Magasin X Magasin X

jobba naturnära i centrala uppsala

Det är på många sätt ett spännande hus som snart växer fram i centrala Uppsala. Förutom det att det blir Sveriges största kontorshus byggt i trä, erbjuds arbetsplatser utöver det vanliga. Här mår du bra, jobbar i en flexibel miljö och har det allra mesta precis runt knuten.

Jobba i ett trähus – bra för både dig och miljön

Magasin X blir inte en unik byggnad bara i Uppsala, utan i hela landet. Det blir nämligen Sveriges största kontorshus med en stomme byggd helt i trä.

Att använda trä som primärt byggmaterial har flera positiva effekter. Framför allt ger det en mycket mindre klimatpåverkan än när hus byggs av traditionella byggmaterial som betong och stål. Kontorshus av trä tar oss till en ny, eftersträvansvärd nivå av hållbart byggande.

Även när Magasin X är färdigbyggd kommer fastigheten att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt LEED med den högsta klassningen, Platinum. Det innebär bland annat att Magasin X kommer att ha innovativa och effektiva lösningar gällande till exempel energiförsörjning.

Må bra i Magasin X
Att arbeta i ett kontorshus byggt av trä har även god inverkan på människors hälsa. Det organiska materialet ger fysiologiska och psykologiska fördelar som efterliknar effekten av att spendera tid ute i naturen. De omslutande känslorna som naturen utvecklar hos människor har visad effekt på bland annat blodtryck, hjärtfrekvens och stressnivåer.

En flexibel och utvecklande mötesplats

En kreativ miljö
2019 påbörjas uppbyggnaden av Magasin X. Själva huset blir nytt, men själen finns i de magasin som en gång stod på platsen. På samma sätt som dåtidens magasin vad en plats för sin tids produkter så är nutidens magasin en plats för vår tids främsta produkter – livskraftiga idéer och engagerade medarbetare. Magasin X kommer att bestå av innovativa kontor och mötesplatser. Husets gatuplan får en aktiv karaktär med möjligheter till inofficiella möten, sociala tillställningar eller sprudlande workshops. Här ges helt enkelt utmärkta förutsättningar för företag som utvecklas bäst i en miljö som genomsyras av samarbete och kreativitet.

I Magasin X erbjuder vi flexibilitet gällande både kontor och hyresavtal. Branschledande hyresupplägg med flexibla hyresavtal och variation av kontorsprodukter gör det enkelt att växa och minska kontorsytor i huset utefter hur den egna verksamheten förändras.

Viktig roll i Uppsala
Det nya trähuset blir ett starkt bidrag till Uppsalas vision om att skapa långsiktigt hållbara lokallösningar. Uppsala län rankas som en av Europas mest innovativa regioner med en stark tillväxt på 2 500 nystartade företag varje år och en snabb ökning av sysselsatta. Detta innebär en fortsatt stark efterfrågan på innovativa och hållbara kontorslösningar. Region Uppsalas vision om ”en internationellt nära destination” innebär i sin tur också en förmåga att locka såväl nationell som internationell kompetens till Uppsala. Vi ser att Magasin X kommer att fylla en viktig funktion i att bygga vidare på Uppsala som en kunskapsregion med starka internationella inslag. Arlanda och resten av världen är inte mer än 20 min bort!

Snabbfakta Magasin X:

  • Byggstart: 2019
  • Inflytt 2021
  • Adress: Sidenvävargatan
  • Centralt läge intill Resecentrum
  • Yta: 11 000 kvadratmeter
  • Antal våningar: 7
  • Arkitekt: White

Uppsala är en ambitiös kommun med skarpa mål för hur man vill växa smart och hållbart och vi märker ett ökat tryck även från våra hyresgäster att man söker mer långsiktigt hållbara lokallösningar. Då är bland annat trä efterfrågat. Att bara vistas i ett hus byggt av trä ger en annan upplevelse.

Jan-Erik Hellman, chef region Uppsala, Vasakronan

Uppsalas bästa läge ger många möjligheter

Mitt emot Resecentrum

Centralt i Uppsala, precis vid Resecentrum får Magasin X ett mycket attraktivt läge. Bara över gatan nås samtliga tåg- och bussavgångar till närliggande destinationer, samt Stockholm och Arlanda. Magasin X är optimalt för företag som vill synas och mötas.

17 minuter till Arlanda och resten av världen

Från Resecentrum i Uppsala avgår pendeltåg löpande i riktning mot Arlanda och Stockholm. Resan till flygplatsen tar bara 17 minuter och avstigningen är direkt vid incheckningen. Sitter man kvar på tåget hela vägen till Stockholm central tar resan 30 minuter. Taxi eller egen bil till Arlanda tar cirka 30 minuter och flygbussar avgår löpande.

Promenera eller ta cykeln

Ett par kliv utanför entrén tar dig till gångstråket som tar dig in till gågatan på fem minuter. I linje med husets starka miljöprofil kommer det att finnas ett generöst tilltaget antal cykelparkeringar både inomhus och utomhus, med tillhörande duschmöjligheter. Allt för att underlätta för alla som vill ta cykeln till och från jobbet. Huset kommer även att ha gott om både besöksparkeringar och förhyrda p-platser för de som färdas med bil.

Bra serviceutbud i navet av Uppsala

Vid Resecentrum finns ett flertal trevliga restauranger och caféer för lunch och kaffepauser samt diverse ärendeshopping. Precis intill huset finns Elite Hotell med kompletterande restaurang, service och konferensmöjligheter. En kort promenad bort nås gågatan där all tänkbar mat och service hittas.

Läs om kontoren i Magasin X här

Vill du veta mer om 
Magasin X?
Kontakta mig!

Petra Stråle