Platinan Platinan

Välkommen till ett annorlunda hus!

Med sina 60 000 kvm står Platinan stadigt vid nya Hisingsbrons södra fäste och utgör ett nytt och urbant inslag i Göteborgs stadsmiljö. Känslan är modern, framåtlutad och storstadsmässig. Glasfasaden signalerar transparens och öppenhet. Häri speglas både det stolta Läppstiftet och Göteborgshimlens skiftningar. Under våren 2022 flyttar äntligen de första hyresgästerna in. Fastigheten blir en plats för möten och kommer förutom kontor att erbjuda hotell, konferens, events, coworking, restauranger, takterrass och en skybar med utsikt över både älven och hamninloppet. Välkommen till Platinan – en samlingsplats för nya, spännande och annorlunda möten.

Lilla Bommen – en stadsdel med potential

Lilla Bommen är på väg att bli den stadsdel det förtjänar att vara. Så centralt och så nära vattnet har platsen identifierats som ett framtidsområde. Närheten till den nya Västslänksstationen, Nils Ericsonterminalen, E45:ans påfart och all övrig kommunikation är avgörande för områdets utveckling.

Platinan är en viktigt del i denna utveckling och sedan står utvecklingen av Kaj 16 – ett landmärke i trä, näst på tur. Nu ska området fyllas med nya byggnader för bostäder, kontor, handel, restauranger och nöjen.

Nyfiken på Lilla Bommen? 

Hyr kontor i Göteborgs coolaste fastighet

Platinan blir en samlingsplats med 60 000 kvadratmeter kontor, coworking, restaurang och ett helt nytt hotell signerat Scandic. Huset blir vårt första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden.

Kontoren blir toppmoderna, superflexibla och ligger i ett fenomenalt läge endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång. Ambitionen är att Platinan både gestaltningsmässigt och innehållsmässigt ska bidra till att vitalisera området. När huset fylls av människor kommer den transparenta fasaden bidra till att levandegöra stadsdelen.

Spana in den blivande grannen Kaj 16

Arena Platinan – coworking på riktigt

Platinan kommer att erbjuda ett kreativt och annorlunda kontorskoncept med möjligheter till eget kontor eller tillfällig och mer flexibel lösning i vårt nya coworkingkoncept Arena Platinan. Kontorslösningarna genomsyras av genomtänkta materialval och inredning där individen står i fokus – modernt och flexibelt med glas från golv till tak.

Med Scandic i huset kommer också serviceerbjudandet att bli svårslaget. Givetvis är huset hållbart in i minsta detalj – det är en självklarhet för oss när vi bygger.

Läs mer om Arena coworking

Titta in på våning 16!

Ett annorlunda hus, på en annorlunda plats. Byggandet av Platinan vid Lilla Bommen pågår för fullt. Ungefär så här har vi tänkt oss att det ska se ut på 16:e våningen.

Här hittar du fler filmer där du kan följa bygget av ett annorlunda hus!

Eller spana in bygget via vår livekamera

Platinan i korthet

Fastighet

Platinan, Gullbergsvass 3:3

Kommun

Göteborg

Byggt/ombyggt

Nybyggnation

Lokalytor

60 000 kvm BTA varav 25 000 kvm hotell

Första inflytt

Årsskiftet 2021/2022

Adress

Vikingsgatan 1-5/Gullbergs Strandgata 3-7

Byggandet av Platinan pågår för fullt.
Är du intresserad av att veta mer, hör av dig!

Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Projektuthyrare Niklas Simonsson 070-995 11 43 · 031-743 42 33 niklas.simonsson@vasakronan.se

Andra projekt vid Lilla Bommen