Lumi – En bas för hållbart arbetsliv

Lumi är latin och betyder ”light of life”. Något som väldigt väl fångar filosofin i det här projektet. Här utvecklar vi sju våningar ljusa, öppna kontor och en bas för ett hållbart arbetsliv.

Lumi ligger mellan Resecentrum och Fyrisån. Det är det tredje fastighetsutvecklingsprojektet i Södra city, ett område som utvecklas i snabb takt av Vasakronan i nära samarbete med Uppsala kommun. Målet är en hållbar stadsdel, ett nytt grönt stadsstråk och lösningar i framkant.

I projektet Lumi återbrukar vi en robust betongstomme. Med den som ramverk och ett kreativt materialåterbruk skapar vi kontor i absoluta nyskick.

Vi adderar en rymlig ljusgård, tre extra våningsplan samt en glaspaviljong. Lumi får fasadintegrerade solceller, regnvattenåtervinning och återbrukad inredning i estetiskt nyskick.

Typ: Ombyggnad, tillbyggnad, återbruk betongstomme
Area: 21 000 kvm BTA, 15 310 kvm LOA inkl. ny påbyggnad
Adress: Dragarbrunnsgatan 75 i Uppsala
Fastighet: Kungsängen 16:6
Certifiering: Målsättning Leed Platinum 
Arkitekt: Anders Tväråna, White 
Status:
Uthyrning pågår

Hållbart arbetsliv, visionärt återbruk och ett spännande cityläge.

Lumi präglas av ljus, rymd och estetiska materialval varav flera återbrukade. Läget med parker och Uppsalas nya grönstråk precis intill gör det enkelt att komma ut på lunchpromenad eller joggingtur under arbetsdagen, och takterrassen bjuder in till utomhusmötet outdoormötet eller bara en andningspaus. Närheten till Resecentrum, Centrala Uppsala och större infartsvägar gör vägen till och från jobbet lite enklare. Ett extra plus är den härlig glaspaviljongen som förstärker upplevelsen av livet utanför.

Hela fastigheten präglas av ett visionärt återbruk där husets stomme behålls i sin helhet och tegelväggar i källaren bevaras där det är möjligt. Nya väggar byggs upp av demonterat tegel eller återbrukade gipsväggar. Målsättningen är att 100 % av skåpinredning till pentryn, dörrar och glaspartier ska vara återbrukade. Stålbalkar från stommen återbrukas som belysningsstolpar. Det är bara några exempel på återbruket i Lumi.

Läs mer om Lumi här (pdf)

En ny glaspaviljong ger en tydlig koppling till grönstråket utanför.

Följ med oss in i Lumi redan nu

Uthyrningen pågår och de första grundläggande arbetena för Lumi har startat. Men själva inflyttningsdatumet ligger en bit bort. Många är ändå nyfikna på hur Lumi kommer att bli. Här bjuder vi på en första titt.

Allting kanske inte blir exakt så som i filmen, men nästan! Häng med oss in.

Uppsalas södra city utvecklas i snabb takt.

Södra city växer fram

En ny stadsdel tar form mellan Juvelen i öster och Stadsträdgården i väster. Det är ett nytt cityläge som får liv – där hållbart och hälsosamt arbetsliv såväl som ett välmående och fungerande privatliv står i fokus. Det här är en stadsdel som kommer att synas och höras. En stadsdel fylld av liv, rörelse och hållbara lösningar som det talas om. Här har varje kvarter sin roll. Arkitekturen är varierad och tydlig.

Stadsdelen är ett föredöme med hållbara lösningar i stort som smått. Södra city följer längs Uppsalas nya Green line, från å-rummet över nya Uppsala C och vidare till landmärket Juvelen. En plats som gör det enkelt för människor att må bra.

Området utvecklas i snabb takt av Vasakronan och i ett nära samarbete med Uppsala kommun.

Läs mer om visionen för Södra city (pdf) 

Följ med oss till Södra City redan nu

Om du promenerar runt i det område som vi kallar för Södra City idag så kan det kanske vara svårt att förstå hur det kommer att se ut i framtiden. Utvecklingen pågår för fullt och Södra City kommer inte att visa sin vackraste sida än på ett tag.. För att du ska förstå hur fint det kommer att bli har vi tagit fram den här filmen. Följ med till Södra City redan nu.

Kort om Lumi

Fastighet
Dragarbrunn 16:6

Kommun
Uppsala

Adress
Dragarbrunnsgatan 75

Byggt/ombyggt
1975, 2022-2024

Lokalytor
Cirka 21 000 kvm BTA, 15 310 kvm LOA inklusive påbyggnad

Miljöcertifiering
Ska miljöcertifieras enligt LEED med mål LEED Platinum

Vill du veta mer om Lumi och Södra Citys utveckling i Uppsala?
Hör av dig till Marcus, det här är hans favoritsamtalsämne!

Fastighetsutvecklare Marcus Levin 076-320 30 40 · 018-489 20 42 marcus.levin@vasakronan.se