Välkommen till Hötorgshus 3-4
Sergelgatan 8-14 / Sveavägen 5-9 / Mäster Samuelsgatan 42
Om fastigheten

Fastigheten Beridarebanan 11 utgör två av de fem Hötorgsskraporna och har sedan uppförandet i början av 1960-talet utgjort ett av de mest kända inslagen i Stockholmsbilden. 2014 startade omvandlingen av det vi idag kallar Sergelstan. I kvarteren har hus från 50- och 60-talet renoverats och byggts om på ett alltigenom hållbart sätt, och bjuder nu på attraktiva stråk med butiker, restauranger, caféer, service och upplevelser. Det är den mest omfattande stadsutvecklingen sedan 50 år och en historisk förändring av stadsbilden där fastighetsägare och Stockholm stad tillsammans investerat drygt 15 miljarder.
I huset finns reception, konferensanläggning, cykelservice och takterrasser. Kvarteren är Stockholms mest centrala och numera är här liv och rörelse under dygnets alla timmar med attraktiva och aktiva gatuplan och takterrasser för både hyresgäster och allmänheten.
Fastigheten är vinnare av miljöpriset Sweden Green Building Award 2021 och har högsta miljöcertifiering enligt LEED Platinum.
Fastighetens historia
Platsen för Beridarebanans fastighet är historisk mark. Under medeltiden låg byn Väsby troligen där Sveavägen idag möter Kungsgatan. På denna bys ruiner anlade Gustav Vasa en kunglig ladugård för kor. Där lät hans son Johan III senare inhysa ett lejon som han fått från England.
Även andra kungligheter använde platsen. Gustaf II Adolf tyckte om tornerspel och uppförde en ”beridarebana” för riddarlekar. På denna bana fick även män som skulle ut i det 30-åriga kriget utföra sin soldatmönstring. Det är alltså från denna beridarebana som fastighetsnamnet härstammar.
1644 jämnades marken till och gjordes om till salutorg. Torget stensattes 1670. Norra delen var Bondtorget med kött och mjölk medan det på den södra delen såldes grönsaker och bröd. Så småningom växte det Hötorget vi känner till idag fram. 1881 öppnade Paul U Bergström sin första butik vid torget och efter lyckade affärer kunde han öppna filialer på alla sidor av torget. Dagens PUB-hus invigdes 1926.
1952 invigdes Hötorgets tunnelbanestation, då under stationsnamnet ”Kungsgatan”. Några år senare, mellan 1955-1966, byggdes de fem hötorgsskraporna eller ”trumpetstötarna” som de även kom att kallas. Skraporna var starkt präglade av modernismens idéer och byggnaderna var släta, geometriska och omgivna av ljus och luft. För att uppnå den ”slanka” karaktären fick varje huskropp bestå av två skivor, inbördes förskjutna i höjd och sidled med enhetliga fönsterlösa gavlar.
Projektet var ett av de tidigaste och mest konsekventa av denna typ av cityförnyelse. Skisserna till anläggningen presenterades redan 1946. Även Sergelgatan som löper utmed skraporna blev en av de första gågatorna i Sverige.
Den tredje och fjärde skrapan skiljer sig ifrån de två första eftersom fasaden går i ljust blågrått istället för mörkt. Arkitekten bakom den tredje skrapan var Sven Markelius och den fjärde skrapan ritades av Lars-Erik Lallerstedt.
Det finns en enorm mängd gamla bilder av hur det sett ut i kvarteret tidigare. Länkarna nedan visar endast ett axplock.
Hötorget med Saluhallen i fonden, vy mot Hötorgsskrapornas läge 1946
Kvarteret från ovan 1952
Första skrapan nästan klar 1958
Sergelgatans första del invigs 1959
Plantering vid andra skrapan 1962
Besök gärna Stockholmskällan för att se fler bilder och få mer information om kvarteret Beridarebanan eller andra platser som Du kan vara intresserad av!
1961/1993/2000/2007
Miljöcertifiering:LEED Platina (2020)
Kontor:18 016 m2
Butik:4 018 m2
Övrigt:2 318 m2
Arkitekt:Sven Markelius, L-E Lallerstedt
Nyheter
Myrorna x Vasakronan
Från 28 april till och med 16 maj kommer vi tillsammans med Myrorna att placera ut insamlingsboxar på Sergelkonferensen.
Passa på att vårstäda garderoben och samtidigt bidra till en god sak. Det är också ett ypperligt tillfälle att bli av med textilier som nu, efter den nya textillagstiftningens inträde 1 januari, inte får slängas bort hur som helst.
Genom att skänka saker till Myrorna bidrar du till Frälsningsarméns viktiga arbete för människor i utsatthet. Myrornas överskott går till bland annat stöd till barnfamiljer med ekonomiska svårigheter, matkassar och kläder till behövande, stödboende för kvinnor som utsätts för våld samt hjälp till personer i hemlöshet.
Har du frågor går det bra att kontakta Niklas på Sergelkonferensen
niklas.holmberg@arenavasakronan.se
+46761393593
Din lokal
Fastighetsnät & fiber
Den här fastigheten har ett fibernät som ägs av Vasakronan. Det kan användas av dig som hyresgäst för att ansluta din lokal till internet, oavsett vilken internetleverantör du har. Telia och Advania är exempel på två leverantörer som har förberett anslutningar till fastigheten för snabb access.
Läs mer om erbjudanden från Advania och Telia eller om du vill ansluta en annan leverantör Klicka här för mer information
Planerar ni en egen fiberinstallation måste det genomföras i samråd Vasakronans nätadministratör.
Information om fiberdragning Klicka här för mer information
Inomhusklimat
Var tredje år genomförs i kvarteret så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Boverket.
Ventilation, värme och kyla
Fastighetens ventilationssystem har både till- och frånluft med komfortkyla. Du kan i viss mån själv reglera temperaturen i din lokal. Detta görs med hjälp av den reglerbara rumstermostaten på väggen.
Drifttiden för ventilationssystemet är verksamhetsanpassat men generellt gäller kontorstider. Fjärrvärme och geoanläggning finns i fastigheten.
Rökning
Rökning är inte tillåten inne i fastigheten samt allmänna utrymmen, som entréer, terrasser, hissar och trappor. Tänk också på att inte stå för nära entréer eller friskluftsintag, så att rök kommer in i fastigheten.
Enligt lag (2018:2088) är det förbjudet att röka vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. Förbudet omfattar all rökning, även e-cigaretter och wapes. Beslutet har fattats av Riksdagen som även lägger ansvaret för att rökförbudet efterlevs vid gemensamma entréer på oss som fastighetsägare.
Om entrén till lokalen ligger i direkt anslutning till gatan är det den som har verksamhet i lokalen som ansvarar för rökförbudet. Det innebär exempelvis att affärsinnehavare med egen entré är ansvarig för att informera om att rökförbudet gäller.
Inomhustemperatur
Vi föds med en inre termostat som är förinställd och gör att vi kan uppleva värme och kyla helt annorlunda än kollegorna. Att skapa ett inomhusklimat där alla trivs blir ibland därför en stor utmaning. Självklart ska temperatur och ventilation vara rätt inställda, men för att lyckas fullt ut med ett bra inomhusklimat behövs även din och er hjälp.
Du som hyresgäst kan i de flesta lokaler själv justera temperaturen efter önskemål. Är du osäker på hur kontakta teknikansvarig som gärna visar hur du går till väga.
I Värdens Pocket kan du läsa mer om inomhusklimatforskning, kroppstemperaturer, kall- och varmblodiga människotyper med mera.
Så gör vi i fastigheten
Avfall & källsortering
Kontorshyresgäster har tjänsten Avfallshämtning.
Miljörummet ligger på plan -1 tr. Access till miljörummet med bricka + kod.
Fraktioner i miljörummet:
Brännbart avfall
Färgade glasförpackningar
Hårda och mjuka plastförpackningar
Ljuskällor
Lysrör
Ofärgade Glasförpackningar
Organiskt matavfall
Wellpapp
Butikshyresgäster slänger sitt avfall i anvisat miljörum i anslutning till lastfaret på garageplan.
Miljöstationen är bemannad på vardagar mellan 07:00 – 16:00. Vid miljörummet identifierar sig hyresgästen med sin passerbricka, varpå avfallet vägs och registreras för att sedan sorteras i rätt fraktion.
Vasakronan ansvarar för att tillhandahålla uppmärkta fraktioner i miljörummet. Vi ser till att dessa töms och hämtas på vår bekostnad. Ansvarig entreprenör är Ragn-Sells, vilka även driver miljöstationen Hötorgscity på -1 tr i Hötorgsgaraget.
Hantering av övriga avfallsprodukter såsom sekretesspapper, farligt avfall och större emballage ombesörjes och bekostas av hyresgästen. Avtal kan tecknas med Ragn-Sells.
För kontakt med Ragn-Sells, ring 0771 88 88 88.
Tack för att ni källsorterar.
Snöröjning & istappstelefon
Vasakronan ser till att snöröjning sköts inom kvarteret. Omkringliggande gator ansvarar Stockholms stad för.
Om farliga istappar upptäcks på fastigheten, ring till Vasakronans kundservice på 08-566 20 600. Det går även bra att kontakta Istappstelefonen som är en tjänst dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar, snö/is på tak och mark. Ring då 020-47 82 77 eller anmäl via hemsidan Istappstelefon
Utrymning & brandskydd
Utrymningslarm finns på varje våningsplan och rökdetektorer och sprinklers finns i hela fastigheten. Varje våningsplan är en egen brandcell och bjälklagen mellan våningarna står emot brand i 60 minuter.
För att underlätta utrymning och minska brandrisken skall samtliga fastighetsgemensamma utrymmen hållas fria från varuleveranser och skräp. Skräp och emballage som legat längre än 48 timmar kommer att kastas på hyresgästens bekostnad. Varuleveranser och övrigt materiel borttransporteras och förverkas på hyresgästens bekostnad tidigast 48 timmar efter att det påträffats och märkts upp av Vasakronan.
Utrymning & brandskydd
Systematiskt brandskyddsarbete SBA
Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete hanteras av alla verksamheter. Det är hyresgästens ansvar att: Utrymningsplan ska finnas på väl synliga platser i lokalen.
• Släckutrustning finns till hands inuti hyresgästens lokaler (inköp, installation, reparation, underhåll och service).
• Utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar
• All brandskyddsutrustning (sprinkler, brandlarm, brandsläckare etc.) hålls fria från förhindrande föremål.
• Utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på sitt företag.
• All personal och vikarier känner till utrymningsplanen samt arbetsuppgifter vid brand.
• Rapportera eventuella tillbud till Vasakronan.
• Fylla i en ”Skriftlig Redogörelse av Brandskydd” för berörda verksamheter, som sedan skickas in till brandförsvaret via Vasakronan.
Du kan läsa mer om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet och få hjälp med att komma igång med just ditt brandskyddsarbete hos Stockholms Brandförsvars hemsida
Utrymning
Hyresgästen ansvarar själv för återsamlingsplats och brandövningar samt utrymningsvägar, utrymningsplan och släckutrustning i den egna lokalen. För allmänna utrymmen ansvarar Vasakronan för utrymningsvägar och utrymningsplan.
Vill du veta mer om arbetsgivarens ansvar gällande utrymning, läs informationen angående utrymning på Arbetsmiljöverkets hemsida.
Utrustning
Vasakronans hyresgäster har rabatt på brandskyddsutrustning hos ett antal leverantörer. Kontakta Vasakronans kundservice 08-566 20 600 för mer information.
Brandtillsyn
Sker enligt ”Lag om skydd mot olyckor” som trädde i kraft 01.01.2004. Läs mer på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida » www.msb.se
Miljöcertifiering
Fastigheten är certifierad på platinumnivå enligt LEED, ett internationellt och etablerat miljöcertifieringssystem för byggnader. LEED bedömer flera olika miljöaspekter för fastigheter och lokaler, till exempel energianvändning, klimatpåverkan, avfallshantering och påverkan från transporter.
Att vara hyresgäst i en LEED-certifierad fastighet innebär ett ansvar i brukandet av lokalen och byggnaden för att skapa minsta möjliga miljöbelastning. För att fastigheten ska kunna behålla certifieringen är det viktigt att du som hyresgäst känner till vilka ramar och riktlinjer som gäller.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta din Affärsansvarige på Vasakronan.
Läs mer om LEED-certifiering här: https://www.sgbc.se/certifiering/leed/
Kontoret står för en stor del av verksamhetens miljöpåverkan.
Genom att göra aktiva val kan ni som hyresgäst göra stor skillnad, både när det gäller er egen energianvändning och vår gemensamma miljöbelastning.
När ni hyr lokal av Vasakronan är koldioxidutsläppen från er lokal noll
Många av våra hyresgäster redovisar sin klimatpåverkan i sin års- eller hållbarhetsredovisning och gör därför en klimatberäkning. En vanligt förekommande post i beräkningen är energianvändningen i lokalen. När ni hyr lokal hos Vasakronan kan ni ange noll när ni beräknar denna post eftersom vi förser samtliga våra byggnader med klimatneutral energi. Dock så förutsätter detta att ni använder miljöriktig ”grön” el, se nedan.
Gröna hyresavtal
Vi erbjuder våra hyresgäster att teckna grönt hyresavtal enligt Fastighetsägarnas standardmall. Det gröna hyresavtalet är en unik plattform för hyresgästen och hyresvärden att med gemensamma insatser minska miljöpåverkan från fastigheten och lokalerna. Läs mer om gröna hyresavtal på fastighetsägarnas hemsida: http://www.fastighetsagarna.se/gronthyresavtal
Grön el
I de flesta hus tecknar ni själva avtal med valfri elleverantör för er lokal. Som hyresgäst hos Vasakronan har ni möjlighet att ta del av våra färdigförhandlade villkor hos Boo Energi. Om ni väljer att teckna avtal med dem ingår miljöriktig el som produceras av förnybar energi till ett konkurrenskraftigt pris. Vill du teckna ett elavtal kan du kontakta Boo Energi på 08-747 51 70 // post@booenergi.se, alternativt via booenergi.se/teckna-elavtal. Ange rabattkod ”VASAKRONAN”.
Gröna kontorstjänster hos en grönare värd
På https://vasakronan.se/tjanster/ kan du läsa mer om grön flytt och gröna servicetjänster samt ansluta dig och kollegorna till en praktisk och kostnadseffektiv grön bilpool. Du kan också läsa mer om Vasakronans miljö- och klimatarbete under Vårt ansvar.
Vasakronans miljöarbete
Om du är nyfiken på Vasakronans miljöarbete i stort kan du läsa mer under Vårt ansvar.
Säkerhet & inpassering
Lobby 2 öppettider:
Mäster Samuelsgatan:
Måndag-fredag:06:00-19:00
Sergelgatan:
Måndag-fredag:07:00–19:00
Lördag: 10:00-17:00
Söndag: 11:00-16:00
Sveavägen:
Måndag-fredag:07:00–19:00
Lördag: 10:00-17:00
Söndag: 11:00-16:00
Skjutdörrarna till gallerian har öppettill 19:00. Övriga tider krävs passerbricka och kod. Har du frågor om passerbricka kan du kontakta receptionen i Lobby 2 på tel. nr. 073-687 93 99 alternativt maila reception.lobby2@coor.com
Hjärtstartare finns i Lobby 1, Sveavägen 13-15.
Rondering sköts av Securitas
Lastkaj & leveranser
Ragn-Sells sköter Hötorgsskrapornas centrala godsmottagning i garageplanet.
Godsmottagningen är öppen vardagar 7.00 – 16.00, lunchstängt mellan 11:00 – 12:00, och nås enklast på 010-723 03 00.
Godshantering sker via garaget med infart från Sveavägen 17 eller Slöjdgatan 12.
På lastgatan är högsta tillåtna totalvikt för fordon tolv ton med en maximal bredd av 2,2 m och maximal höjd av 2,8 meter. Garaget är öppet för infart Måndag – Lördag kl. 6.00 – 23.00 och Söndag kl. 8.00 – 23.00.
Som hyresgäst i fastigheten väljer ni själva vilken servicenivå och vilka tjänster ni vill köpa av Ragn-Sells. Ring 070–772 38 61 eller mejla till hotorgetvarumottagning@ragnsells.com för att få mer information. Du kan också läsa mer i informationsbladet nedan.
Vid leveranser är det bra att ha hissarnas mått i åtanke. Om er varusändning inte får plats i hissen går den heller inte att ta upp i trapphuset. Måtten (BxDxH) för största hissen i fastigheten finner ni nedan:
Skrapa 3, Hiss D: 140 x 200 x 240 cm
Skrapa 4, Hiss A-D: 160 x 148 x 230 cm
Allmänna uteplatser & terrasser
Vasakronan ser till att planteringar och städning av innergårdar sköts inom kvarteret. Omkringliggande gator ansvarar Stockholms stad för.
Terrassen kan användas både av hyresgäster och allmänheten. Öppen för allmänheten under vår och sommar, för hyresgäster året om med bricka + kod.
Terrassen är utrustad med bord och stolar.
Bokas genom Bitr affärsansvarig eller affärsansvarig.
Grillning är inte tillåten (vare sig med kol eller gasol).
Övrig service
Som kund hos Vasakronan har du alltid tillgång till ett brett utbud av servicetjänster genom vår samarbetspartner Coor Service Management. En rad olika tjänster erbjuds, såsom exempelvis reception, posthantering och vaktmästeri.
Läs mer om vad just ert företag kan få hjälp med på http://www.coor.se/Vara-tjanster/.
För mer information, kontakta Coor Service Management på telefon 073-687 93 99 eller maila till reception.lobby2@coor.com
I Lobby 2 finns Hötorgsskrapa 3 & 4 gemensamma reception. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08:00-17:00.
Konferens- och Evenemangsanläggningar.
I Hötorgsskraporna driver Vasakronan Sergelkonferensen där ni som hyresgäst i Hötorgsskraporna har en exklusiv möjlighet att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt och som medlem får ni rabatterat pris om 20% och får tillgång till kundappen där ni själva kan boka mötesrum samt beställa mat och dryck snabbt och smidigt.
För att bli medlem fyller ni i bifogat formulär och skickar till Biträdande Affärsansvarig.
Vill ni veta mer om Sergelkonferensen kan ni besöka vår hemsida på Sergelkonferensen – Vasakronan.
Cykelrum
Ta hand om dig själv och din cykel! I Hötorgsskraporna erbjuds Vasakronans omfattande koncept Cykelservice, med entré från Sveavägen 17 & Slöjdgatan 12. Läs mer under rubriken Cykelparkering under Kommunikationer eller på Cykelservice i Hötorgsskraporna
I närområdet
Service i närområdet
Generellt
Läget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. Strax intill ligger Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen. På själva Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Bara ett par steg bort ligger Kungshallens matpalats.
Hotell
Scandic Klara – Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Slöjdgatan 7.
Haymarket By Scandic – Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Hötorget 13-15.
Konferens- och Evenemangsanläggningar.
I Hötorgsskraporna driver Vasakronan Sergelkonferensen där ni som hyresgäst i Hötorgsskraporna har en exklusiv möjlighet att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt och som medlem får ni rabatterat pris om 20% och får tillgång till kundappen där ni själva kan boka mötesrum samt beställa mat och dryck snabb och smidigt.
För att bli medlem fyller ni i bifogat formulär och skickar till Biträdande Affärsansvarig.
Vill ni veta mer omSergelkonferensen kan ni besöka vår hemsida på Sergelkonferensen- Vasakronan.
Restauranger
I området finns två stora Foodcourt i närheten, Kungshallen samt Hötorgshallen. Här är det alltid full fart både på lunch och middag.
På bottenplanet till Hötorgsskrapa 1 mot Sveavägen hittar ni de populära hamburgarna från Bastard burgers. I fastighetens andra hörn, mot Sergelgatan, finner ni det nyöppnade Hötorgets kvarterskrog som serverar lunch, brunch och middag. En våning upp ligger Italienskan med en egen terrass och utsikt över Hötorget. Mellan Hötorgsskrapa 3 och 4 finner ni även restaurang Atriet. Fler restauranger kommer att öppna successivt på Sergelgatan och Sveavägen.
Handel och shopping
När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. På samma gata som fastigheten, ett stenkast bort ligger gågatan Sergelsgatan som erbjuder ett varierat utbud av handelaffärer. En bit bort men relativt nära finns Gallerian och NK. En bit längre upp på Regeringsgatan ligger Mood Stockholm, en galleria fylld med mode, kaféer och restauranger. Vid Hamngatan/Regeringsgatan sätter nyetableringar en ny prägel på stråket med Helly Hansen, Under Armour och Unisport i spetsen.
Träning och Hälsa
Fitness24seven – Beläget på Sveavägen 13-15
Sats Hötorget – Beläget på Sveavägen 20
Crossfit Solid – Beläget i Hötorgsgaraget
Hötorgets vårdcentral AB – Beläget på Kungsgatan 48
Cityakuten Husläkarmottagning – Beläget på Apelbergsgatan 48
Bilagor:
Att ta sig till och från fastigheten
Kommunikationer
Promenadavstånd till några viktiga kommunikationsplatser i Stockholm city.
Arlanda Express – 7 min
Citybanan och T-centralen – 5 min
Stockholms centralstation – 7 min
Tunnelbana
Närmaste Tunnelbanestation är Hötorget, men det är även nära till T-Centralen.
Bussförbindelser
Bussar avgår från flera hållplatser i närområdet, bland annat från Kungsgatan och Sveavägen vid Hötorget.
Parkering & laddplatser
Hötorgsgaraget har infart från Sveavägen 17 och Slöjdgatan 12. Maxhöjd för infart är 2,80 meter. Till Vasakronans garage i källarvåningarna råder dock maxhöjd på 2,10 meter.
Parkeringsplatser finns att hyra i garaget under Hötorgsskrapa 1. Garageytorna finner ni på plan -2 och -3 efter att ha passerat Aimo Parks anläggning. För att anmäla ert intresse för en parkeringsplats så gör ni det här.
Om du har frågor kring fastighetens parkeringsplatser är du välkommen att kontakta biträdande Affärsansvarig eller Vasakronans kundservice. Du kan också läsa mer i FAQ-dokumentet nedan där du hittar vanliga frågor och svar om parkering i fastigheten.
Laddplatser
Garage J under Skrapa 1 är utrustat med 60 laddplatser. Laddplatserna kan nyttjas av den som vill ladda sin elbil och som har ett aktivt parkeringstillstånd. Laddning betalas genom löpande tariff utefter förbrukning (för närvarande 3 kr/kWh) och kan ske via EpSpot-appen eller webbläsaren. Parkerar du tillfälligt är det smidigt att betala via Swish, men är du återkommande rekommenderar vi att använda dig av appen EpSpot för smidig hantering av din elförbrukning. Mer detaljerade instruktioner finns vid varje laddstolpe.
För felanmälan, kontakta Vasakronans kundservice: 08-506 206 00 eller kundservice@vasakronan.se.
Öppettider Hötorgsgaraget:
Mån- Lör 06:00-23:00
Söndagar 08:00-23:00
Utfart dygnet runt.
Det finns två alternativ för att komma ned till garaget och hämta bilen när garaget är stängt.
Genom hissen på Sergelgatan: Det finns en hiss på Sergelgatan, mittemot Designtorget, som leder till garaget. För att få tillgång till hissen och därigenom till garaget krävs att bilens registreringsnummer matas in i kortläsaren.
Genom kontorshissarna: Det är möjligt att använda kontorshissarna för att komma ner till garaget. För att få tillgång till dessa hissar krävs egen passerbricka och personlig kod.
Bilagor:
Cykelparkering
Cykelrum
På garageplan (-2 tr) i skrapa 1 finns det ett gemensamt cykelrum där alla hyresgäster kostnadsfritt kan förvara sin cykel under arbetsdagen. Passerbricka eller kod krävs för tillgång till cykelrummet. Kontakta biträdande Affärsansvarig för vägbeskrivning till cykelrummet.
Det är inte tillåtet att parkera sin cykel i trapphus, entréer eller på garageplatser på grund av framkomlighet vid eventuell utryckning. Glöm inte att låsa din cykel. Vasakronan ansvarar inte för eventuella stölder.
Cykelservice – ta hand om dig själv och din cykel
I Hötorgsskraporna erbjuds Vasakronans koncept Cykelservice – fullmatat med tjänster som gör din cykling eller löprunda enkel och säker. Trygg och kameraövervakad cykelförvaring, omklädningsrum, duschar, förvaringsskåp, torkrum med eget skåp, servicestation, spolplatta, proffsservice m.m. Du hittar konceptet i garageplanet, med entré från Sveavägen17 & Slöjdgatan 12. BikePath är Vasakronans operatör av Cykelservice, och erbjuder följande tjänster:
Cykelförvaring
Du får tillgång till säker och lättillgänglig cykelförvaring i ett bemannat och kameraövervakat cykelrum i garageplan. Rummet är utrustat med olika varianter av cykelställ, med stöd för framgaffeln och möjlighet till fastlåsning i cykelns ram. Här finns även eluttag för laddning av elcyklar, fast installerade verktyg och luftpumpar för egenservice samt spolplatta för rengöring.
Omklädning/dusch/torkrum
Du får tillgång till omklädningsrum och duschar samt ett låsbart skåp med kodlås, som du kan använda under arbetsdagen. Här finns även strykbräda och strykjärn. Vid behov finns även låsbara gallerskåp (ta med eget hänglås) i ett torkrum där du kan förvara dina fuktiga kläder och handdukar. Skåpen töms varje vardagskväll klockan 19, för att så många som möjligt ska kunna använda dem.
Eget förvaringsskåp
Du hyr eget skåp i omklädningsrummet för kläder, skor och annan personlig utrustning. Skåpet har kodlås och du hyr det så länge du vill, vilket innebär att du inte behöver tömma det varje dag. I omklädningsrummet finns även strykjärn och strykbräda.
BikePath butik
BikePath har en servicebutik på Mäster Samuelsgatan 58. I butiken kan BikePaths personal utföra alla typer av reparationer och service av din cykel. Där blir det även försäljning av cyklar, reservdelar, olika typer av utrustning m.m
Abonnemang och priser
Du skapar ditt eget personliga abonnemang och väljer de tjänster som passar dig. För mer information och priser, se länk och kontaktuppgifter nedan.
Kontaktuppgifter och mer info
Telefon: 073-503 75 62 (BikePath)
E-post: info@bikepath.se
Cykelservice i Hötorgsskraporna
Kontakt & Felanmälan
Dina kontaktpersoner


