Magasin X

Centralt i Uppsala hittar du Sveriges största kontorshus i trä.
AVSLUTAT

Sveriges största kontorshus i trä växer upp i centrala Uppsala

Det är på många sätt ett spännande hus som växer fram i centrala Uppsala. Förutom det att Magasin X blir Sveriges största kontorshus med en stomme helt byggd i trä, erbjuds här arbetsplatser utöver det vanliga. Här mår du bra, jobbar i en flexibel miljö och har det allra mesta precis runt knuten.

Jobba i trähus – bra både för dig och för miljön

Magasin X blir inte en unik byggnad bara i Uppsala, utan i Sverige. Det blir nämligen landets största kontorshus med en stomme byggd helt i trä.

Att använda trä som primärt byggmaterial har flera positiva effekter. Framför allt ger det en mycket mindre klimatpåverkan än när hus byggs av traditionella byggmaterial som betong och stål. Kontorshus av trä tar oss till en ny, eftersträvansvärd nivå av hållbart byggande.

Även när Magasin X står klart kommer huset att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Byggnaden ska miljöcertifieras enligt LEED med ambitionen högsta klass, Platina. Det innebär bland annat att Magasin X kommer att ha innovativa och effektiva lösningar gällande till exempel energiförsörjning.

Må bra i Magasin X

Att arbeta i ett kontorshus byggt av trä har även god inverkan på människors hälsa. Det organiska materialet ger fysiologiska och psykologiska fördelar som efterliknar effekten av att spendera tid ute i naturen. De omslutande känslorna som naturen utvecklar hos människor har visad effekt på bland annat blodtryck, hjärtfrekvens och stressnivåer.

Vasakronan Arena – kontor on demand

Precis som Magasin X ligger i framkant med sin träkonstruktion, erbjuds här också nya sätt att se på arbetsplatser. Här finns en variation av kontorsprodukter och flexibla hyresavtal, vilket gör det enkelt att växa och minska antalet arbetsplatser utefter hur den egna verksamheten förändras. I gatuplanet öppnar Vasakronan Arena – en förlängning av ditt befintliga kontor. Här erbjuds extra kontorsplatser, mötesrum och annan service för att göra det så enkelt som möjligt dig som behöver flexibilitet och enkelhet.

Läs mer om Vasakronan Arena här

 

 

Snabbfakta Magasin X:

  • Byggstart 2019
  • Inflytt 2021
  • Antal våningar: 7
  • Adress: Sidenvävargatan
  • Centralt läge intill Resecentrum
  • 30 minuter till Stockholm
  • Yta: 11 000 kvadratmeter
  • Arkitekt: White

Uppsala är en ambitiös kommun med skarpa mål för hur man vill växa smart och hållbart och vi märker ett ökat tryck även från våra hyresgäster att man söker mer långsiktigt hållbara lokallösningar. Då är bland annat trä efterfrågat. Att bara vistas i ett hus byggt av trä ger en annan upplevelse.

Jan-Erik Hellman, chef region Uppsala, Vasakronan

Uppsalas bästa läge ger många möjligheter

Mitt emot Resecentrum

Centralt i Uppsala, precis vid Resecentrum får Magasin X ett mycket attraktivt läge. Bara över gatan nås samtliga tåg- och bussavgångar till närliggande destinationer, samt Stockholm och Arlanda. Magasin X är optimalt för företag som vill synas och mötas.

Bra serviceutbud i navet av Uppsala

Vid Resecentrum finns ett flertal trevliga restauranger och caféer för lunch och kaffepauser samt diverse ärendeshopping. Precis intill huset finns Elite Hotell med kompletterande restaurang, service och konferensmöjligheter. En kort promenad bort nås gågatan där all tänkbar mat och service hittas.

17 minuter till Arlanda och resten av världen

Från Resecentrum i Uppsala avgår pendeltåg löpande i riktning mot Arlanda och Stockholm. Resan till flygplatsen tar bara 17 minuter och avstigningen är direkt vid incheckningen. Sitter man kvar på tåget hela vägen till Stockholm central tar resan 30 minuter. Taxi eller egen bil till Arlanda tar cirka 30 minuter och flygbussar avgår löpande.

Promenera eller ta cykeln

Ett par kliv utanför entrén tar dig till gångstråket som tar dig in till gågatan på fem minuter. I linje med husets starka miljöprofil kommer det att finnas ett generöst tilltaget antal cykelparkeringar både inomhus och utomhus, med tillhörande duschmöjligheter. Allt för att underlätta för alla som vill ta cykeln till och från jobbet. Huset kommer även att ha gott om både besöksparkeringar och förhyrda p-platser för de som färdas med bil.

Vill du veta mer om 
Magasin X?
Kontakta mig!