybroviken.

Kulturen är nära

Ett stenkast bort, vid Nybroplan, ligger Dramaten och flera andra teatrar. Runt hörnet Kungsträdgården som bjuder in till olika kultur- och musikupplevelser. På Hamngatan rullar också spårvagnens linje 7 som går hela vägen ut till Djurgården. En åktur med en dos av nostalgi och fina vyer av Stockholms kajer.

Det händer mycket runt Hamngatan. Intill Sergels torg har en ny byggnad växt fram med sin vackra fasad av grönt, glaserat tegel. Den rymmer kontor i tio våningar och i gatuplanen tar nya butiksfronter med stora skyltfönster för handel och service ta för sig. Som det ska vara på en paradgata.

Del av nya Sergelstan

De nya butikerna kopplar samman shoppingen mellan Hamngatan och Sveavägen. Ett stort utbud av restauranger, barer, shopping och service finns bara ett stenkast bort. Inte minst på Malmskillnadsgatan där ett helt nytt restaurangstråk växer fram. Och uppe på taken i området växer urbana takterrasser fram.

Hamngatan är en av Stockholms mest centrala gator där Vasakronan har flera goda butikslägen. Här utvecklar vi också ett av Stockholms nyaste och mest spännande shoppingkvarter – Sergelstan. Det omfattar gator och stråk runt Sergels torg i centrala Stockholm.

En välkomnande gata som erbjuder allt från High Street med lyx till folkliv för alla.

Louise Öberg Axelsson

Vill du veta mer om Stockholm som handelsplats och vad vi kan erbjuda där?
Kontakta oss!

Gabriella Hammond
Affärsutvecklare handel Gabriella Hammond 070-968 18 42 · 08-566 205 72 gabriella.hammond@vasakronan.se
Louise Öberg Axelson
Affärsutvecklare handel Louise Öberg Axelson 070-733 83 03 · 08-566 205 06 louise.oberg-axelson@vasakronan.se