Hungrig på Hötorget?

Kvarterskrog, italienskt, barhäng på terrassen och street food. Nu blir det full fart på restauranglivet på Sergelgatan, mitt i Stockholms city. Här finns något för alla när Bockholmengruppen och Bastards Burgers storsatsar.

En generös krog med mycket hjärta

I hörnet Sergelgatan/Hötorget skapas ett restaurangmecka i två plan plus takterrass. Bakom satsningen står Bockholmengruppen. Premiären för Hötorgets Kvarterskrog med uteservering blir den 16 juni.

– Detta är en prestigelös, generös krog med mycket hjärta. Priserna är rimliga och alla ska känna sig välkomna, oavsett vem du är, säger Peder Smith, vd för Bockholmengruppen.

Italienskt från augusti

I början av augusti är dags för restaurangkonceptet Italienskan att slå upp dörrarna. Restaurangen kommer att ha cirka 80 sittplatser samt 400 kvadratmeter terrass. Här ska det att bli skönt barhäng och ett utekök. Medan lokalerna görs helt klara blir det smygpremiär under juli.

– Onsdag till söndag bjuder vi på Italien Boogie Nights, både inne och ute på terrassen. Här kan man lyssna på schysst musik, ta ett glas italiensk bubbel och få något att tugga på. Det blir lite som en pop-up i egen regi.

Kvarterskrogen i botten och Italienskan på terrassen bildar en välkomnande portal till Sergelstan.
Peder Smith, vd för Bockholmengruppen uppe på Italienskans terrass med utsikt över Hötorget.

Ett läge värt att satsa på – trots pandemi

Innan Bockholmengruppen bestämde sig för lokalerna hade de letat länge.

– När jag för två år sedan fick se det här fantastiska läget kände jag för första gången – Wow! Både hjärta, mage och hjärna sa att det här ska vi satsa på. Den känslan har bara blivit starkare, säger Peder Smith.

Som ett stort smolk i bägaren kom sedan den första vågen av pandemin i mars 2020. Det skapade osäkerhet och en viss tveksamhet. Satsa eller inte?

– Vi ville, men visste inte om det skulle gå att förverkliga våra planer. Men i juni bestämde vi oss ändå för att signa. Sedan dess har alla varit positiva och sett framåt. Det kändes bra att mitt under pandemin kunna kommunicera att vi ska öppna två nya krogar. Oavsett vad som händer.

Omstart i Stockholm City

Peder Smith ser också fram emot att få vara en del av den stora omvandling som sker i kvarteren kring Sergels torg.

–  För många stockholmare, precis som för mig, har Sergelgatan och Hötorget varit platser man passerar förbi. Nu kan vi bidra till ett folkliv och att människor stannar upp.

En del av Sergelgatans förvandling

För den andra etableringen vid Sergelgatan står snabbväxande kedjan Bastard Burgers. De öppnade den 11 juni i hörnet Hötorget/Sveavägen. Bastard Burgers serverar street food med inspiration från New York. Den första restaurangen öppnade 2016, nu finns 50 stycken och planer för fler.

Gabriella Hammond, Affärsutvecklare Handel, på Vasakronan, ser de nya etableringarna som ett första steg i förvandlingen av Sergelgatan. Här kommer det att finnas mat, shopping, kultur, möten och upplevelser, både på dagen och kvällen.

– Det är otroligt roligt att se att hur Sergelgatan nu börjar fyllas med liv och rörelse. Det ger en försmak av att detta kommer att bli en av Stockholms mest spännande platser, säger hon och tillägger:

–  Att Bockholmengruppen valde att signa mitt under pandemin visar att de verkligen har tilltro både när det gäller utvecklingen av platsen och till framtiden. Det är inspirerande och ger hopp om livet efter Corona.

Vegansk street food från Bastard Burgers.

Vad händer i Sergelstan?

Sergelgatan rustas upp och får ett helt nytt uttryck och innehåll. Vi tyckte att det var på tiden att uppgradera Sveriges första gågata till Stockholms nya lifestylescen.

Utforska Nya Sergelgatan

Det är mycket annat som händer i city och runt Sergels torg. För enkelhetens skull så kalla vi det Sergelstan. Och vi har massor med saker på gång.

Utforska Sergelstan

Just nu pågår även popup-parken, På Sergels torg, där Stockholms stad arbetar tillsammans med Vasakronan, AMF Fastigheter, City i Samverkan, Axfast, Gålöstiftelsen samt Kulturhuset-Stadsteatern för att aktivera Sergels torg.

Utforska På Sergels torg

Bilder tagna från Instagramkonto @pasergelstorg