Platinan Platinan

Platinan i korthet

Fastighet

Platinan, Gullbergsvass 3:3

Kommun

Göteborg

Byggt/ombyggt

Nybyggnation

Lokalytor

60 000 kvm BTA varav 25 000 kvm hotell

Första inflytt

Årsskiftet 2021/2022

Adress

Vikingsgatan 1-5/Gullbergs Strandgata 3-7

En ny mötesplats i Lilla Bommen

platinan i lilla bommen annorlunda sen alltid

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och kanske för att få en liten bit av världen – fast i Göteborg. Nu bygger vi på Vasakronan vidare på platsens utåtriktade historia.

Välkommen till ett annorlunda hus
Vi öppnar upp området och ger tillbaka vattnet till göteborgarna. Våren 2022 står Platinan klar, en samlingsplats med 60 000 kvm hotell, kontor och möten. Huset kommer fyllas av kontor, co-workingytor, restaurang och ett helt nytt hotell signerat Scandic.

Platinan blir vårt första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden. Det kommer att bli en profilbyggnad att tala om. En plats med dragningskraft och en energi som inte stannar i huset, utan letar sig vidare utanför sina egna väggar och bidrar till sin omgivning dygnet runt. Välkommen till ett annorlunda hus våren 2022.

Hyr kontor i Göteborgs coolaste fastighet
Kontor, hotell & möten. Kontoren blir toppmoderna, superflexibla och ligger i ett fenomenalt läge endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation. Kan det bli bättre?

Hållbart in i minsta detalj
Hållbart in i minsta detalj är en självklarhet för oss när vi bygger. Det innebär bland annat att vi använder Byggvarubedömningen vid materialval, satsar på marknadens smartaste energilösningar och miljöcertifierar fastigheten enligt LEED med målsättningen Platinum.

Utsikt från Platinan – klicka på bilderna nedan för större versioner och beskrivning av våningsplan.

Byggandet av Platinan pågår för fullt och vi för diskussioner med flera intressenter.
Är du intresserad av att veta mer, hör av dig!

Daniel Jighede
Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Niklas Simonsson
Projektuthyrare Niklas Simonsson 070-995 11 43 · 031-743 42 33 niklas.simonsson@vasakronan.se