Upplevelser, gastronomi och shopping

Sergelgatan har ett av Stockholms mest centrala läge. Här har de senaste åren staden och fastighetsägarna satsat miljarder i utveckling. Nu växer nya Sergelgatan fram - en multikulturell arena med en dynamisk blandning av upplevelser, shopping och gastronomi.

Sergelgatan tog en powernap. Nu återfår Stockholms första gågata sin forna glans.

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymark i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Sergelgatan är i sin slutfas efter en period av ombyggnation, och nu flyttar de nya verksamheterna in och lägger starten på en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping.

Bockholmengruppen och Bastard Burgers storsatsar på Sergelgatan med fyra olika matkoncept. I femte Hötorgshuset öppnar Space, ett center för digital kultur med gaming, musik och content creation samt Avicii Experience under hösten 2021. Och fler öppningar är på gång. Nu fyller vi Sergelgatan med handplockade aktörer och skapar Stockholms intressantaste plats, med fokus på mat, möten och upplevelser.

2022
Är ombyggnationen klar och Sergelgatan är redo för återinvigning.
250 000
Människor passerade Sergelgatan varje vecka 2018. Fler kommer att stanna och vara där 2023!
3 000
Människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och längtar efter nya upplevelser i gatuplan.
9
Nya restauranger planeras, samt tre nya upplevelsekoncept och en hel del shopping.

Sergelgatan blir en ny destination. En plats för upplevelser.

12 miljoner människor passerar Sergelgatan varje år. En svindlande siffra. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans med gatans övriga aktörer och fastighetsägare, skapar vi en plats som människor inte bara passerar. Vi vill att de ska stanna till, bli överraskade och få nya perspektiv.

Redan nu märks det skillnad.

UNICEF på Sergelgatan

2021-12-03: I år fyller UNICEF 75 år. Det firas med en fotoutställning på nyöppnade Sergelgatans Konsthall. Det är de unga, som med sin förmåga att tänka nytt och ifrågasätta etablerade sanningar, måste få komma till tals för en hållbar utveckling av vår värld. Här ger UNICEF dem en röst! Upplev UNICEFs arbete med och för barn i en utställning med över 100 fotografier från olika delar av världen.

Visas på Sergelgatans konsthall, Sergelgatan 16 under perioden 7-30 december. Öppet alla dagar kl.10.30-18.00 (Stängt 24,25,26 december), fri entré

Läs mer på Sergelgatans konsthall

Artdom

Artdom ställer ut på Sergelgatan

2021-11-10: Artdom är ett konstprojekt där kvinnor från Sverige, Iran, Norge och Pakistan skapar tillsammans kring olika teman. Konstverken växer fram på helt olika platser, där den ena konstnären påbörjar konstverket, som sedan fraktas till den andra konstnären och färdigställs där. Starka konstverk, skapade i var sin del av världen men på samma målarduk på temat Frihet och Feminism.

Visas på Sergelgatans konsthall, Sergelgatan 16 under perioden 11-27 november.

Läs mer på Sergelgatans konsthall

”Food for thought” 5-7 november

2021-10-30: Varje år slängs en tredjedel av all mat som produceras i världen – det motsvarar ofattbara 1,3 miljarder ton mat till värde av cirka 1 biljon dollar. Kan konsten öppna människors medvetande om det globala matsvinnet och förändra våra beteenden?

Den 5-7 november visar Sergelgatans konsthall ”Food for thought” , samlingsutställningen om matsvinn och överkonsumtion som vill inspirera till ett hållbart sätt att hantera och konsumera mat. Utställningen är ett nordiskt initiativ för att stödja Electrolux Food Foundations och är kurerad av Jonas Kleerup.

Adress: Sergelgatan 16. Öppet Fredag 5 november kl. 12-18, Lördag 6 november kl. 12-16, Söndag 7 november kl. 12-16

Läs mer på Sergelgatans konsthall

Fat Cat har öppnat i femte hötorgshuset

2021-10-28: Sergelgatan tar steg för steg mot att bli Stockholms intressantaste plats. Det är ett samarbete med alla fastighetsägare och vi välkomnar med glädje öppningen av den nya restaurangen Fat Cat i gatuplan i femte hötorgsskrapan som öppnade i förra veckan. Fat Cat, som ingår som en del av Space, serverar innovativ japansk och koreansk mat enligt klassiskt brasseriemanér. De har öppet frukost, lunch och middag.

Med Fat Cat, Italienskan, Hötorgets kvarterskrog, Hötorgshallen, Bastard Burgers med flera erbjuder Sergelgatan ett rikt utbud av gastronomiska upplevelser. Jobblunch med kollegorna nästa!

Läs mer om Fat Cat och Space här 

På tillfälligt besök: A-DSGN poppar upp på Sergelgatan

2021-10-25: Alice Stenlöf är en av Sveriges populäraste modebloggerska med 415.000 följare på Instagram och 175.000 prenumeranter youtube. För ett år sedan startade hon modevarumärket A-Dsgn. Den 25-31 oktober gör hon ett tillfälligt besök på Sergelgatan i samband med att hon lanserar A-Dsgns höstkollektion. Besök pop-up butiken, shoppa loss eller bara njut av en bjud-kaffe från kaffevagnen.

A-Dsgn håller öppet på Sergelgatan 16 Måndag 25/10 – fredag 28/10 kl. 11.00-18.00,  Lördag 29/10 kl. 12.00-17.00 samt Söndag 31/10 kl. 12.00-16.00

Spana in A-Dsgn här

På tillfälligt besök: Jacob Felländer i unik utställning på Sergelgatan

2021-08-26: Sergelgatan är i omdaning och utvecklas för att bli en upplevelsescen med stort fokus på konst, kultur, mode och mat. Det är en del arbete kvar för att nå visionen, men under tiden bjuder vi på en rad olika händelser – som till exempel Jacob Felländers utställning ”The Great Escape” som visas i Sergelgatans konsthall på Sergelgatan 14. Utställningen är öppen 2-19 september, tisdag-lördag kl. 12.00-17.00.

Jacob är en av Sveriges mest omtalade samtida konstnärer, främst känd för sina multiexponeringar och sin banbrytande VR/AR-konst. Efter många år utomlands är han nu aktuell med ”The Great Escape”.

Läs mer om Jacob Felländer och hans tankar om utställningen här 

Välkommen till JOHANNA – en popupverkstad på Sergelgatan

2021-08-25: En tillfällig popup-verkstad öppnar på Sergelgatan mellan den 25 augusti och 25 oktober. I verkstaden kan man träffa konstnärerna Hanna Hansdotter och Johan Paalzow och följa hur deras konst växer fram.

Läs mer om popupverkstad Johanna och se öppettider här

Hötorgets kvarterskrog. Ett vardagsrum för alla i kvarteret.

2021-07-01: Bockholmengruppen har redan öppnat områdets första kvarterskrog på Sergelgatan 22. Ett vardagsrum för alla som bor eller jobbar i kvarteret, för den som släntrar in en enstaka gång eller för den som vill hänga där hela veckan. Öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar frukost, lunch och middag. Alla dagar i veckan.

Läs mer om Hötorgets kvarterskrog 

Italienska smaker, utomhusterrass och barhäng

2021-08-01:  Bockholmengruppen har öppnat sin andra satsning på Sergelgatan – restaurangkonceptet Italienskan med 80 sittplatser, utomhusterrass och skönt barhäng.  Att komma till Italienskan på Hötorget är som en kort resa till italienska storstan, fast i Sverige. På taket ligger Terrazza med 400 kvm takbar med utekök, mitt i Stockholm. Här, med utsikt över Hötorget och Sergelgatan smakar proseccon extra gott.

Läs mer om Italienskan och Terrazza

Bastard Burgers på plats med sin 50:e restaurang

Bastard Burgers öppnade sin 50:e restaurang den 11 juni i hörnet Hötorget/Sveavägen och fyller på områdets matupplevelser med prisbelönta burgare och New York-inspirerad street food.

Läs mer om Bastard Burgers

Bra startfält. Nu är det dags att lägga in en ännu högre växel.

För att leva upp till visionen om Sergelgatan som en av Stockholms mest intressanta platser, med en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping handplockar vi varumärken, företag, organisationer och upplevelsekoncept. Men, vi har inte koll på allt. Har du ett koncept som du tycker passar in på Sergelgatan?

Känner du dig hemma i uttrycket ”innovativ utmanare”? Hör av dig till oss så pratar vi gärna vidare. Tillsammans utmanar vi det förväntade och inspirerar med det oväntade.

Jag vill prata vidare om Sergelgatan

Nya kontor med karaktär – flytta in nu.

Hötorgshus 2 erbjuder nyrenoverade kontorslokaler, helt unika i sitt slag. Detta ikoniska 60-talshus har fått helt ny fasad och fullständigt uppgraderade kontor. Här arbetar ni ståndsmässigt med utsikt över stora delar av Stockholm. Lokalerna i Hötorgshus 2 är inflyttningsklara redan nu. Välj vilket inredningskoncept som passar er. Eller varför inte ett färdigmöblerat kontor? I samma kvarter öppnar även Sergelkonferensen, en mötesplats för alla de som sitter i området. Läs mer om Hötorgshus 2

 

Vill du veta mer om Sergelgatan?
Kontakta mig!

Affärsansvarig handel Silvia Neveris 072-510 64 17 silvia.neveris@vasakronan.se