Stockholm, Kista

Kista entré


 • Adresser: Knarrarnäsgatan 1-11 / Hanstavägen 2 / Isafjordsgatan 1 / Kista Entré
 • Byggt/ombyggt: 2003/
 • Miljöcertifiering: LEED Guld (2023)
 • Kontor: 37 593 m2
 • Butik: 3 734 m2
 • Övrigt: 2 051 m2
 • Arkitekt: Scheiwiller-Svensson
För hyresgäster

Fastighetens historia

Kista Entré ritades av Inger Lindberg Bruce på Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB. Projektet påbörjades år 2000 och färdigställdes sommaren 2003, då vi på Vasakronan tog över ansvaret för driften från Skanska som projekterat och byggt fastigheten.

Om fastigheten

Välkommen till Kista Entré – en modern och ljus fastighet som erbjuder en hållbar och effektiv arbetsmiljö. Med miljöcertifierade lokaler och LEED-guld-certifiering är Kista Entré en förebild för framtidens arbetsplatser.

I huset finns allt du behöver som hyresgäst – reception, konferensrum och parkering för både cykel och bil. Dessutom erbjuder vi möjlighet till skyltning mot E18.

Utforska Entré Gym-InMo, vårt toppmoderna träningscenter och cykelhubb. Här finns 2200 kvadratmeter träningsyta, en gruppträningssal, massage- och naprapatirum samt cykelvård och garage.
  
Kistas strategiska läge mellan city och norra Stockholm, med tunnelbanan några minuters promenad bort, gör området unikt. Här finns ett livligt utbud av bekvämligheter och tjänster som restauranger, caféer, affärer, apotek och banker.

För att komplettera kontoret med arbetsplatser mitt i city, utforska Arena Coworking. Läs mer på www.vasakronan.se/arena.

Välkommen till Kista Entré!

Service i närområdet

I Kista kan ni shoppa, träna, gå ut och äta eller ta en bio efter jobbet. Det finns ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, hotell och biosalonger med mera i närområdet.

Kista Galleria
I Kista Galleria finns cirka 180 butiker med allt från mode till inrednings-, teknik- och livsmedelsbutiker. Dessutom erbjuds ett av Sveriges största utbud inom food & beverage. I gallerian finns hotell och en större biograf med 11 salonger.

Träning och hälsa
Det finns gott om träningsmöjligheter i kvarteren. Här finns flera gym som:

För mer information och anmälningsformulär till Entré Gym på Knarrarnäsgatan 3, besök Entré Gym — InMo. Dessutom ligger Igelbäckens naturreservat alldeles intill med mängder av löpspår och naturstigar.

Hotell
I Kista finns flera hotell, bland annat:

 • Scandic Victoria Tower
 • Scandic Kista
 • Memory Hotel
 • Connect Hotel Kista
 • Comfort Hotel Kista
 • The Studio Hotel

I Kista Entré finns dessutom 7 hotellrum att hyra, främst för er som hyresgäster i huset. Kontakta receptionen i Kista Entré för bokning på 08-5229 1002.

Bio
SF-biografen i Kista är en av de största biograferna i Stockholm med 11 salonger, totalt cirka 1 500 platser. Alla salongerna håller högsta klass med digitalt ljud, stor duk och bekväma fåtöljer med extra stort benutrymme.

Bibliotek
Kista bibliotek och lärcenter är Stockholms näst största bibliotek och invigdes 2014.

Kistamässan
Med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i Kista Science City blir Kistamässan ett perfekt forum för professionella möten och kreativa evenemang.

Kommunikationer

BIL

Kista ligger nära de stora trafiklederna med smidig access till E4:an och E18. Till centrala Stockholm tar resan cirka 15 minuter. Förbifart Stockholm kommer, när den är färdig runt 2030 ha en anslutning nära Kista Science City.

TUNNELBANA

Till tunnelbanan i Kista är det cirka 3 minuters promenad genom Kista Galleria och till T-centralen tar sedan resan cirka 15 minuter. Från år 2027 kommer linjen norrut vara förlängd och ihopkopplad med Barkarby Station, där även pendeltåg finns.


PENDELTÅG

Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med tåget tar det sedan cirka 12 minuter till Stockholms central, eller cirka 25 minuter till Arlanda.


BUSSAR

Från Kista Centrum går cirka 15 busslinjer. Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.


FLYGBUSSAR

Flygbussen mellan Arlanda och Brommaplan har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan/Ärvingevägen samt vid Kista centrum.


TVÄRBANA

Tvärbanan norrgående är under utveckling och sträckningen till Helenelund via Kista Galleria beräknas vara klar 2027, då spårvägen kommer gå bland annat till Bromma flygplats.  

Parkering & laddplatser

Parkera i Kista Entré
Kista Entré erbjuder er som hyresgäster besöksparkering med laddplatser (varav en snabbladdare med DC snabbladdning på 50 kW).

Vid frågor om parkering och garage
Vi samarbetar med Apcoa som svarar på frågor angående uthyrning, parkeringstillstånd, avisering eller det automatiska parkeringssystemet:
Telefon: 08 – 556 306 70     
E-post: vasakronan@apcoa.se

Dina kontaktpersoner

Christina Zettergren
Affärsansvarig kontor

070-511 23 87

Skicka e-post
Ofelia Cedervall
Bitr. affärsansvarig

072-237 40 48 · 08-566 205 85

Skicka e-post
Lena Mannersjö
Ansvarig kontorshotell

070-488 87 18 · 08-562 552 23

Skicka e-post
Johnny Berg
Teknikansvarig

08-782 03 08

Skicka e-post