Klassisk paradgata med plats för allt

Hamngatan är hem för internationella flaggskeppsbutiker som norska Helly Hansen och japanska Uniqlo. Ett stråk med boulevardkänsla där både lyx och avslappnat folkliv ryms. Med sin speciella mix lockar Hamngatan cirka 50 000 besökare varje dag.
Jag vill kontakta en uthyrare

Shopping och folkliv i hjärtat av Stockholm

Atmosfären på Hamngatan har alltid präglats av flagship-butiker och NK:s exklusiva utbud, men här finns också den mer folkliga Gallerian. Flödet av människor är intensivt. Både på Hamngatan, kring Kungsträdgården, Norrmalms torg, Berzelii park och Nybroviken.

Kulturen är nära

Ett stenkast bort, vid Nybroplan, ligger Dramaten och flera andra teatrar. Runt hörnet huserar Kungsträdgården som bjuder in till olika kultur- och musikupplevelser. På Hamngatan rullar också spårvagnens linje 7 som går hela vägen ut till Djurgården. En åktur med en dos av nostalgi och fina vyer av Stockholms kajer.

Det händer mycket runt Hamngatan. Intill Sergels torg har en ny byggnad växt fram med vacker fasad av grönt, glaserat tegel. På taket breder en urban takterrass ut sig med utsikt över hela city. I gatuplan tar nya butiksfronter med stora skyltfönster för handel och service för sig. Som det ska vara på en paradgata.

Del av nya Sergelstan

De nya butikerna på Hamngatan kopplar samman shoppingen mellan Hamngatan och Sveavägen. Ett brett utbud av restauranger, barer, shopping och service finns ett stenkast bort. Framför allt på Malmskillnadsgatan där ett helt nytt restaurangstråk växer fram. Och uppe på taken i området växer flera gröna oaser fram.

Hamngatan är en av Stockholms mest centrala gator där Vasakronan har flera goda butikslägen. Här utvecklar vi också Stockholms nyaste och mest spännande shoppingkvarter – Sergelstan. Det omfattar gator och stråk runt Sergels torg i centrala Stockholm.

En välkomnande gata som erbjuder allt från High Street med lyx till folkliv för alla.

Charlotta de Jong, affärsansvarig handel

Vill du veta mer om Stockholm som handelsplats och vad vi kan erbjuda där?
Kontakta oss!