Grev Tureplan Grev Tureplan

Grev Tureplan – En unik oas med karaktär

Där pampiga Birger Jarlsgatan möter Grev Turegatans folkliv, och där Östermalmstorgs charm blandar sig med Riddargatans historiska byggnader, finns ett hus som länge stått i skymundan.

Grev Tureplan, en klassisk byggnad med historia och själ sprungen ur en funktionell och tidlös svensk 30-tals arkitektur, så kallad ”Swedish Grace” kommer nästa år att varsamt renoveras för att möta modern funktion, men med bibehållen tidlös och sober elegans.

I projektet putsar vi upp en pärla med klassisk karaktär, häpnadsväckande kvaliteter och unik personlighet – redo för framtidens krav på flexibilitet, hållbarhet och nyfikenhet. Här erbjuder vi toppmoderna funktioner och tekniklösningar i en klassisk miljö med respekt för historia, nutid och framtid.

Arkitekt: Kockum Luttinger Söderström
Huvudentreprenad: Delad entreprenad.

Ett klassiskt hus med flöde, energi och lugn

Grev Tureplan är en klassisk byggnad med historia och själ sprungen ur en funktionell och tidlös svensk 30-tals arkitektur, så kallad ”Swedish Grace”. Bakom den klassiska fasaden, klädd i ursprunglig Ekebergsmarmor, finns en väl bevarad interiör byggd i exklusiva material och ett omsorgsfullt hantverk. Det här vill vi förstås bevara, och lyfta fram med varsam hand i renoveringen.

Kombinationen av stora, öppna ytor med en vacker utsikt över levande gator tillsammans med den gröna, avskärmade och lugna innergården skapar en plats för en plats att utvecklas på. Och en plats att bjuda in till. Med generös takhöjd, allt du kan önska precis intill knuten och oslagbar närhet till kommunikationer är det här en plats gjord för sofistikerade möten. En plats som erbjuder puls och naturliga tempoväxlingar. Lugn och energi på samma gång.

Läs mer om Grev Tureplan

ARC hyr 6 500 kvm i projektfastigheten Grev Tureplan i Stockholm. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.

Vad händer nu? Lite kort om projektets olika faser

  • I början av 2022 flyttar de sista hyresgästerna ut och inre rivningar påbörjas i huset.
  • Under sommaren kommer produktion att starta.
  • Vid årsskiftet 2023/2024 kan hyresgästerna flytta in.
  • Längs med Grev Turegatan kommer restauranger att finnas.
  • Längs med Birger Jarlsgatan kommer det att vara butiker.
  • Gatuplanet vid det nya Grev Tureplan kommer att ha ett premiumerbjudande för de som arbetar och bor i närområdet vad gäller mat och shopping. En trappa upp och upp till översta våningen kommer ett modernt kontor i ett sobert och tidlöst utförande att erbjuda plats för arbete och kreativa möten.
  • Grev Tureplan utvecklas inom befintlig detaljplan. Om den nya detaljplanen för hela Sperlingens backe vinner laga kraft kan en påbyggnad genomföras inom ramen för projektet.

Aktuell bygginformation

Kort om Grev Tureplan

Fastighet
Sperlingens Backe 47

Kommun
Stockholm

Adress
Birger Jarlsgatan 16 / Grev Turegatan 1

Byggt/ombyggt
1935/1993 & 2021-2023 (inflytt dec 2023)

Lokalytor
Cirka 12 000 kvadratmeter BTA och 8488 LOA inklusive påbyggnad

Miljöcertifiering
Ska miljöcertifieras enligt LEED med mål LEED Platinum

Vill du veta mer om Grev Tureplan eller hur vi jobbar med stadsutveckling? Prata med Daniel.

 

Läs mer om Grev Tureplan

Aktuell bygginformation

Fastighetsutvecklare Daniel Engberg daniel.engberg@vasakronan.se