Stockholm, Hammarby Sjöstad

Seaside


  • Adresser: Hammarby Kaj 10A / Hammarby Kaj 10D
  • Byggt/ombyggt: 2017/
  • Miljöcertifiering: LEED Platina (2017)
  • Kontor: 12 145 m2
  • Övrigt: 312 m2
  • Arkitekt: Brunnberg & Forshed
För hyresgäster

Fastighetens historia

Stränderna kring Hammarby sjö har en lång tradition som plats för olika slags industrier, ursprungligen främst textilindustrier. När industrierna flyttade från området under 1970- och 80-talen och Hammarbyhamnen fick en minskad roll som godshamn började kommunen se sig om efter en ny användning av marken kring sjön.

Under 90-talet började dagens Hammarby Sjöstad att byggas. Huvudidén i planarbetet var att visa på en unik möjlighet att vidga den centrala innerstaden med vatten i fokus, samtidigt som ett gammalt industri- och hamnområde skulle förvandlas till en modern stadsdel.

Området kommer 2020 att vara fullt utbyggt med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och 150 000 m² arbetsplatser. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad med två uppgångar.

Sthlm Seaside ligger i det nya distriktet Sthlm New Creative Business Spaces strax intill Skanstullsbrons södra fäste. Byggnaden stod klar 2016 och de första kunderna flyttade in kring årsskiftet 2016/2017. Läget är unikt. Inte många andra kontor i Stockholm har bryggor utanför dörren och fantastiskt sjöutsikt. Huset har åtta plan och glasfasaden släpper in mycket ljus.

Konst
I byggnaden finner ni konst i förbindelsegången mellan Hammarby Kaj 10 och Fredriksdalsgatan. Konstverket är skapat av unga på Fryshuset tillsammans med elever som går i bild och form-passionen på Fryshusets grundskola.

Konstverket består av 20 st plywoodskivor med det totala måttet 12*5 meter. Se bild via länk längst ned.

Huvuddesignen består av en stor våg skapad av lärare på Fryshuset. Vågen plockar upp vattnet framför byggnaden och samtidigt symboliserar den de ungas inneboende kraft. Vågen fungerar som ett ram till elevernas verk och eleverna har dekorerat vågen med hjälp av målarfärg och tuschpennor. Elevernas gestaltning följer Fryshusets värdegrund/vision:

Värdegrund:
Vi ger uppmuntran, förtroende och ansvar. Det bygger kunskap och självkänsla som lyfter fram individens inneboende kraft ”

”Vi lyssnar på vad som händer i samhället och agerar direkt. Vi är inte rädda för det som är nytt och okänt. Vi ser möjligheter och mobiliserar krafter där andra ser problem. Vi provar oss fram, korrigerar och förbättrar ständigt våra metoder ”

”Vi utgår från individens behov. Här står dörren alltid på glänt för den som vill engagera och utveckla sig, oavsett bakgrund”

”Vi tror på respektfulla möten där lusten att delta och gemensamma intressen överbryggar alla motsättningar, olikheter och ökar förståelsen”

Om fastigheten

Första parkett vid kajen, en kort promenad från Södermalm. Sthlm Seaside är en del av det nya distriktet Sthlm New Creative Business Spaces som ligger i Hammarby Sjöstad strax intill Skanstullsbrons södra fäste. Läget är unikt. Inte många andra kontor i Stockholm har bryggor utanför dörren och fantastiskt sjöutsikt. Huset har åtta plan och glasfasaden släpper in mycket ljus. Och så fort vårsolen tittar fram lockar bryggorna vid kajen för samlingar, luncher och fikastunder. Kommunikationerna är mycket goda med omedelbar närhet till tvärbanestationen Mårtensdal och bussar och tunnelbana på gångavstånd.

Service i närområdet

I Hammarby Sjöstad finns det mesta man kan behöva. Hotell, ett fyrtiotal restauranger och caféer, välsorterade mataffärer, butiker, systembolag, apotek, konditorier, frisörer och annan service.

För den aktiva finns bra träningsmöjligheter ute i naturen eller på SATS, Friskis & Svettis m.fl. På nära avstånd finns också Sickla köpkvarter, Globen City samt Södermalms hela utbud.

Kommunikationer

Kommunikationerna i området är bra med direkt närhet till tvärbanan (station Mårtensdal), och bussar samt tunnelbana på promenadavstånd. Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm. Det är god tillgänglighet för cykel och åker du bil är du snabbt ute på Värmdöleden och Söderledstunneln för vidare färd. Södermalm finns på sju minuters promenadavstånd på andra sidan Skanstullsbron.

Bussar: Linjerna 71 och 401 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss) trafikerar området. Cirka 30 busslinjer från Gullmarsplan

Tvärbana: Station Mårtensdal. Tvärbanan går via Gullmarsplan, Liljeholmen och Alvik till Solna Centrum. Den går dessutom till Sickla och delar hållplats med Saltsjöbanan.

T-bana: Gröna linjen till Gullmarsplan eller Skanstull.

Båt: Färjorna M/S Lisen och M/S Lotten går till Barnängen på Södermalm. M/S Emelie kör sin egen trafik på rutten Hammarby Sjöstad – Masthamnen – Djurgården – Nybroplan.

Cykel: 5 km från Stockholm City.

Bil: Med Södra länken tar du dig snabbt till Värmdöleden/E4 och Nynäsvägen.

Parkering & laddplatser

Garaget har enbart förhyrda platser. Infart sker via garageport intill från Fredriksdalsgatan 18. Maxhöjd för fordon är 2,2 meter. OBS lokala avvikelser kan förkomma och är skyltade.

Parkeringsoperatören Apcoa tar hand om Vasakronans garageplatser i huset. Om ni är intresserade av att hyra p-plats eller har övriga frågor gällande parkering vänligen kontakta Apcoa:

E-post: vasakronan@apcoa.se
Telefonnummer: 08 556 306 70
Chatt: www.apcoa.se

Dina kontaktpersoner

Michael Wäneskog
Affärsansvarig kontor

070-576 71 48 · 08-782 04 19

Skicka e-post
Louise Eklund
Bitr. affärsansvarig

076-145 75 49 · 08-566 206 41

Skicka e-post
Bo Berggren
Teknikansvarig

08-566 207 31

Skicka e-post