Platinan Platinan

Platinan – välkommen till ett annorlunda hus!

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och kanske för att få en liten bit av världen – fast i Göteborg. Nu bygger vi på Vasakronan vidare på platsens utåtriktade historia med Platinan – en samlingsplats för nya, spännande och annorlunda möten.

Hyr kontor i Göteborgs coolaste fastighet
Platinan blir en samlingsplats med 60 000 kvadratmeter kontor, coworking-ytor, restaurang och ett helt nytt hotell signerat Scandic. Huset blir vårt första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden.

Kontoren blir toppmoderna, superflexibla och ligger i ett fenomenalt läge endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation. Kan det bli bättre?

Arena Platinan
Platinan kommer att erbjuda ett kreativt och annorlunda kontorskoncept med möjligheter till eget kontor eller tillfällig och mer flexibel lösning i vårt nya coworkingkoncept Arena Platinan. Kontorslösningarna genomsyras av genomtänkta materialval och inredning där individen står i fokus – modernt och flexibelt med glas från golv till tak. Med Scandic i huset kommer också serviceerbjudandet att bli svårslaget. Givetvis är huset hållbart in i minsta detalj – det är en självklarhet för oss när vi bygger.

Välkommen till ett annorlunda hus
Vi öppnar upp området och ger tillbaka vattnet till göteborgarna. Under 2021, i samband med Göteborgs 400-års jubileum, kommer Platinan att stå klar. Det kommer att bli en profilbyggnad att tala om. En plats med dragningskraft och en energi som inte stannar i huset, utan letar sig vidare utanför sina egna väggar och bidrar till sin omgivning dygnet runt. Återigen blir den lilla hamnen vid stadens kant platsen där det annorlunda möts.

Välkommen till ett annorlunda hus våren 2022.

En ny mötesplats i Lilla Bommen

Platinan i korthet

Fastighet

Platinan, Gullbergsvass 3:3

Kommun

Göteborg

Byggt/ombyggt

Nybyggnation

Lokalytor

60 000 kvm BTA varav 25 000 kvm hotell

Första inflytt

Årsskiftet 2021/2022

Adress

Vikingsgatan 1-5/Gullbergs Strandgata 3-7

HÄR SITTER DU MED FANTASTISK UTSIKT ÖVER HELA GÖTEBORG!

Byggandet av Platinan pågår för fullt och vi för diskussioner med flera intressenter.
Är du intresserad av att veta mer, hör av dig!

Daniel Jighede
Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se
Niklas Simonsson
Projektuthyrare Niklas Simonsson 070-995 11 43 · 031-743 42 33 niklas.simonsson@vasakronan.se