Korab väljer Platinan för sitt Svenska huvudkontor

Det internationella handelshuset Korab International AB och KorCo AB flyttar sitt huvudkontor till Platinan. Företaget hyr hela våningsplan 16 och får lokaler om 974 kvadratmeter med utsikt i alla väderstreck och egna terrasser. Vi har pratat med Korabs VD Peter Ljungsvik för att lyssna av tankarna inför flytten.

Ni blir en av våra första hyresgäster i Platinan. För de som inte känner till er verksamhet, kan du berätta lite in vilka Korab/KorCo är?

– Vi är i grunden ett handelshus, men idag snarare en specialiserad försäljningsorganisation inom vårt affärsområde med global närvaro. Vi har vårt ursprung i Istanbul och bolaget grundades redan år 1912. Vi är verksamma inom affärsområdet pappersmassa, papper och kartong. Huvudkontoret ligger sedan 1990 i Göteborg. Verksamheten består av ett 70-tal medarbetare varav 35 personer arbetar på huvudkontoret i Göteborg. Våra övriga kollegor finns strategiskt placerade på kontoren i Istanbul och Korab Beijing, China. I vårt dotterbolag, KorCo, är vi cirka 15 medarbetare som huvudsakligen arbetar med att avlasta tillverkningsindustrin avseende nedklassat papper och kartongmaterial.

– Korab omsätter en bit över 3 miljarder sek och skeppar årligen en betydande volym runt om i världen. Vi arbetar på uppdrag av både nordiska, ryska, europeiska samt nordamerikanska tillverkare. Merparten av vårt gods skeppas direkt från tillverkarna till kunden som i vårt fall mestadels finns utanför Europa.

Korab
Korab/KorCo besöker Platinan-bygget. Från vänster: Robin Knapp, Ulf Ryberg, Jens Galatius, Peter Ljungsvik

 

Vilken är de främsta fördelarna med att etablera er i Platinan och Lilla Bommen?

– Fördelarna är flera! Valet av Platinan är inte en tillfällighet. Vi har en hög kravställning när det gäller personalens välmående och vi behöver en kreativ miljö och omgivning som stöder våra processer i det dagliga arbetet. Vi kan se att våra lokaler i Platinan verkligen kommer ge oss dessa möjligheter.

– I samband med kommande nya affärsuppdrag behöver organisationen expandera och få mer utrymme. Där ser vi en stor potential i våra lokaler i Platinan, som snabbt kan anpassas efter de nya förutsättningarna. En annan viktig aspekt för oss är också enkelheten i att ha direkt närhet till bra serviceutbud och hotell i samma hus. Vi får ofta besök från både när och fjärran, som vi nu kommer kunna erbjuda övernattning med direkt närhet till vårt kontor. Årligen arrangerar vi också olika event och där ser vi att arenan i huset kommer kunna spela en viktig roll.

– Sist men inte minst – hållbarhet! När det gäller Vasakronans värderingar gällande hållbarhet så ligger de helt i linje med våra egna, vilket också låg till grund i vårt val av Platinan.

 

Vad ser ni mest fram emot inför er flytt till Platinan?

– Vi ser med stor glädje och förväntan fram emot våra nya stimulerande och kreativa lokaler, som i allt kommer stödja våra arbetsprocesser och välmående.

– Vi ser också fram emot det strategiska läget- att etablera vår verksamhet i Lilla Bommen som historiskt varit en betydande plats för handel i Göteborg. Närheten till vattnet har också stor symbolik för vår verksamhet eftersom större delen av våra produkter skeppas på fartyg runt i världen.

– Avslutningsvis är det naturligtvis också av stor betydelse att Platinan ligger centralt placerad i Göteborg, med omedelbar närhet till all typ av kommunikation.

Vi siktar på inflyttning i maj 2022.

Vi har en hög kravställning när det gäller personalens välmående och vi behöver en kreativ miljö som stöder våra processer i det dagliga arbete.

Peter Ljungsvik, VD Korab Sverige

Fakta/
Lilla Bommen och Platinan

Lilla Bommen är ett område under utveckling. Ett färgstarkt nytt centrum mitt i Göteborg, med älven och vattnet åt ena hållet, centralstationen åt andra. Området ska fyllas med fler arbetsplatser, hotell, mat och dryck, kultur och en levande kajkant. Här bygger vi Platinan som ska stå färdigt i slutet av 2021.

Platinan ligger i Lilla Bommen vid Hisingebrons fäste. Fastigheten är Vasakronans största byggprojekt i Göteborg. Här kommer det att bli 60 000 kvadratmeter kontor, ytor för coworking, restaurang och hotell.

Mer info:

Lilla Bommen

Platinan