Uppsala Science Park – för framtidens innovationer

Välkommen till Uppsala Science Park – en av Sveriges främsta innovationsmiljöer

Uppsala Science Park är en av Sveriges mest framstående och dynamiska innovationsmiljöer där företag med revolutionerande idéer får möjlighet att blomstra. Här frodas samarbetet mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi, vilket genererar banbrytande innovationer och framgångsrika projekt.

Uppsala Science Park – en levande hubb för samarbete och kunskapsutbyte

Med över 140 företag, främst inom områden som life science, bioteknik, materialvetenskap, medicin och IT, erbjuder parken en unik samlingsplats för branschens mest drivna entreprenörer. Dessutom finns det stödjande organisationer som dedikerat hjälper till med affärsplanering, internationalisering, patent och juridik samt riskkapital.

Uppsala Science Park är mer än bara en plats för affärsutveckling. Det är en levande och pulserande hubb för samarbete och kunskapsutbyte. Här möts människor från olika bakgrunder och discipliner för att utbyta idéer och skapa framtidens innovationer. Genom att främja en kreativ och stimulerande miljö bidrar parken till att forma framtidens teknologi och lösningar som kommer att göra verklig skillnad i världen.

Här får du inte bara tillgång till en unik gemenskap av visionärer och experter, utan också möjlighet att forma och påverka framtiden. Tillsammans kan vi skapa en bättre och mer innovativ värld.

Välkommen till Uppsala Science Park – en plats för stora idéer!

Se våra lediga lokaler här Information in English

Boka möte – Uppsala Science Park

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

Uppsala Science Park i siffror

80 000
Kvadratmeter kontor och verksamhetsyta
140
Företag
19
Fastigheter
2
Restauranger
2
Gym
2
Universitet

En unik gemenskap av visionärer och experter.

4 anledningar till varför ni ska välja Uppsala Science Park

1

Här är du nära kunskapen

I Uppsala Science Park sitter du strategiskt placerad längs med det så kallade kunskapsstråket – den sträcka som förenar alla viktiga och kunskapsintensiva aktörer längs Dag Hammarskjölds väg från Uppsala centrum och söderut. Med andra ord ett stenkast från bland annat Akademiska sjukhuset, SGU (Sveriges Geologiska Undersökning), BMC (Biomedicinskt centrum), Ångströmslaboratoriet, Ulleråker, Rosendal, SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) och Ultuna med Sveriges Lantbruksuniversitet.

2

Spännande grannar

På Uppsala Science Park hittar du runt 140 företag inom ett vitt spektrum av branscher, men alla med en tydlig koppling till innovation och life science. Med Uppsala Innovation Centre, en globalt topprankad inkubator, finns en stark entreprenörsanda i området. Här skapas ett unikt innovativt sammanhang med allt ifrån stora aktörer som Läkemedelsverket och Livsmedelsverket till mindre start-ups.

3

Grönområden för lunchlöpningen

Runt hörnet finns fantastiska grönområden för lunchpromenaden eller löparrundan, så här är det lätt att väva in träningen i din arbetsdag. Eller varför inte ta ett grönt walk-and-talk möte? Här finns också tillgång till såväl legitimerade naprapater som Friskis&Svettis toppmoderna anläggning Stallet med charmig atmosfär.

4

Hitta ditt perfekta kontor

Vi jobbar aktivt med att utveckla Uppsala Science Park för att miljön på bästa sätt ska stötta företag i tillväxt och innovativa skeden. Vi erbjuder allt från en kontorsplats på kontorshotell till eget kontor med labb och arbetsplatser för ett hundratal anställda. Hos oss har ditt företag möjlighet att växa och utvecklas i en unik innovativ miljö. Vi skräddarsyr dina kontorslokaler i storlekar alltifrån 12 kvm upp till hela hus på 12 000 kvm.

Träffa några hyresgäster i Uppsala Science Park

Diagnostik som räddar liv

Hubben

”Generellt så tror jag de flesta tycker att det är ett spännande område att verka i. Här finns många andra liknande bolag, att man får ett givande utbyte här på Uppsala Science Park. Uppsala är ju inte så stort, många har gemensam bakgrund från studietiden eller har jobbat tillsammans tidigare, så här springer vi alltid på många vi känner fast man jobbar i olika bolag. Det är lätt att ha interaktion med varandra här.”

Sara Thorslund, vd, Gradientech, ett svenskt forskningsbolag, verksamma inom bioteknik och diagnostik.

Läs fem snabba frågor till Gradientech

Främjar nya idéer och initiativ

Hubben

”Områdets geografiska läge passar oss utmärkt, och dessutom har vi väldigt fina lokaler. Många av våra idébärare och samarbetspartners befinner sig längs Dag Hammarskjölds Väg – Kunskapens väg – eller naturligt har vägarna förbi. Så för oss är det både närheten till idébärare men också en grön utemiljö som blandar nytt och gammalt. Här möts traditioner och nytänkande, en krock som föder innovation.”

Andreas Larsson, vd, STUNS, en stiftels för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle.

Läs fem snabba frågor till STUNS

För oss innebär läget både närheten till idébärare men också en grön utemiljö som blandar nytt och gammalt. Här möts traditioner och nytänkande, en krock som föder innovation.

Andreas Larsson, vd, STUNS

En plats för innovation, utveckling och tillväxt

Uppsala Science Park är mer än bara en plats för affärsutveckling – det är en levande och pulserande hubb för samarbete och kunskapsutbyte. Här möts människor från olika bakgrunder och discipliner för att utbyta idéer och skapa framtidens innovationer. Genom att främja en kreativ och stimulerande miljö bidrar parken till att forma framtidens teknologi och lösningar som kommer att göra verklig skillnad i världen. Välj den fastighet som passar din verksamhet och se lediga lokaler nedan.

Uppsala Science Parks väg från regemente till innovationshub

Området bestod från början av kaserner för A5, Upplands Artilleriregemente, som uppfördes mellan 1901-1908. Många av de husen användes till utbildningsverksamhet för AUS, Arméns underofficersskola och AKS, Arméns kompaniofficersskola. 1983 lades regementet ner och i samband med det föddes en tanke om teknikpark och samverkan mellan Universiteten i Uppsala, näringslivet och offentliga organisationer. STUNS, Stiftelsen för Samarbete mellan de båda universiteten i Uppsala, Näringsliv och Samhälle, bildades och de finns fortfarande kvar på området. Området köptes av Diös och Skanska som tillsammans bildade och drev Gluntens Forsknings- och Företagspark. Den första hyresgästen flyttade in 1985 och i samband med det bildades Uppsala Science Park i nära samarbete med STUNS, och fick sitt namn några år senare på 90-talet. Ägande bolag har sedan förändrats utifrån bolagsköp. AP Fastigheter köpte Diös år 2000 och 2008 köpte AP fastigheter Vasakronan och bytte samtidigt namn.

I Uppsala Science Park har Vasakronan jobbat aktivt med att utveckla platsen till ett självklart val och en dynamisk innovationsmiljö för forskningsintensiva företag och verksamheter. Vi har idag totalt 19 byggnader i området, och fortsätter sätta en stark prägel med att bygga nytt. 2017 stod Hubben klar – en kunskapsnod och mötesplats öppen för alla där restaurang och konferensmöjligheter underlättar för mötet mellan människor och kompetenser. I slutet av 2020 stod Celsius klart – ett hus med kontor och labb i framkant där Livsmedelsverket har flyttat in.

Läget och kommunikationer

  • Uppsala Resecentrum, cirka 20 min promenad
  • Buss till Uppsala centrum, cirka 6 min
  • Cykla från centrum, cirka 9 min
  • 5 km till påfart E4
  • Parkeringsplatser, 950 stycken i garage och på mark
  • Gott om cykelställ och cykelförvaring i garage samt servicestation på området
  • Grönstråk för promenader och lunchjogg runt hörnet.

Några av våra lediga lokaler i Uppsala Science Park

Jag vill se fler Lediga lokaler i Uppsala

Är Uppsala Science Park platsen för er?

Karin eller Sara bjuder gärna på en kopp kaffe och en rundvisning av våra fastigheter i området.

Karin Boberg

Affärsansvarig kontor 073-077 79 93 · 018-489 20 93

Sara Hollsten

Bitr. affärsansvarig 073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Are you looking for information in English?

Click here