Med Playce sätter vi färg på Lilla Bommen

Som en del i framtidsvisionen om det färgstarka Lilla Bommen har vi skapat en levande och dynamisk oas på innergården vid Läppstiftet i Göteborg. Platsen har fått namnet Playce, dels för att det ska vara ett place att hänga på, dels för att vi vill skapa en lekfull och härlig yta i ett område där det just nu flyger omkring en del byggdamm. Onsdagen den 15 juni var det äntligen dags för invigning.

På Playceytan kan man luncha, ta ett utemöte, fixa en AW, ett event eller varför inte köra ett yogapass. Platsen är öppen och tillgänglig för alla, både våra hyresgäster i området och för göteborgare och besökare. Playce är utformad som en kreativ parkyta med plattformar och spänger i olika höjd och färger. Det finns gott om sittplatser och trappavsatser att slå sig ner på. Mellan gångarna växer det nu snabbt upp ett rosa blomsterhav att njuta av.

Modernt utformade pergolas kommer att fortsätta byggas under sommaren, belysning adderas och under hösten kommer de befintliga restaurangerna Valentinas och Innegården att få fler kompisar. Playce är alltså en plats som kommer att utveckla över tid. Precis som Lilla Bommen. Nu har vi startat inne på gården men bli inte förvånad om vi fortsätter på andra ytor i området. För den här typen av platser behövs under tiden som vi bygger färdigt allt annat.

Ja, det har nog inte undgått någon i Göteborg att Lilla Bommen håller på att förvandlas. Den nya bron är på plats, hotell har öppnat i nybyggda Platinan där också flertalet spännande företag flyttar in. Snart öppnar Poppels sitt citybryggeri med restaurang, det finns en cykelverkstad med butik, ett gym och mycket mer är på gång. De kommande åren växer Lilla Bommen med ytterligare 200 000 kvadratmeter av nya upplevelser, ett härligt kajstråk skapas och de centrala delarna knyts ihop med vattnet. Ingenstans i Göteborg kommer det att finnas ett mer centralt vattenläge.

Välkommen till Playce i sommar, vi hoppas att platsen ska fyllas med människor och aktiviteter. Invigningsdagen visade att ytan är utmärkt för mingel. Solen strålade, DJ:n levererade ett skönt beat och gästerna verkade gilla platsen. Känner du för att ordna ett event här? Hör av dig till oss så hjälper vi gärna till.

Playce har skapats i ett samarbete mellan Vasakronan, Platzer och Castellum

Håll utkik efter #playcelillabommen i sociala medier för info om kommande aktiviteter.

Nyfiken på några av våra projekt på Lilla Bommen?

Lilla Bommen

Läppstiftet

Platinan