Platinan Platinan

Platinan i korthet

Fastighet

Platinan, Gullbergsvass 3:3

Kommun

Göteborg

Byggt/ombyggt

Nybyggnation

Lokalytor

60 000 kvm BTA varav 25 000 kvm hotell

Första inflytt

Årsskiftet 2021/2022

Adress

Vikingsgatan 1-5/Gullbergs Strandgata 3-7

En ny mötesplats i nya Lilla Bommen

vasakronans första byggsten i NYA ÄLVSTADEN

Lilla Bommen i Göteborg står inför en omfattande förändring. Här planerar vi för kvarteret Platinan med cirka 60 000 kvm kontor, hotell och event. Det blir vårt första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden. Hela projektet beräknas vara färdigt till årsskiftet 2021/2022.

En självklar mötesplats i nya Centralenområdet

Platinan blir en unik byggnad. Inte bara konstruktionsmässigt utan även funktionsmässigt – en självklar mötesplats för alla som kommer att röra sig i området. En plats med dragningskraft och en energi som inte stannar i huset, utan letar sig vidare utanför sina egna väggar och bidrar till sin omgivning dygnet runt.

Platinan har en viktig roll att spela. Med sitt läge alldeles intill den nya Hisingsbron kommer den att binda samman stadens båda älvstränder. Det ska kännas naturligt att röra sig mot och genom Platinan. För alla. Såväl för de som har sin arbetsplats här som de som bara är på väg, till eller från den ena älvstranden till den andra, de som bor på hotellet eller de som strosar i området och runt kajerna.

Hyr kontor i Göteborgs coolaste fastighet

Kontor, hotell & event. Kontoren blir toppmoderna, superflexibla och ligger i ett fenomenalt läge endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med  lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation. Kan det bli bättre?

Hållbart in i minsta detalj

Hållbart in i minsta detalj är en självklarhet för oss när vi bygger. Det innebär bland annat att vi använder Byggvarubedömningen vid materialval, satsar på marknadens smartaste energilösningar och miljöcertifierar fastigheten enligt LEED med målsättningen Platinum.

Byggandet av Platinan pågår för fullt och vi för diskussioner med flera intressenter. Är du intresserad av att veta mer, hör av dig!

Daniel Jighede
Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Niklas Simonsson
Projektuthyrare Niklas Simonsson 070-995 11 43 · 031-743 42 33 niklas.simonsson@vasakronan.se