Läppstiftet

En uttrycksfull föregångare
som väcker känslor

Välkommen till en ikonisk och spektakulär byggnad inspirerad av Göteborgs historia som sjö- och handelsstad. Säg Läppstiftet och alla vet vilken byggnad du pratar om. Det är ett hus som tar för sig och en plats för utveckling och framtidstro. Strategiskt placerad, i hamnen, mitt i centrala Göteborg med gångavstånd till alla vägar som bär ut i landet och världen. Dessutom en 360° utsikt över älven och hela Göteborg.

Läppstiftet kontor i Göteborg
22
våningar för affärer, nätverk och en riktigt schysst utsikt
86
stolta meter över Göta älv, ritade av Ralph Erskine
900 (ca)
personer kallar Läppstiftet för sitt kontor
32000
kvm Göteborgsk designikon
1989
stod Läppstiftet klart.

En stolt föregångare

Med sina 86 meter och 22 våningar står Läppstiftet stolt. Mitt i Lilla Bommen, ett område som nu går från renodlat kontorsområde till en färgstark och levande stadsdel.  I Läppstiftet erbjuds unika kontor, platser för nätverkande, affärer och vattennära upplevelser. Det utvecklas runt omkring, men Läppstiftet står stadig och stolt på en plats som har öppnat famnen för världen i alla tider. Läppstiftet var här först. Läppstiftet visar vägen. Framåt.

Byggnaden

Läppstiftet sticker upp och sticker ut. Ett välkänt landmärke som inte undgår någon. Med sin karaktäristiska arkitektur står Läppstiftet stolt vid den nya Hisingsbron. Byggnaden erbjuder förutom en enastående utsikt, högklassiga och nyrenoverade kontorslokaler, restaurang, café, full konferensservice och reception. De gemensamma ytorna präglas av ljus och rymd och precis som utsidan av ett starkt designmässigt uttryck.

Området

Vill man vara mitt i smeten ska man vara i Lilla Bommen. Den nya Hisingsbron knyter samman staden över älven och området går nu från renodlat kontorsområde till levande och färgstark stadsdel. Så nära centralen och alla tänkbara kommunikationer, så nära vattnet och kajen. Lilla Bommen utvecklas med hotell, bostäder, restauranger, service, kultur, levande kajstråk och mycket mer. I takt med att området utvecklas sätts Läppstiftet i ett helt nytt sammanhang, med nya flöden, upplevelser och stadslivet nära inpå.

Historien

Idén till byggnaden föddes 1983 då Göteborgs stad ville stimulera utveckling och framtidstro i regionen. Den internationellt erkända och flerfaldigt prisade brittisk-svenska Arkitekten Ralph Erskine (1914-2005) fick uppdraget att rita det nya landmärket. Erskine var en förgrundsfigur inom svensk arkitektur under hela 1990-talet. Hans verk präglades av hänsyn till klimat, miljö och socialt ansvarstagande liksom ofta av stark och uttrycksfull gestaltning. En föregångare helt enkelt.

Ralph Erskine Foto: Sune Sundahl

”En byggnads jobb är att förbättra mänskliga relationer, dessa måste arkitekturen förenkla, aldrig försvåra.”

Ralph Erskine (1914 – 2005)
Läppstiftets arkitekt

Lediga lokaler i Läppstiftet

Vill du uppleva Läppstiftet på plats?
Kontakta Christopher eller Daniel för en rundtur.

Christopher Lewerentz
Daniel Jighede
Uthyrningschef Daniel Jighede 070-453 01 42 · 031-743 42 24 daniel.jighede@vasakronan.se