Stockholm, Kista

Kista entré


 • Adresser: Knarrarnäsgatan 1-11 / Hanstavägen 2 / Isafjordsgatan 1 / Kista Entré
 • Byggt/ombyggt: 2003/
 • Miljöcertifiering: LEED Guld (2023)
 • Kontor: 37 593 m2
 • Butik: 3 734 m2
 • Övrigt: 2 051 m2
 • Arkitekt: Scheiwiller-Svensson
För hyresgäster

Fastighetens historia

Kista Entré ritades av Inger Lindberg Bruce på Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB. Projektet påbörjades år 2000 och färdigställdes sommaren 2003, då vi på Vasakronan tog över ansvaret för driften från Skanska som projekterat och byggt fastigheten.

Om fastigheten

Det strategiska läget mellan city och norra delarna av Stockholm gör Kista unikt. I området finns allt och de kommande åren ska mer blandstad skapas och nya bostäder byggas.

Ljusa miljöcertifierade lokaler, service i huset och smidiga kommunikationer
Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanan på bara några minuters promenadavstånd. I huset finns reception, konferensrum, gym och det mesta ni som hyresgäst behöver, ett väl placerat skyltläge mot E18 om så önskas och parkering för både cykel och bil. Kista Entré har modern teknik och är miljöcertifierat med LEED guld: Läs mer på www.sgbc.se/certifiering/leed.

Komplettera kontoret med arbetsplatser i city – Arena coworking

Som kund hos oss finns även möjlighet att komplettera kontoret med arbetsplatser mitt i city: Läs mer på www.vasakronan.se/arena.

Välkommen till Kista Entré!

Service i närområdet

I Kista kan ni shoppa, träna, gå ut och äta eller ta en bio efter jobbet. Det finns ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, hotell och biosalonger med mera i närområdet.

Kista Galleria
I Kista Galleria finns cirka 180 butiker med allt från mode till inrednings-, teknik- och livsmedelsbutiker. Dessutom erbjuds ett av Sveriges största utbud inom food & beverage. I gallerian finns hotell och en större biograf med 11 salonger.

Träning och hälsa
Det finns gott om träningsmöjligheter i kvarteren. Här finns flera gym som:

 • Fitness24Seven i grannhuset Kista Science Tower
 • SATS i Kista Galleria

Dessutom ligger Igelbäckens naturreservat alldeles intill med mängder av löpspår och naturstigar.

Hotell
I Kista finns flera hotell, bland annat:

 • Scandic Victoria Tower
 • Scandic Kista
 • Memory Hotel
 • Connect Hotel Kista
 • Comfort Hotel Kista
 • The Studio Hotel
 • AC by Marriott i Stockholm Kista (hotellet planeras vara färdigställt Q2, 2023)

I Kista Entré finns dessutom 7 hotellrum att hyra, främst för er som hyresgäster i huset. Kontakta receptionen i Kista Entré för bokning på 08-5229 1002.

Bio
SF-biografen i Kista är den näst största biografen i Stockholm med 11 salonger, totalt cirka 1 500 platser. Alla salongerna håller högsta klass med digitalt ljud, stor duk och bekväma fåtöljer med extra stort benutrymme.

Bibliotek
Kista bibliotek och lärcenter är Stockholms näst största bibliotek och invigdes 2014.

Kistamässan
Med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i Kista Science City blir Kistamässan ett perfekt forum för professionella möten och kreativa evenemang.

Kommunikationer

BIL

Kista ligger nära de stora trafiklederna med smidig access till E4:an och E18. Till centrala Stockholm tar resan cirka 15 minuter. Förbifart Stockholm kommer, när den är färdig runt 2030 ha en anslutning nära Kista Science City.
TUNNELBANA

Till tunnelbanan i Kista är det cirka 5 minuters promenad genom Kista Galleria och till T-centralen tar sedan resan cirka 15 minuter. Norrut kommer 2026 linjen vara förlängd och ihopkopplad med Barkarby Station, där även pendeltåg finns.
PENDELTÅG

Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med tåget tar det sedan cirka 12 minuter till Stockholms central, eller cirka 25 minuter till Arlanda.
BUSSAR

Från Kista Centrum går cirka 15 busslinjer. Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.
FLYGBUSSAR

Flygbussen mellan Arlanda och Brommaplan har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan/Ärvingevägen samt vid Kista centrum.

TVÄRBANA

Tvärbanan norrgående är under utveckling och sträckningen till Helenelund via Kista Galleria beräknas vara klar 2025, då spårvägen kommer gå bland annat till Bromma flygplats.

Parkering & laddplatser

Parkera i Kista Entré
Kista Entré erbjuder er som hyresgäster besöksparkering med laddplatser (varav en snabbladdare med DC snabbladdning på 50 kW).

Vid frågor om parkering och garage
Vi samarbetar med Parkman som svarar på frågor angående uthyrning, parkeringstillstånd, avisering eller det automatiska parkeringssystemet:
Telefon: 08-734 90 00
E-post: uthyrning@parkman.nu

Dina kontaktpersoner

Christina Zettergren
Affärsansvarig kontor

070-511 23 87

Skicka e-post
Ofelia Cedervall
Bitr. affärsansvarig

072-237 40 48 · 08-566 205 85

Skicka e-post
Lena Mannersjö
Ansvarig kontorshotell

070-488 87 18 · 08-562 552 23

Skicka e-post
Johnny Berg
Teknikansvarig

08-782 03 08

Skicka e-post