Kvarteret Hilton Kvarteret Hilton

Kvarteret Hilton i korthet

Fastighet

Kvarteret Hilton Frösunda

Kommun

Solna

Byggt/ombyggt

Klart 2018

Lokalytor

765 – 9 400 kvadratmeter

Adress

Gustav III:s Boulevard 48-52

Mer än bara kontor

Sveriges bästa skyltläge, spännande arkitektur med en oväntad mix av material, högt miljöfokus, grönskande terrass och co-working i loungemiljö. Flytta till Hilton i Frösunda!

Om Kvarteret Hilton

Fastigheten blir nio våningar hög med fin utsikt över Brunnsviken och vackra Hagaparken. Hjärtat i byggnaden är huvudentréns ljusgård med inbjudande loungeytor – här kommer det kännas som att arbeta hemma i ditt eget vardagsrum. Här finns även restaurang och café för fräscha luncher och fikapauser. I bottenplan finns även cykel- och servicemöjligheter med tillhörande omklädning för att göra det enkelt att cykla till och från jobbet. Känner du inte för att cykla, kan du hoppa på husets egen buss som går regelbundet mellan huset och Solna Station.

I ljusgården finns också den majestätiska trappan i trä som sträcker sig upp mot fastighetens översta våningar där en stor taklounge samt takterrass finns. Här kan du som hyresgäst hålla morgonmöten, äta lunch, konferera, lunchträna, kvällsmingla eller varför inte utmana kollegerna i en omgång minigolf? Terrassen ligger i bästa solläge och har fin utsikt mot grönområde och de bostadsfastigheter som finns längst med Gustav III Boulevard. Dessutom har vi Sveriges bästa skyltläge – här syns du för cirka 140 000 förbipasserande fordon varje dag.

För dig som är intresserad av material och den arkitektoniska känslan i huset är det värt att poängtera de unika materialvalen. Plan 2–7 byggs i vit betong i ett reliefmönster av trianglar medan plan 8 och 9 får en bärande konstruktion och fasad helt i trä. Som utsmyckande detalj används mässingsfärgad plåt till de utanpåliggande trapphusen samt ramar in de största fönstren. Den vita betongen tillsammans med mässingsdetaljerna kommer gnistra vackert och karakteristiskt. Fastigheten byggs för att klara nivå LEED Platinum, den högsta miljöklassen inom LEED.

Här kan du som hyresgäst hålla morgonmöten, äta lunch, konferera, lunchträna, kvällsmingla eller varför inte utmana kollegerna i en omgång minigolf?

Ett hus med mervärde

Kontoren

I anslutning till huvudentréns ljusgård möts du av inbjudande loungeytor – fritt för dig som hyresgäst i huset att använda som ombyte till dina egna kontorslokaler. Här finns också husets restaurang och café för fräscha luncher och fikapauser. Huset karaktäriseras i övrigt av toppmoderna och effektiva kontorsytor som enkelt kan anpassas efter er verksamhet och dess behov. Oavsett om ni väljer att sitta mer traditionellt eller exempelvis aktivitetsbaserat hjälper vi gärna till i er process med att hitta rätt arbetsstrategi. Stor omtanke har lagt på alla detaljer och konsten spelar en avgörande roll i utformningen såväl interiört som exteriört. Materialvalen är ljusa och stora fönster ger ett generöst insläpp av dagsljus och ramar in den vackra utsikten över Brunnsviken.

Trähuset på taket

De två övre planen byggs helt i trä och är del i ett forskningsprojekt med Bioinnovation för att undersöka miljöpåverkan i byggprocessen jämfört med betong. Byggnaden kommer att ha sedumtak för att minska värmereflektionen och ta hand om dagvattnet vid regn. Högst upp i huset kommer vi även erbjuda en grönskande terrass med ytor för både aktivitet och rekreation – alltifrån möten och konferenser till träning och kvällsmingel.

Området

En av Frösundas främsta fördelar är närheten till Brunnsviken, Hagaparken och Ulriksdals slottspark – alla delar av Kungliga nationalstadsparken. Här ges fantastiska möjligheter till rekreation och motion. Luncha på någon av de restauranger och kaféer som ligger utspridda i parkerna eller ta en picknick i slänten nedanför Koppartälten. Runt Brunnsviken går Hälsans stig, en tolv kilometer lång slinga för löpning och promenad.

Boulevarden kantas av hus med kaféer, restauranger, affärer och servicebutiker. Två gångtunnlar under E4:an samt en bro över motorvägen förbinder området Frösundavik med Hagaparken och Brunnsviken. I närområdet finns flera restauranger och närbutiker. Dessutom ligger Mall of Scandinavia och Friends Arena på promenadavstånd med mycket stort utbud av restauranger och shopping.

Kommunikationer

Med tanke på att fastigheten har högsta miljöklass har det varit viktigt för oss att skapa möjlighet för våra hyresgäster att ta sig till jobbet på ett hållbart sätt. Därför har vi satsat på en egen miljöbuss som går mellan huset och Solna station med jämna mellanrum måndag-fredag. Vi har även planerat för väl tilltagen cykelparkering inomhus, där hyresgäster kan parkera sina cyklar tryggt och säkert och med tillhörande omklädningsrum. Allt för att underlätta att åka kommunalt, eller att cykla till och från jobbet.

Karta över kommunikationer

Snabba fakta

Nio, varav de översta två byggs helt i trä

Ljuvlig takterrass med ytor för aktivitet och rekreation samt kreativ arbetslounge i entréplan med integrerad restaurang och café

Egen miljöbuss mellan huset och Solna Station regelbundet mån-fre

Säker cykelparkering inomhus inklusive duschmöjligheter

Mitt i Frösunda, granne med Hagaparken och sjöutsikt över Brunnsviken

Ett av Sveriges bästa skyltläge mot E4:an med över 150 000 förbipasserande dagligen

Kv Hilton är klassat med högsta miljönivå, LEED Platinum

Gustav III:s Boulevard 48-52, Frösunda

Hilton uppfyller de högsta miljömålen

Kvarteret Hilton är ett av Stockholms mest miljösmarta hus och har byggts för att motsvara LEED Platinum, en av dagens mest krävande miljöcertifieringar. För att nå nivån Platinum krävs bland annat mycket energieffektiva lösningar. Hilton kommer att kunna åka ”snålskjuts” på grannen Rosenborgs akvifer för värme och kyla. Huset kommer att ha närvarostyrd ventilation och efter kontorstid dimmras belysningen ner automatiskt. Tack vare dessa och många andra hållbara lösningar väntas byggnadens totala energiförbrukning bli minst 40 procent lägre än i jämförbara hus.

Under byggtiden återvinns eller återanvänds över 95 procent av byggavfallet och 20 procent av allt byggmaterial är tillverkat regionalt för att minska transporter och utsläpp.

För att Kvarteret Hilton ska nå LEED Platinum så måste: 

  • Byggnaden bidra till förstärkt biodiversitet och mikroklimat
  • Klimatanpassningsåtgärder integreras i huset
  • Kvarteret integreras med grönska i flera dimensioner
  • Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet tas i beaktande
  • Energieffektiva tekniklösningar är en självklarhet
  • God vattenförbrukning och smarta materialval

Vill du veta mer om Kvarteret Hilton?
Kontakta vår uthyrare Gunnar.

Uthyrare Gunnar Lenander 072-237 57 76 gunnar.lenander@vasakronan.se