Hyresgästinformation

Välkommen till Kista entré

Knarrarnäsgatan 1-11 / Hanstavägen 2 / Isafjordsgatan 1 / Kista Entré

Om fastigheten

Välkommen till Kista Entré – en modern och ljus fastighet som erbjuder en hållbar och effektiv arbetsmiljö. Med miljöcertifierade lokaler och LEED-guld-certifiering är Kista Entré en förebild för framtidens arbetsplatser.

I huset finns allt du behöver som hyresgäst – reception, konferensrum och parkering för både cykel och bil. Dessutom erbjuder vi möjlighet till skyltning mot E18.

Utforska Entré Gym-InMo, vårt toppmoderna träningscenter och cykelhubb. Här finns 2200 kvadratmeter träningsyta, en gruppträningssal, massage- och naprapatirum samt cykelvård och garage.
  
Kistas strategiska läge mellan city och norra Stockholm, med tunnelbanan några minuters promenad bort, gör området unikt. Här finns ett livligt utbud av bekvämligheter och tjänster som restauranger, caféer, affärer, apotek och banker.

För att komplettera kontoret med arbetsplatser mitt i city, utforska Arena Coworking. Läs mer på www.vasakronan.se/arena.

Välkommen till Kista Entré!

Fastighetens historia

Kista Entré ritades av Inger Lindberg Bruce på Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB. Projektet påbörjades år 2000 och färdigställdes sommaren 2003, då vi på Vasakronan tog över ansvaret för driften från Skanska som projekterat och byggt fastigheten.

Byggt/ombyggt:

2003/

Miljöcertifiering:

LEED Guld (2023)

Kontor:

37 593 m2

Butik:

3 734 m2

Övrigt:

2 051 m2

Arkitekt:

Scheiwiller-Svensson

Din lokal

Fastighetsnät & fiber

Den här fastigheten har ett fibernät som ägs av Vasakronan. Det kan användas av dig som hyresgäst för att ansluta din lokal till internet, oavsett vilken internetleverantör du har. Telia och Advania är exempel på två leverantörer som har förberett anslutningar till fastigheten för snabb access.

Läs mer om erbjudanden från Advania och Telia eller om du vill ansluta en annan leverantör Klicka här för mer information

Planerar ni en egen fiberinstallation måste det genomföras i samråd Vasakronans nätadministratör.
Information om fiberdragning Klicka här för mer information

Inomhusklimat

Ventilation, värme och kyla
Kontorslokalerna kyls med bafflar placerade i undertak. Vid fasader med stor glas andel är konvektorer/radiatorer installerade för att motverka kallras. Cellkontor är försedda med individuell rumsreglering. För att uppnå en bra effekt av klimatanläggningen i de öppna ytorna är det viktigt att alla/samtliga reglerdon i lokalen står på samma inställning (+ eller -) så att full effekt kan uppnås på klimatanläggning.

Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenät samt till fjärrkylanät.

OVK, Obligatorisk Ventilations Kontroll
Vart tredje år genomförs en obligatoriskventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyllerkraven från Boverket.

Solskydd
Fjärrkylaanläggningen är inte dimensionerad för att klara av de stora värmelasterna som kommer av solinstrålningen via de stora fasadfönstren. Där är det den utvändiga och invändiga solavskärmningen (persiennerna) som skall ta hand om det.

Inomhustemperatur
Vi föds med en inre termostat som är förinställd och gör att vi kan uppleva värme och kyla helt annorlunda än kollegorna. Att skapa ett inomhusklimat där alla trivs blir ibland därför en stor utmaning. Självklart ska temperatur och ventilation vara rätt inställda, men för att lyckas fullt ut med ett bra inomhusklimat behövs även din och er hjälp.
Du som hyresgäst kan i de flesta lokaler själv justera temperaturen efter önskemål. Är du osäker på hur kontakta teknikansvarig som gärna visar hur du går till väga.
Ta del av våra generella tips för ett bättre inomhusklimat Vad är lagom varmt för dig? – Vasakronan

Rökning
I Kista Entré gäller generellt rökförbud. Observera att det även är rökförbud i nödutrymningstrappor, hissar garage och övriga utrymmen. Tänk på att inte stå för nära entréer (>10 m) och passager mm där övriga hyresgäster passerar, samt att slänga fimpar i askkoppar.
Enligt lag (2018:2088) är det förbjudet att röka vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. Förbudet omfattar all rökning, även e-cigaretter och vapes. Beslutet har fattats av Riksdagen som även lägger ansvaret för att rökförbudet efterlevs vid gemensamma entréer på oss som fastighetsägare.
Om entrén till lokalen ligger i direkt anslutning till gatan är det den som har verksamhet i lokalen som ansvarar för rökförbudet. Det innebär exempelvis att affärsinnehavare med egen entré är ansvarig för att informera om att rökförbudet gäller.

Så gör vi i fastigheten

Avfall & källsortering

I fastigheten finns det två miljöstationer för återvinning av avfall – på plan 3 Hus 1 och på plan 3 Hus 3, access sker med passerbricka.

Fraktioner:
-Icke brännbart
-Organiskt
-Wellpapp
-Batterier
-Kontorspapper
-Tidningar
-Hushållsavfall (Pentrysopor)
-Glödlampor/lysrör
-Metallförpackningar
-Metall blandskrot
-Hårdplast
-Mjukplast
-Toner
-Färgat glas
-Ofärgat glas
-Elektronik
-Blandskrot
-Farligt avfall
-Deponi
– Pappersförpackningar
-Textil

Hyresgästen transporterar själv eller med hjälp av Coor ner sitt avfall till fastighetens miljöstation, där det sorteras av hyresgästen i rätt fraktioner för vidare transport och återvinning av Ragn-Sells.

Snöröjning & istappstelefon

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten vid behov. Omkringliggande gator ansvarar kommunen (Stockholms stad) för.

Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, ring till Vasakronans kundservice på 08-566 20 600.
Det går även bra att kontakta Istappstelefonen som är en tjänst dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar, snö/is på tak och mark.
Ring då 020-47 82 77 eller anmäl via hemsidan Istappstelefon.

Utrymning & brandskydd

Denna fastighet
Ytan framför huset är avsedd för brandförsvaret därmed får återsamlingsplats inte läggas så att det försvårar brandförsvarets arbete och åtkomst till fastigheten.

Vid ljudande brandlarm kommer hissarna att gå ner till entréplanet och stanna där.

Systematiskt brandskyddsarbete SBA

Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete hanteras av alla verksamheter. Det är hyresgästens ansvar att:
• Utrymningsplan ska finnas på väl synliga platser i lokalen.
• Släckutrustning finns till hands inuti hyresgästens lokaler (inköp, installation, reparation, underhåll och service).
• Utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar
• All brandskyddsutrustning (sprinkler, brandlarm, brandsläckare etc.) hålls fria från förhindrande föremål.
• Utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på sitt företag.
• All personal och vikarier känner till utrymningsplanen samt arbetsuppgifter vid brand.
• Rapportera eventuella tillbud till Vasakronan.
• Fylla i en ”Skriftlig Redogörelse av Brandskydd” för berörda verksamheter, som sedan skickas in till brandförsvaret via Vasakronan.
• Du kan läsa mer om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet och få hjälp med att komma i gång med just ditt brandskyddsarbete hos  Stockholms brandförsvars hemsida.

Utrymning

Hyresgästen ansvarar själv för återsamlingsplats och brandövningar samt utrymningsvägar, utrymningsplan och släckutrustning i den egna lokalen. För allmänna utrymmen ansvarar Vasakronan för utrymningsvägar och utrymningsplan.

Vill du veta mer om arbetsgivarens ansvar gällande utrymning, läs informationen angående utrymning på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Utrustning
Vasakronans hyresgäster har rabatt på brandskyddsutrustning hos ett antal leverantörer. Kontakta Vasakronans kundservice 08-566 20 600 för mer information.

Brandtillsyn
Sker enligt ”Lag om skydd mot olyckor” som trädde i kraft 01.01.2004. Läs mer på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida » www.msb.se

Miljöcertifiering

Miljöcertifierad fastighet
Fastigheten är certifierad på guldnivå enligt LEED, ett internationellt och etablerat miljöcertifieringssystem för byggnader. LEED bedömer flera olika miljöaspekter för fastigheter och lokaler, till exempel energianvändning, klimatpåverkan, avfallshantering och påverkan från transporter.

Att vara hyresgäst i en LEED-certifierad fastighet innebär ett ansvar i brukandet av lokalen och byggnaden för att skapa minsta möjliga miljöbelastning. För att fastigheten ska kunna behålla certifieringen är det viktigt att du som hyresgäst känner till vilka ramar och riktlinjer som gäller.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din fastighetschef på Vasakronan.

Läs mer om LEED-certifiering här: https://www.sgbc.se/certifiering/leed/

Kontoret står för en stor del av verksamhetens miljöpåverkan.
Genom att göra aktiva val kan ni som hyresgäst göra stor skillnad, både när det gäller er egen energianvändning och vår gemensamma miljöbelastning.

När ni hyr lokal av Vasakronan är koldioxidutsläppen från er lokal noll
Många av våra hyresgäster redovisar sin klimatpåverkan i sin års- eller hållbarhetsredovisning och gör därför en klimatberäkning. En vanligt förekommande post i beräkningen är energianvändningen i lokalen. När ni hyr lokal hos Vasakronan kan ni ange noll när ni beräknar denna post eftersom vi förser samtliga våra byggnader med klimatneutral energi. Dock så förutsätter detta att ni använder miljöriktig ”grön” el, se nedan.

Gröna hyresavtal
Alla Vasakronans hyresavtal är gröna avtal. Det gröna hyresavtalet är en unik plattform för hyresgästen och hyresvärden att med gemensamma insatser minska miljöpåverkan från fastigheten och lokalerna. Läs mer om gröna hyresavtal på fastighetsägarnas hemsida: http://www.fastighetsagarna.se/gronthyresavtal

Grön el
Som hyresgäst i Kista Entré tillhandahåller Vasakronan miljömärkt el från Energi Sverige i er lokal. Den miljömärkta elen produceras av förnybar energi.

Gröna kontorstjänster hos en grönare värd
På https://vasakronan.se/tjanster/ kan du läsa mer om grön flytt och gröna servicetjänster samt ansluta dig och kollegorna till en praktisk och kostnadseffektiv grön bilpool. Du kan också läsa mer om Vasakronans miljö- och klimatarbete under Vårt ansvar.

Vasakronans miljöarbete
Om du är nyfiken på Vasakronans miljöarbete i stort kan du läsa mer under Vårt ansvar.

Säkerhet & inpassering

I fastigheten finns två receptioner. Den stora receptionen finns i hus 1 på Knarrarnäsgatan 7. Den är öppen vardagar mellan 08.00 och 17.30. Den mindre receptionen ligger i hus 3, Isafjordsgatan 1. Den är öppen mellan 07.30 och 17.30

Vasakronan ansvarar för hantering av passerkort och tilldelning av behörigheter på dessa.

Generellt gäller att hyresgästen svarar för sitt eget skalskydd (lås, larm, kortläsare, galler m.m i den egna lokalen) och uppmanas att kontakta sitt försäkringsbolag för mer information gällande villkoren för sin försäkring.

Inpasseringssystem
Hyresgästerna svarar själva för sin anläggning in till och i den egna lokalen. Detta gäller både lås, cylindrar, nycklar och eventuellt kodlås och brickor.

Huset är utrustat med ett inpasseringssystem med kort/kodläsare vid husets entréer, vid trapphus i garage- och markplan, samt till de flesta fastighetsutrymmen.
 
Under kvällstid (se tider) och på helger krävs att du dessutom slår in din personliga kod för att du skall få tillträde till huset. Tänk på att inte hålla den lilla brickan i samma hand som du slår koden med, för då läser kortläsaren brickan flera gånger och då blir det fel. Då röd diod blinkar, => obehörig eller fel kod.

Huset är alltid larmat, inga dörrar får ställas upp mer än max 30 sekunder därefter piper det och larmet går till bevakningsbolaget, som kommer då skalskyddet bryts. Onödiga larm som beror på slarv eller fel handhavande debiteras med ca 3 000 Kr.

Samtliga kortinnehavare ansvarar för att inte obehöriga passar på att gå in samtidigt med Er, både i huset och i garaget. Detta för att bibehålla en hög säkerhet i Kista Entré.

Inpasseringskorten lämnas över till ditt företag i samband med er inflyttning och är då programmerade enligt de uppgifter som fastighetsteknikern fått av ditt företag. 

Om kortet behöver ändras eller bytas skall du vända dig till den person som är kortansvarig på ditt företag, som i sin tur kontaktar Vasakronan. För varje borttappad bricka debiterar Vasakronan en kostnad om 250 kr per bricka.

Lastkaj & leveranser

Lastinfartens gatuadress är Knarrarnäsgatan 5 (maxhöjd 2,5 m).

Varutransporter till och från Kista Entré sker vid fastighetens lastkaj (höjd 1,3 m).  Av säkerhetsskäl släpps inga leverantörer in i huset från lastkajen. Hyresgäster i Kista Entré kan välja om man själv vill ta emot och hantera inkommande gods nere vid lastkajen eller om detta ska utföras av Coor. Inget gods får levereras via receptionen.

Godsmottagningen
Öppen och bemannad 08.00 – 16.30.
Ankommet gods aviseras via mail och hämtas på godsmottagningen inom ett dygn. Därefter debiteras 300 kr/dygn.

Godsmottagningen nås per telefon 08-52 29 10 40 alt. godset.entre@coor.com

Allmänna uteplatser & terrasser

Hyresvärden ombesörjer hantering av planteringar och städning av hårdgjorda ytor på fastigheten vid behov. Omkringliggande gator ansvarar kommunen (Stockholms stad) för.

Övrig service

Nyckeln till en stressfri kontorsvardag
Som kund hos Vasakronan har du alltid tillgång till ett brett utbud av servicetjänster via våra samarbetspartners. För mer information och kontaktuppgifter se sidan vasakronan.se/tjanster/servicetjanster/kontorsservice/

Besöksreception – Knarrarnäsgatan 7
Hjälper hyresgästerna med all typ av service som t ex besöksmottagning, taxibokning, roomservice m.m. Öppen mellan 07:30- 17:30.

Tel:08-5229 10 02, mail kistaentre@coor.com

Besöksreception – Isafjordsgatan 1
Hjälper hyresgästerna med all typ av service som t ex besöksmottagning, taxibokning, roomservice m.m. Öppen mellan 07:30- 17:30.

Tel:08-562 552 21, mail isafjordkistaentre@coor.com

Konferensanläggning
Vår välutrustade konferensanläggning innehåller ett auditorium för 200 personer i biosittning. Det finns även två stora konferensrum som har plats för allt från 20 till 60 personer, samt 10 konferensrum. Samtliga rum är utrustade med den senaste tekniken och kan bokas för kortare eller längre möten. Vi kan även erbjuda ytor för mässor, fester och andra arrangemang. Läs mer på www.kistakonferens.se

För bokning av konferens, ring 08-5229 10 10 eller maila kistakonferens@coor.com Bokningsreceptionen är öppna vardagar mellan 08:00-17:00.

Restauranger och Catering
Restaurang FOOD by Coor är en konferens- och lunchrestaurang med ett stort och varierat utbud på olika luncher. Den ligger i direkt anslutning till konferensanläggningen och erbjuder även middagar och festarrangemang för upp till 400 personer. Cateringservice med leverans direkt till kontoret går också att välja.

För att kontakta FOOD by Coor ringer du 08-5229 10 20.

Intill entrén vid Isafjordsgatan finns även Café Livet. De erbjuder lättare luncher, catering och kaffemeny.

Vaktmästeri
Coors vaktmästeri har utvecklats till en modern servicecentral. De hjälper till med alltifrån att sätta upp tavlor, montera möbler, byta lampor andra vaktmästeritjänster. De tar även hand om post- och godshantering, budtjänster, flytt och montering samt miljöhantering. Allmänna vaktmästerisysslor debiteras med 359 kr/arbetstimme.

Vaktmästeriet nås på 08-522 910 40 eller godset.entre@coor.com

I närområdet

Service i närområdet

I Kista kan ni shoppa, träna, gå ut och äta eller ta en bio efter jobbet. Det finns ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, hotell och biosalonger med mera i närområdet.

Kista Galleria
I Kista Galleria finns cirka 180 butiker med allt från mode till inrednings-, teknik- och livsmedelsbutiker. Dessutom erbjuds ett av Sveriges största utbud inom food & beverage. I gallerian finns hotell och en större biograf med 11 salonger.

Träning och hälsa
Det finns gott om träningsmöjligheter i kvarteren. Här finns flera gym som:

För mer information och anmälningsformulär till Entré Gym på Knarrarnäsgatan 3, besök Entré Gym — InMo. Dessutom ligger Igelbäckens naturreservat alldeles intill med mängder av löpspår och naturstigar.

Hotell
I Kista finns flera hotell, bland annat:

  • Scandic Victoria Tower
  • Scandic Kista
  • Memory Hotel
  • Connect Hotel Kista
  • Comfort Hotel Kista
  • The Studio Hotel

I Kista Entré finns dessutom 7 hotellrum att hyra, främst för er som hyresgäster i huset. Kontakta receptionen i Kista Entré för bokning på 08-5229 1002.

Bio
SF-biografen i Kista är en av de största biograferna i Stockholm med 11 salonger, totalt cirka 1 500 platser. Alla salongerna håller högsta klass med digitalt ljud, stor duk och bekväma fåtöljer med extra stort benutrymme.

Bibliotek
Kista bibliotek och lärcenter är Stockholms näst största bibliotek och invigdes 2014.

Kistamässan
Med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i Kista Science City blir Kistamässan ett perfekt forum för professionella möten och kreativa evenemang.

Att ta sig till och från fastigheten

Kommunikationer

BIL
Kista ligger nära de stora trafiklederna med smidig access till E4:an och E18. Till centrala Stockholm tar resan cirka 15 minuter. Förbifart Stockholm kommer, när den är färdig runt 2030 ha en anslutning nära Kista Science City.

TUNNELBANA
Till tunnelbanan i Kista är det cirka 3 minuters promenad genom Kista Galleria och till T-centralen tar sedan resan cirka 15 minuter. Från år 2027 kommer linjen norrut vara förlängd och ihopkopplad med Barkarby Station, där även pendeltåg finns.


PENDELTÅG
Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med tåget tar det sedan cirka 12 minuter till Stockholms central, eller cirka 25 minuter till Arlanda.


BUSSAR
Från Kista Centrum går cirka 15 busslinjer. Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.


FLYGBUSSAR
Flygbussen mellan Arlanda och Brommaplan har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan / Ärvingevägen samt vid Kista centrum.


TVÄRBANA
Tvärbanan norrgående är under utveckling och sträckningen till Helenelund via Kista Galleria beräknas vara klar 2027, då spårvägen kommer gå bland annat till Bromma flygplats.  

Parkering & laddplatser

Parkera i Kista Entré
Kista Entré erbjuder er som hyresgäster besöksparkering med laddplatser.

Vid frågor om parkering och garage
Vi samarbetar med Apcoa som svarar på frågor angående uthyrning, parkeringstillstånd, avisering eller det automatiska parkeringssystemet:
Telefon: 08-556 306 70     
E-post: vasakronan@apcoa.se

Cykelparkering

Cykelparkering finns på utomhusparkeringen samt låsbart utrymme inomhus. I Entré Gym på Knarrarnäsgatan 3 finns Vasakronans egen cykelservice med bland annat cykelgarage, spolplatta och torkskåp. För att teckna avtal kan ni besöka  Entré Gym — InMo . För att få tillgång till det låsbara utrymmet kontaktar du Vasakronans kundservice för att få access på din befintliga passerbricka. 

Det är inte tillåtet att parkera sin cykel i trapphus, entréer eller på garageplatser på grund av framkomlighet vid eventuell utryckning. Glöm inte att låsa din cykel. Vasakronan ansvarar inte för eventuella stölder.

Kontakt & Felanmälan

Dina kontaktpersoner

Christina Zettergren

Affärsansvarig kontor 070-511 23 87

Josefine Henriksson

Bitr. affärsansvarig 076-763 91 06

Lena Mannersjö

Ansvarig Kontorshotell 070-488 87 18 · 08-562 552 23

Johnny Berg

Teknikansvarig 08-782 03 08