Platinan Platinan

Välkommen till ett annorlunda hus!

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och kanske för att få en liten bit av världen – fast i Göteborg. Nu bygger vi på Vasakronan vidare på platsens utåtriktade historia med Platinan – en samlingsplats för nya, spännande och annorlunda möten.

Nyfiken på Lilla Bommen? 

Ett annorlunda hus, på en annorlunda plats

Under 2021, i samband med Göteborgs 400-års jubileum, kommer Platinan att stå klar. Det kommer att bli en profilbyggnad att tala om. Dessutom öppnar vi upp området ända ner till älven för vi tycker att alla ska ha tillgång till vattnet.

En plats med dragningskraft och en energi som inte stannar i huset, utan letar sig vidare utanför sina egna väggar och bidrar till sin omgivning dygnet runt. Återigen blir den lilla hamnen vid stadens kant platsen där det annorlunda möts.

Hyr kontor i Göteborgs coolaste fastighet

Platinan blir en samlingsplats med 60 000 kvadratmeter kontor, coworking, restaurang och ett helt nytt hotell signerat Scandic. Huset blir vårt första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden.

Kontoren blir toppmoderna, superflexibla och ligger i ett fenomenalt läge endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation. Kan det bli bättre?

Arena Platinan – coworking på riktigt

Platinan kommer att erbjuda ett kreativt och annorlunda kontorskoncept med möjligheter till eget kontor eller tillfällig och mer flexibel lösning i vårt nya coworkingkoncept Arena Platinan. Kontorslösningarna genomsyras av genomtänkta materialval och inredning där individen står i fokus – modernt och flexibelt med glas från golv till tak.

Med Scandic i huset kommer också serviceerbjudandet att bli svårslaget. Givetvis är huset hållbart in i minsta detalj – det är en självklarhet för oss när vi bygger.

Titta in på våning 16!

Ett annorlunda hus, på en annorlunda plats. Byggandet av Platinan vid Lilla Bommen pågår för fullt. Ungefär så här har vi tänkt oss att det ska se ut på 16:e våningen.

Här hittar du fler filmer där du kan följa bygget av ett annorlunda hus!

Eller spana in bygget via vår livekamera

 

Platinan i korthet

Fastighet

Platinan, Gullbergsvass 3:3

Kommun

Göteborg

Byggt/ombyggt

Nybyggnation

Lokalytor

60 000 kvm BTA varav 25 000 kvm hotell

Första inflytt

Årsskiftet 2021/2022

Adress

Vikingsgatan 1-5/Gullbergs Strandgata 3-7

Byggandet av Platinan pågår för fullt.
Är du intresserad av att veta mer, hör av dig!

Daniel Jighede
Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Niklas Simonsson
Projektuthyrare Niklas Simonsson 070-995 11 43 · 031-743 42 33 niklas.simonsson@vasakronan.se

Andra projekt vid Lilla Bommen