Stockholm, Kista

Kista entré


  • Adresser: Knarrarnäsgatan 1-11 / Hanstavägen 2 / Isafjordsgatan 1 / Kista Entré
  • Byggt/ombyggt: 2003/
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2018)
  • Kontor: 37 593 m2
  • Butik: 3 734 m2
  • Övrigt: 2 051 m2
  • Arkitekt: Scheiwiller-Svensson
För hyresgäster

Fastighetens historia

Kista Entré ritades av Inger Lindberg Bruce på Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB. Projektet påbörjades år 2000 och färdigställdes sommaren 2003, då Vasakronan tog över ansvaret för driften från Skanska som projekterat och byggt fastigheten.

Om fastigheten

Det strategiska läget mellan city och norra delarna av Stockholm gör Kista unikt. I området finns allt och de kommande åren ska mer blandstad skapas och nya bostäder byggas.

Ljusa miljöcertifierade lokaler och smidiga kommunikationer
Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanan på bara några minuters promenadavstånd. I huset finns det mesta ni som hyresgäst behöver, ett väl placerat skyltläge mot E18 om så önskas och parkering för både cykel och bil. Byggnadernas arkitektur ger ljusa och luftiga kontor. Kista Entré har modern teknik och är miljöcertifierat med LEED guld. Välkommen!

Komplettera kontoret med arbetsplatser i city – Arena coworking
Som kund hos oss finns även möjlighet att komplettera kontoret med arbetsplatser mitt i city. Läs mer på vasakronan.se/arena

Service i närområdet


Service i närområdet
Det naturliga navet för närservice är närliggande Kista Galleria som ligger bara 5 min promenad från Kista Entré. Där finns alla tänkbara servicefunktioner. Se vidare www.kistagalleria.se

Restauranger
I området finns många restauranger för både snabbluncher och representationsmåltider. Det största utbudet finns i Kista Galleria.
I Vasakronans fastigheter i Kista finns ett flertal restauranger, bl.a:
FOOD by Coor och LIVET i Kista Entré samt Zenit och Glaze i Kista Science Tower.

Träning och hälsa
Friskis&Svettis finns i Kista Entré, Fitness24Seven finns i grannhuset Kista Science Tower och SATS finns i Kista Galleria. Dessutom ligger Igelbäckens naturreservat alldeles intill med mängder av löpspår och naturstigar.

Hotell
I Kista finns flera hotell bl a:
Scandic Victoria Tower
Scandic Kista
Memory Hotel
Connect Hotel Kista
Comfort Hotel Kista
The Studio Hotel
AC by Marriott i Stockholm Kista. (Hotellet planeras vara färdigställt Q2, 2023)
I Kista Entré finns dessutom 7 st hotellrum att hyra, främst för hyresgästerna i huset. För bokning kontakta receptionen i Kista Entré, 08-5229 1002.

Kongress och evenemang
Kistamässan ligger mitt i den företagsexpansiva regionen Kista Science City som är ett av världens ledande ICT-kluster. I regionen finns i dagsläget drygt 1400 företag med viktiga aktörer som bland annat Ericsson, IBM och Tele2 som nära grannar till Kistamässan.
Kistamässan, med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i hjärtat av Kista Science City, blir det självklara forumet för professionella möten och kreativa evenemang. Mässan ligger centralt placerad i norra Stockholm och dess närhet till flygplatserna Arlanda och Bromma skapar gynnsamma förutsättningar även för internationella kontakter.

Med närhet till E4:an, tunnelbana, pendeltåg och bussar tar man sig enkelt till och från mässan oavsett destination. I direkt anslutning till anläggningen finns ca 500 parkeringsplatser samt ytterligare drygt 3000 platser i närområdet. För mer information, www.kistamassan.com

Kommunikationer

Bil
Kista ligger nära de stora trafiklederna E4 och E18. Till centrala Stockholm tar resan cirka 15 minuter. Förbifart Stockholm kommer när den är klar om några år att ha en anslutning nära Kista Science City.

Tunnelbana

Till Kista T-banestation är det cirka 5 minuters promenad genom Kista Science Tower och Kista Galleria och till T-centralen tar resan cirka 15 minuter. Norrut kommer linjen att förlängas och kopplas ihop med Barkarby Station.

Pendeltåg
Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med pendeltåget tar det sen cirka 12 minuter till Stockholms central, eller ca 25 minuter till Arlanda.

Bussar
Från Kista Centrum går flertalet bussar (ca 15-tal busslinjer) som medför mycket bra tvärkommunikation. Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.
Exempel på busslinjer genom Kista:
155 Brommaplan
627 Täby – Mörby
518 Vällingby/Barkarby
178 Mörby/Helenelund
179 Sollentuna–Vällingby
514 Sollentuna–Spånga
603 Danderyd/Mörby–Helenelund
537 Upplands Väsby
554 Bro/Kungsängen
197 Centralen–Solna (natt)
517 Spånga/Tensta
554 Råby
683 Mörby C –Jakobsberg

Flygbussar
Flygbussen till Arlanda och Bromma har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan samt vid Kista centrum.
Tidtabeller och övrig info framgår av SL:s hemsida.

Tvärbana
Tvärbanan norrgående är under utveckling och sträckningen till Helenelund via Kista Galleria beräknas klar 2025, därmed får man access via spårväg till bl.a Bromma flygplats. 

Bilpool
På besöksparkeringen finns två poolbilar från Sunfleet, varav en laddhybrid, tillgänglig för alla. För medlemskap och villkor se www.sunfleet.se

Parkering & laddplatser


Parkeringsinformation Kista Entré

Besöksparkering
För besökande finns ca 85 platser utomhus, framför Kista Entré. Besöksparkeringen betjänas av tre betalautomater och besökstaxan är 20 kr/ timme för vanlig plats och 35 kr/timme för laddplats.

Ca 70 parkeringsplatser på baksidan av Kista Entré. Oreserverad plats kan hyras per månad eller kvartalsvis, pris 1000 kr/månad/plats plus moms.

På besöksparkeringen finns 10 parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på 7,4 kW och har Typ 2 uttag. Laddplatsbiljett från parkeringsautomaten eller parkeringstillstånd från Parking Partner gäller på platserna.

På besöksparkeringen finns även en snabbladdare som erbjuder DC laddning på 50 kW med uttag för CCS resp. Chademo samt ett Typ 2 uttag för AC laddning på 22 kW. Betalning görs via RFID-kort, sms eller webbapp. Instruktioner för de olika betalmetoderna finns att läsa på snabbladdaren. 

Kista Entré garage
Under Kista Entré finns ett stort varmgarage med möjlighet att hyra plats. Inpassering till garaget sker med ”bricka” och kod. Obehöriga äger ej tillträde.

Platser i garaget kan hyras per månad eller kvartal, pris 1 500 kr/månad/plats plus moms.

I garaget finns ytterligare 50 parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på 7,4 kW och har Typ 2 uttag. Ett tilläggsavtal till parkeringsavtalet tecknas för dessa platser och kostar 2 500 kr/månad/plats plus moms.

Start av laddare i hus 3
 
Alla laddstolpar i hus 3 startas i appen EpSpot. Appen hittas i APP store/Google play och finns både för IOS och Android.
I appen startar man ett konto, därefter kan man börja ladda. På laddaren finns det en QR-kod som man scannar via appen för att starta laddningen.

Kv Bredbandet 1, Isafjordsgatan 2-4. Markparkering
Platserna förhyrs per månad eller kvartal, pris 1 000 kr/månad/plats plus moms.

Uthyrning av samtliga platser sker via ParkingPartner, tel 08-120 305 94, uthyrning@parkingpartner.se

Felanmälan, t ex vid felparkerade bilar, kontakta Felanmälan 08-120 305 98

Dina kontaktpersoner

Synnöve Mirano
Affärsansvarig kontor

070-764 02 15 · 08-782 03 76

Skicka e-post
Adam Åberg
Bitr. affärsansvarig

073-088 47 84

Skicka e-post
Lena Mannersjö
Ansvarig kontorshotell

070-488 87 18 · 08-562 552 23

Skicka e-post
Johnny Berg
Teknikansvarig

08-782 03 08

Skicka e-post