Upplev cykelkänslan! 

Vi vill att det ska vara enkelt att ta cykeln till jobbet. Därför satsar vi på att erbjuda en palett av cykelservice i och i närheten av våra fastigheter.

Snabbt eller lagom?

Olika cyklister har olika behov, vissa rullar sakta genom stan, andra pendlar från förorten och några försöker sätta sitt personbästa varje morgon. Därför har vi satt ihop olika tjänster och service att välja mellan och som du kan kombinera så att du varken får mer eller mindre än vad du behöver. Utbudet av cykellösningar ser lite olika ut beroende på vilken ort och vilket område som du har din arbetsplats i.

I många av våra fastigheter och områden samarbetar vi med en cykeloperatör för att kunna erbjuda en utökad servicegrad. Det innebär att det i anslutning till våra cykelrum finns möjlighet att köpa till extra service från en professionell cykelaktör. På de ställen där det saknas ser vi till att erbjuda enklare servicestationer när du behöver utföra service på egen hand, höja eller sänka sadeln eller pumpa däcken som ett exempel.

För dig som vill ta cykeln till jobbet 

Utbudet av cykellösningar ser lite olika ut beroende på vilken ort och vilket område som du har din arbetsplats i. Här ser du vad vi erbjuder. För att ta reda på vilka cykellösningar som finns i just den fastighet där du jobbar rekommenderar vi att du kollar in Hyresgästinfo, eller ringer din kontaktperson hos Vasakronan.

När du rullar sakta genom stan och vill parkera din cykel tryggt och säkert innan du börjar din arbetsdag. Då är Cykelrum Bas lösningen för dig. Det är en kostnadsfri cykelparkering i låst rum. Det kan vi erbjuda i nästan alla våra fastigheter.

Cykelrum med cykelställ och cykel.Kostnadsfritt cykelrum för Vasakronans hyresgäster.

Referensbild från Vasakronans cykelserviceerbjudande på Sveavägen 10, Stockholm.

Värnar du extra om din cykel och tycker att den behöver både extra kärlek och omhändertagande. Även när du är på jobbet? Då tror vi att Cykelrum Plus skulle kunna passa. Du som privatperson tecknar ett månadsabonnemang och får tillgång till kameraövervakad cykelparkering i låst rum, tvättstation och servicestation med verktyg och tryckluftspump samt laddningsstation för elcykel. På några ställen finns även spolplatta.

Finns i utvalda fastigheter och områden.

Referensbild från Vasakronans cykelserviceerbjudande på Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm.

Visst finns det tillfällen när det är tufft – när motvinden är hård eller regnet piskar dig i ansiktet, men då får du i alla fall hålla med om att cykelkänslan är riktigt härlig efteråt. När man tar en varm dusch och kan byta om i lugn och ro, för att sedan komma pigg och fräsch till jobbet. Som privatperson kan du teckna ett månadsabonnemang och få tillgång riktigt fina omklädningsrum med dusch, låsbara skåp och torkrum där cykelkläder och skor hinner torka under dagen. 

Finns i utvalda områden och fastigheter. Referensbild från Vasakronans cykelserviceerbjudande på Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm.

Den där dagen då det regnar du kommer fram blöt från topp till tå. Känslan att hänga in blöta cykelkläder i garderoben på jobbet, för att inte tala om när det är dags att cykla hem i blöta cykelskor.  Det behöver inte vara så. Vi har jättebra torkrum som ser till att du kan cykla hem torrskodd när det är dags. Som privatperson kan du teckna ett månadsabonnemang för omklädningsrum. Då ingår torkrumsmöjligheterna.

Finns i utvalda områden och fastigheter.

Referensbild från Vasakronans cykelserviceerbjudande på Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm.

Vi samarbetar med professionella cykeloperatörer. Det innebär att det i anslutning till våra cykelrum finns möjlighet att köpa till extra service från en professionell cykelaktör. I Stockholm har vi samarbete med Cykloteket på Mäster Samuelsgatan och på Sveavägen 10 (from 1 april 2021). Det fungerar som en helt vanlig cykelbutik där du kan köpa reservdelar, få hjälp med att byta däck eller annan nödvändig service av din cykel.

Finns i utvalda områden och fastigheter.

Cykloteket Cykel & service Klara Zenit

Referensbild från Vasakronans cykelserviceerbjudande på Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm.

Cyklar du inte så ofta, men känner helt plötsligt en dag att ”idag är en cykeldag”. Då kan det vara skönt att veta att det går att köpa ett dagspass och få tillgång till omklädningsrum, låst videoövervakat cykelrum, torkrum och eget låsbart skåp över dagen. Finns just nu endast i Vasakronans cykelservicelösning på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm. Det kostar 50 kr och du köper det enklast genom att cykla in till Cykloteket Service Store på Mäster Samuelsgatan. Öppet vardagar 07.30-17.00, lunchstängt 10.30-11.30. Kolla in deras hemsida för avvikande öppettider. 

Det kommer att vara möjligt att teckna dagspass även för Vasakronans cykelservicelösning i Sergelhusen, Sveavägen 10, från och med 1 april 2021.

Cykelhubbar med det lilla extra

I utvalda lägen erbjuder vi cykelhubbar. Där finns hela vår palett med cykelservice på ett och samma ställe: dusch- och omklädning, torkrum, kameraövervakade cykelrum, servicestationer och servicebutik. Våra cykelhubbar är öppna för alla som vill ta hand om sig själv och sin cykel, men om du jobbar på ett företag med Vasakronan som hyresvärd får du ett extra förmånligt pris. Tala om det när du tecknar dig på ett abonnemang. Här hittar du våra hubbar i Stockholm. Vi utvecklar hubbar i alla våra regioner. När de öppnar kommer du att hitta dem här.

Kontor med cykelparkering på önskelistan
Jesper är uthyrningschef i Stockholm. Han cyklar till jobbet varje dag och vill att våra hyresgäster ska få samma möjlighet. Om du söker ett nytt kontor där cykelparkering står högt på önskelistan ska du tala med Jesper.

Uthyrningschef Jesper Swedenborg 070-968 17 82 · 08-566 207 82 jesper.swedenborg@vasakronan.se