Läppstiftet

Läppstiftet – möjligheternas ikon

Läppstiftet sticker upp och sticker ut. Ett välkänt landmärke som inte undgår någon. Med sin karaktäristiska arkitektur står Läppstiftet stolt vid kajkanten i Lilla Bommen.

Välkommen till Göteborgs mest ikoniska byggnad

Ett landmärke synonymt med ett färgstarkt och nytänkande företagande. Med utsikt över staden, älven och framtiden bjuder Läppstiftet in till unika miljöer och moderna kontorslösningar anpassade för att möta dagens behov.

Med kajkanten precis intill och Lilla Bommens potential är detta en idealisk plats att utvecklas i och med. Läppstiftet är perfekt för företag som är 10 personer idag, 230 imorgon och gärna hyr en månad i taget.

Välkommen till en ikon full av möjligheter!

Boka möte med oss i Läppstiftet

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

22
våningar för affärer, nätverk och en riktigt schysst utsikt
86
stolta meter över Göta älv, ritade av Ralph Erskine
>900
personer kallar Läppstiftet för sitt kontor
32000
kvm Göteborgsk designikon
1989
stod Läppstiftet klart.

En ikon i toppform

Med sina 86 meter och 22 våningar står Läppstiftet stolt. Mitt i Lilla Bommen, ett område som nu går från renodlat kontorsområde till en färgstark och levande stadsdel. I Läppstiftet erbjuds toppmoderna och unika kontor, platser för nätverkande, affärer och vattennära upplevelser. Det utvecklas runt omkring, och Läppstiftet står stadig och stolt på en plats som har öppnat famnen för världen i alla tider.

Byggnaden

Läppstiftet sticker upp och sticker ut. Ett välkänt landmärke som inte undgår någon. Med sin karaktäristiska arkitektur står Läppstiftet stolt vid kajkanten i Lilla Bommen. Byggnaden erbjuder förutom en enastående utsikt, toppmoderna kontorslokaler, restaurang, café, full konferensservice och reception. De gemensamma ytorna präglas av ljus och rymd och precis som utsidan av ett starkt designmässigt uttryck. Och när det gäller hyran – Vad sägs om att vi tar det en månad i taget?

Området

Vill man vara mitt i smeten ska man vara i Lilla Bommen. Den nya Hisingsbron knyter samman staden över älven och området går nu från renodlat kontorsområde till levande och färgstark stadsdel. Så nära centralen och alla tänkbara kommunikationer, så nära vattnet och kajen. Lilla Bommen utvecklas med hotell, bostäder, restauranger, service, kultur, levande kajstråk och mycket mer. I takt med att området utvecklas sätts Läppstiftet i ett helt nytt sammanhang, med nya flöden, upplevelser och stadslivet nära inpå.

Historien

Idén till byggnaden föddes 1983 då Göteborgs stad ville stimulera utveckling och framtidstro i regionen. Den internationellt erkända och flerfaldigt prisade brittisk-svenska Arkitekten Ralph Erskine (1914-2005) fick uppdraget att rita det nya landmärket. Erskine var en förgrundsfigur inom svensk arkitektur under hela 1990-talet. Hans verk präglades av hänsyn till klimat, miljö och socialt ansvarstagande liksom ofta av stark och uttrycksfull gestaltning. En föregångare helt enkelt.

Upptäck ikonens insida

I Läppstiftet finns oändliga möjligheter för den som söker kontor. Olika kontorserbjudande i en och samma byggnad ger större flexibilitet, med allt från skräddarsytt till nyckelfärdigt kontor. Eller varför inte ett Smart & klart-kontor? Inflyttningsklart, allt på plats och flexibla villkor – enklare blir det inte.

Häng med på en visning av våra toppmoderna kontor och en svindlande utsikt från 15-våningen.

Ralph Erskine Foto: Sune Sundahl

”En byggnads jobb är att förbättra mänskliga relationer, dessa måste arkitekturen förenkla, aldrig försvåra.”

Ralph Erskine (1914 – 2005)
Läppstiftets arkitekt

Platinan – projekt

Platinan står nu stadigt vid nya Hisingsbrons södra fäste och utgör ett nytt och urbant inslag i Göteborgs stadsmiljö. Känslan är mäktig. I glasfasaden reflekteras både det stolta Läppstiftet och Göteborgshimlens blågrå skiftningar. Fastigheten som står klar i slutet av 2021, kommer förutom hotell att erbjuda kontor, coworking, restauranger, takterrass och en skybar med utsikt över både älven och hamninloppet.

Läs mer om Platinan

Kaj 16 – projekt

Denna ikoniska byggnad i trä och glas, signerad Dorthe Mandrup, tar plats på kajkanten vid Hisingsbrons fäste och med utsikt mot Göta Älv. Med Kaj 16 vill vi skapa en kreativ, öppen arena för företagare, boende, besökare, innovatörer och entreprenörer. Ett landmärke för dig som vill vara en medskapare i det nya, innovativa Göteborg. Dörrarna kommer stå öppna, redo att fyllas med dina och andras önskedrömmar.

Läs mer om Kaj 16

Lilla Bommen – område

Till Lilla Bommen har människor kommit i alla tider. För att umgås, köpslå, arbeta och kanske för att få en liten bit av världen. Nu vänder vi staden mot vattnet och låter Lilla Bommen återigen bli en färgstark stadsdel med internationella intryck och självförtroende. Det mest lokala vi har ska helt enkelt bli vårt mest centrala.  Vårt mest göteborgska och vår historia bli vår framtid. Välkommen till Lilla Bommen.

Läs mer om Lilla Bommen

Lediga lokaler i Läppstiftet

Vill du uppleva Läppstiftet på plats?

Kontakta Daniel för en rundtur.

Daniel Jighede

Uthyrningschef 070-453 01 42 · 031-743 42 24