Celsius – kontor och labb i Uppsala Science Park

Modigt, gediget och vackert – det är de nya ledorden för Celsius, parkens nyaste tillskott.
AVSLUTAT

I Uppsalas forskningsnav

Uppförandet av den 10 000 kvadratmeter stora byggnaden startades 2018 och inflyttning är beräknad till årsskiftet 2020/2021. Det nya huset kommer bli ett starkt bidrag till områdets attraktionskraft och Uppsala Science Parks fortsatta utveckling till att bli en vara Sveriges främsta innovationsmiljöer.

I huset blir det arbetsplatser för cirka 500 medarbetare och avancerade laboratorium. Främsta hyresgäst är Livsmedelsverket på cirka 8 000 kvadratmeter kontor och laboratorium. Entréer från flera håll gör huset flexibelt och lättillgängligt.

Tillsammans med nybyggda Hubben landar den totala investeringen på ungefär 900 miljoner i Science Park på bara några år. Genom fortsatta satsningar i området gör vi plats för ytterligare spännande aktörer.

Snabbfakta

  • Byggstart 2018, inflyttning 2020/2021
  • Lokalytor: 10 000 kvm
  • Yteffektiva och flexibla lokaler
  • Miljöcertifiering – LEED Platinum
  • Finalist i Årets Leed-byggnad/projekt 2020, SGBC

Finalist i Årets LEED-byggnad/projekt 2020

Sweden Green Building Council, SGBC, delar årligen ut pris till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn, personer och projekt som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet.

I den här filmen berättar Karin Boberg, Fastighetschef, berättar om hur Vasakronan arbetat för att minska transporter, återanvända dagvatten och skapa möjligheter för hälsosamma arbetsplatser.

 17 minuter till Arlanda och resten av världen

Uppsala Science Park är en av Sveriges främsta innovationsmiljöer och en ovärderlig arena för företag med livskraftiga idéer. Här samverkar näringsliv, offentlig verksamhet och akademi för att skapa framgångsrika innovationer. Uppsala Science Park ligger cirka 10 minuter med buss från centrala Uppsala. Från Resecentrum i Uppsala avgår pendeltåg löpande i riktning mot Stockholm och Arlanda. Resan tar bara 17 minuter och avstigningen är precis under incheckningsdiskarna. Sitter man kvar på tåget hela vägen till Stockholm central tar resan cirka 40 minuter. Taxi eller egen bil till Arlanda tar cirka 30 minuter och flygbussar avgår löpande.

Kontakta Karin om du vill veta mer om Celsius

Fastighetschef Karin Boberg 073-077 79 93 · 018-489 20 93 karin.boberg@vasakronan.se