Hur skapar vi en attraktiv arbetsplats över tid?

Idag förutsätter vi att kontorsjobb ska kunna ske lika bra oavsett plats. Men finns det skillnader i vad som är viktigt i det fysiska och i det hybrida arbetssättet? Och hur skapar man en kultur på distans?

Vi samlade ihop chefer och beslutsfattare från olika företag för att diskutera hur vi kommer att arbeta i framtiden. I ett öppet och intressant samtal får vi lyssna till deras erfarenheter, utmaningar och bra idéer på hur vi kan forma långsiktigt attraktiva arbetsplatser.

Samtalet leddes av Henrik Eriksson, arbetsplatsstrategi och hyresgästrådgivning på Vasakronan och Beata Wickbom, expert på hybrida arbetssätt. Deltog gjorde:

Susanne Jegendal, Chief Human Resources Officer, MSAB – Peter Uddfors, Vd, Office Management – Maria Hagström, Head of Commercial Excellens Nordic, Tarkett – Martin Anderlind, Special projects, Northvolt – Erik Ringertz, Producer, Netlight – Elena Aylott, VP Global Employee Experience, Oriflame – Lotta Nilsson Viitala, CFO, ATG – Pernilla Vinneby, CEO, Knowit Experience – Lars Häggström, Senior adviser IMD Business School – Karin Schreil, CEO, Ework – Peter Reigo, Chief Executive Officer at Flowscape AB – Johanna Skogestig, Vd, Vasakronan – Peter Ingman, Co-founder Flowpass.

I det här klippet diskuterar vi bland annat:

  • Vad organisationer bör tänka på för att skapa en långsiktigt attraktiv arbetsplats.
  • Vilka frågor som är viktiga i det hybrida arbetslivet.
  • Hur en organisation behåller sin personal när vi inte träffas lika ofta.

Tyckte du filmen var bra?

Vad kul. Det här är bara början. I vårt kunskapsrum samlar vi insikter, nya idéer och inspiration från mängder av diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort

Tips på mer läsning om arbetsplatsstrategi

Vad är en arbetsplatsstrategi?

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Kontorets tre viktigaste delar

Få koll på strukturkapitalet vid distansarbete

Se fler filmer från samtalet

Hur arbetar vi i framtiden?

Vi planerar ofta framtiden utifrån var vi är idag. Men vilka är fördelarna med att ha perspektivet tio år framåt och backa bakåt?

Digitala säljmöten. Går det?

Digitala säljmöten har blivit helt självklara under de senaste åren med pandemin. Men fungerar de lika bra som fysiska möten?

Att leda digitalt

De senaste åren har vi lärt oss mycket om vad som fungerar bättre, och kanske sämre, för att leda organisationer, team och projekt digitalt.

Vad är demokratisk informationsdelning?

Vad kan ledare tänka på för att nå ut på bästa sätt och vilka grupper har kanske fått mest nytta av att information sprids samtidigt?

Plus och minus med digitaliseringen

Hur kan medarbetare och ledare agera för att dra nytta av digitaliseringens möjligheter och vilka negativa konsekvenser kan finnas?

Funderar ni på hur framtidens kontor ser ut för er?
Tveka inte att kontakta Henrik om ni vill ha ett bollplank och ett intressant samtal.

Henrik Eriksson

Affärsutvecklare 070-968 17 90 · 08-566 207 90