Sergelgatan - Handplockade upplevelser

En av Sveriges första gågator erbjuder urban shopping, konst, kultur, digitala upplevelser, kvarterskrogsmys och afterworkhäng.

Sergelgatan – shopping, kul konst, kultur och mycket mer

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymark i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Här finns en kul mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping där handplockade och särskilt utvalda aktörer tillsammans skapar Stockholms intressantaste plats. Här kan du etablera dig i ett fint sammanhang tillsammans med bland andra: Designtorget, Didriksson, Arkivet, Urban Outfitters, Soyokaze, Joe and the Juice, Italienskan, La Terrazza, Hötorgets Kvarterskrog, Punkt Shop, H&M, Aviccii Experience, Space, Lagerhaus med flera.

Jag vill höra mer om Sergelgatan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för att kolla närmre på stråket.

120 000
personer besöker Sergelgatan varje vecka.
3 000
Människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och kan ta hissen rakt ner till gågatan
2021
Återinvigdes Sergelgatan efter fyra års ombyggnationer
6
Nya aktörer öppnade upp 2021: Designtorget, Bastard Burgers, Hötorgets kvarterskrog, Designtorget, Italienskan, La Terrazza

Grymma grannar

Här hamnar ni i helt rätt sammanhang tillsammans med ett tjugotal andra spännande varumärken. Det här är några:

Hötorgets kvarterskrog

Det naturliga vardagsrummet för alla som bor, jobbar eller besöker kvarteret. Öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar frukost, lunch och middag. Alla dagar i veckan.

Arkivet

Självklart, enkelt, snyggt och cirkulärt. Och second hand. Det är Arkivets grundidé. Ett besök på Arkivets 400 kvm fina butik på Sergelgatan är ett måste.

Paradox Museum

Paradoxala upplevelser i tunnelbaneplanet på Sergelgatan. Interaktiva, förbryllande och inspirerande upplevelser drar människor från hela världen till Sergelgatan.

Sergelgatans konsthall

Noden för utvald konst och kultur på Sergelgatan. Här har Jacob Felländer, Elisabeth Ohlson Wallin och Madeleine Pyk ställt ut.

Designtorget

Lyfter unika samarbeten med formgivare och erbjuder innovativ och hållbar design. Produkter för hemmet är i fokus, men här finns även accessoarer och smycken.

Urban Outfitters

800 kvadratmeter livstilsprodukter och mode med kreativ och kulturell touch.

Italienskan och Terrazza

Att komma till Italienskan på Hötorget är som en kort resa till italienska storstan, fast i Sverige. På taket ligger Terrazza med 400 kvm takbar med utekök, mitt i Stockholm. Här smakar proseccon extra gott.

Bastard Burgers

Ligger i hörnet Hötorget/Sveavägen och är kedjans femtionde etablering. Perfekt för den som behöver fylla på med energi mellan upplevelserna.  

Stråkets besökare

I Hötorgsskraporna, som reser sig drygt 15 våningar ovan Sergelgatan, jobbar närmare 3000 personer med hiss rakt ner till gatuplanet. Här finns en målmedveten målgrupp i åldersspannet 28-60 år som värdesätter  ett  balanserat utbud av god mat och kvalitativ shopping. Det är en köpstark målgrupp som efterfrågar smidiga lösningar för att få ihop ett hektiskt vardagsliv och möjlighet att ordna med födelsedagspresenten, jobb-skjortan eller fredagsvinet.

Därtill kommer stora flöden på väg till och från andra delar av city. Tillsammans adderar det upp till:

16 000 personer/dag

120 000 personer/vecka

Bra startfält. Det här passar också!

För att leva upp till visionen om Sergelgatan som en av Stockholms mest intressanta platser, med en skön mix av upplevelser, kultur, gastronomi och shopping handplockar vi varumärken, företag, organisationer och upplevelsekoncept. Men, vi har inte koll på allt. Har du ett koncept som du tycker passar in på Sergelgatan?

Känner du dig hemma i uttrycket ”innovativ utmanare”? Hör av dig till oss så pratar vi gärna vidare. Tillsammans utmanar vi det förväntade och inspirerar med det oväntade.

Klicka här för att tipsa om något som du tror passar bra på Sergelgatan 

Var du egentligen på jakt efter ett kontor?

Nyrenoverat med utsikt

Hötorgsskrapa 2 erbjuder nyrenoverade kontorslokaler, helt unika i sitt slag. Detta ikoniska 60-talshus har fått ny fasad och uppgraderade kontor. Här arbetar ni ståndsmässigt med utsikt över stora delar av Stockholm. Lokalerna i Hötorgsskrapa 2 är inflyttningsklara redan nu. Välj ett inredningskoncept som passar er. Det finns också möblerade kontor. I samma kvarter har vi öppnat Sergelkonferensen, en mötesplats för alla de som sitter i området.

Jag vill veta mer om kontoren i Hötorgsskrapa 2

 

Vill du veta mer om Sergelgatan?

Kontakta Silvia eller Mikaela!

Silvia Neveris

Affärsansvarig handel 072-510 64 17