Bankpalatset Bankpalatset

Bankpalatset i korthet

Fastighet

Styrpinnen 15

Kommun

Stockholm

Byggt/ombyggt

1901/2020

Lokalytor

4 250 kvadratmeter

Adress

Kungsträdgårdsgatan 16/ Näckströmsgatan 1

Unik möjlighet till eget hus i Kungsträdgården

Nu finns en unik möjlighet till ett helt eget hus, fullt på rik historia på en anrik och prestigefull plats. I paradläge mitt i city bara ett steg bort från Kungsträdgårdens folkliv och puls.

En bankbyggnad med historia

Här finns storstadslivet två steg från ytterdörren. Kungsträdgården är en urban och älskad plats, som ger puls åt hela området. Här blomstrar folklivet, men adressen tillåter ändå anonymitet för den som önskar.

Styrpinnen 15 byggdes för att imponera. Fastigheten upprättades 1901 av och åt Hernösands enskilda bank. Arkitekten Erik Lallerstedt ritade fasaden som utfördes i närkekalksten med skulpterade utsmyckningar av gotlandssandsten. I hörnet placerades ett torn med en lång uppskjutande kopparspira. Det var det första bankpalatset som restes längs med Kungsträdgården och blev startskottet för en förskjutning av stadens finansiella maktcentrum, från Gamla Stan till Norrmalm. Än idag förknippas den här delen av city med finansiella institutioner.

Ett bankpalats är byggt för att stå. Både byggnaden och arkitekturen är robust och varaktig. Men med tiden förändras behov och krav på våra kontor. Därför har vi gift ihop det bästa av två världar. I den anrika historiska byggnaden är de stora valvet en trappa ner fortfarande kvar. Likaså de utsmyckade direktions- och styrelserummet en trappa upp. Samtidigt byggs huset om för att kunna tillgodose moderna och effektiva kontorslösningar utan att tumma på charmen.

 

Nära till allt

I Kungsträdgården mitt i city finns mycket goda kommunikationer med tunnelbana, bussar, båttrafik, spårvagn och cykelbanor. Närmsta tunnelbanestation är Kungsträdgården, men Östermalmstorg, T-centralen och Centralstationen ligger på ett kort promenadavstånd. I närheten finns ett flertal allmänna parkeringsgarage, exempelvis på Regeringsgatan och Smålandsgatan.

Läget mitt i stan innebär närhet till allt, exempelvis gallerian, NK, Stureplan och Sergels torg. Fastigheten har två gatuentréer, en från Kungsträdgårdsgatan och en på Näckströmsgatan.

Storstadsliv med möjlighet till avskildhet

Bankpalatset är en vacker fastighet mitt i centrala Stockholm vid Kungsträdgården. Det centrala läget i Stockholm innebär att all önskvärd service finns i omkringliggande kvarter. Närhet till butiker, restauranger och kommunikationer ger fastigheten ett paradläge. Dessutom är det lätt att ta sig till grönområden som Djurgården och Skeppsholmen för en joggingtur eller lunchpromenad.

Snabbfakta

 • Total uthyrningsbar yta – 4 250 kvadratmeter
 • Drygt 400 arbetsplatser
 • Yteffektiva och flexibla lokaler
 • Miljöcertifiering – LEED Guld
 • Takterrass med fantastisk utsikt
 • Mitt i city vid Kungsträdgåren med närhet till allt.
 • Närmsta tunnelbanestation är Kungsträdgården.
 • Promenadavstånd till Östermalmstorg, T-centralen och Centralstationen.
 • Närhet till allmänna parkeringsgarage.
 • Fastigheten upprättades av Hernösands enskilda bank 1901.
 • Fasad i närkekalksten med skulpterade utsmyckningar av gotlandssandsten.
 • Inflytt Q1 2020.

Vill du veta mer om Bankpalatset?
Kontakta mig!

Uthyrare Richard Helgesson 070-737 04 60 richard.helgesson@vasakronan.se