Välkommen till Seaside
Hammarby Kaj 10A / Hammarby Kaj 10D
Om fastigheten

Första parkett vid kajen, en kort promenad från Södermalm. Sthlm Seaside är en del av det nya distriktet Sthlm New Creative Business Spaces som ligger i Hammarby Sjöstad strax intill Skanstullsbrons södra fäste. Läget är unikt. Inte många andra kontor i Stockholm har bryggor utanför dörren och fantastiskt sjöutsikt. Huset har åtta plan och glasfasaden släpper in mycket ljus. Och så fort vårsolen tittar fram lockar bryggorna vid kajen för samlingar, luncher och fikastunder. Kommunikationerna är mycket goda med omedelbar närhet till tvärbanestationen Mårtensdal och bussar och tunnelbana på gångavstånd.
Fastighetens historia
Stränderna kring Hammarby sjö har en lång tradition som plats för olika slags industrier, ursprungligen främst textilindustrier. När industrierna flyttade från området under 1970- och 80-talen och Hammarbyhamnen fick en minskad roll som godshamn började kommunen se sig om efter en ny användning av marken kring sjön.
Under 90-talet började dagens Hammarby Sjöstad att byggas. Huvudidén i planarbetet var att visa på en unik möjlighet att vidga den centrala innerstaden med vatten i fokus, samtidigt som ett gammalt industri- och hamnområde skulle förvandlas till en modern stadsdel.
Området kommer 2020 att vara fullt utbyggt med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och 150 000 m² arbetsplatser. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad med två uppgångar.
Sthlm Seaside ligger i det nya distriktet Sthlm New Creative Business Spaces strax intill Skanstullsbrons södra fäste. Byggnaden stod klar 2016 och de första kunderna flyttade in kring årsskiftet 2016/2017. Läget är unikt. Inte många andra kontor i Stockholm har bryggor utanför dörren och fantastiskt sjöutsikt. Huset har åtta plan och glasfasaden släpper in mycket ljus.
Konst
I byggnaden finner ni konst i förbindelsegången mellan Hammarby Kaj 10 och Fredriksdalsgatan. Konstverket är skapat av unga på Fryshuset tillsammans med elever som går i bild och form-passionen på Fryshusets grundskola.
Konstverket består av 20 st plywoodskivor med det totala måttet 12*5 meter. Se bild via länk längst ned.
Huvuddesignen består av en stor våg skapad av lärare på Fryshuset. Vågen plockar upp vattnet framför byggnaden och samtidigt symboliserar den de ungas inneboende kraft. Vågen fungerar som ett ram till elevernas verk och eleverna har dekorerat vågen med hjälp av målarfärg och tuschpennor. Elevernas gestaltning följer Fryshusets värdegrund/vision:
Värdegrund:
Vi ger uppmuntran, förtroende och ansvar. Det bygger kunskap och självkänsla som lyfter fram individens inneboende kraft ”
”Vi lyssnar på vad som händer i samhället och agerar direkt. Vi är inte rädda för det som är nytt och okänt. Vi ser möjligheter och mobiliserar krafter där andra ser problem. Vi provar oss fram, korrigerar och förbättrar ständigt våra metoder ”
”Vi utgår från individens behov. Här står dörren alltid på glänt för den som vill engagera och utveckla sig, oavsett bakgrund”
”Vi tror på respektfulla möten där lusten att delta och gemensamma intressen överbryggar alla motsättningar, olikheter och ökar förståelsen”
Byggt/ombyggt: 2017/
Miljöcertifiering: LEED Platina (2017)
Taxonomilinjerad byggnad: Ja
Total energianvändning: 57.7kWh/m2, 2024
Utsläppsintensitet: 0.1437 kg CO2/m2, 2024
Kontor: 12 145 m2
Övrigt: 312 m2
Arkitekt: Brunnberg & Forshed
I din lokal
Fastighetsnät & fiber
Den här fastigheten har ett fibernät som ägs av Vasakronan. Det kan användas av dig som hyresgäst för att ansluta din lokal till internet,oavsett vilken internetleverantör du har.
Telia och Advania är exempel på två leverantörer som har förberett anslutningar till fastigheten för snabb access.
Läs mer om erbjudanden från Advania och Telia eller om du vill ansluta en annan leverantör Klicka här för mer information
Planerar ni en egen fiberinstallation måste det genomföras i samråd Vasakronans nätadministratör.
Information om fiberdragning Klicka här för mer information
Inomhusklimat
Ventilation, värme och kyla
Ventilationen är normalt i drift vardagar mellan kl. 07.00 -18.00. Förlängd drift motsvarande 1 timme kan påkallas med hjälp av centralt belägna tryckknappar inom lokalen.
Vart tredje år genomförs en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Boverket.
Inomhustemperatur
Vi föds med en inre termostat som är förinställd och gör att vi kan uppleva värme och kyla helt annorlunda än kollegorna. Att skapa ett inomhusklimat där alla trivs blir ibland därför en stor utmaning. Självklart ska temperatur och ventilation vara rätt inställda, men för att lyckas fullt ut med ett bra inomhusklimat behövs även din och er hjälp.
Du som hyresgäst kan i de flesta lokaler själv justera temperaturen efter önskemål. Är du osäker på hur kontakta teknikansvarig som gärna visar hur du går till väga.
Ta del av våra generella tips för ett bättre inomhusklimat Vad är lagom varmt för dig? – Vasakronan
Rökning
Rökning är inte tillåten inne i fastigheten samt allmänna utrymmen, som entréer, terrasser, hissar och trappor. Tänk också på att inte stå för nära entréer eller friskluftsintag, så att rök kommer in i fastigheten.
Enligt lag (2018:2088) är det förbjudet att röka vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. Förbudet omfattar all rökning, även e-cigaretter och vapes. Beslutet har fattats av Riksdagen som även lägger ansvaret för att rökförbudet efterlevs vid gemensamma entréer på oss som fastighetsägare.
Om entrén till lokalen ligger i direkt anslutning till gatan är det den som har verksamhet i lokalen som ansvarar för rökförbudet. Det innebär exempelvis att affärsinnehavare med egen entré är ansvarig för att informera om att rökförbudet gäller.
Utrymning & brandskydd
Denna fastighet
I fastigheten finns automatiskt brandlarm och automatisk vattensprinkler finns i byggnaden.
Från arbetsplatserna kan man nå minst två utrymningsvägar och dessa får inte blockeras. Utrymningsvägarna är markerade med gröna, lysande hänvisningsskyltar som alltid är tända, även vid strömavbrott.
Vid brand går hissarna till entréplan och släpper av eventuella passagerare. Hissarna får inte användas vid brand.
I hisshallen våning 4-10 finns en tryckknapp med tvåvägskommunikation för att påkalla hjälp vid evakuering. Larm vidarekopplas till brandförsvarstablån i entré Västgötagatan 5, där anropet lokaliseras och kvitteras av Räddningstjänsten. ”Kvittens” visas på anropsapparatens display och därefter sker undsättning av den nödställde.
Utrymningslarm vid brand
I byggnaden finns rökdetektorer som vid brandrök automatiskt utlöser ett utrymningslarm. Signal till utrymning ges via siren och ljuder lokalt hos den hyresgäst där rök indikerats. I vissa utrymmen, t.ex. fläktrum, är utrymningslarmet kompletterat med rött blixtljus.
För att tillkalla Räddningstjänsten ska brand larmas via telefon 112, detta då utrymningslarmet inte är vidarekopplat till Räddningstjänsten. Utlöst larm går som fastighetslarm till Vasakronan.
Du kan själv utlösa utrymningslarmet med hjälp av röda tryckknappar placerade i utrymningsvägarna. Begränsa brandhärden genom att stänga fönster och dörrar.
Sprinkler
I byggnaden finns en heltäckande automatiskt vattensprinkleranläggning installerad. Vid utlöst sprinkler går larm direkt till Räddningstjänsten.
Ett sprinklerhuvud består av en glasbulb som brister vid 68 °C eller skadegörelse och automatiskt startar vattenspridning från aktuellt sprinklerhuvud.
Brandceller
Byggnaden är indelad i ett antal brandceller för att förhindra att brand och rök sprids. Varje brandcell avgränsas av brandklassade bjälklag, väggar och dörrar. I huvudsak är respektive hyresgästlokal, trapphus, hiss- och installationsschakt, garage, förråd, fläktrum och avfallsrum egna brandceller.
Dörrar i brandcellsgränser som är uppställda mot magnet kan stängas manuellt via tryckknapp märkt ”branddörrstängning”. Dörrarna stängs automatiskt vid brand och får absolut inte spärras genom kilar eller dylikt.
Systematiskt brandskyddsarbete SBA
Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete hanteras av alla verksamheter. Det är hyresgästens ansvar att:
• Utrymningsplan ska finnas på väl synliga platser i lokalen.
• Släckutrustning finns till hands inuti hyresgästens lokaler (inköp, installation, reparation, underhåll och service).
• Utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar
• All brandskyddsutrustning (sprinkler, brandlarm, brandsläckare etc.) hålls fria från förhindrande föremål.
• Utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på sitt företag.
• All personal och vikarier känner till utrymningsplanen samt arbetsuppgifter vid brand.
• Rapportera eventuella tillbud till Vasakronan.
• Fylla i en ”Skriftlig Redogörelse av Brandskydd” för berörda verksamheter, som sedan skickas in till brandförsvaret via Vasakronan.
• Du kan läsa mer om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet och få hjälp med att komma igång med just ditt brandskyddsarbete hos Stockholms Brandförsvars hemsida.
Utrymning
Hyresgästen ansvarar själv för återsamlingsplats och brandövningar samt utrymningsvägar, utrymningsplan och släckutrustning i den egna lokalen. För allmänna utrymmen ansvarar Vasakronan för utrymningsvägar och utrymningsplan.
Vill du veta mer om arbetsgivarens ansvar gällande utrymning, läs informationen angående utrymning på Arbetsmiljöverkets hemsida.
Utrustning
Vasakronans hyresgäster har rabatt på brandskyddsutrustning hos ett antal leverantörer. Kontakta Vasakronans kundservice 08-566 20 600 för mer information.
Brandtillsyn
Sker enligt ”Lag om skydd mot olyckor” som trädde i kraft 01.01.2004. Läs mer på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida » www.msb.se
Hjärtstartare
I fastigheten
Allmänna uteplatser & terrasser
Kommunen ansvarar för utvändig städning kring fastigheten, vid brister eller önskemål kontakta Vasakronans kundservice 08-566 20 600.
Avfall & källsortering
Hyresgästen ska sortera avfall inom lokalen i de fraktioner som finns i byggnadens källsorterings- och avfallsrum.
Logistikbolaget sköter miljörummen i fastigheten. För kontakt med Logistikbolaget ring 072-217 32 87 eller besök Hubsoder@logistikbolaget.se.
Se länk om vilka fraktioner som finns i miljörummen nedan.
Tack för att du källsorterar!
Säkerhet & inpassering
Generellt gäller att hyresgästen svarar för sitt eget skalskydd (lås, larm, kortläsare, galler m.m. i den egna lokalen) och uppmanas därför att kontakta sitt försäkringsbolag för mer information gällande villkoren för sin försäkring.
Inpassering
Entréerna har öppet kl 07.00-18.00 övrigt tid tagg för access.
Entrén till garaget är låst dynget runt, access via tag och kod.
Kontakta Vasakronan för frågor gällande säkerhet och inpassering.
Porttelefon
Finns i samtliga entréer och godsmottagning.
Gröna nödhandtag får enbart användas vid nödutrymning. Använd istället öppnaknapp för daglig passage.
Bevakning
Fastigheten bevakas av Securitas.
Lastkaj & leveranser
Post- och godshantering hanteras via Fredriksdalsgatan 22. Porttelefon finns för access.
Hyresgäster i huset har möjlighet att hyra en bur vid Fredrikdalsgatan 22 för mottagning av gods. Kontakta affärsansvarig för mer information.
Parkering & laddplatser
Apcoa | Hammarby Gård 12 | Hammarby Kaj 10A/10D
Reserverad plats : 2500 kr/plats/mån
Reserverad laddplats: 3100 kr/plats/mån
MC-plats: 424 kr/plats/mån
(För mer info besök Apcoa.se)
Cykelparkering
Cykelrum finns inomhus för hyresgästerna. Rummen nås via garageinfarten intill Fredriksdalsgatan 18, plan 2.
För att komma in i garaget krävs tagg/kort.
Det är inte tillåtet att parkera sin cykel i trapphus, källargångar, garage eller utomhus intill entréer.
Glöm inte att låsa din cykel. Vasakronan ansvarar inte för eventuella stölder.
Kommunikationer
Kommunikationerna i området är bra med direkt närhet till tvärbanan (station Mårtensdal), och bussar samt tunnelbana på promenadavstånd. Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm. Det är god tillgänglighet för cykel och åker du bil är du snabbt ute på Värmdöleden och Söderledstunneln för vidare färd. Södermalm finns på sju minuters promenadavstånd på andra sidan Skanstullsbron.
Bussar: Linjerna 71 och 401 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss) trafikerar området. Cirka 30 busslinjer från Gullmarsplan
Tvärbana: Station Mårtensdal. Tvärbanan går via Gullmarsplan, Liljeholmen och Alvik till Solna Centrum. Den går dessutom till Sickla och delar hållplats med Saltsjöbanan.
T-bana: Gröna linjen till Gullmarsplan eller Skanstull.
Båt: Färjorna M/S Lisen och M/S Lotten går till Barnängen på Södermalm. M/S Emelie kör sin egen trafik på rutten Hammarby Sjöstad – Masthamnen – Djurgården – Nybroplan.
Cykel: 5 km från Stockholm City.
Bil: Med Södra länken tar du dig snabbt till Värmdöleden/E4 och Nynäsvägen.
Snöröjning & istappstelefon
Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, ring till Vasakronans kundservice på 08-566 20 600.
Det går även bra att kontakta Istappstelefonen som är en tjänst dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar, snö/is på tak och mark.
Ring då 020-47 82 77 eller anmäl via hemsidan Istappstelefon.
Service i fastigheten
Vi erbjuder ett flertal olika servicetjänster i tillsammans med olika samarbetspartners.
Servicetjänster Bas behöver du se till att du har innan du flyttar in i din nya lokal, det kan exempelvis vara elavtal, it, telefoni, kontorsutrustning, lås och larm. Listan kan göras lång, men vi hjälper gärna till och skräddarsyr utifrån era behov.
Servicetjänster Tillägg är ett axplock av de vanligaste tilläggstjänster du kan komplettera med för att förenkla din vardag, exempelvis kontorsvärd, vaktmästeri, konferens, lokalanpassning, parkeringstjänster och cykelservice.
Kontakta kundservice eller din kontaktperson på Vasakronan för mer information om vilka tjänster som finns tillgängliga i just ditt hus Klicka här för mer information
I närområdet
Service i närområdet
I Hammarby Sjöstad finns det mesta man kan behöva. Hotell, ett fyrtiotal restauranger och caféer, välsorterade mataffärer, butiker, systembolag, apotek, konditorier, frisörer och annan service.
För den aktiva finns bra träningsmöjligheter ute i naturen eller på SATS, Friskis & Svettis m.fl. På nära avstånd finns också Sickla köpkvarter, Globen City samt Södermalms hela utbud.
Hållbarhet
Miljöcertifiering
Hållbarhetsfakta
Du hittar information om vilken miljöcertifiering fastigheten har, om den är taxonomilinjerad, den totala energianvändningen samt utsläppsintensiteten under fliken: Om fastigheten.
Miljöcertifiering
Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED. Certifieringen är ett kvitto på att byggnaden uppfyller hållbarhetskriterier inom exempelvis energieffektivitet och hälsosamma inomhusmiljöer.
Taxonomilinjerad byggnad
Om byggnaden är taxonomilinjerad uppfyller den EU:s fastställda granskningskriterier för miljömässig hållbarhet samt minimiskyddsåtgärder för social hållbarhet.
Hållbarhetsdata för er lokal
Många av våra hyresgäster redovisar sin miljöpåverkan i sin års- eller hållbarhetsredovisning. En vanligt förekommande post är energianvändningen i lokalen. Den samt uppgift om andel förnybar energi kan ni få på månadsbasis i vår hållbarhetsrapport för er lokal.
Hör av dig till din kontaktperson för att få ta del av hållbarhetsrapporten. I den finns även data för vatten- och avfallsmängder.
Läs mer om energiköp via Vasakronan
Hållbarhetstjänster
I många av våra fastigheter tillhandahåller vi olika hållbarhetstjänster, såsom avfallshämtning och cykelservice. Här nedan kan du läsa mer om respektive tjänst. Hör av dig till din kontaktperson om du vill veta mer och vad som gäller i din fastighet.
Läs mer om tjänsten avfallshämtning
Läs mer om tjänsten cykelservice
Vasakronans hållbarhetsarbete
På Vasakronan ska vi driva vår verksamhet på ett alltigenom hållbart sätt, ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. För det krävs att alla bidrar hela tiden.
Läs om Vasakronan och vårt ansvar för en hållbar utveckling
För många företag står lokalen för en stor del av verksamhetens miljöpåverkan och den påverkar också de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Se till att säkra er lokal både ur ett miljömässigt och socialt perspektiv.
Kontakt & Felanmälan
Dina kontaktpersoner


