Stockholm, Alviks Strand

Alviks Strand


  • Adresser: Gustavslundsvägen 129-145
  • Byggt/ombyggt: 1987/
  • Kontor: 44 437 m2
  • Butik: 80 m2
  • Övrigt: 3 469 m2
  • Arkitekt: Göran Lundqvist & Jan Angbjär, Can Arkitektkontor AB
För hyresgäster

Fastighetens historia

Alvik har fått sitt namn efter torpet Ahlwijken, som fanns redan i början av 1700-talet. Vid Mälarstranden, nuvarande Alviks strand, växte så småningom industrier upp. Det började med ett brännvinsbränneri 1825 innan Lars Monténs stearinfabrik anlades 1864. Senare tillverkade man även tvål och såpa i fabriken. Ett tunnbinderi tillkom 1881, där tillverkades bl. a. laggkärl för tvål- och såpfabrikens produkter. År 1929 flyttade Barnängens fabrik från Södermalm och slogs samman med Monténs i en nybyggd fabrik.

Tre av industrianläggningens byggnader är bevarade, den s. k Vita villan som var Barnängens huvudkontor (Racketen 10, hus 10), en stor industribyggnad i rött tegel från 1918 (Alvik 1:18, hus 6) liksom en laboratoriebyggnad från 1935 (Alvik 1:18, hus 6).

År 1949 startade Barnängen Shantungskolan som en del i marknadsföringen av skönhetsserien Shantung. Skolans syfte var att utbilda personal som arbetade med kosmetiska produkter i butiker, men intresset var stort och 1959 startades en kosmetologutbildning för allmänheten.

Använda källor:

http://alvikstorpet.se/var-historia/

http://www.handelnshistoria.se/kulturen/livsstil/shantungskolan/

Om fastigheten

Intill Mälarens vatten mellan Äppelviken och Tranebergsbron har kontorsområdet Alviks Strand vuxit upp runt Barnängens gamla tvålfabrik. Lokalerna är ljusa och flexibla i de halvmåneformade huskropparna och här finns alla förutsättningar att skapa en originell och dynamisk arbetsplats.

Service i närområdet

Modern konferensanläggning
På Gustavslundsvägen 141 hittar du vår konferensanläggning. Här finns konferenslokaler med all utrustning du behöver för att ditt möte ska bli bra. Självklart erbjuder konferensen både god mat och kaffe samt hjälp med allt det praktiska kring själva mötet. Konferensanläggningen drivs av Coor Service Management. Dessutom har du som hyresgäst en garanterad rabatt på konferenslokaler som gäller på alla 14 konferensanläggningar i stan. 

Som kund hos Vasakronan har du alltid tillgång till ett brett utbud av servicetjänster via våra samarbetspartners. För mer information och kontaktuppgifter se sidan Servicetjänster på vasakronan.se.

Annan service i fastigheten
I fastigheten finns bland annat;

Restaurang Miami Strand
Alviks Strand Café
Alviks Strand Tandläkarna

Restauranger och butiker i närområdet.
Förutom en hel del restauranger och hälsocenter finns det även olika modebutiker och en livsmedelsbutik i närheten. Några exempel på företag som erbjuder sin service är:

Handelsbanken
Hotell Scandic Alvik
Pressbyrån
Swedbank
Gustafs restaurang
Sjöpaviljongen
Joe and the juice

Hotell
I Alvik finns Scandic Hotel på Gustavslundsvägen 153.

På Scandic Alvik har alla rum, från rum till superior-rum och sviter, konst och snabb Internetuppkoppling. Det finns också restaurang och bar samt relaxcenter med gym och bastu.

www.scandic-hotels.se/alvik

Kommunikationer

Till Alviks strand finns goda kommunikationsmöjligheter. Här går tvärbana, tunnelbana, bussar och Nockebybanan. För mer information, se sl.se.

Båtpendla till jobbet!
Under sommaren är pendelbåtstrafiken igång med E/S Movitz, som är världens första eldrivna, snabbladdade pendelbåt. Båten går mellan S. Riddarholmshamnen, Klara Mälarstrand, Lilla Essingen, Stora Essingen, Alviks Strand, Hornsberg och Solna Strand. Ett riktigt härligt sätt att börja och sluta arbetsdagen på, har du inte provat tidigare så är det väl hög tid nu. Eftersom Vasakronan gillar fossilfria transporter bjuder vi våra hyresgäster på båtkorten. Läs mer här, eller i bilagd broschyr.

”Movitz” utgår från Klara Mälarstrand vid T-centralen. Du går under Centralbron och första kajen på vänster sida är Klara Mälarstrand. På ca 20 minuter är du i Alviks strand.

Parkering & laddplatser

I Alviks Strand finns gott om parkeringsplatser både för dig och dina kunder. Laddmöjligheter finns för både hyresgäster och besökare. 

Under gården finns ett stort garage och nedfarten till garaget ligger mellan 141 och 145, maxhöjden är ca 2 meter. 

Hyresgäster
Apcoa Parking administrerar förhyrda platser i vår parkeringsanläggning i Alviks Strand.
För dig som hyresgäst innebär det att:

  • Du kontaktar Apcoa vid frågor kring förhyrda platser.
  • Du tecknar parkeringsavtal direkt med Apcoa genom kontakt med vasakronan@apcoa.se. Vasakronan kvarstår som hyresvärd.
  • Apcoa sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m.

Apcoas kundtjänst Du som är hyresgäst i huset är alltid välkommen att kontakta Apcoas kundtjänst och uthyrning;
www.apcoa.se 
Telefon: 08-556 306 70
E-post: vasakronan@apcoa.se

Besökare
Det övre garaget samt parkeringen nere vid vattnet är öppen för besökare. 

Innergården
Det är förbjudet att köra in eller stå parkerad med sitt fordon på innergården. 

Dina kontaktpersoner

Jenny Ahlin
Affärsansvarig kontor

070-208 68 31 · 08-566 206 16

Skicka e-post
Louise Eklund
Bitr. affärsansvarig

076-145 75 49 · 08-566 206 41

Skicka e-post
Oskar Hultman
Teknikansvarig

08-782 03 81

Skicka e-post