Vasakronan prisas av SGBC

Vasakronans fastighet Beridarebanan 11, mer känd som Hötorgshus 3 och 4, i centrala Stockholm är vinnare av Sweden Green Building Award 2021 i kategorin LEED O+M.

Under en ceremoni den 30 november presenterades vinnarna i Sweden Green Building Awards 2021. Utmärkelserna delas ut årligen av Sweden Green Building Council i syfte att uppmärksamma projekt och individer som bidragit till att främja hållbar samhällsbyggnad.

Vasakronans fastighet Beridarebanan 11 tilldelades priset ”Årets LEED-pris för befintliga byggnader, (LEED Operations and Maintenance)”. Vi får priset för att vi framgångsrikt har recertifierat fastigheten enligt LEED för befintliga byggnader och har gjort det med högsta betyg, Platina.

Anna Denell är hållbarhetschef på Vasakronan och en av Vasakronans medarbetare som gläds åt utmärkelsen.

– Det som gör det här priset extra roligt är att det egentligen inte är något märkvärdigt alls med byggnaden som prisas. Egentligen gör vi inget annat i den, än i alla andra byggnader i vårt bestånd. Det är samma systematiska arbetssätt för att minska energianvändningen, ställa om till förnybara energikällor och samarbeta med kunderna om bättre avfallssortering. Annat vi gör i alla våra byggnader är att skapa inomhusmiljöer som verkligen är på topp med goda ljud, ljus och luftförhållanden, där kunderna både trivs och mår bra.

– Att husen får så många poäng i recertifieringen är alltså egentligen en naturlig effekt av allt det fina arbete som alla mina kollegor gör för att minska Vasakronans miljö- och klimatpåverkan varje dag. Därför känns det här priset lite extra hedervärt.

Läs mer om Hötorgshus 3 – 4
Läs mer om vårt ansvar och hur vi jobbar med miljöcertifieringar

2021 Hötorgshus 3 och 4 recertifieras enligt LEED-befintliga byggnader med högsta betyg, platina

Hör Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell berätta mer om Hötorgshusen.