Hötorgsterrassen – en urban oas

Hötorgsterrasen grön oas

Tack för en härlig säsong!

Hötorgsterrassen är nu stängd för säsongen. Det har varit en annorlunda sommar, och vi är glada att vi trots allt kunnat välkomna så många upp på terrassen för boule, lunch, spel, glass, träning och allmänt härligt häng.

Nu tar vi paus! Följ oss på sociala medier för senaste uppdateringarna.

Tack för i år!

På Hötorgsterrassen är gott att vara. Följ Hötorgsterrassens facebook-konto för aktuell information om vad som händer och när.

Sommarhäng sedan 2015

Mellan de ståtliga Hötorgshusen i Sergelstan hittas Hötorgsterrassen. En plats som förut varit gömd och glömd är numer en somrig en mötesplats som vi fyller med allt från after works till konstutställningar och crossfit.

Hötorgsterrassen ligger mellan Hötorgsskraporna 1 till 4, och är granne med Konserthuset och Hötorget. Redan på 1950-talet föddes och förverkligades idén om en terrass för alla, mitt i city. Hötorgsterrassen var öppen i några år och stängdes sedan ner.

Sommaren 2015 öppnades den åter för allmänheten efter att ha varit stängd i över 40 år. Tanken var att kunna erbjuda en grön, skön citypark för stockholmare och turister. Vi lyfte upp food trucks med kranar från Hötorget och fyllde terrassen med växter, skönt häng och aktiviteter. Terrassen blev snabbt en succé och besökarna flockades. Sedan dess har vi återupprepat framgångsreceptet varje sommar, men kryddat det lite extra för varje år.

Det finns gott om outnyttjade ytor i våra städer. Slutna terrasser, innergårdar parkeringsplatser som kan få lite och skänka liv och rörelse till ett område. Hötorgsterrassen gjuter liv i staden under sommarmånaderna. Platsen har blivit en given träffpunkt för många av stadens invånare som söker en trevlig oas att mötas i, och sommaren 2018 slogs besöksrekord med ett snitt på 20 000 besökare i veckan.

Hötorgsterrassen är en del av utvecklingen av SergelstanPlanerna för terrassen ligger just nu på ritbordet. Hur den kan optimeras gällande bland annat access och väderskydd? Ambitionen är att Hötorgsterrassen ska kunna nyttjas på ett så hållbart sätt som möjligt även framöver.

Efter att ha varit stängd i över 40 år öppnades terrassen på prov 2015. Första säsongen lyftes food trucks upp på terrassen, och satsningen blev en succé hos stockholmarna.

Kontakta oss om du vill veta mer om Hötorgsterrassen.

 

Affärsområdeschef kontor Anna Nordin 073-046 56 02 · 08-566 205 92 anna.nordin@vasakronan.se