Välkommen till
Telefonplan Hus 02, Lurius

Telefonvägen 28 / Dialoggatan 20-22

Kundservice & felanmälan

08-566 206 00
kundservice@vasakronan.se

Ring eller mejla om du vill göra en felanmälan. Öppet vardagar 8-17.
Akuta ärenden kan ringas in dygnet runt på samma nummer.

Dina kontaktpersoner

Så gör vi i fastigheten

Avfall & källsortering

Källsortering – en viktig del i vårt miljöarbete
Vasakronan strävar efter att utveckla vårt miljöarbete tillsammans med våra hyresgäster för att både kunna se till att fastigheterna har en god miljöstatus och att kunna reducera vår gemensamma miljöpåverkan. Avfallshanteringen i fastigheten går till på följande sätt:
Miljöstation finns på gården och har två utrymmen. Inpassage sker med passerbricka.

Vid miljöstationen finns följande fraktioner:
Brännbart, wellpapp, papperstidningar, pappersförpackningar, färgat och ofärgat glas, plast, lysrör, el, metall, trä, matavfall m.m.
 
Ragn Sells har hand om miljöstationerna. 

För tillträde till miljöstationerna krävs en kod. Kontakta Savills på 08-674 03 00, www.savills.se, för mer information.

Tack för att du källsorterar!

Snöröjning & istappstelefon

Istappstelefon
Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, ring omedelbart till Vasakronans kundtjänst på telefonnummer: 08- 566 20 600.

Istappstelefonen, tel 020 47 82 77, är ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter i Stockholmsområdet.

Utrymning & brandskydd

Varje lägenhet är försedd med brandvarnare. Vid fara ring 112. 

För mer information om brandskydd i fastigheten, kontakta Savills, www.savills.se, tel 08 674 03 00.

Miljöcertifiering

Miljöcertifierad fastighet
Fastigheten är certifierad på guldnivå enligt LEED, ett internationellt och etablerat miljöcertifieringssystem för byggnader. LEED bedömer flera olika miljöaspekter för fastigheter och lokaler, till exempel energianvändning, klimatpåverkan, avfallshantering och påverkan från transporter.

Att vara hyresgäst i en LEED-certifierad fastighet innebär ett ansvar i brukandet av lokalen och byggnaden för att skapa minsta möjliga miljöbelastning. För att fastigheten ska kunna behålla certifieringen är det viktigt att du som hyresgäst känner till vilka ramar och riktlinjer som gäller.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din fastighetschef på Vasakronan.

Läs mer om LEED-certifiering här: https://www.sgbc.se/certifiering/leed/

Säkerhet & inpassering

Porten är låst dygnet runt. Inpassage sker med passerbricka.

Kontakta Savills för mer information: www.savills.se, 08 674 03 00. 

Din lokal

Fastighetsnät & fiber

Tv, data och telefoni distribueras via avtal med Ownit AB. www.ownit.se
För mer information kontakta Ownit direkt eller Savills 08 674 03 00, www.savills.se.  

Inomhusklimat

Rökning
Rökning är inte tillåten inomhus. Rökare hänvisas till rökning utanför byggnaden och en yta på Björkgården har iordningställts för rökare. Tänk på att inte stå nära entréer så att rök kommer in i byggnader.

Service i närområdet

Inom ”Telefonfabrikens lokaler” och i de närmaste omgivningarna har servicen ökat markant senaste åren. Vid Telefonplans tunnelbanestation hittar du mycket av det du behöver en vanlig vardag, t ex apotek, blomsterbutik, närlivs och pressbyrå.

Vid Telefonplan finns ett tiotal restauranger. I den gamla vaktkuren för Ericsson, till vänster om Försäkringskassans entré, hittar du till exempel populära Krubb. Inne i området finns Addfood som har en välbesökt buffélunch och vietnamesiska restaurangen Viet Bistro. Hos Konstfack finns café och restaurang Glasklart och vid torget och utmed LM Ericssons väg finns ytterligare ett antal restauranger, bland annat välkända restaurang Landet.  

På Dialoggatan ligger SATS gym och utmed Tellusgången finns både Klättercentret, frisör, kiosk och kemtvätt med skrädderiservice.  

Att ta sig till och från fastigheten

Kommunikationer

Kommunalt
Telefonplan ligger 13 minuter från T-centralen, röd linje mot Fruängen. Två tunnelbanestationer från Telefonplan ligger Liljeholmen där bland annat tvärbanan och flygbussar stannar.

Närmaste pendeltågsstation är Älvsjö. Därifrån finns anslutningsbussar till Telefonplan som tar cirka 10 minuter.

Bil
Telefonplan ligger 15 minuter från Stockholms city via E4/E20. Området ligger även nära Södra länken för resor mot Nacka.

Parkering & laddplatser

På Telefonplan finns markparkering för ca 400 bilar.

För korttidsparkering gäller betalning via app eller P-automat inom området. Mellan Klättercentret och restaurang Addfood finns besöksparkering där p-skiva gäller för en 1 timmes parkering.

För motorcyklar finns flera avgiftsfria parkringplatser inom området.

Se länk till p-karta nedan.

Cykelparkering

Det finns ett flertal cykelställ i området, och vi är tacksamma om cyklisterna använder dem. Det finns även ett cykelrum i källarplanet. 

Det är inte tillåtet att ställa cyklar på parkeringsplatser eller i husens entréer och trapphus. Entréer och trapphus är utrymningsvägar och måste hållas rena från föremål, och vi hoppas att det respekteras.